Υγειηνες-Θρεπτικες Συνταγες Χαμηλες σε θερμιδες που μπορουμε να ενταξουμε στο καθημερινο μας διατροφολογιο - Page 17
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 17 of 25 FirstFirst ... 71516171819 ... LastLast
Results 241 to 255 of 368
  1. #241
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    511
    Στρούντελ με μήλο και καρύδι light:


    Το φύλλο πωλείται κατεψυγμένο. Ξεπάγωσέ το στη διάρκεια της νύχτας βάζοντάς το στο ψυγείο για καλύτερα αποτελέσματα.

    Μερίδες: 6
    Χρόνος προετοιμασίας: 30'
    Χρόνος μαγειρέματος: 30'

    Υλικά
    3 μήλα μεσαίου μεγέθους, χωρίς τη φλούδα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
    1/2 φλιτζάνι χυμό μήλου
    1/2 φλιτζ. μαρμελάδα βερίκοκο (50% φρούτο)
    1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
    2 κ.γ. σταφίδες
    1/2 φλιτζ. καρύδια
    2 κουτ. σούπας ζάχαρη
    1/4 κ.γ. κανέλα
    4 στρώσεις φύλλου σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
    μαγειρικό σπρέι
    ζάχαρη άχνη

    Εκτέλεση
    Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε μεσαίου μεγέθους αντικολλητικό τηγάνι ανάμειξε τα μήλα, το χυμό μήλου, τη μαρμελάδα βερίκοκο, το χυμό λεμονιού και τις σταφίδες. Μαγείρεψέ τα σε μεσαία φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και τα μήλα να μαλακώσουν. Απομάκρυνε το τηγάνι από τη φωτιά. ʼλεσε τα καρύδια, τη ζάχαρη και την κανέλα στον επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι). ʼπλωσε τα φύλλα σε ταψί και κάλυψέ τα με σελοφάν για να μην ξεραθούν. Πάρε ένα φύλλο τη φορά ?κράτησε τα υπόλοιπα καλυμμένα? και τοποθέτησέ το σε μια επιφάνεια, έτσι ώστε η πιο μικρή πλευρά του φύλλου να βρίσκεται προς εσένα. Ψέκασε το φύλλο με μαγειρικό σπρέι και πασπάλισε με 2 κουταλιές από το μείγμα με τα καρύδια. Επανάλαβε και με τις υπόλοιπες στρώσεις φύλλου. ʼπλωσε τη γέμιση μήλου στη ζύμη αφήνοντας ένα σχετικά μεγάλο περιθώριο και από τις τέσσερις πλευρές. ʼρχισε να διπλώνεις τη ζύμη σε ρολό. Τοποθέτησε το στρούντελ σε ταψί με τη «ραφή» προς τα κάτω. Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι και πασπάλισε με το μείγμα καρυδιού που απέμεινε. Τοποθέτησε το στρούντελ στο φούρνο και ψήσε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Βγάλε το ταψί από το φούρνο και περίμενε 15 λεπτά πριν το κόψεις σε φέτες ή μέχρι να κρυώσει τελείως. Πασπάλισε το γλυκό με λίγη ζάχαρη άχνη την ώρα του σερβιρίσματος.

    Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα (ένα κομμάτι): 197 θερμίδες, 7 γραμμ. λιπαρά (το 32% των συνολικών θερμίδων), <1 γραμμ. κεκορεσμένο λίπος, 32 γραμμ. υδατάνθρακες, 3 γραμμ. πρωτεΐνες, 2 γραμμ. φυτικές ίνες, 19 mg ασβέστιο, 1 mg σίδηρος, 64 mg νάτριο.

  2. #242
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    511
    Ράβδοι ενέργειας:

    Μπορείς να αντικαταστήσεις τα αμύγδαλα με καρύδια σε αυτή τη συνταγή, εξασφαλίζοντας έτσι τη λήψη των ωφέλιμων για την καρδιά Ω-3 λιπαρών οξέων.

    Μερίδες: 12 μπάρες
    Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπτά
    Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά

    Υλικά
    2 φλιτζ. νιφάδες βρόμης
    1 φλιτζ. μαλακό αλεύρι ολικής αλέσεως
    2 κουτ. της σούπας σουσάμι
    1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    1 κουτ. του γλυκού κανέλα σε σκόνη
    1 πρέζα αλάτι
    2/3 φλιτζ. σιρόπι καστανού ρυζιού (θα το βρεις σε καταστήματα ντελικατέσεν)
    3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
    1 αβγό
    1/2 φλιτζ. αποξηραμένα φρούτα ? οποιοδήποτε συνδυασμό τους από σταφίδες, μύρτιλλα, ή κομμάτια βερίκοκα, ή χουρμάδες
    1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα

    Εκτέλεση
    Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Βάλε σε ένα τετράγωνο ταψί, 23 εκ., αλουμινόχαρτο και ψέκασέ το με φυτικό λάδι. ʼσε το στην άκρη. Σε μεγάλο μπολ, βάλε τις νιφάδες βρόμης, το αλεύρι, το σουσάμι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Σε άλλο μπολ, ανακάτεψε το σιρόπι ρυζιού, το λάδι και το αβγό. Πρόσθεσε το υγρό μείγμα σε αυτό με το αλεύρι, ανακάτεψέ τα και στη συνέχεια ρίξε τα αποξηραμένα φρούτα και τα αμύγδαλα. ʼπλωσε το μείγμα στο ταψί, ισιώνοντάς το όσο γίνεται με μια λαστιχένια σπάτουλα. Ψήσ? το για 30 με 35 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς και να είναι σκληρό όταν το ακουμπάς στο κέντρο. ʼφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά σε μια σχάρα πριν το αναποδογυρίσεις. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χώρισέ το σε τέσσερα μέρη και κάθε τέταρτο σε τρεις μπάρες. Διατηρούνται για αρκετές ημέρες, αν τα κλείσεις σε αεροστεγές δοχείο.

    Θρεπτική αξία ανά μερίδα (μία μπάρα): 223 θερμίδες, 7 γραμμ. λιπαρά (27% των θερμίδων), <1 γραμμ. κεκορεσμένα λίπη, 38 γραμμ. υδατάνθρακες, 5 γραμμ. πρωτεΐνες, 4 γραμμ. φυτικές ίνες, 45 mg ασβέστιο, 2 mg σίδηρος, 65 mg νάτριο.

  3. #243
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    511
    Ψωμί με καρυκεύματα και κολοκύθα
    Tags: καρυκεύματα, κολοκύθα, ψωμί, κολοκυθόσποροι, κανέλα, τζίντζερ, μελάσα


    Ημερομηνία: 11/12/2009

    Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πουρέ γλυκιάς κολοκύθας, που θα τον φτιάξεις μόνη σου ή σε κονσέρβα. Γι' αυτή τη συνταγή θα χρειαστείς μόνο μια μικρή ποσότητα κολοκύθας, γι' αυτό δες αν μπορείς να αγοράσεις μόνο ένα κομμάτι ?όχι ολόκληρη.

    Μερίδες: 8 με 10
    Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
    Χρόνος μαγειρέματος: 55 λεπτά

    Υλικά
    1 φλιτζ. μαλακό αλεύρι ολικής αλέσεως
    1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    1/2 κουτ. της σούπας μαγειρική σόδα
    1 κουτ. της σούπας κανέλα σε σκόνη
    1 κουτ. της σούπας τζίντζερ σε σκόνη
    1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
    1 πρέζα αλάτι
    1/4 φλιτζ. μελάσα
    1/2 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
    1 φλιτζ. πουρές κολοκύθας
    1 αβγό
    1/2 φλιτζ. άπαχο γιαούρτι
    1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
    2 κουτ. της σούπας κολοκυθόσποροι (μη αποφλοιωμένοι)

    Εκτέλεση
    Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ψέκασε ελαφρά μια φόρμα για κέικ, διαστάσεων 23x13 εκατοστών, με φυτικό λάδι και βάλ? τη στην άκρη. Σε μεγάλο μπολ, βάλε τα δύο είδη αλευριού, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Σε άλλο μπολ, ανακάτεψε τη μελάσα, την καστανή ζάχαρη, τον πουρέ από γλυκιά κολοκύθα (θα τον φτιάξεις μόνη σου βράζοντας μερικά κομμάτια και λιώνοντάς τα), το αβγό, το γιαούρτι και το λάδι. Πρόσθεσε το υγρό μείγμα σε αυτό με το αλεύρι και ανακάτεψε με ένα ξύλινο κουτάλι ίσα ίσα, μέχρι να ανακατευτούν. Ρίξε το μείγμα στη φόρμα. Πασπάλισε από πάνω με τους κολοκυθόσπορους. Ψήσε για 50 με 55 λεπτά, έως ότου όταν βυθίσεις μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγει καθαρή. Βάλε τη φόρμα σε μια σχάρα να κρυώσει για 15 λεπτά, πριν βγάλεις το ψωμί από τη φόρμα για να κρυώσει τελείως.

    Θρεπτική αξία ανά μερίδα (μία φέτα): 283 θερμίδες, 9 γραμμ. λιπαρά (30% των θερμίδων), 1 γραμμ. κεκορεσμένα λίπη, 44 γραμμ. υδατάνθρακες, 6 γραμμ. πρωτεΐνες, 3 γραμμ. φυτικές ίνες, 93 mg ασβέστιο, 3 mg σίδηρος, 176 mg νάτριο.

  4. #244
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    511
    Τραγανιστό γλύκισμα με αχλάδι και μύρτιλλα:

    Τα επιδόρπια φρούτων έχουν λιγότερη ζάχαρη και θερμίδες, καθώς το κύριο συστατικό τους είναι γλυκό από τη φύση του. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και θα γλύφεις και τα δάχτυλά σου με το αποτέλεσμα.

    Σέρβιρέ το με παγωτό βανίλια χαμηλό σε λιπαρά.

    Μερίδες: 6 με 8
    Χρόνος προετοιμασίας: 15'
    Χρόνος μαγειρέματος: 35'-45'


    Υλικά
    Για τη γαρνιτούρα
    1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρόμης
    3 κ.γ. ξανθή ζάχαρη
    1/2 κ.γ. κανέλα
    1 κ.γ. βούτυρο
    1 κ.γ. μέλι
    2 κ.γ. ηλιέλαιο
    2 κ.γ. αλεύρι ολικής αλέσεως

    Για τη γέμιση
    900 γραμμ. ώριμα αλλά σφιχτά αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια
    1 φλιτζ. μύρτιλλα μακρόκαρπα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
    1 κ.σ. χυμό λεμονιού
    1 κ.σ. κρυσταλλοποιημένο τζίντζερ ψιλοκομμένο
    1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
    2 κ.σ. αλεύρι ολικής αλέσεως
    μαγειρικό σπρέι

    Εκτέλεση
    Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Ψέκασε ένα τετράγωνο ταψί με πλευρά 20 εκατοστών με σπρέι μαγειρικής. Σε μπολ μεσαίου μεγέθους ανάμειξε τα υλικά για τη γαρνιτούρα. Ανακάτεψε με ένα πιρούνι, μέχρι το μείγμα να γίνει τριφτό. ʼφησέ το στο πλάι. Για τη γέμιση, ανάμειξε τα αχλάδια, τα μύρτιλλα και το χυμό λεμονιού σε μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε το τζίντζερ, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακάτεψε τα υλικά. Στη συνέχεια, βάλε το μείγμα αχλαδιού στο ταψί και από πάνω ρίξε το τριφτό μείγμα. Ψήσε για 35-40 λεπτά, μέχρι η γέμιση να κάνει φουσκάλες καθώς ψήνεται και η επικάλυψη να έχει ροδίσει ελαφρώς. ʼφησέ το να κρυώσει για 15 λεπτά περίπου προτού σερβίρεις.

    Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα (3/4 του φλιτζανιού): 323 θερμίδες, 8 γραμμ. λιπαρά (28% των θερμίδων), 2 γραμμ. κεκορεσμένο λίπος, 43 γραμμ. υδατάνθρακες, 2 γραμμ. πρωτεΐνες, 3 γραμμ. φυτικές ίνες, 27 mg ασβέστιο, 1 mg σίδηρος, 18 mg νάτριο.

  5. #245
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    511
    Πανακότα βανίλιας light:

    Για τις δύσκολες ώρες, που θέλεις να φας κάτι γλυκό, αλλά σε αγχώνουν οι θερμίδες, μπορείς να φας λίγη πανακότα... light!

    Yλικά
    150ml γάλα 0%
    20gr φρουκτόζη
    10gr φύλλα ζελατίνης
    1 βανίλια σε σκόνη
    5ml λικέρ Cointreau
    100gr κρέμα γάλακτος light 3%

    Εκτέλεση Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε το γάλα με τη φρουκτόζη. Έχουμε στραγγίξει τα φύλλα ζελατίνης τα οποία τα προσθέτουμε στο γάλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε, γεμίζουμε φορμάκια της αρεσκείας μας των 60 γραμμ. και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες.

    5 μερίδες 120kcal/μερίδα

  6. #246
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    511
    Τυροπιτάκια με χαμηλά λιπαρά light:

    Απόλαυσε τα αγαπημένα σου τυροπιτάκια, χωρίς να χάνεις τίποτα από γεύση. Μόνο από λιπαρά!

    Υλικά
    Για τη ζύμη
    300gr αλεύρι
    ½ κούπα νερό
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 αυγό
    λίγο αλάτι

    Για τη γέμιση
    150gr ανθότυρο 10%
    100gr Cottage cheese
    150gr φέτα light
    2 ασπράδια αυγού
    ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

    Εκτέλεση
    Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη λεία και μαλακή. Κατόπιν ανοίγετε φύλλο. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβετε μικρούς κυκλικούς δίσκους. Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: αναμιγνύεται τα είδη τυριών μέσα σε ένα σκεύος. Προσθέτετε το δυόσμο, τα ασπράδια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν μείγμα. Τοποθετείτε τη γέμιση πάνω στους κυκλικούς δίσκους και τους σκεπάζετε. Αλείφετε τις άκρες τους με χτυπημένα ασπράδια αυγού και τις πιέζετε να κλείσουν καλά. Ψήνετε τα τυροπιτάκια στους 200°C για 45 λεπτά.

  7. #247
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    511
    Μεξικάνικο σορμπέ σοκολάτας light:

    Το γαρύφαλλο και η κανέλα τονίζουν τη γεύση της σοκολάτας σε αυτή την παγωμένη λιχουδιά που θα σε δροσίσει τις ζεστές μέρες που καταφθάνουν αισθητά.

    Μερίδες: 6
    Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
    Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά

    Υλικά
    2 φλιτζ. νερό
    1 φλιτζ. ζάχαρη
    1 φλιτζ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
    5 γαρύφαλλα
    1 ξυλάκι κανέλα
    1/4 φλιτζ. ωμά αμύγδαλα
    1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
    1/2 κ.γ. ζάχαρη
    cooking spray

    Εκτέλεση
    Σε ένα σκεύος πάνω σε σιγανή φωτιά, ανακάτεψε το νερό με τη ζάχαρη. Όταν αυτή διαλυθεί, ρίξε το κακάο και ανακάτεψε, έπειτα πρόσθεσε τα γαρύφαλλα και το ξυλάκι κανέλας. ʼφησέ το να σιγοβράσει για 3 έως 4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Απομάκρυνε το μείγμα από τη φωτιά και διατήρησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Χρησιμοποίησε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσεις το μείγμα σοκολάτας σε ένα μπολ, έπειτα ρίξ' το σε παγωτομηχανή και ακολούθησε τις οδηγίες του κατασκευαστή. (Εάν δε διαθέτεις τέτοιο μηχάνημα, πάγωσε το μείγμα σε θήκες για παγάκια. Η υφή του θα είναι περισσότερο παγωμένη παρά κρεμώδης.) Στο μεταξύ, καβούρδισε τα αμύγδαλα: ζέστανε το φούρνο στους 200&#186;C. Βάλε τα αμύγδαλα σε ένα σκεύος και άφησέ τα να ψηθούν για 5 λεπτά ή μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Ανακάτεψε την κανέλα και τη ζάχαρη σε μπολ μεσαίου μεγέθους. Απομάκρυνε τα αμύγδαλα από το φούρνο, ρίξ' τους λίγο cooking spray και πρόσθεσέ τα στο μπολ με την κανέλα και τη ζάχαρη. Βγάλε το μείγμα από το μπολ και άφησέ το να στεγνώσει σε ένα πιάτο. Όταν αυτό παγώσει, είναι έτοιμο να σερβιριστεί. Για μεγαλύτερη σιγουριά, βάλε το μείγμα σε ένα σκεύος ειδικό για κατάψυξη και άφησέ το να παγώσει για αρκετές ώρες. (Αν έχεις κάνει παγάκια, βάλ' τα σε ένα ρηχό μπολ και χρησιμοποιώντας ένα γερό πιρούνι τρίψε τα παγάκια ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.) Γάρνιρε με τα αμύγδαλα και σέρβιρε.

    Διατροφική αξία ανά μερίδα (1/2 φλιτζάνι): 196 θερμίδες, 5 γραμμ. λιπαρά (20% των θερμίδων), 1 γραμμ. κεκορεσμένα λίπη, 42 γραμμ. υδατάνθρακες, 4 γραμμ. πρωτεΐνες, 5 γραμμ. φυτικές ίνες, 38 mg ασβέστιο, 3 mg σίδηρος, 5 mg νάτριο.

  8. #248
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    511
    Πίτσα με τυρί με χαμηλά λιπαρά:

    Πώς θα μεταμορφώσεις αυτό το κλασικό απαγορευμένο φαγητό σε σύμμαχο της γραμμής σου; Είναι απλό: δε θα το παραφορτώσεις με αλλαντικά και άλλα παχυντικά. Και το σπουδαιότερο: δε θα χάσεις τη φανταστική της γεύση!

    Μερίδες (κομμάτια): 8
    Χρόνος προετοιμασίας: 20'
    Χρόνος μαγειρέματος: 20'

    Υλικά
    κορν φλάουρ για το αλεύρωμα
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 φλιτζ. μάραθο ψιλοκομμένο
    300 γραμμ. σπανάκι ψιλοκομμένο
    αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    1 κομμάτι ζύμη ολικής άλεσης διαμέτρου 35 εκ.
    3/4 φλιτζ. λαδολέμονο με λίγη ρίγανη
    1 φλιτζ. τυρί με χαμηλά λιπαρά
    4 ντομάτες ψιλοκομμένες
    1/4 φλιτζ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος

    Εκτέλεση
    Ζέστανε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Πρόσθεσε το μάραθο και σοτάρισε για 5 λεπτά. Χαμήλωσε τη φωτιά αρκετά. Στύψε με το χέρι το σπανάκι για να φύγει το νερό και ρίξ? το ανακατεύοντας μέσα στο μάραθο. Πασπάλισε με αλατοπίπερο. Σε μια επιφάνεια ελαφρώς πασπαλισμένη με αλεύρι, δούλεψε τη ζύμη μέχρι να σχηματιστεί ένας κύκλος διαμέτρου 35 εκατοστών. Βάλ' τη στο ταψί και ψήσε για 5 λεπτά. Βγάλε το ταψί από το φούρνο για να προσθέσεις την επικάλυψη. ʼπλωσε τη σάλτσα στη ζύμη και μετά άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα με το μάραθο και το σπανάκι από πάνω. Ρίξε με το κουτάλι τυρί και ψήσε για ακόμη 12 με 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα οι άκρες. Ενώ ψήνεται η πίτσα, βάλε τις ντομάτες και το δυόσμο σε μπολ και ανακάτεψέ τα. Μοίρασε το μείγμα πάνω στην πίτσα, κόψ? τη σε 8 κομμάτια και σέρβιρε.

    Θρεπτική αξία ανά μερίδα (1 κομμάτι): 176 θερμίδες, 4 γραμμ. λιπαρά (23% των θερμίδων), 2 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 27 γραμμ. υδατάνθρακες.

  9. #249
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Μπιφτέκια πιπεράτα Πωλίνας (ας πάρει και κάτι το όνομά μου, σωστά?)

    500 γρ μοσχαρίσιο κιμά περασμένο από το πολύ λεπτό στην μηχανή (εγώ τον ζητάω σαν κιμά για γύρο)
    3 μέτριες πατάτες βρασμένες και λιωμένες με πιρούνι
    2 αυγά
    2 φέτες ψωμί του τοστ κομμένο σε πολύ πολύ πολύ μικρά κομματάκια
    1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
    1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
    λίγο από τα πιο κάτω:
    Πάπρικα, μπαχάρι, κόλιανδρο σκόνη,κάρδαμο, μοσχοκάρυδο, πιπέρι άσπρο, πιπέρι καγιέν, αλάτι

    Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

    Πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μικρά (βγαίνουν περίπου 13-14 μπιφτέκια, και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 C.

    Καλή επιτυχία

  10. #250
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    511
    ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΛΥΚΟ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΘΡΕΠΤΙΚΟ...

    ΝΤΑΚΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΜΕ ΣΥΚΑ,ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ:


    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΤΑΚΟ:
    -1ΝΤΑΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΙΘΙΝΟ
    -1ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΖΑΓΙΟΥ ΝΕΡΟ
    -1ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΖΑΓΙΟΥ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
    -1Ο ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
    -1ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
    -1ΠΡΕΖΑ ΚΑΝΕΛΑ
    -1ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
    -1ΠΡΕΖΑ ΜΑΣΤΙΧΑ
    -1ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
    -2ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΛΙ
    -2ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΥ ΤΗΓΑΝΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ 1-2 ΒΡΑΣΕΙΣ.ΕΠΕΙΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΕΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ,ΤΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ,ΑΝΑΔΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ 2-3 ΒΡΑΣΕΙΣ.ΤΕΛΟΣ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΤΑΚΟ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΜΕ,ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ,ΣΚΟΡΠΑΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ,ΤΑ ΣΥΚΑ ΠΟΥ ΕΧΙΟΥΜΕ ΣΙΡΟΠΙΑΣΕΙ,ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ....:roll:

  11. #251
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    511
    Ευχαριστω πολυ-πολυ Πωλινακι μου για την συνταγουλα σου...αναμενω και οτι αλλο θες να προσθεσεις...φιλακια πολλα!!!

  12. #252
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Θα το κάνω κουκλίτσα μου, δοκίμασέ τα πάντος, είναι πεντανόστημα!!!!

  13. #253
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    511
    ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ:

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:30'-35'
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:45'

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ:
    -1/2ΚΙΛΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ
    -3ΚΟΜΜΕΝΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
    -1ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
    -2Κ.Σ. ΚΑΠΑΡΗ ΣΕ ΞΥΔΙ Η 2Κ.Σ. ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
    -1Κ.Σ.ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
    -3ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
    -3-4 Κ.Σ. ΞΥΔΙ
    -6-7 ΕΛΙΕΣ ΘΡΟΥΜΠΕΣ Η ΚΑΛΑΜΩΝ
    -ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ 5'.ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΦΡΟ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΖΕΣΤΟ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ.ΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 40'ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΝ.ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ,ΤΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΛΑΤΙΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ.ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΡΥΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ.


    :roll::roll::roll::wink1::spin:

  14. #254
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    511
    ΣΑΛΑΤΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ(ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ):

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:10'
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:60'

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ:
    -1ΦΛΙΤΖ.ΣΙΤΑΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ
    -1ΦΛΙΤΖ.ΡΕΒΙΘΙΑ
    -1ΦΛΙΤΖ.ΦΑΣΟΛΙΑ
    -1ΦΛΙΤΖ.ΑΡΑΚΑ ΞΗΡΟ
    -1ΦΛΙΤΖ.ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ
    -1 ΛΕΜΟΝΙ ΜΕΤΡΙΟ ΣΕ ΧΥΜΟ
    -ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ

    ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ<ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ>:
    -1Κ.Γ.ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
    -1Κ.Γ.ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
    -ΜΠΟΛΙΚΑ ΣΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΡΟΔΙΑ

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΒΡΑΔΙΣ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΛΕΚΑΝΕΣ ΣΕ ΝΕΡΟ ΚΡΥΟ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΜΕΣΑ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ.ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 20'.ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ,ΤΑ ΡΕΒΙΘΙΑ,ΤΟΝ ΑΡΑΚΑ,ΤΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ 30'.ΟΤΑΝ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ ΜΙΣΟΒΡΑΣΟΥΝ,ΤΑ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΖΕΣΤΑΝΕΙ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΦΙΞΟΥΝ.ΟΤΑΝ ΒΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΤΟΠΟΘΡΤΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΠΙΑΤΕΛΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΛΑΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ,ΤΑ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ.ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΔΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.

    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ...:bouncy:

  15. #255
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    511
    Θα τα κανω μαλλον το αλλο Σαββατο!!!Ευχαριστω πολυυυυ!!!

Page 17 of 25 FirstFirst ... 71516171819 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •