Για ολα τα μελη.. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 33
    Senior Member
    Originally posted by Celia_Ci
    Αυτα που με γυρισαν πισω ειναι πως επρεπε να συνεχισω να δουλευω με τον εαυτο μου, κ οπως λες να μου θυμιζει καποιος πραγματα, καθως επισης και να με βοηθα να επιλυω οσα με ταλανιζουν.
    Παραδειγμα: Μου αναφερε τοτε η ψυχολογος, πως ενω υπεραγαπω τον πατερα μου, τον παραγκωνιζω και του στερω την αγαπη μου για καποιους συγκεκριμενους λογους. Τοτε, εβαλα τα κλαματα, γυρισα σπιτι του μαγειρεψα, και ειδαμε μαζι ταινια. Ενιωσα τετοια ευδαιμονια, τετοια χαρα που αρχισα να ανασυγκροτουμαι!
    Κ αλλα τετοια θεματα, ενοχων, συσσωρευμενου θυμου κ πολλων αλλων μεσα απο μια συνεδρια αναδυθηκαν κ αφου τα ''αγκαλιασα'' αρχισα να λυνω οσα με πληγωναν τα οποια με οδηγουσαν στο ψυγειο...
    Ειμαι σιγουρη πως αν συνεχιζα τις συνεδριες θα ημουν αυτη την στιγμη κυριολεκτικα καινουργιος ανθρωπος!!
    ισχυει αυτό... δυστυχως δεν αρκει να αναγνωρισεις τα θεματα σου... χρειαζεται χρονος ωστε να συνδιαλαγεις μαζι τους, να τα αφουγκραστεις απ'όλες τις πλευρες τους, να τα φροντισεις και τελος να τα επιλυσεις... αυτος είναι κ ο λογος που η προωπικη θεραπεια θελει πολυ κοπο και αρκετο χρονο.... ευχομαι καποια στιγμη να μπορεσεις να συνεχισεις συστηματικα την διαδικασια που ειχες ξεκινησει τοτε, αλλα κ μεχρι να συμβει αυτο μπορεις καλλιστα να κανεις δουλεια εσυ με τον εαυτο σου...

Member
    Δυστυχως, αν και σπουδαζω Ψυχολογια αναγνωριζω πως σε περιοδους οικονομικης κρισης η ψυχοθεραπεια αποτελει ειδος πολυτελειας! Οσο για τα κεντρα ψυχικης υγειας το εχω διερευνησει, ειναι πολυ δυσκολο να κανω εκει την συστηματικη δουλεια που εχω αναγκη να κανω καθως τηρειται σειρα προτεραιοτητας, οι συνεδριες εχουν πολυ συντομη χρονικη διαρκεια κτλ.

Αυτο που αξιοποιω ειναι οι γνωσεις μου προκειμενου να βοηθηθω.. Βεβαια, αυτοθεραπεια ουτε ο Freud κατεφερε να κανει!

2sweet2b4go10 μιας που αναφερες πως κ εσυ εχεις αντιστοιχα θεματα, σε τι φαση βρισκεσαι?

Senior Member
    Originally posted by Celia_Ci
    Δυστυχως, αν και σπουδαζω Ψυχολογια αναγνωριζω πως σε περιοδους οικονομικης κρισης η ψυχοθεραπεια αποτελει ειδος πολυτελειας! Οσο για τα κεντρα ψυχικης υγειας το εχω διερευνησει, ειναι πολυ δυσκολο να κανω εκει την συστηματικη δουλεια που εχω αναγκη να κανω καθως τηρειται σειρα προτεραιοτητας, οι συνεδριες εχουν πολυ συντομη χρονικη διαρκεια κτλ.

Αυτο που αξιοποιω ειναι οι γνωσεις μου προκειμενου να βοηθηθω.. Βεβαια, αυτοθεραπεια ουτε ο Freud κατεφερε να κανει!

2sweet2b4go10 μιας που αναφερες πως κ εσυ εχεις αντιστοιχα θεματα, σε τι φαση βρισκεσαι?
    σε φαση αυτοθεραπειας
    χαχαχχαχαχαχαχαχα

ειμαι σε μια φαση που εχω συνειδητοποιησει τι φταιει ..
    αλλα για μενα προσωπικα, πιστευω οτι δεν μπορει να βοηθησει κανεις
    νομιζω οτι το μονο που μου λειπει ειναι η προσωπικη προσπαθεια.. ουτε η συνειδητοποιηση , ουτε η ψυχοθεραπεια...
    ακομα, ειμαι σεφαση που συνειδητοποιω ποσο μεγλη σημασια εχει τελικα η βιοχημεια του οργανισμου.
    οπως ειπα και σε αλλο θεμα, εχω πεισθει οτι το φαινομενο του ριμπαουντ ειναι ενα καθαρα οργανικο θεμα, και οχι ψυχοσωματικο...
    ξερω να ξεχωριζω την λαιμαργια απο την πεινα και τις φασεις εκεινες που ενω δεν στερεις τον οργανισμο σου και δεν νοιωθεις πεινα, οταν σε πιανει η λαιμαργια θα μπορουσες να αποφυγεις πολλα, ολα εκεινα που σε παχαινουν δλδ και που ουτε καν απολαμβανεις απολυτα, αλλα τα τρως...
    ε λποιπον, το φαινομενο του ριμπαουντ σε μενα (και υποθετω καισ τους αλλους) ειναι ΚΑΘΑΡΗ ΠΕΙΝΑ και οχι λαιμαργια.
    καποιο ισοζυγιο στον οργανισμο, εξακολουθει να βρισκεται σε τρομερο ελλειμα οσο κι αν φας, μεχρι να ικανοποιηθει η προηγουμενη ισορροπια...
    δεν ξερω ποσο κραταει αυτο και ποτε ηρεμει, αλλα εγω, δεν εχω ξεπερασει αυτο το σταδιο...
    απλα ξερω πια οτι ειναι οργανικο. ΠΕΙΝΑ!

κατα τα αλλα ναι, ειμαι σε φαση ανασυγκροτησης, κανω μια πολυ ισορροπημενη διατροφη με μιση καρδια και μιση πιστη για το αποτελεσμα, ωστοσο δεν θα τα παρατησω.
    τα ειχα χρονια παρατημενα μετα απο κατι αθλιες διαιτες πεινας που με παχυναν τελικα, ενω αρχικα ηθελα να χασω 10-12 κιλα...

Senior Member
    Originally posted by konina
    προφανως το φαι κάτι σημαινει για τον καθενα μας...καποια αναγκη καλυπτει....
    so true!!
    Πριν κατι μηνες ειχε ερθει μια οικογενειακη φιλη απο το εξωτερικο που ειναι ψυχολογος.Μιλουσαμε γενικα για διαιτες(αιωνια συζητηση μεταξυ γυναικων),μου μιλησε λιγο και μου δωσε γενικα καποιες συμβουλες(καποια στιγμη νομιζα οτι διαβαζε τη σκεψη μου και τι ακριβως νιωθω)και το τελευταιο που μου πε ηταν "Και ψαξε βρες τι ειναι αυτο που λειπει απο τη ζωη σου". Μονο που δεν εβαλα τα κλαματα εκεινη τη στιγμη.Και ολα αυτα μονο με μιση ωρα συζητηση.Την αλλη μερα ενιωθα τοσο τελεια που νομιζα οτι μπορουσα να ανεβω μεχρι και το Εβερεστ.

Member
    2sweet2b4go10 τοτε να ευχηθω καλη επιτυχια, και οσο για το ''μιση πιστη για το αποτελεσμα'', ισως να ειναι καλυτερα που το βλεπεις ετσι, γιατι το οτι θα δεις αποτελεσμα εφοσον κανεις ισορροπημενη διατροφη, θα δεις! και αυτο θα σε γεμισει πολυ δυναμη..

Member
    sourkouna ετσι ειχα νιωσει κ εγω μετα την συναντηση με την ψυχοθεραπευτρια, λες κ μπορουσα να κανω τα παντα! Δεν σκεφτηκες ποτε να αρχιζεις να επισκεπτεσαι καποιον ειδικο αφου τετοια ευεξια στην ψυχολογια σου?

Senior Member
    Originally posted by sourkouna
    προφανως το φαι κάτι σημαινει για τον καθενα μας...καποια αναγκη καλυπτει....
    so true!!
    Πριν κατι μηνες ειχε ερθει μια οικογενειακη φιλη απο το εξωτερικο που ειναι ψυχολογος.Μιλουσαμε γενικα για διαιτες(αιωνια συζητηση μεταξυ γυναικων),μου μιλησε λιγο και μου δωσε γενικα καποιες συμβουλες(καποια στιγμη νομιζα οτι διαβαζε τη σκεψη μου και τι ακριβως νιωθω)και το τελευταιο που μου πε ηταν "Και ψαξε βρες τι ειναι αυτο που λειπει απο τη ζωη σου". Μονο που δεν εβαλα τα κλαματα εκεινη τη στιγμη.Και ολα αυτα μονο με μιση ωρα συζητηση.Την αλλη μερα ενιωθα τοσο τελεια που νομιζα οτι μπορουσα να ανεβω μεχρι και το Εβερεστ.
    αυτη ειναι η μαγεια της θεραπειας της ψυχης.... :thumbup::thumbup:

2sweet2b4go10 αν θεωρεις οτι ειναι καθαρα σωματικο γιατι δεν απευθυνεσαι σε εναν καλο διαιτολογο ωστε να τα τσεκαρετε ολα αυτα? μου ακουγεται πολυ απαιδιοδοξο το να μην υπαρχει λυση....

Celia_Ci κι εγω καποτε πιστευα οτι η ψυχοθεραπεια ειναι πολυτελεια.... ομως πλεον και απο την επαγγελματικη μου εμπειρια σε διαβεβαιω, ότι ο κοσμος χαλαει πολυ περισσοτερα χρηματα σε αλλα πραγματα, αλλα καποιες φορες "τσιγκουνευεται" για να γιατρεψει την ψυχη του.... οταν πας στα μπουζουκια και δινεις 80 ?, πας για κοψιδια και δινεις 40 ?, ή αγοραζεις μια τσαντα με 150 ? τότε συγχωρεσαι με αλλα εχεις κ τα δινεις και επιλεγεις να τα δωσεις εκει....
    το να επικαλουμαστε την κριση για μενα προσωπικα ειναι (τις περισσοτερες φορες, όχι όλες) δικαιολογια.... μπορεις να βρεις εναν θεραπευτη που παιρνει 40 ?/ συνεδρια και όχι 150 ? όπως ο καθε "τηλεψυχολογος" και μπορεις να ζητησεις να πηγαινεις σε δεκαπενθημερη βαση και οχι σε εβδομαδιαια.... τωρα θα μου πεις πως αποταμιευεις 20? την εβδομαδα για να πας?προσωπικα πιστευω ευκολα, αλλα ο καθενας γνωριζει απο που κ ποσο μπορει να κοψει...
    επιπλεον τα περισσοτερα μετεκπαιδευτικα κεντρα σε ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις δινουν τη δυνατοτητα στους πολιτες να δουλεψουν με τους τελειοφοιτους μεταπτυχιακους φοιτητες (τονίζω ήδη ψυχολογους με αδεια ασκησεως επαγγελματος) εναντι πολυ μικρού έως και μηδενικού καποιες φορές ποσού...

τελος να σου πω, ότι η πλειοψηφια των ανθρωπων που εχω δει μεχρι τωρα ως επαγγελματιας ανηκε στην μεσαια προς κατωτερη κοινωνικοοικονομικη τάξη και πραγματικα έβλεπες και τον κοπο τους αλλα κ το οτι εκτιμουσαν το δωρο που εκαναν στον εαυτο τους...

Member
    Konina, καθενας εχει τους δικους του λογους! Μπορει οι εξυπηρετουμενοι σου να τα βγαζουν οπως οπως, υπαρχουν κ αλλοι που ειναι πνιγμενοι απο χρεη, αλλη που τους φθανουν τα χρηματα ισα ισα!
    Προσωπικα, δεν παω στα μπουζουκια γιατι δεν ακουω αυτη τη μουσικη, προσωπικα δεν παιρνω τσαντες 150 ευρω γιατι το θεωρω γελοιο, προσωπικα ειμαι φοιτητρια η οποια συντηρειται απο δυο γονεις που πασχιζουν να πληρωσουν το ενοικιο.

Και ναι, τα 40 ευρω για μενα, και για πολλους αλλους ειναι πολυτελεια.

Senior Member
    σου μιλαω για την πλειοψηφια των ανθρωπων που δηλωνουν οτι ενδιαφερονται για θεραπεια αλλα δν εχουν τα χρηματα... ολοι μας περναμε φασεις που μπορει να ειμαστε στριμωγμενοι, οπως στην περιπτωση που λες οτι εισαι φοιτητρια στην επαρχια κτλ... δεν θα εισαι ομως παντα φοιτητρια... αυτο θελω να πω....

κ οπως σου ξαναειπα λυσεις υπαρχουν.... εγω ως μεταπτυχιακη φοιτητρια τοτε, δουλευα ως σερβιτορα για να πληρωνω το μεταπτυχιακο και την προσωπικη μου θεραπεια κ ψαχνοντας ειχα βρει τελειοφοιτη θεραπευτρια (οπως ειπα πριν) σε θεραπευτικο κεντρο με 20 ?/ συνεδρια.... δεν λεω ότι ειναι ευκολο παντα... απλα ειτε στην τωρινη μας φαση ειτε λιγο αργοτερα λυσεις υπαρχουν(τουλαχιστον στην αθηνα, επαρχια δεν γνωριζω).....

και θα στο πω και λιγο διαφορετικα....αν ενας ανθρωπος έχει ζάχαρο, το οποιο εχει απορρυθμιστει και μια ανεβαινει, μια κατεβαινει, και μια παθαινει υπεργλυκαιμιες και μια υπογλυκαιμιες, και πρεπει να επισκεφτει τον διαβητολογο του, θα κοψει μεχρι κι απ'το φαγητο του, θα αφησει λογαριασμους απληρωτους, θα κανει ότι περναει απο το χερι του για αν πει στον γιατρο και θα πληρωσει οσο κ αν του πει.... αν καποιος νιωθει οτι νοσει η ψυχη του, αργει πολυ περισσοτερο να επισκεφθει εναν ειδικο, ειδικα σε περιοδο κρισης....

θεωρω λοιπον ότι απλα ειναι στην γενικοτερη νοοτροπια μας να μην επισκεπτομαστε καποιον ειδικο ψυχικης υγειας παρα μόνο όταν δεν πάει άλλο και απο παντου χτυπανε καμπανακια.... κ αν δεν συμβει αυτο απλα βρισκουμε δικαιολογιες για να το αποφυγουμε ή μπορει κ τελικα να μην το εχουμε τοση πολλη αναγκη...

δεν ηθελα ουτε να σε προσβαλλω, ούτε γνωριζω την οικονομικη θεση καθενος... μπορεις ομως να δεις καθημερινα γυρω σου, ποσα χρηματα πετιουνται κυριολεκτικα στα σκουπιδια...

Senior Member
    ..........

2sweet2b4go10 αν θεωρεις οτι ειναι καθαρα σωματικο γιατι δεν απευθυνεσαι σε εναν καλο διαιτολογο ωστε να τα τσεκαρετε ολα αυτα? μου ακουγεται πολυ απαιδιοδοξο το να μην υπαρχει λυση....

.......
    α οχι, παρεξηγηση..
    δεν ειπα οτι ειναι καθαρα σωματικο το συνολικο προβλημα..
    αντιθετα, θεωρω οτι ειναι κυριως συναισθηματικο.
    οργανικο στον μεγαλυτερο βαθμο του ειναι συγκεκριμενα το φαινομενο του ριμπαουντ ειπα....
    οσο για τον διαιτολογο, τοσα χρονια με ενασχοληση με την διατροφη, εχω μαθει παραπανω απο οσα χρειαζονται για να αδυνατισω και μαλιστα υγιεινα.

απλα εγω, θεωρω οτι εχω διερευνησει το δικο μου υποβαθρο, τις ψυχικες αιτιες που οδηγηθηκα στην παχυσαρκια και απλα δεν βλεπω τι παραπανω θα μπορουσε να μου κανει ενας ψυχ...
    αυτο που μου χρειαζεται ειναι μια προσπαθεια που να μην εκπιπτει...
    ενα κινητρο που να μην εκπιπτει δλδ, ενα κινητρο που να μην καταφερει να το υποσκελισει η αναγκη μου για υπερφαγια.
    αυτο δεν εχει βρεθει....
    κι οποτε νομιζω οτι βρισκεται, ξαναχανεται..

Senior Member
    οποτε αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να δεις 1ον τα υπερ κ τα κατα του να εισαι παχια κ αδυνατη αντιστοιχα, και επειτα να δεις ποτε εσυ ησουν πιο "καλα με τον εαυτο σου".... νομιζω οτι αυτο ειναι το ισχυροτερο κινητρο...

κ αυτο δεν σημαινει απαραιτητα να γινεις σιλφιδα...μπορει να εισαι απο τις γυναικες που προτιμουν να εχουν καποια κιλακια παραπανω...

θυμισε μου σε παρακαλω γιατι δεν θυμαμαι... ποσα κιλα εισαι τωρα? κ ήσουν παντα σε αυτα τα κιλά ή παλια ήσουν πιο αδυνατη? γιατι ολα αυτα παιζουν πολυ μεγαλο ρολο...

επιπλεον δες αυτη η αναγκη για υπερφαγια οπως λες γιατι υπαρχει, τι καλυπτει, και φροντισε την....

Senior Member
    κι εγώ πάω σε ψυχολόγο. ένα από τα θέματα που συζητάμε είναι οτι συνέχεια τώρα τελευταία ξεκινάω και χαλάω τις δίαιτές μου...αλλά αν και πάω 1 χρόνο, δε με έχει βοηθήσει ικανοποιητικά η συγκεκριμένη. ίσως δεν την βοηθάω κι εγώ να με βοηθήσει, δεν ξέρω

Member
    Konina δεν θεωρησα πως με προσβαλες!! Απλως ηθελα να σου δειξω κ μια αλλη πλευρα του προβληματος! Εχεις πολυ δικιο σε αυτο που ειπες και οντως ισχυει, τα περισσοτερα ατομα πανε στον ειδικο οταν το ποτηρι ξεχειλησει! Απλα υπαρχουν και αλλοι που δεν στριμωχνονται αρκετα για να το κανουν για διαφορους λογους!!
    Παντως ειναι αξιεπαινο το γεγονος οτι δουλευες για μεταπτυχιακο κ θεραπεια.. Δειχνει μεγαλη θεληση!!

rena75, πιστευω μονη σου το ειπες, ισως να μην την βοηθας κ εσυ! Ο κλινικος κανει την μιση δουλεια, η αλλη μιση ειναι δικη σου! Δλδ μπορει να σου δειχνει τον τροπο, να σου ριχνει φως σε σκοτεινα σημεια και να σου δινει εναυσματα, αλλα η παραπερα κ ουσιαστικη δουλεια ειναι δικη σου! Πιστευω πως το γεγονος οτι επισκεπτεσαι ειδικο ειναι πολυ σημαντικο, θες να βοηθηθεις αλλα ενδεχομενως θελει παραπανω δουλεια με τον εαυτο σου...
    Παντως αν νομιζεις οτι ειναι θεμα ψυχολογου, μπορεις να δοκιμασεις και καποιον αλλον, ισως πιο εμπειρο, στα δικα σου μετρα, η αλλον τροπο θεραπειας.. (πχ group therapy, δραματοθεραπεια, συμπεριφορισμος κ.α)

Senior Member
    ευχαριστώ γλυκούλα μου

Senior Member
    Συμφωνω με τη Celia. κ προσθέτω ότι ίσως να μην είσαι ακόμα έτοιμη να "αντιμετωπίσεις" τους λόγους που συμβαινει αυτό... Τα πάντα έρχονται ατην ώρα τους όσο κ αν μας θυμώνει αυτό [αυτό το λέω για να το ακούω κ εγώ που όλο βιαζομαι]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast