Υγειηνες-Θρεπτικες Συνταγες Χαμηλες σε θερμιδες που μπορουμε να ενταξουμε στο καθημερινο μας διατροφολογιο - Page 23
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 23 of 25 FirstFirst ... 132122232425 LastLast
Results 331 to 345 of 368
  1. #331
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,205
    ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ


    ΥΛΙΚΑ
    2, 1/2 φλτ βρώμη
    1/2 φλτ βιτάμ με λάδι
    2 κ.σ μαύρη ζάχαρη
    3 κ.σ μέλι
    1 φλτ ψιλοκομμένα ξερά σύκα
    4 κ.σ σταγόνες σοκολάτας
    κανέλα
    Ξηροί καρποί



    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βιτάμ, τη ζάχαρη, το μέλι κ ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    Σε ένα μπολ έχουμε βάλει τα υπόλοιπα υλικά κ στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά απο το τηγάνι.
    Ψήνουμε στους 170 για 35 λεπτά.



    ΥΓ: Ίσως να χρειάζεται λιγότερος χρόνος ψησίματος γιατι εμένα μου ψιλοκάηκαν!!!

  2. #332
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Συνταγη για λαζανια
    Βαζουμε στο πυρεξ λιγο λαδι κ απο πανω μια στρωση λαζανια.Πανω απτα λαζανια σπανακι(εγω παιρνω το κατεψυγμενο ψιλοκομμενο γιατι βαριεμαι να το καθαριζω)ανακατεμενο με σαλτσα ντοματας.Παλι λαζανια κ απο πανω το ιδιο αλλη μια στρωση κ τελειωνουμε με λαζανια κ τριμμενο τυρι απο πανω.Ψηνουμε στο φουρνο.Νοστιμοτατο.Υ.Γ.Για να μην μας πεσει πολυ λαδι στο ταψι ,αλοιφουμε με ενα πινελο μαγειρικης.

  3. #333
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    672
    Originally posted by giorgosdelta
    Λοιπόν έκανα τα βρωμομηλοπιτάκια της Δώρας και βγήκαν σαν κεϊκάκια μικρά. Πολύ ευχαριστώ κυρία μου! :starhit:
    Θα σας δώσω τη συνταγή αργότερα.
    Ήταν αποτυχία καθώς έβαλα μόνο μια κουταλιά μέλι και δε βγήκαν πολύ γλυκά αλλά ήδη έφαγα με συνοδεία επιπλέον μελιού κι ήταν τέλεια.
    φταχνω και εγω παρομοια συνταγη και δεν βαζω καθολου λιπαρα η ζαχαρη,αυτο που κανω και εχω την ψευδαισθηση οτι ειναι γλυκα ειναι να πασπαλιζω απο πανω τα μπισκοτα αφου τα εχω αραδειασει στο ταψι με λιγους κοκκους απο ενα μειγμα μαυρης ζαχαρης-κανελλας-γαρυφαλλου,η μαυρη ζαχαρη δεν λειωνει στο ψησιμο και οταν βαζεις στο στομα το μπισκοτο ειναι η πρωτη αισθηση που σου ερχεται :wink2:

    Originally posted by giorgosdeltaΜεγάλη επιτυχία της συνταγής ότι έπεσε πολύ διττανθρακική σόδα που απομακρύνει το γαλακτικό οξύ απ' τους μύες. Εννοείται ότι πετούσα σήμερα.
    Δηλαδη μπορουμε για τον ιδιο λογο να πιουμε λιγο σοδα σε νερο?

  4. #334
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Ιωάννινα
    Posts
    481
    Ναι κοπελιά, δε θυμάμαι την αναλογία, αλλά πρέπει να είναι περίπου 0,33γρ διτανθρακική σόδα /κιλό σωματικής μάζας, 40 λεπτά πριν την άσκηση. Για παράδειγμα 20γρ ανακατεμένα σε λίγο νερό, το πίνεις και ξεχνάς ότι στο είπα εγώ!!!
    Μας λες μετά την εμπειρία σου από την γεύση!
    Διάβασε εδώ πιο πολλά για να κατατοπιστείς καλύτερα,
    http://www.runnermagazine.gr/html/en...ent.160554.asp
    Όσον αφορά τη βρώμη έχω πια εθιστεί στα φρουτοβρωμοκέικ!

  5. #335
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    672
    21 γρ. σοδα σε ενα ποτηρι νερο? οχι δεν θα σας πω την εμπειρια μου γιατι αποκλειεται να το πιω αυτο το πραγμα,ελεγα μηπως ηταν στη μυτη του κουταλιου μονο,αλλα αυτο ειναι πολυ,ασε που με αυτα που διαβασα στο αρθρο που εβαλες ... :P Σημερα εκανα για τριτη μερα την ιδια προπονηση στο γηπεδο,πονουσαν τα ποδια μου αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να το δοκιμασω,προτιμω μια μερα ξεκουρασης
    Παντως σ'ευχαριστω για τις πληροφοριες :thumbup:

  6. #336
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    2,392
    σάουνα! Αν ηταν λιγο πιο καθαρο το γυμναστηριο μου θα εκανα, αλλα το εχουν παρατημενο τελειως! Γιατρευει τα παντα! (να ρωτησετε γιατρο πριν δεν κανει για ολους)

  7. #337
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    243
    Βρωμοσουπα,

    Οτι λαχανικο εχει το ψυγειο
    συνηθως βαζω 1/2 καροτο, 1ή2 μικρα κολοκυθια, ντοματα λιγο σελερι, λιγο σελινο
    Βραζω τα λαχανικα, να κρατανε λιγο
    Παιρνω το ζωμο και για καθε φλυτζανι ζωμου βαζω 2 κουταλιες κοφτες βρωμη (στην αρχη μετρας φλυτζανια μετα με το ματι ξερεις ποσο θελει)
    Τριβω τα λαχανικα μεχρι να παρει βραση η βρωμη, ανακατευουμε σε τακτα για να μην κολλησει ... μολις χυλωσει η βρωμη προσθετω τα λαχανικα... κατεβαζω απο την φωτια και ριχνω 1 κ. λαδι και 1 σπιρτοκουτο φετα, σε καθε πιατο...

    Βελουτε γκουρμε και χορταστικο (λαχανικα παιζω με διαφορα, κουνουπιδια μπροκολα, κολοκυθα γλυκια, οτι εχει ο μπαξες)

    Καλη μας ορεξη... (εγω κανω μικρες μεριδες γιατι μενω μονη μου... εσεις που εχετε οικογενεια προσαρμοστε την ... το ιδιο κανω με τραχανα καλης ποιοτητας ...

  8. #338
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    243
    Τζιζκεικ απενεχοποιηση
    1 μπισκοτο βρωμης (επερνα του εμποριου τωρα που βρηκα τα δικα σας θα φτιαχνω σπιτι)
    2 κ.σουπας γιαουρτι ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ 0-2% (εχω δοκιμασει μονο αυτα που ειναι πολυ στραγγιστα κανουν δουλεια τα αλλα νερουλιαζουν)
    1κ. σουπας τυρι κρεμα, ελαφρυ ή κοτατζ στο μυξερ(μονο τα μπαλακια χωρις το ζουμακι) η μυζηθρα αναλατη
    2 κ.γ γλυκαντικο (εγω βαζω στεβια)

    Σπαμε το μπισκοτο και με λιγο γιαουρτι το πατικονουμε να κολησει στον πατο απο ενα ποτηρι για ουισκι
    ανακατευουμε το τυρι, το γλυκαντικο, το γιαουρτι και ριχνουμε πανω απο το μπισκοτο

    Εγω τις πιο πολλες το τρωω ετσι, βαζωντας φραουλες απο πανω φρουτο κ λιγη τριμμενη σοκολατα 70%
    τρωγεται αμεσως καθως ειναι απο το ψυγειο παγωμενα τα υλικα...
    σ.σ: καντε οσες μεριδες θελετε αλλα φατε το αμεσως αν μεινει πανιαζει και νερουλιαζει

    αν εχω μαρμελαδα για διαβητικους μπορει να βαλω τετοια απο πανω...

  9. #339
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    243
    Εναλακτικη σπανακοπιτα (συνηθως το φτιαχνω αν μου εχει μεινει σπανακι βραστο και δεν μ αρεσει να το φαω σαν σαλατα)

    Σε ενα τσερκι ατομικο, σπαω ενα κριμ-κρακερ ή παξιμαδακι σε μικρα κομματια, (το ενονω με ελαχιστη μαργαρινη όπως στο τζιζκεικ)... ψηνω ελαχιστα την βαση στο φουρνο... 3-4 λεπτα, να γινει λιγο τραγανο...
    Μετα περναω με το δαχτυλο λιγο ελαιολαδο το τσερκι, για να μην κολλησουν τα υπολοιπα υλικα, προσοχη καιει!!!

    Αφου εχουμε την βαση ... για γεμιση βαζουμε...
    Σπανακι βρασμενο καλα στημενο, περιπου οσο μια γροφια μετα το στιψημο, οσο οσο παιρνει το τσερκι...
    1 αυγο χτυπημενο για ομελετα
    αλατι πιπερι
    μισο σπιρτοκουτο φετα

    ριχνω πανω απο τη βαση το σπανακι ανακατεμενο με το αυγο και την φετα και λιγο πιπερι
    Βαζω στο φουρνο και ψηνω μεχρι να ψηθει το αυγο
    Ξεφορμαρω... και τρωω...

    Δεν εχω επιχειρησει να το κανω σε μεγαλες ποσοτητες εννοω σε ταψι...

  10. #340
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Ιωάννινα
    Posts
    481
    Originally posted by nowwhat
    Βρωμοσουπα,

    Οτι λαχανικο εχει το ψυγειο
    συνηθως βαζω 1/2 καροτο, 1ή2 μικρα κολοκυθια, ντοματα λιγο σελερι, λιγο σελινο
    Βραζω τα λαχανικα, να κρατανε λιγο
    Παιρνω το ζωμο και για καθε φλυτζανι ζωμου βαζω 2 κουταλιες κοφτες βρωμη (στην αρχη μετρας φλυτζανια μετα με το ματι ξερεις ποσο θελει)
    Τριβω τα λαχανικα μεχρι να παρει βραση η βρωμη, ανακατευουμε σε τακτα για να μην κολλησει ... μολις χυλωσει η βρωμη προσθετω τα λαχανικα... κατεβαζω απο την φωτια και ριχνω 1 κ. λαδι και 1 σπιρτοκουτο φετα, σε καθε πιατο...

    Βελουτε γκουρμε και χορταστικο (λαχανικα παιζω με διαφορα, κουνουπιδια μπροκολα, κολοκυθα γλυκια, οτι εχει ο μπαξες)

    Καλη μας ορεξη... (εγω κανω μικρες μεριδες γιατι μενω μονη μου... εσεις που εχετε οικογενεια προσαρμοστε την ... το ιδιο κανω με τραχανα καλης ποιοτητας ...
    Πολύ ωραία ιδέα η βρώμη από πάνω. Θα το τηρήσω.

  11. #341
    Senior Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    peiraias
    Posts
    538
    nowwhat πολυ ωραιες συνταγουλες!!? :blush:

  12. #342
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    243
    Ας γραψω και την κλασσικη μου βρωμοκρεμα τοτε, που φετος το χειμωνα ειχα παθει εθισμο...

    3/4 γαλα φλυτζανιου γαλα ελαφρυ (το χω δοκιμασει επισης με γαλα καρυδας, και με γαλα αμυγδαλου, το γαλα αμυγδαλου μ' αρεσε πιο πολυ)
    1/4 φλυτζανιου νερο
    1 κουταλακι γλυκαντικο (οποιος θελει μελι )
    2-3 κουταλιες (2 γεματες ή 3 κοφτες) βρωμη

    Σε μπρικι ολα μαζι και ανακατευουμε μεχρι να γινει σαν κρεμουλα, δεν γινεται πολυ πηχτο αν θελουμε πολυ πηχτο βαζουμε 1 κουταλια παραπανω βρωμη

    Αναλογα τα κεφια μου οσο ειναι προσθετω, κανελα, ή λιγες σταφιδες ή δαμασκηνο. βερικοκο ξερο ή κανα αμυγδαλο, ρασπερι, γκραμπερι (συνδιασμοι πολυ για μην το βαριεμαι)
    Και το καλυτερο για το τελος ... αν θελουμε κατι σαν κρεμα σοκολατας καντε πυχτη βρωμοκρεμα (3κ.σ βρωμης) και οσο ειναι ζεστο κοψτε ενα σοκολατακι 70% κακαο μεσα (λιωνει και ειναι ολο σοκολατενιο !!!) προσθεστε κανελα και μιαμ μιαμ

  13. #343
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Athens
    Posts
    5,663
    Ωραίες οι συνταγές σου Nowwhat, ευχαριστούμε που τις μοιράστηκες μαζί μας

    Την κρέμα την κάνω και εγώ πολύ συχνά και την λατρεύω!!! Εγώ εκτός από βρώμη βάζω και μούσλι και σταφίδες ή ψιλοκομμένη μπανάνα στο τέλος. Αλλά όπως λες ανάλογα τα κέφια κάνω άπειρες παραλλαγές! Από τότε που ανακάλυψα τη βρώμη έχω και εγώ ερωτευτεί! Την αγοράζω χύμα με το κιλό να φανταστείς

  14. #344
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    243
    Εγω παλι την χρυσοπληρωνω στην γνωστη εταιρια, γιατι ειμαι σε επαρχια και μονο στο σουπερ μαρκετ βρισκω

    Χαλαλι τα λεφτα της ομως, φουσκωτικη φουσκωτικη και θρεπτικοτατη...

  15. #345
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Athens
    Posts
    5,663
    Πάντως έχω καταλάβει ότι τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη πέραση. Στο σούπερ μάρκετ που πάω, που είναι μεγάλη αλυσίδα, ενώ μέχρι πρότινος είχε μόνο την γνωστή πανάκριβη μάρκα, πλέον έφερε και άλλες δύο πολύ πιο φθηνές... Εγώ την αγοράζω με 2.80 το κιλό από ένα μεγάλο ξηροκαρπάδικο που φέρνει και δημητριακά.

Page 23 of 25 FirstFirst ... 132122232425 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •