Υγειηνες-Θρεπτικες Συνταγες Χαμηλες σε θερμιδες που μπορουμε να ενταξουμε στο καθημερινο μας διατροφολογιο - Page 22
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 22 of 25 FirstFirst ... 122021222324 ... LastLast
Results 316 to 330 of 368
  1. #316
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    395
    Το τέλειο snack .... Μηλομπισκοτάκια .........

    Μπισκοτάκια αφράτα με μήλο, λίγες θερμίδες και υγιεινά, εννοείται όμως και νόστιμα!!! Ένα σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

    Τι χρειαζόμαστε:
    150 γρ βρώμης
    2 μήλα μικρά ή ένα μεσαίο (περίπου στα 200-220 γρ)
    60 γρ σταφίδες
    60 γρ μελι
    1 ½ κ.σ ελαιόλαδο
    ½ κ.γ σόδα μαγειρική
    ½ κ.γ. κανέλα


    Πως το κάνουμε:
    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς πάνω κάτω.
    Αλέθετε στο μούλτι την βρώμη και τρίβετε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη.
    Βάζετε όλα τα υλικά σʼ ένα μπολ και ανακατεύετε καλά.
    Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ταψί (εγώ χρησιμοποιώ αυτό του φούρνου) και μοιράζετε το μείγμα σε 12 κομμάτια. Τα μπισκοτάκια απλώνουν λίγο, αλλά όχι τόσο ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
    Ψήνετε για 15ʼ με 20ʼ ή μέχρι να ροδίσουν καλά.


    Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/sintage...iskotakia.html


    Τι άλλαξα
    1. Αντί για λάδι έβαλα ταχίνι
    2. Δεν άλεσα τη βρώμη , την έβαλα ολόκληρη .
    3. Πρόσθεσα λίγα χοντροσπασμένα καρύδια

    Έγιναν ΤΕΛΕΙΑ !!!!!!
    Την επόμενη φορά θα τα φτειάξω χωρις καθόλου λιπαρή ουσία , δεν νομίζω ότι θα χάσουν σε γεύση .
    1 μπισκοτάκι τέτοιο με 1 μικρό γιαουρτάκι το απόγευμα με κρατάει τέλεια ως το βράδυ τώρα που άλλαξε η ώρα και φεύγω μια ώρα πιο μετά απ τη δουλεια .

    ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!!!!!!!

  2. #317
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Athens
    Posts
    5,663
    Σήμερα έφτιαξα το κέικ της συνταγής που πόσταρα πιο πάνω. Είναι λίγο υγρό αφού έχει μέσα το καρότο, τα goji και τις σταφίδες και το γιαούρτι και πεντανόστιμο. Έλιωσα και λίγη κουβερτούρα και έβαλα από πάνω και κατά κοινή ομολογία είναι πολύ καλό . Επίσης είναι τόσο χορταστικό που με ένα κομμάτι νιώθεις απίστευτη πληρότητα! Είναι τέλεια ιδέα για πρωινό ή για σνακ σε μισή μερίδα με ένα φρουτάκι .
    Ντόρα τα κουλουράκια ακούγονται πολύ νόστιμα, θα τα δοκιμάσω μόλις τελειώσει το κέικ και θα σου πω εντυπώσεις

  3. #318
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,205
    Dora έφτιαξα τα μπισκοτάκια σου...................απλά υπέροχα, φανταστικά κ τέλεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Σαν μηλοπιτάκια είναι, τέεεεεελεια σου λέω!!!!

  4. #319
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    395
    Originally posted by break
    Dora έφτιαξα τα μπισκοτάκια σου...................απλά υπέροχα, φανταστικά κ τέλεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Σαν μηλοπιτάκια είναι, τέεεεεελεια σου λέω!!!!
    Xαίρομαι Break που σου άρεσαν . Κι εγώ ξετρελλάθηκα
    Είναι κι υγιεινα και νόστιμα και λίγες θερμίδες . Συμφωνώ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ !!!! Εγώ όταν τα έφτειαξα πως κρατήθηκα κι έφαγα μόνο 1 δεν ξέρω . Αν με άφηνα τα έτρωγα κι όλα !!! 12 μου είχαν βγει

  5. #320
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Athens
    Posts
    5,663
    Originally posted by giorgosdelta
    @Eli, Τέλεια συνταγή αλλά τη χαλάει η μαργαρίνη. ΠΟλύ μαργαρίνη.
    Τα λιπαρά στην προκειμένη περίπτωση δεν προσφέρουν τίποτα το υγιεεινό. Νομίζω θα βγει ωραία και αν την παραλείψεις και με πολύ λιγότερες θερμίδες.
    Γιώργο μου δεν έχω δοκιμάσει ποτέ σε κέικ να παραλείψω την λιπαρή ύλη. Και εμένα ωστόσο με προβληματίζει που όλα τα κέικ έχουν τόσο πολύ βούτυρο. Λες αν βάλουμε λιγότερο βούτυρο ή αν βάλουμε ελαιόλαδο να βγει καλό; Το έχεις δοκιμάσει ποτέ σε κέικ;

  6. #321
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    395
    Ελη επειδή έχω φτειάξει παρόμοιο σε μαφιν , το φτειάχνω με ταχίνι και μέλι και μάλιστα στη μισή ποσότητα απ΄οτι λέει η συνταγή , και δεν γίνονται καθόλου άσχημα . Βάζω μήλο ( έχω κάτι με τα γλυκά με μήλο οπως καταλαβαίνεις :lol::lol: )
    με καρότο δεν έχω δοκιμάσει γλυκό , μου κάνει κάπως το καρότο σε γλυκό , και μένει όντως υγρό μέσα , δεν στεγνώνει όπως το κανονικό κεικ , αλλά δεν χάνει σε γεύση με τα λιγότερα λιπαρά . Μπορεις να το δοκιμάσεις με μικρότερη ποσότητα ώστε να δεις αν σας αρέσει πρώτα .

  7. #322
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Ιωάννινα
    Posts
    481
    Λοιπόν έκανα τα βρωμομηλοπιτάκια της Δώρας και βγήκαν σαν κεϊκάκια μικρά. Πολύ ευχαριστώ κυρία μου! :starhit:
    Θα σας δώσω τη συνταγή αργότερα.
    Ήταν αποτυχία καθώς έβαλα μόνο μια κουταλιά μέλι και δε βγήκαν πολύ γλυκά αλλά ήδη έφαγα με συνοδεία επιπλέον μελιού κι ήταν τέλεια.
    Μεγάλη επιτυχία της συνταγής ότι έπεσε πολύ διττανθρακική σόδα που απομακρύνει το γαλακτικό οξύ απ' τους μύες. Εννοείται ότι πετούσα σήμερα.

    Έλλη το μεγάλο μου επίτευγμα είναι η μαγειρική όλων των λαδερών φαγητών χωρίς λάδι. Θέμα συνήθειας, τέλεια γίνονται. Τα κεϊκάκια σκέτα όπως προείπα με μια κουταλιά ταχίνι μόνο. Αργότερα.

  8. #323
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Ιωάννινα
    Posts
    481
    Και πρέπει να τα βγουν λίγο πιο υγρά όπως είπε κι η Δώρα. Και τα φαγητά και τα γλυκά. Τι μουσακάδες, γεμιστά, φασολάκια, αρακάς, όλα χορτοφαγικά εννοείται. Τα πιο πολλά τα τρώνε και τα παιδιά ιδιαίτερα η κόρη μου που έχει αρχίσει να προσέχει ιδιαίτερα.

  9. #324
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Ιωάννινα
    Posts
    481
    Η συνταγή

    Κακάο 9γρ (2κγ)
    Κανέλλα 6 γρ (1κγ)
    Μέλι 23γρ (1κγ)
    Νιφάδες Βρώμης Χοντροκομμένες 156γρ
    Ταχίνι 20γρ (1κγ)
    Μήλα 358γρ (1,5τεμ.)
    Σταφίδες (80γρ)


    το αποτέλεσμα


    Όταν τα ξαναάνω θα ρίξω περισότερο μέλι.

  10. #325
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Athens
    Posts
    5,663
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, μου δίνετε ιδέες για πειραματισμούς. Μόλις τελειώσει το κέικ μου θα δοκιμάσω τις συνταγές σας και θα σας πω εντυπώσεις
    Ντόρα και εγώ το καρότο πρώτη φορά το δοκίμασα σε γλυκό και μου άρεσε πάρα πολύ! Μην το φοβάσαι λειτουργεί όπως και το μήλο περιπου, βγάζει γλυκάδα και κρατάει την ζύμη λίγο υγρή

  11. #326
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    940
    Originally posted by Eli
    Originally posted by giorgosdelta
    @Eli, Τέλεια συνταγή αλλά τη χαλάει η μαργαρίνη. ΠΟλύ μαργαρίνη.
    Τα λιπαρά στην προκειμένη περίπτωση δεν προσφέρουν τίποτα το υγιεεινό. Νομίζω θα βγει ωραία και αν την παραλείψεις και με πολύ λιγότερες θερμίδες.
    Γιώργο μου δεν έχω δοκιμάσει ποτέ σε κέικ να παραλείψω την λιπαρή ύλη. Και εμένα ωστόσο με προβληματίζει που όλα τα κέικ έχουν τόσο πολύ βούτυρο. Λες αν βάλουμε λιγότερο βούτυρο ή αν βάλουμε ελαιόλαδο να βγει καλό; Το έχεις δοκιμάσει ποτέ σε κέικ;
    Ελακι μου και γιώργο κατ' αρχας καλημέρα!
    Στα νηστίσιμα κέικ αντικαθιστούν το βουτυρο - παργαρίνη με τριμμένο μήλο. μια δοκιμή θα σας πίσει!!! Νομίζω ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε και την μισή ποσότητα με μήλο τριμμένο. Αλλά η γεύση του μήλου θα υπάρχει!

  12. #327
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Ιωάννινα
    Posts
    481
    Καλημέρα κυρίες.
    Αγγελική, δεν το ήξερα αυτό για τα μήλα, αλλά ξέρω πως η πηκτίνη του είναι υλικό στην ζαχαραπλαστική.
    Σήμερα θα κάνω την 2η απόπειρα να κάνω κάτι ανάμεικτο από τις 2 τελευταίες συνταγές που παρέθεσαν η Δώρα κι η Έλη.
    Θα πρέπει να με συγχωρήσετε καθώς στα βρωμομηλοπιτάκια που έκανα την τελευταία φορά ξέχασα να αναφέρω πως έριξα και 30γρ σιρόπι σφένδαμου.

  13. #328
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
    Posts
    685
    Εγώ το κέικ μου το κάνω πάντα με ηλιέλαιο. αυτή ήταν η συνταγή του δηλαδή, και να πω την αλήθεια είναι το τελειότερο κέικ που έχω φάει. πάντα ζουμερό :eureka:

  14. #329
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,205
    Nίνα βάλε μας τη συνταγή όταν μπορέσεις!

  15. #330
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Ιωάννινα
    Posts
    481
    Βρωμομηλοπιτάκια

    Υλικά
    Νιφάδες Βρώμης Ψιλοκομμένες 130γρ
    Νιφάδες Βρώμης Χοντροκομμένες 80γρ
    Κακάο Σκόνη 18γρ
    Κανέλλα 10γρ
    Μέλι 128γρ
    Ταχίνι Ολικής του Θείου 25γρ
    Εκχύλισμα Βανίλιας 5γρ
    Μήλα με φλούδα 420γρ
    Σταφίδες 100γρ
    Καρύδια και Αμύγδαλα 62γρ
    Γάλα Σόγιας 88γρ
    Μούρα Γκότζι Αποξηραμένα 24γρ
    Σύκα Αποξηραμένα σε μικρά κομματάκια 100γρ
    Σιρόπι Σφένδαμου 41γρ
    Διττανθρακική σόδα 20γρ(διόρθωση)


    Προετοιμασία Και Παρατηρήσεις
    Τα υλικά πέφτουν με το μάτι και το χέρι, οπότε όσο σας πέσουν, δε χρειάζεται να ακολουθείς πιστά τη συνταγή αλλά στο περίπου. Με το μάτι.
    Βάζω στο μπλέντερ τις χοντροκομμένες νιφάδες βρώμης, τα μήλα, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τις σταφίδες και τρίβω μέχρι να πολτοποιηθούν. Τα βάζω σε ένα δοχείο και ρίχνω όλα τα υπόλοιπα εκτός από το ρόφημα σόγιας. Τα ανακατεύω με ένα κουτάλι καλά. Στο τέλος κι ανάλογα με την υφή της ζύμης, ρίχνω την ποσότητα ροφήματος σόγιας που επιθυμώ. Το μείγμα θα πρέπει να έχει μαλακή και υγρή υφή, αλλά να στέκεται.
    Βάζω το φούρνο στους 170 βαθμούς, τα βάζω σε φόρμες σιλικόνης αν έχω και ψήνω στους 170 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά και έτοιμα τα βρωμερομηλοπιτάκια μας.
    Δε χρειάζεται αλεύρωμα ή λάδωμα η φόρμα.

    Υγιεινά, νόστιμα και με λίγες θερμίδες.
    Για να αυξηθούν κάπως οι θερμίδες, σερβίρω με ένα κουταλάκι μέλι από πάνω.

    Καλή όρεξη.


Page 22 of 25 FirstFirst ... 122021222324 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •