Ψυχασ8ενης σκοτωσε την κοπελα του - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 13 FirstFirst ... 678910 ... LastLast
Results 106 to 120 of 183
    Senior Member
    online βλεπω 2 κρινους.κλωνος σου ειναι?

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    http://www.zougla.gr/news.php?id=5937

Παιδιά...τα νεώτερα για τον τύπο, βγάλτε τα συμπεράσματα σας.....
    Οι ισορροπίες στον εγκέφαλο φαίνεται πως είναι πολύ λεπτές...Τώρα η ανακοίνωση θέλει να μας πει ότι ο δολοφόνος έπαιρνε ηρεμιστικά και άρα ήταν ψυχικά ασθενής;Νομίζω πως τα συγκεκριμένα ηρεμιστικά λαμβάνονται και από άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών ως αντίδοτο στα στερητικά συμπτώματα από την χρήση των ουσιών αυτών..

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Πρίν κάμποσο διάστημα τσακώθηκα πολύ με κάποιον που ήθελε να βρει τρόπο να \"κοροιδεψει\" ένα γιατρό για να του γράψει υπνοστεντόν.....
    Βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας...Δεν ξέρω αν έχουν σχέση με το έγκλημα, αλλά τουλάχιστον δικαιώθηκα στο πόσο επικίνδυνα είναι....
    Πολλά μπορούν να γίνουν επικίνδυνα...Το Λαντόζ για παράδειγμα,ένα ευραίως χρησιμοποιούμενο και πολύ δημοφιλές αντικαταθλιπτικό,έχει κατηγορηθεί ότι ήταν υπαίτιο για φόνους που διαπράττονταν από εφήβους στα αμερικάνικα σχολεία...Μην το ψάχνουμε...

Banned
    Originally posted by maria...

ειναι ο κακος μου εαυτος....
    προς το παρον τον διωχνω,
    ουστ βρωμοκρινε!

Senior Member
    http://www.zougla.gr/news.php?id=5875
    mpite edo na ton deite kiolas to kthnos klp.dixnei kai to skilaki xoris kefali bliax
    Πω πω..ανατρίχιασα με το σκυλάκι.Καλά που δεν δείχνει και το κεφάλι της κοπέλας.Αλλά που θα πάει,έχουμε και την espresso,δεν μπορεί θα μας το δείξει κι αυτό..

Κάσι.....το έθιξα γιατί κάποιοι βγήκαν και διαμαρτυρήθηκαν επειδή ειπώθηκε πως ο άνθρωπος ήταν ψυχικά ασθενής. Επιπροσθέτως, οποιοδήποτε χάπι παίρνεις ενώ δεν χρειάζεσαι, είναι επικίνδυνο αν το παίρνεις για να φτιάξεις κεφάλι....

Dalia.... η espresso είδε, (γιατί ξέρω τι εννοείς), μόνο τα φύλλα που θα πουλήσει και είναι όλοι τους άθλιοι.....(το λιγότερο)................

Senior Member
    Καλά έκανες και το έθιξες Θεοφανία....Όποιο χάπι και να πάρεις θα τις βρεις τις παρενεργειούλες του άσχετα με το τι λένε οι ψυχίατροι κατά καιρούς....Το θέμα είναι ότι δεν είναι όλοι δολοφόνοι,υπό την επήρεια ψυχοφαρμάκων και δεν ξέρω κατά πόσο μια ένεση Hipnostedon μπορεί να προκαλέσει το έγκλημα που έγινε...Αν ήταν έτσι όλοι όσοι παίρνουν Hipnostedon θα έπρεπε να είχαν τεμαχίσει μανάδες,θείους κ.τ.λ.Ο ψυχίατρος που μίλησε θα ξέρει σίγουρα κάτι περισσότερο αλλά..Υπάρχει ένα αλλά....Από το να έχεις μια ευερεθιστότητα ή παραπάνω επιθετικότητα από τα φάρμακα μέχρι το να σκοτώσεις άνθρωπο απέχει πολύ....Και εν τέλει η μακαρίτισσα ήταν αφελής που νόμιζε πως θα μπορούσε να συνεφέρει την προσωπικότητα του φίλου της -μιας και ειπώθηκε ότι ήταν γνώστρια ότι ο σύζυγός της είχε ψυχολογικά προβλήματα και τον στήριζε (δεν λέω να μην στηρίζουμε αλλά στηρίζω μέχρι είμαι υποψήφια να με στηρίζει επ\'αόριστον το φέρετρο απέχει πολύ)-και δεν τον είχε παραπέμψει σε ειδικό αρχίτερα...Δεν μπορεί..Θα είχε δείξει και άλλα δείγματα στο παρελθόν..Θα ήταν βίαιος..Θα την χτυπούσε.Δεν μπορεί να ήταν όλα μέλι γάλα και μια μέρα από ένα Υπνοστεντόν να του την βάρεσε και να πετσόκοψε...Άποψή μου...

Senior Member
    Εγω θα ξαναπω τα ψυχικα προβλήματα δεν είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για διάπραξη εγκλίματος.
    Οι γενικεύσεις είναι άστοχες, όταν βγαίνει ο κάθε ένας στην τβ και λέει ο ανθρωπος είχε ψυχολογικό πρόβλημα και η γυναίκα του ήταν αφελής που κάθησε μαζί του και άλλα σχετικά χωρίς να αναφέρει ή γνωρίζει τη φύση του προβλήματος, την ένταση, την αγωγή ή ιατρική παρακολούθηση, την προσωπικότητα του δράστη και όλους τους υπόλοιπους παράγοντες που διαφοροποιούν εναν άνθρωπο που έχει ψυχολογικά προβλήματα απο τον άλλο και απλά τους τσουβαλιάζει όλους μαζί είναι για μένα ο ορισμός την ανευθυνότητας .-
    Τώρα αν πάλι κάποιος βαριέται να λαμβάνει υπόψη του όταν σκέφτεται ή μιλά όλους τους παράγοντες που συντελούν σε μια πράξη που φυσικά και δεν αποτελείται απο ένα παράγοντα ας πιστέψει επίσης ότι και όλα τα εγγεγραμένα μέλη αυτού του φόρουμ που αναφέρουν ότι έχουν ψυχολογικά προβλήματα θα βγούν έξω σαν τον Μαικ Μαγιερς απο το Χαλλοουιν και θα σκοτώνουν όποιον βρούν μπροστά τους... τι να πω...

*** Το συγκεκριμένο ποστ δεν το έκανα σαν απάντηση στα λεγόμενα κάποιου εδώ (γιατι τώρα είδα και η Καssi αναφέρεται στο θέμα της στάσης της γυναικας με τη διαφορά ότι επισημαίνει πως η στάση συμπαράστασης εξαρτάται και απο την περίπτωση και όχι έτσι γενικά και αόριστα)
    αλλά γτ μόλις ανοιξα το μάτι μου, εφτιαξα καφέ και ανοιξα το χαζοκούτι μου και ακουσα έναν τύπονα φωνάζει λες και του σκότωναν τη μάνα πόσο αφελής ήταν η γυναίκα και καθόταν με κάποιο που έχει ψυχολογικά προβλήματα έτσι γενικά χωρις διευκρινίσεις...

Senior Member
    Ασχετα τεσπα με το πως και γιατι κλπ αλλά όταν το πρωτοάκουσα στη τβ το όλο σκηνικό τα ψιλοέπαιξα για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου σκέφτηκα τη σκηνή αλλά όχι όπως όταν βλέπεις θρίλερ που το θέαμα είναι ψεύτικο... και αμέσωςτην ξανά έβαλα στη θέση που ανήκουν αυτές οι σκηνές σε ταινίες και όχι σε πραγματικό γεγονός... αν ήμουν μπροστά στο γεγονός όπως υπήρχαν λένε κάποιοι γείτονες και έβλεπα το θέαμα δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να το διαχειριστώ λολ θα λυποθυμούσα όπως την πρώτη φορά που έπαθα κρίση πανικού... τέρας ψυχραιμίας

Senior Member
    Originally posted by krino

ειναι ο κακος μου εαυτος....
    προς το παρον τον διωχνω,
    ουστ βρωμοκρινε!

πλακα εχεις αχααχαχαχαχαχαχ

Banned
    εχω πλακα ετσι????
    να και κατι που εμαθα σημερις....

Originally posted by Kassi
    Καλά έκανες και το έθιξες Θεοφανία....Όποιο χάπι και να πάρεις θα τις βρεις τις παρενεργειούλες του άσχετα με το τι λένε οι ψυχίατροι κατά καιρούς....Το θέμα είναι ότι δεν είναι όλοι δολοφόνοι,υπό την επήρεια ψυχοφαρμάκων και δεν ξέρω κατά πόσο μια ένεση Hipnostedon μπορεί να προκαλέσει το έγκλημα που έγινε...Αν ήταν έτσι όλοι όσοι παίρνουν Hipnostedon θα έπρεπε να είχαν τεμαχίσει μανάδες,θείους κ.τ.λ.Ο ψυχίατρος που μίλησε θα ξέρει σίγουρα κάτι περισσότερο αλλά..Υπάρχει ένα αλλά....Από το να έχεις μια ευερεθιστότητα ή παραπάνω επιθετικότητα από τα φάρμακα μέχρι το να σκοτώσεις άνθρωπο απέχει πολύ....Και εν τέλει η μακαρίτισσα ήταν αφελής που νόμιζε πως θα μπορούσε να συνεφέρει την προσωπικότητα του φίλου της -μιας και ειπώθηκε ότι ήταν γνώστρια ότι ο σύζυγός της είχε ψυχολογικά προβλήματα και τον στήριζε (δεν λέω να μην στηρίζουμε αλλά στηρίζω μέχρι είμαι υποψήφια να με στηρίζει επ\'αόριστον το φέρετρο απέχει πολύ)-και δεν τον είχε παραπέμψει σε ειδικό αρχίτερα...Δεν μπορεί..Θα είχε δείξει και άλλα δείγματα στο παρελθόν..Θα ήταν βίαιος..Θα την χτυπούσε.Δεν μπορεί να ήταν όλα μέλι γάλα και μια μέρα από ένα Υπνοστεντόν να του την βάρεσε και να πετσόκοψε...Άποψή μου...

Φυσικά και δεν εννοώ αυτό Κάσι μου, απλά λέω πως οτιδήποτε παίρνει κάποιος πρέπει να του το δίνει ο γιατρός και να είναι για την περίπτωση του και όχι για να φτιάξει κεφάλι.............δεν μπορούν να ελεγθούν τα αποτελέσματα....

Senior Member
    Originally posted by Remedy
    ακομα δεν εχω ακουσει απο κανεναν αν προκυπτει πληροφορια ψυχοπαθειας για τον δραστη....
    και ρωταω:απο το γεγονος οτι σκοτωσε την γυναικα του συναγεται μηπως η ψυχοπαθεια????
    Εν πολλοίς ναι

προφανως οχι γιατι κι αλλοι εχουν σκοτωσει τις γυναικες τους αλλα δεν ηταν καθολου ψυχοπαθεις...
    Είσαι σίγουρη πως το να σκοτώσει κάποιος την γυναίκα του δεν είναι δείγμα ότι ψυχικά έχει πάθηση???

μηπως απο το γεγονος του διαμελισμου?
    Και αυτό το γεγονός φυσικά εντείνει την ένδειξη ότι είχε προβλήματα ο άνθρωπος. Άλλο το να σκοτώσεις και άλλο το να διαμελίσεις κάποιον. (και μετά να περιφέρεις το διαμελισμένο τμήμα του σώματός του)

υποθετω πως οχι γιατι σε πολλα φρικιαστικα εγκληματα εχουν διαμελιστει τα πτωματα αν και κυριως για να εξαφανιστουν τα ιχνη....
    Μα το να προσπαθήσεις να εξαφανίσεις τα ίχνη ενός εγλήματος είναι μία πράξη που έχει μία λογική. (αντιλαμβάνομαι το πόσο άσχημη πράξη έκανα - δεν θέλω να υποστώ τις συνέπειες - προβαίνω σε ενέργειες για να μη πιαστώ). Το να περιφέρω ένα τμήμα από ένα άψυχο σώμα χωρίς κάποιοα προφανή αιτία δηλώνει ότι αδυνατώ να κατανοήσω την πραγματικότητα... (νομίζω εγώ τουλάχιστον)

τοτε μαλλον απο το γεγονος οτι περιεφερε το κεφαλι του θυματος στους δρομους...
    Σωστά γιατί το να περιφέρω ένα τμήμα από ένα άψυχο σώμα χωρίς κάποιοα προφανή αιτία δηλώνει ότι αδυνατώ να κατανοήσω την πραγματικότητα... (νομίζω εγώ τουλάχιστον)

και ρωτω, ειναι μεγαλυτερη αγριοτητα το γεγονος της περιφορας του κεφαλιου απο το ιδιο το γεγονος μιας αγριας αιματηρης δολοφονιας?θελει μεγαλυτερο βαθμο ανισορροπιας το να κουβαλας ενα κεφαλι απο το να το κοψεις??????
    Ως προς το θύμα η ερώτησή σου μπορεί να απαντηθεί ότι δεν έχει καμία διαφορά. Αλλά ως προς τους συγγενείς του θύματος??? Ως προς τον θύτη??? Δεν υπάρχει καμμία διαφορά στο \"κάνω ένα έγκλημα\" από το \"κάνω ένα έγκλημα και κατόπιν επιδυκνύω κιόλας το ότι το έκανα\"???

αληθεια, οι στρατιωτες που μπορουν και σκοτωνουν, εχουν καποιο βαθμο ανισορροπιας??
    κι αν οχι, μηπως εχουν καποιο βαθμο ανισορροπιας οι στρατιωτες που διαπομπευουν τα σωματα των εχθρων τους?
    μηπως ετυχε να δειτε σε ιστορικες ταινιες η να διαβασετε σε βιβλια για φριχτα βασανιστηρια, για αποκεφαλισμους, παλουκωματα, οδοσφαιρο με το κεφαλι των νεκρων?
    θυμαστε να κατηγορησε κανεις για ψυχοπαθεια αυτους τους στρατιωτες?
    δε θυμαμαι κατι τετοιο....
    ειναι μηπως δειγμα ανισορροπιας η αγρια δολοφονια της συζυγου σου αλλα οχι του εθρου....
    χμ....η συγγενεια καθοριζει την ανισορροπια δηλαδη?
    κι αν μεσα απο διαφορες διαδικασιες εχεις ταυτισει τη γυναικα σου με τον εχθρο σου και δεν τρεφεις παρα εχθρικα συναισθηματα απεναντι της, ολα καλα, εξαλειφεται η ανισορροπια?
    Και έρχομαι στο θέμα στρατιώτης.
    Γενικώς θα έλεγα ότι πολλές φορές οι συνθήκες είναι που καθορίζουν το πόσο μία κοινωνία δέχεται ώς \"λογικές\" τις πράξεις και όχι οι ίδιες οι πράξεις.
    πχ. Κρατάω ένα μαχαίρι. Είναι άλλο το να το κρατάω δίπλα στο λαιμό ενός μωρού και άλλο δίπλα σε ένα πεπόνι.
    ή για να γυρίσω στους στρατιώτες, ΝΑΙ ένας στρατιώτης σε πόλεμο θεωρείται φυσιολογικό (από την κοινωνία αλλά και από τον ίδιο) να σκοτώσει εν καιρό πολέμου. Όπως θεωρείται αφύσικο (μη λογικό) το να πάς να παίξεις μπιρίμπα με τον στρατιώτη της άλλης πλευράς (πάντα εν καιρώ πολέμου μιλάω).
    Δηλαδή η ίδια η πράξη του \"σκοτώνω έναν στρατιώτη άλλης εθνικότητας\" έχει άλλο νόημα σε καιρώ ειρήνης και άλλη σε καιρώ πόλέμου. (Όπως φυσικά και ο πράξη \"παίζω μπιρίμπα με έναν στρατιώτη άλλης εθνικότητας\" )
    Το τι είναι λογικό και το τι παράλογο ( ή καλίτερα το τι θεωρεί η κοινωνία λογικό και το τι παράλογο) έχει μεγάλη σχέση από τις συνθήκες

Όσο για τις ταινίες (ή ίσως και την πραγματικότητα) και την ομώτητα πράξεων στρατιωτών πάλι πιστεύω ότι πρέπει να ερμηνευθούν μέσα από το πρίσμα που έγιναν.
    Δεν είναι ένας στρατιώτης (που φρικαλέα συμπεριφέρεται απέναντι σε έναν νεκρό εχθρό του) στις ίδιες συνθήκες με κάποιον άλλον πολίτη που κάνει ακριβώς τις ίδιες πράξεις εν καιρώ ειρήνης.

ειδα τον γνωστο παλιμπαιδιζοντα ψυχιατρο κυριο Σουρα σε ενα καναλι να κανει διαγνωση εκ του μακροθεν και να συμπεραινει την ψυχοπαθεια του δραστη απο το γεγονος και μονο της περιφορας του κεφαλιου..
    ΚΙ ΑΝ Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΚΥΡΙΕ ΣΟΥΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΣΤΟ ΚΩΛΟΧΩΡΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΣΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΝΑ ΤΟ ΡΟΥΦΗΞΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΛΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕ ΤΗΝ ΑΜΟΙΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ??????
    Σορρυ που απαντάω εγώ ενώ εσύ ρωτάς αυτόν τον Σούρα αλλά έγώ θα έλεγα (πάλι όπως και στην αρχή) ότι ναι το να κάνει βόλτα κάποιος με ένα ανθρώπινο κεφάλι δείχνει ότι έχει πρόβλημα και αυτό το πρόβλημα δεν είναι οργανικό. Εσύ remedy τι πιστεύεις δηλαδή?? Ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν φυσιολογικός???

απο τους σωτηρες ποιος θα μας σωσει γμ την ψυχοπαθεια τους για επιστημονες??????
    Κάποιες σκέψεις μου......
    been good, been bad. WILL GO ON

Banned
    Originally posted by justme
    Originally posted by Remedy
    ακομα δεν εχω ακουσει απο κανεναν αν προκυπτει πληροφορια ψυχοπαθειας για τον δραστη....
    και ρωταω:απο το γεγονος οτι σκοτωσε την γυναικα του συναγεται μηπως η ψυχοπαθεια????
    Εν πολλοίς ναι

εν πολλοις..... οχι.
    Ειναι πολυ απλοικη εξηγηση και δεν νομιζω οτι υπαρχει οποιοσδηποτε ψυχολογος που μπορει να στηριξει κατι τετοιο.
    Για να καταληξεις σε ενα τετοιο συμπερασμα, θα πρεπει να συζητησει καποιος με το δραστη και εκει να διακρινει για τι ακριβως μιλαμε.

προφανως οχι γιατι κι αλλοι εχουν σκοτωσει τις γυναικες τους αλλα δεν ηταν καθολου ψυχοπαθεις...
    Είσαι σίγουρη πως το να σκοτώσει κάποιος την γυναίκα του δεν είναι δείγμα ότι ψυχικά έχει πάθηση???

δηλαδη εσυ εισαι??
    και που βασιζεται η σιγουρια σου?

μηπως απο το γεγονος του διαμελισμου?
    Και αυτό το γεγονός φυσικά εντείνει την ένδειξη ότι είχε προβλήματα ο άνθρωπος. Άλλο το να σκοτώσεις και άλλο το να διαμελίσεις κάποιον. (και μετά να περιφέρεις το διαμελισμένο τμήμα του σώματός του)

καμια σχεση.
    Ο διαμελισμος του κεφαλιου και η περιφορα του, δειχνει οτι ο δραστης θελει να δειξει οτι επικρατησε κατα κρατος στο θυμα του.
    Θελει να δειξει, οχι μονο οτι ειναι νεκρο το θυμα, αλλα επιπλεον οτι δεν υπαρχει καν ουτε σαν πτωμα.

υποθετω πως οχι γιατι σε πολλα φρικιαστικα εγκληματα εχουν διαμελιστει τα πτωματα αν και κυριως για να εξαφανιστουν τα ιχνη....
    Μα το να προσπαθήσεις να εξαφανίσεις τα ίχνη ενός εγλήματος είναι μία πράξη που έχει μία λογική. (αντιλαμβάνομαι το πόσο άσχημη πράξη έκανα - δεν θέλω να υποστώ τις συνέπειες - προβαίνω σε ενέργειες για να μη πιαστώ). Το να περιφέρω ένα τμήμα από ένα άψυχο σώμα χωρίς κάποιοα προφανή αιτία δηλώνει ότι αδυνατώ να κατανοήσω την πραγματικότητα... (νομίζω εγώ τουλάχιστον)

ειπα πιο πανω για ποιο λογο γινεται.
    Ακομα και σε σκηνες πολεμου υπο πιεση εχουν γινει παρομοια γεγονωτα.

τοτε μαλλον απο το γεγονος οτι περιεφερε το κεφαλι του θυματος στους δρομους...
    Σωστά γιατί το να περιφέρω ένα τμήμα από ένα άψυχο σώμα χωρίς κάποιοα προφανή αιτία δηλώνει ότι αδυνατώ να κατανοήσω την πραγματικότητα... (νομίζω εγώ τουλάχιστον)

θεωρεις οτι εσυ και ο δραστης την συγκεκριμενη στιγμη ειχατε την ιδια πραγματικοτητα???

και ρωτω, ειναι μεγαλυτερη αγριοτητα το γεγονος της περιφορας του κεφαλιου απο το ιδιο το γεγονος μιας αγριας αιματηρης δολοφονιας?θελει μεγαλυτερο βαθμο ανισορροπιας το να κουβαλας ενα κεφαλι απο το να το κοψεις??????
    Ως προς το θύμα η ερώτησή σου μπορεί να απαντηθεί ότι δεν έχει καμία διαφορά. Αλλά ως προς τους συγγενείς του θύματος??? Ως προς τον θύτη??? Δεν υπάρχει καμμία διαφορά στο \"κάνω ένα έγκλημα\" από το \"κάνω ένα έγκλημα και κατόπιν επιδυκνύω κιόλας το ότι το έκανα\"???

κοιτα θα μπορουσε απλα να σκοτωσει το θυμα.
    Για να φτασει σε αλλο επιπεδο, ειναι σαφες οτι ηθελε να περασει το μυνημα του οπως εκεινος νομιζε.

αληθεια, οι στρατιωτες που μπορουν και σκοτωνουν, εχουν καποιο βαθμο ανισορροπιας??
    κι αν οχι, μηπως εχουν καποιο βαθμο ανισορροπιας οι στρατιωτες που διαπομπευουν τα σωματα των εχθρων τους?
    μηπως ετυχε να δειτε σε ιστορικες ταινιες η να διαβασετε σε βιβλια για φριχτα βασανιστηρια, για αποκεφαλισμους, παλουκωματα, οδοσφαιρο με το κεφαλι των νεκρων?
    θυμαστε να κατηγορησε κανεις για ψυχοπαθεια αυτους τους στρατιωτες?
    δε θυμαμαι κατι τετοιο....
    ειναι μηπως δειγμα ανισορροπιας η αγρια δολοφονια της συζυγου σου αλλα οχι του εθρου....
    χμ....η συγγενεια καθοριζει την ανισορροπια δηλαδη?
    κι αν μεσα απο διαφορες διαδικασιες εχεις ταυτισει τη γυναικα σου με τον εχθρο σου και δεν τρεφεις παρα εχθρικα συναισθηματα απεναντι της, ολα καλα, εξαλειφεται η ανισορροπια?
    Και έρχομαι στο θέμα στρατιώτης.
    Γενικώς θα έλεγα ότι πολλές φορές οι συνθήκες είναι που καθορίζουν το πόσο μία κοινωνία δέχεται ώς \"λογικές\" τις πράξεις και όχι οι ίδιες οι πράξεις.
    πχ. Κρατάω ένα μαχαίρι. Είναι άλλο το να το κρατάω δίπλα στο λαιμό ενός μωρού και άλλο δίπλα σε ένα πεπόνι.
    ή για να γυρίσω στους στρατιώτες, ΝΑΙ ένας στρατιώτης σε πόλεμο θεωρείται φυσιολογικό (από την κοινωνία αλλά και από τον ίδιο) να σκοτώσει εν καιρό πολέμου. Όπως θεωρείται αφύσικο (μη λογικό) το να πάς να παίξεις μπιρίμπα με τον στρατιώτη της άλλης πλευράς (πάντα εν καιρώ πολέμου μιλάω).
    Δηλαδή η ίδια η πράξη του \"σκοτώνω έναν στρατιώτη άλλης εθνικότητας\" έχει άλλο νόημα σε καιρώ ειρήνης και άλλη σε καιρώ πόλέμου. (Όπως φυσικά και ο πράξη \"παίζω μπιρίμπα με έναν στρατιώτη άλλης εθνικότητας\" )
    Το τι είναι λογικό και το τι παράλογο ( ή καλίτερα το τι θεωρεί η κοινωνία λογικό και το τι παράλογο) έχει μεγάλη σχέση από τις συνθήκες

το οτι οι στρατιωτες μπορουν να προκαλουν γενοκτονιες ειναι δλδ λογω συμφεροντων ηθικα επιβεβλημενο???
    τι αλλες δικαιολογιες θα διαβασω προκειμενουη αφαιρεση ζωης να εχει θετικη προελευση???

Όσο για τις ταινίες (ή ίσως και την πραγματικότητα) και την ομώτητα πράξεων στρατιωτών πάλι πιστεύω ότι πρέπει να ερμηνευθούν μέσα από το πρίσμα που έγιναν.
    Δεν είναι ένας στρατιώτης (που φρικαλέα συμπεριφέρεται απέναντι σε έναν νεκρό εχθρό του) στις ίδιες συνθήκες με κάποιον άλλον πολίτη που κάνει ακριβώς τις ίδιες πράξεις εν καιρώ ειρήνης.

το σινεμα νομιζω ειναι μια διαφορετικη περιπτωση.

ειδα τον γνωστο παλιμπαιδιζοντα ψυχιατρο κυριο Σουρα σε ενα καναλι να κανει διαγνωση εκ του μακροθεν και να συμπεραινει την ψυχοπαθεια του δραστη απο το γεγονος και μονο της περιφορας του κεφαλιου..
    ΚΙ ΑΝ Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΚΥΡΙΕ ΣΟΥΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΣΤΟ ΚΩΛΟΧΩΡΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΣΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΝΑ ΤΟ ΡΟΥΦΗΞΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΛΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕ ΤΗΝ ΑΜΟΙΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ??????
    Σορρυ που απαντάω εγώ ενώ εσύ ρωτάς αυτόν τον Σούρα αλλά έγώ θα έλεγα (πάλι όπως και στην αρχή) ότι ναι το να κάνει βόλτα κάποιος με ένα ανθρώπινο κεφάλι δείχνει ότι έχει πρόβλημα και αυτό το πρόβλημα δεν είναι οργανικό. Εσύ remedy τι πιστεύεις δηλαδή?? Ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν φυσιολογικός???

το να πεις οτιειναι φυσιολογικος ειναι μια ιδια μπουρδα απο το να πεις οτι ειναι ψυχασθενης.
    Κανενας δεν μπορει να κανει διαγνωσεις απο το γραφειο του εκτος αν ειναι τσαρλατανος.

απο τους σωτηρες ποιος θα μας σωσει γμ την ψυχοπαθεια τους για επιστημονες??????
    Κάποιες σκέψεις μου......

και δικες μου.

Senior Member
    εγω διαφωνω...ολοι οσοι διαπραττουν εγλκηματα ειναι και ψυχικα ασθενεις..το εχουν κανει καραμελα αυτο με τα ψυχολογικα....ειναι σαφες οτι κατι δεν παει καλα με το μυαλο του και οτι λειτουργει λανθασμενα αφου εκανε αυτα που εκανε,αλλα μην \"ταμπελοποιουν και ομαδοποιουν\"...Ας τιμωρηθει οπως του αρμοζει(για κατι τετοια χρειαζεται η θανατικη ποινη γαμωτο...)

Page 8 of 13 FirstFirst ... 678910 ... LastLast