Results 316 to 330 of 368
-
31-10-2012, 10:45 #316
Το τέλειο snack .... Μηλομπισκοτάκια .........
Μπισκοτάκια αφράτα με μήλο, λίγες θερμίδες και υγιεινά, εννοείται όμως και νόστιμα!!! Ένα σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.
Τι χρειαζόμαστε:
150 γρ βρώμης
2 μήλα μικρά ή ένα μεσαίο (περίπου στα 200-220 γρ)
60 γρ σταφίδες
60 γρ μελι
1 ½ κ.σ ελαιόλαδο
½ κ.γ σόδα μαγειρική
½ κ.γ. κανέλα
Πως το κάνουμε:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς πάνω κάτω.
Αλέθετε στο μούλτι την βρώμη και τρίβετε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη.
Βάζετε όλα τα υλικά σʼ ένα μπολ και ανακατεύετε καλά.
Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ταψί (εγώ χρησιμοποιώ αυτό του φούρνου) και μοιράζετε το μείγμα σε 12 κομμάτια. Τα μπισκοτάκια απλώνουν λίγο, αλλά όχι τόσο ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
Ψήνετε για 15ʼ με 20ʼ ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/sintage...iskotakia.html
Τι άλλαξα
1. Αντί για λάδι έβαλα ταχίνι
2. Δεν άλεσα τη βρώμη , την έβαλα ολόκληρη .
3. Πρόσθεσα λίγα χοντροσπασμένα καρύδια
Έγιναν ΤΕΛΕΙΑ !!!!!!
Την επόμενη φορά θα τα φτειάξω χωρις καθόλου λιπαρή ουσία , δεν νομίζω ότι θα χάσουν σε γεύση .
1 μπισκοτάκι τέτοιο με 1 μικρό γιαουρτάκι το απόγευμα με κρατάει τέλεια ως το βράδυ τώρα που άλλαξε η ώρα και φεύγω μια ώρα πιο μετά απ τη δουλεια .
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!!!!!!!
- 31-10-2012, 15:28 #317
Σήμερα έφτιαξα το κέικ της συνταγής που πόσταρα πιο πάνω. Είναι λίγο υγρό αφού έχει μέσα το καρότο, τα goji και τις σταφίδες και το γιαούρτι και πεντανόστιμο. Έλιωσα και λίγη κουβερτούρα και έβαλα από πάνω και κατά κοινή ομολογία είναι πολύ καλό
. Επίσης είναι τόσο χορταστικό που με ένα κομμάτι νιώθεις απίστευτη πληρότητα! Είναι τέλεια ιδέα για πρωινό ή για σνακ σε μισή μερίδα με ένα φρουτάκι
.
Ντόρα τα κουλουράκια ακούγονται πολύ νόστιμα, θα τα δοκιμάσω μόλις τελειώσει το κέικ και θα σου πω εντυπώσεις
01-11-2012, 15:20 #318
Dora έφτιαξα τα μπισκοτάκια σου...................απλά υπέροχα, φανταστικά κ τέλεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σαν μηλοπιτάκια είναι, τέεεεεελεια σου λέω!!!!
01-11-2012, 15:48 #319
Originally posted by break
Dora έφτιαξα τα μπισκοτάκια σου...................απλά υπέροχα, φανταστικά κ τέλεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σαν μηλοπιτάκια είναι, τέεεεεελεια σου λέω!!!!
Είναι κι υγιεινα και νόστιμα και λίγες θερμίδες . Συμφωνώ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ !!!! Εγώ όταν τα έφτειαξα πως κρατήθηκα κι έφαγα μόνο 1 δεν ξέρω . Αν με άφηνα τα έτρωγα κι όλα !!! 12 μου είχαν βγει
02-11-2012, 15:24 #320
Originally posted by giorgosdelta
@Eli, Τέλεια συνταγή αλλά τη χαλάει η μαργαρίνη. ΠΟλύ μαργαρίνη.
Τα λιπαρά στην προκειμένη περίπτωση δεν προσφέρουν τίποτα το υγιεεινό. Νομίζω θα βγει ωραία και αν την παραλείψεις και με πολύ λιγότερες θερμίδες.
02-11-2012, 17:06 #321
Ελη επειδή έχω φτειάξει παρόμοιο σε μαφιν , το φτειάχνω με ταχίνι και μέλι και μάλιστα στη μισή ποσότητα απ΄οτι λέει η συνταγή , και δεν γίνονται καθόλου άσχημα . Βάζω μήλο ( έχω κάτι με τα γλυκά με μήλο οπως καταλαβαίνεις :lol::lol: )
με καρότο δεν έχω δοκιμάσει γλυκό , μου κάνει κάπως το καρότο σε γλυκό , και μένει όντως υγρό μέσα , δεν στεγνώνει όπως το κανονικό κεικ , αλλά δεν χάνει σε γεύση με τα λιγότερα λιπαρά . Μπορεις να το δοκιμάσεις με μικρότερη ποσότητα ώστε να δεις αν σας αρέσει πρώτα .
02-11-2012, 20:23 #322
Λοιπόν έκανα τα βρωμομηλοπιτάκια της Δώρας και βγήκαν σαν κεϊκάκια μικρά. Πολύ ευχαριστώ κυρία μου! :starhit:
Θα σας δώσω τη συνταγή αργότερα.
Ήταν αποτυχία καθώς έβαλα μόνο μια κουταλιά μέλι και δε βγήκαν πολύ γλυκά αλλά ήδη έφαγα με συνοδεία επιπλέον μελιού κι ήταν τέλεια.
Μεγάλη επιτυχία της συνταγής ότι έπεσε πολύ διττανθρακική σόδα που απομακρύνει το γαλακτικό οξύ απ' τους μύες. Εννοείται ότι πετούσα σήμερα.
Έλλη το μεγάλο μου επίτευγμα είναι η μαγειρική όλων των λαδερών φαγητών χωρίς λάδι. Θέμα συνήθειας, τέλεια γίνονται. Τα κεϊκάκια σκέτα όπως προείπα με μια κουταλιά ταχίνι μόνο. Αργότερα.
02-11-2012, 20:45 #323
Και πρέπει να τα βγουν λίγο πιο υγρά όπως είπε κι η Δώρα. Και τα φαγητά και τα γλυκά. Τι μουσακάδες, γεμιστά, φασολάκια, αρακάς, όλα χορτοφαγικά εννοείται. Τα πιο πολλά τα τρώνε και τα παιδιά ιδιαίτερα η κόρη μου που έχει αρχίσει να προσέχει ιδιαίτερα.
02-11-2012, 22:51 #324
Η συνταγή
Κακάο 9γρ (2κγ)
Κανέλλα 6 γρ (1κγ)
Μέλι 23γρ (1κγ)
Νιφάδες Βρώμης Χοντροκομμένες 156γρ
Ταχίνι 20γρ (1κγ)
Μήλα 358γρ (1,5τεμ.)
Σταφίδες (80γρ)
το αποτέλεσμα
Όταν τα ξαναάνω θα ρίξω περισότερο μέλι.
03-11-2012, 11:03 #325
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, μου δίνετε ιδέες για πειραματισμούς. Μόλις τελειώσει το κέικ μου θα δοκιμάσω τις συνταγές σας και θα σας πω εντυπώσεις
Ντόρα και εγώ το καρότο πρώτη φορά το δοκίμασα σε γλυκό και μου άρεσε πάρα πολύ! Μην το φοβάσαι λειτουργεί όπως και το μήλο περιπου, βγάζει γλυκάδα και κρατάει την ζύμη λίγο υγρή
04-11-2012, 10:38 #326
Originally posted by Eli
Originally posted by giorgosdelta
@Eli, Τέλεια συνταγή αλλά τη χαλάει η μαργαρίνη. ΠΟλύ μαργαρίνη.
Τα λιπαρά στην προκειμένη περίπτωση δεν προσφέρουν τίποτα το υγιεεινό. Νομίζω θα βγει ωραία και αν την παραλείψεις και με πολύ λιγότερες θερμίδες.
Στα νηστίσιμα κέικ αντικαθιστούν το βουτυρο - παργαρίνη με τριμμένο μήλο. μια δοκιμή θα σας πίσει!!! Νομίζω ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε και την μισή ποσότητα με μήλο τριμμένο. Αλλά η γεύση του μήλου θα υπάρχει!
04-11-2012, 12:06 #327
Καλημέρα κυρίες.
Αγγελική, δεν το ήξερα αυτό για τα μήλα, αλλά ξέρω πως η πηκτίνη του είναι υλικό στην ζαχαραπλαστική.
Σήμερα θα κάνω την 2η απόπειρα να κάνω κάτι ανάμεικτο από τις 2 τελευταίες συνταγές που παρέθεσαν η Δώρα κι η Έλη.
Θα πρέπει να με συγχωρήσετε καθώς στα βρωμομηλοπιτάκια που έκανα την τελευταία φορά ξέχασα να αναφέρω πως έριξα και 30γρ σιρόπι σφένδαμου.
08-11-2012, 11:16 #328
Εγώ το κέικ μου το κάνω πάντα με ηλιέλαιο. αυτή ήταν η συνταγή του δηλαδή, και να πω την αλήθεια είναι το τελειότερο κέικ που έχω φάει. πάντα ζουμερό :eureka:
08-11-2012, 14:40 #329
Nίνα βάλε μας τη συνταγή όταν μπορέσεις!
08-11-2012, 21:23 #330
Βρωμομηλοπιτάκια
Υλικά
Νιφάδες Βρώμης Ψιλοκομμένες 130γρ
Νιφάδες Βρώμης Χοντροκομμένες 80γρ
Κακάο Σκόνη 18γρ
Κανέλλα 10γρ
Μέλι 128γρ
Ταχίνι Ολικής του Θείου 25γρ
Εκχύλισμα Βανίλιας 5γρ
Μήλα με φλούδα 420γρ
Σταφίδες 100γρ
Καρύδια και Αμύγδαλα 62γρ
Γάλα Σόγιας 88γρ
Μούρα Γκότζι Αποξηραμένα 24γρ
Σύκα Αποξηραμένα σε μικρά κομματάκια 100γρ
Σιρόπι Σφένδαμου 41γρ
Διττανθρακική σόδα 20γρ(διόρθωση)
Προετοιμασία Και Παρατηρήσεις
Τα υλικά πέφτουν με το μάτι και το χέρι, οπότε όσο σας πέσουν, δε χρειάζεται να ακολουθείς πιστά τη συνταγή αλλά στο περίπου. Με το μάτι.
Βάζω στο μπλέντερ τις χοντροκομμένες νιφάδες βρώμης, τα μήλα, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τις σταφίδες και τρίβω μέχρι να πολτοποιηθούν. Τα βάζω σε ένα δοχείο και ρίχνω όλα τα υπόλοιπα εκτός από το ρόφημα σόγιας. Τα ανακατεύω με ένα κουτάλι καλά. Στο τέλος κι ανάλογα με την υφή της ζύμης, ρίχνω την ποσότητα ροφήματος σόγιας που επιθυμώ. Το μείγμα θα πρέπει να έχει μαλακή και υγρή υφή, αλλά να στέκεται.
Βάζω το φούρνο στους 170 βαθμούς, τα βάζω σε φόρμες σιλικόνης αν έχω και ψήνω στους 170 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά και έτοιμα τα βρωμερομηλοπιτάκια μας.
Δε χρειάζεται αλεύρωμα ή λάδωμα η φόρμα.
Υγιεινά, νόστιμα και με λίγες θερμίδες.
Για να αυξηθούν κάπως οι θερμίδες, σερβίρω με ένα κουταλάκι μέλι από πάνω.
Καλή όρεξη.
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή