Results 91 to 105 of 368
-
24-07-2011, 18:31 #91
- Join Date
- Jul 2011
- Posts
- 511
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ:
Αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων.
Ένα πολύ γρήγορο γλυκάκι που μπορούμε να ετοιμάσουμε ανά πάσα στιγμή. Ένα γλυκό που πολλές φορές αποφεύγαμε λόγο του τηγανίσματος, τώρα γίνεται ένα πολύ υγιεινό και χορταστικό σνακ, ιδανικό για το πρωινό των παιδιών.
Εάν έχετε κεραμικές εστίες (να το βάλω και στα μικρά μυστικά) τοποθετήστε πάνω από την εστία ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάλετε το μάτι στην χαμηλότερη θερμοκρασία.
Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε το ίδιο με την τοστιέρα.
Παίρνουμε μια-μια κουταλιά την ζύμη και ρίχνουμε στην λαδόκολλα.
Περιμένουμε να σφίξει η ζύμη και την γυρίζουμε για να ψηθεί κι από την άλλη.
Σερβίρεται με μέλι, μαρμελάδα ή άλλο σιρόπι.
250 ml γάλα, ξυνόγαλο ή χυμό πορτοκάλι
200 γρ. αλεύρι
Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
70 γρ. μούσλι*
*Προτεινόμενο μείγμα ξηρών καρπών:
10 γρ. λιναρόσπορος
20 γρ. σταφίδες
10 γρ. αμύγδαλα
10 γρ. καρύδια
20 γρ. φρούτα
:wink1:
- 24-07-2011, 18:35 #92
- Join Date
- Jul 2011
- Posts
- 511
Γλυκές Μπάρες λεμονιού:
Μερίδες Συνταγής: 18
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα μαργαρίνη light
4 αυγά
1 κουταλιά γλυκού baking powder
2 κούπες καστανή ζάχαρη
¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κούπας φυσικός χυμός λεμόνι
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής):
Μερίδα: 1/18 συνταγής
Θερμίδες: 205 kcal
Πρωτεΐνη: 2,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 31 γρ.
Λίπος: 8 γρ.
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 οC. Σε ένα μπολ αναμείξτε τα συστατικά της πρώτης παραγράφου και βάλτε το μείγμα σε μιά φόρμα ζαχαροπλαστικής. Τοποθετήστε τη φόρμα στο φούρνο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τη ζάχαρη, την baking powder και αρχίστε να ρίχνετε το αλεύρι στο μείγμα σταδιακά σε 4 δόσεις για να μη σβολιάσει το μείγμα. Τέλος, ρίξτε το χυμό λεμονιού. Το δεύτερο αυτό μείγμα ρίξτε το πάνω από το κέικ που δημιουργήθηκε στη φόρμα κια επιστρέψτε τη φόρμα στο φούρνο για άλλα περίπου 30 λεπτά. Αφήστε τη φόρμα να κρυώσει και στη συνέχεια τεμαχίστε σε 20 επιμέρους bars.
24-07-2011, 18:40 #93
- Join Date
- Jul 2011
- Posts
- 511
ΚΕΙΚ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ:
Μερίδες Συνταγής: 16
Συστατικά:
200 γρ. μαρμελάδα βατόμουρου
2/3 κούπας θριμματισμένη ψίχα καρυδιού
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κούπας καστανή ζάχαρη
¾ κούπας βιτάμ light
1 αυγό
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/16 συνταγής
Θερμίδες: 220 kcal
Πρωτεΐνη: 3,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 26 γρ.
Λίπος: 13 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,1 γρ.
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 οC. Σε μια κατσαρόλα αναμείξτε όλα τα συστατικά εκτός από τη μαρμελάδα και κρατήστε χώρια 1½ κούπες μείγματος. Το υπόλοιπο μείγμα τοποθετείστε το σε ταψί και από πάνω προσθέστε τη μαρμελάδα. Πανώ από τη στρώση μαρμελάδας, ρίξτε την υπόλοιπη 1½ κούπα μείγματος. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 40-45 λεπτά στους 200 οC.
24-07-2011, 18:46 #94
- Join Date
- Jul 2011
- Posts
- 511
Παγωτό μπανάνα light:
Μερίδες Συνταγής: 8
Συστατικά:
2 κούπες γάλα 1,5%
240 ml παστεριωμένο γάλα ελαφρύ
1 κουταλιά γλυκού βανίλια
2½ αλεσμένες μπανάνες
½ κούπα σταφίδες
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/8 συνταγής
Θερμίδες: 170 kcal
Πρωτεΐνη: 4 γρ.
Υδατάνθρακες: 33 γρ.
Λίπος: 2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,3 γρ.
Οδηγίες:
Σε ένα μπωλ αναμείξτε το φρέσκο και το παστεριωμένο γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τις αλεσμένες μπανάνες. Τοποθετέιστε το μείγμα σε μικρά μπωλ και τοποθετείστε στην κατάψυξη. Πριν στερεοποιθεί το μείγμα ρίξτε τις σταφίδες στα μπωλ και επανατοποθετείστε τα στην κατάψυξη.
24-07-2011, 18:51 #95
- Join Date
- Jul 2011
- Posts
- 511
Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με λίγες Θερμίδες:
Μερίδες Συνταγής: 10
Συστατικά:
2/3 κούπας ελαιόλαδο
1½ κούπες χοντρό σιμιγδάλι
2 κούπες καστανή ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
10 καρφιά γαρίφαλο
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βάζουμε το νερό σε ένα σκεύος, διαλύουμε την ζάχαρη, προσθέτουμε τα γαρίφαλα, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε τοελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις το σιμιγδάλι καβουρντιστεί ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου και σβήνουμε την φωτιά. Σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα για άλλα 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/10 συνταγής
Θερμίδες: 280 kcal
Πρωτεΐνη: 2 γρ.
Υδατάνθρακες: 28 γρ.
Λίπος: 18 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0 γρ.
24-07-2011, 18:53 #96
- Join Date
- Jul 2011
- Posts
- 511
ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙΕΝΟΣ ΜΕ ΜΕΛΙ:
Μερίδες Συνταγής: 10
Συστατικά:
2/3 κούπας ελαιόλαδο
1½ κούπες χοντρό σιμιγδάλι
1½ κούπες μέλι
4 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
10 καρφιά γαρίφαλο
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα
Οδηγίες:
Σε μια κατσαρόλαρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι μέχρι να δέσει το σιρόπι και εν συνεχεία το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα και όταν κρυώσει σερβίρουμε με κανέλα.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/10 συνταγής
Θερμίδες: 240 kcal
Πρωτεΐνη: 2 γρ.
Υδατάνθρακες: 21 γρ.
Λίπος: 18 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0 γρ.
24-07-2011, 18:54 #97
- Join Date
- Jul 2011
- Posts
- 511
Πανακότα βανίλιας light:
Μερίδες Συνταγής: 5
Συστατικά:
150 ml γάλα 0%
20 γρ. φρουκτόζη
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
1 βανίλια σε σκόνη
5 ml λικέρ Cointreau
100 γρ. κρέμα γάλακτος light 3%
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/5 συνταγής
Θερμίδες: 120 kcal
Πρωτεΐνη: 3 γρ.
Υδατάνθρακες: 9,5 γρ.
Λίπος: 6,5
Φυτικές Ίνες: 0 γρ.
Οδηγίες:
Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε το γάλα με τη φρουκτόζη. Έχουμε στραγγίξει τα φύλλα ζελατίνης τα οποία τα προσθέτουμε στο γάλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε, γεμίζουμε φορμάκια της αρεσκείας μας των 60γρ. και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες.
24-07-2011, 18:56 #98
- Join Date
- Jul 2011
- Posts
- 511
Muffin μπανάνας light:
Μερίδες Συνταγής: 10
Συστατικά:
2 αυγά ολόκληρα και 1 ασπράδι αυγού χτυπημένα
3 αλεσμένες μπανάνες
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
¾ κούπας καφέ ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού μαγειρική σόδα
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: Ολόκληρη η Συνταγή
Θερμίδες: 195 kcal
Πρωτεΐνη: 4 γρ.
Υδατάνθρακες: 42,5 γρ.
Λίπος: 1,5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,5 γρ.
Οδηγίες:
Σε ένα μπωλ αναμίξτε τα αυγά και τις μπανάνες. Σε ένα άλλο μπωλ αναμίξτε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Αφού τα αναδεύσετε ξεχωριστά ρίξτε το μείγμα της μπανάνας στο μίγμα με το αλεύρι. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC, τοποθετήστε το μίγμα σε μπωλάκια για muffins και τοποθετείστε τα στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
24-07-2011, 18:57 #99
- Join Date
- Jul 2011
- Posts
- 511
Επιδόρπιο μήλου και αχλαδιού:
Μερίδες Συνταγής: 2
Συστατικά:
1 μήλο
1 αχλάδι
¼ κουταλιάς γλυκού κανέλλα
1 κουταλιά σούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας βρώμη
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: ½ συνταγή
Θερμίδες: 135 kcal
Πρωτεΐνη: 3 γρ.
Υδατάνθρακες: 32 γρ.
Λίπος: ίχνη
Φυτικές Ίνες: 5 γρ.
24-07-2011, 18:59 #100
- Join Date
- Jul 2011
- Posts
- 511
Μελομακάρονα light:
Συστατικά:
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας βιτάμ light
½ κούπα καστανή ζάχαρη
½ κούπα ασπαρτάμη
1 κούπα φυσικός χυμός πορτοκάλι
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1½ κουταλιές γλυκού μαγειρική σόδα
Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
Σιρόπι:
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1/3 κούπας ασπαρτάμη
2/3 κούπας μέλι
1 κούπα νερό
Οδηγίες:
Με Τη βοήθεια μίξερ αναμιγνύετε το λάδι με τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό, το σιμιγδάλι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι με τη σόδα. Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα βάζουμε στο φούρνο αφού έχει φτάσει τους 200 οC. Όταν κρυώσουν τελείως τα περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό και πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα.
24-07-2011, 19:00 #101
- Join Date
- Jul 2011
- Posts
- 511
Δίπλες χωρίς ζάχαρη:
Συστατικά για 15 κομμάτια:
Για τη ζύμη:
200 γρ. αλεύρι
2 αυγά
400 γρ. γάλα 0%
λίγη κανέλα σε σκόνη και 1κουταλιά γλυκού μαγειρική σόδα
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 κούπα καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
9 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι:
2/3 κούπας μέλι
2?3 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορείτε. Το κόβετε σε λωρίδες με 4 εκ. πλάτος και 15 εκ. μήκος. Περνάτε τη μία άκρη κάθε λωρίδας ανάμεσα στα δόντια ενός πιρουνιού και τη στερεώνετε τυλίγοντάς την λίγο γύρω από το πιρούνι. Με το άλλο σας χέρι κρατάτε την άλλη άκρη της λωρίδας.Βουτάτε το πιρούνι μαζί με τη ζύμη, μέσα σε καυτό λάδι και περιστρέφοντάς το τυλίγετε την υπόλοιπη λωρίδα λίγη-λίγη, καθώς θα ψήνεται, γύρω από το πιρούνι.Ακουμπάτε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το λάδι τους. Βάζετε σε βαθουλή κατσαρολίτσα με μέλι το νερό να βράσει, αφαιρείτε τον αφρό και ρίχνετε μέσα τις δίπλες αφήνοντάς τες να βράσουν λίγα λεπτά. Τις βγάζετε από το μέλι και τις πασπαλίζετε με τα καρύδια και την κανέλα που έχετε ανακατέψει προηγουμένως.
24-07-2011, 19:01 #102
- Join Date
- Jul 2011
- Posts
- 511
Γλυκά καναπεδάκια:
Μερίδες συνταγής: 2
Συστατικά:
80 γρ. cottage cheese
3 κουταλιές σούπας μαρμελάδα 100% φρούτο
2 κουταλιές σούπας άπαχο γάλα σε σκόνη
2 φέτες ψωμί για τοστ ολικής αλέσεως, φρυγανισμένες
Οδηγίες:
Σε μπλέντερ ή μούλτι βάζουμε το Cottage cheese, τη μαρμελάδα και τη σκόνη γάλακτος και τα χτυπάμε. Φρυγανίζουμε το ψωμί, το κόβουμε σε τέταρτα και το αφήνουμε να κρυώσει. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο ψωμί και σερβίρουμε.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: ½ συνταγής
Θερμίδες: 215 kcal
Πρωτεΐνη: 12 γρ.
Υδατάνθρακες: 33 γρ.
Λίπος: 4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3 γρ.
24-07-2011, 19:02 #103
- Join Date
- Jul 2011
- Posts
- 511
Γλυκό ανανά:
Μερίδες συνταγής: 15
Συστατικά:
1 κούπα μαργαρίνη
1½ κούπες καστανή ζάχαρη
3 αυγά ολόκληρα
4 ασπράδια αυγού
9 φέτες ψωμί σικάλεως θριμματισμένες
1 κονσέρβα ανανά (χωρίς το ζωμό)
1/3 κούπας τριμμένο τυρί Gouda χαμηλό σε λιπαρά
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/15 συνταγής
Θερμίδες: 231 kcal
Πρωτεΐνη: 4,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 32 γρ.
Λίπος: 8,6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,9 γρ.
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στο 180 οC. Ανακατέψτε τη μαργαρίνη με την καστανή ζάχαρη. Εν συνεχεία αναμείξτε με μίξερ και τα αυγά και τα ασπράδια αυγών με τη μαργαρίνη και την καστανή ζάχαρη. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιγενές ρίξτε τον ανανά και το θριμματισμένο ψωμί. Βάλτε το μείγμα σε ταψί και αφήστε το στους 180 οC για περίπου 1 ώρα.
24-07-2011, 19:03 #104
- Join Date
- Jul 2011
- Posts
- 511
Μελόπιτα Σίφνου:
Μερίδες συνταγής: 8
Συστατικά:
1 ¾ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
½ κούπα μαργαρίνη light
¼ κούπας κρύο νερό
4 αυγά
½ κούπα καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κούπας θυμαρίσιο μέλι
300 γρ. Cottage cheese
1 κουταλιά γλυκού κανέλλα
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/8 συνταγής
Θερμίδες: 319 kcal
Πρωτεΐνη: 10,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 40 γρ.
Λίπος: 13,5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4 γρ.
Οδηγίες:
Τοποθετείστε σε μίξερ τα 1¾ κούπες αλεύρι, τις 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη, τη ½ κούπα μαργαρίνη light και το ¼ κούπας κρύο νερό. Βάλτε τα συστατικά αυτά σιγά σιγά καθώς δουλεύετε το μίξερ. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη βάλτε τη για 1 ώρα στο ψυγείο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 οC. Βάλτε τη ζύμη σε ένα ταψί όπου έχετε βάλει 1 κουταλιά σούπας αλεύρι και ανοίξτε τη ζύμη μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού. Τρυπήστε τη ζύμη αρκετες φορές με ένα πηρούνι. Εν συνεχεία χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το μέλι, 1 κουταλιά σούπας αλεύτι, τη ζάχαρη και την κανέλλα. Αφού αναμείξετε όλα αυτά τα συστατικά ρίξτε το Cottage cheese. Αλείψτε τη ζύμη με το μείγμα που φτιάξατε και ατοποθετήστε το ταψί στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Αν θέλετε μόλις η πίτα είναι έτοιμη πασπαλίστε τη με επιπλέον κανέλλα.
24-07-2011, 19:04 #105
- Join Date
- Jul 2011
- Posts
- 511
Σουφλέ καρότου:
Μερίδες συνταγής: 12
Συστατικά:
800 γρ. καρότα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1½ κουταλάκια γλυκού baking powder
1½ κουταλάκια γλυκού βανίλλια
2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά χτυπημένα
½ κούπα μαλακή μαργαρίνη light
2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/12 συνταγής
Θερμίδες: 178 kcal
Πρωτεΐνη: 2,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 24 γρ.
Λίπος: 8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4 γρ.
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC. Βράστε σε νερό τα καρότα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Απομακρύνετε όλο το νερό και βάλτε τα καρότα στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη, τη baking powder και τη βανίλλια. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίξτε στο μίξερ το αλεύρι, τα αυγά και τη μαργαρίνη light. Χτυπήστε το μείγμα και μεταφέρετε το σε ένα ταψί. Ψήστε για περίπου 1 ώρα. Μόλις το σουφλέ είναι έτοιμο πασπαλίστε το με την άχνη ζάχαρη.
Πώς να είμαι ικανοποιημένη με την έλλειψη ζωής;
04-08-2025, 16:10 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία