Results 1 to 10 of 10
-
23-07-2011, 09:20 #1
Τη γνωμη σας παρακαλω για το ενδογαστρικο μπαλονι
Γεια σας και πάλι μετά από ενα χρόνο απουσία και πολύ φαγοπότι.
Θέλω τη γνώμη σας για το θέμα που με απασχολεί.
Έχω ΔΜΣ 43 και ασφυκτιώ από τα υπερβολικά κιλά μου.
Πρέπει επειγόντως να χάσω βάρος και για την υγεία μου αλλά και γιατί θέλω να μείνω έγκυος σε δεύτερο παιδάκι καθώς ο μικρός μου έιναι 5 χρονών και εγώ μεγαλώνω και φτάνω σε επικίνδυνα όρια!
Έχω πολυκυστικές ωοθήκες που δε μου δημιουργούν προβλήματα γονιμότητας από όσο ξέρω γιατί το πρώτο παιδί ήρθε πολύ εύκολα και γρήγορα και γενικά έχω σταθερό κύκλο.
Το θέμα είναι ότι λόγω χαρακτήρα και λόγω της δουλειάς μου που είναι και τα δυο σούπερ αγχωτικά,τρώω για ψυχολογικούς κυρίως λόγους.
Δεν πληρώ τα κριτήρια κάποιας συγκεκριμένης διατροφικής διαταραχής.Απλά τρώω πολλές φορές της ημέρας γιατί πεινάω πολύ και extra τρώω και τις παχυντικές λιχουδιές από λαιμαργία και άγχος.
Σκέφτηκα να βάλω το ενδογαστρικό μπαλόνι αν και ξέρω ότι δεν έχει καλά και μόνιμα αποτελέσματα.Ξέρω ότι τώρα το τοποθετούν σε υπερβολικά παχύσαρκους για να χάσουν γρήγορα κιλά πριν από άλλα χειρουργεία παχυσαρκίας. Εγώ απλά θέλω μια βοήθεια για την αρχή,να χάσω κάποια κιλά πιο γρήγορα και εύκολα και μετά να μείνω έγκυος.Δίαιτα σκέτη μου φαίνεται βουνό και δεν τη ξεκινάω καν.
Έκανα γαστροσκόπηση και μου βρήκαν μια μικρή παλινδρόμηση.
Και ο γαστρεντερολόγος ήταν κατηγορηματικός εναντίον του μπαλονιού και με παρέπεμψε σε είδικό γιατρό βαριατρικής χειρουργικής.Εγώ όμως δεν θέλω να υποβληθώ σε χειρουργείο καθώς θέλω να μείνω όσο πιο σύντομα έγκυος μετά από την απώλεια τουλάχιστον 20 κιλών.Δεν θα έχω γίνει αδύνατη αλλά θα μπορώ να αντεπεξέλθω καλύτερα στην εγκυμοσύνη.
Θέλω απλά την ώθηση που μπορεί να μου δώσει η ταχύτερη απώλεια βάρους από το μπαλόνι.
Δεν ξέρω μπορεί να κάνω λάθος και να μην συμβεί έτσι.Αλλά γενικά νιώθω μια απελπισία και φοβερό άγχος για να μείνω σύντομα έγκυος.Φοβάμαι ότι θα περάσουν τα χρόνια και ακόμα εγώ θα παλεύω.Προσπαθώ να αντιμετωπίσω και την πρωταρχική αιτία(το άγχος) αλλά κι αυτό είναι μια μακτοχρόνια και επίπονη διαδικασία.
Πείτε μου τη γνώμη σας.Αξίζει να υποβληθώ σε μια τέτοια διαδικασία(τοποθέτηση μπαλονιού) έχοντας επίγνωση των ορίων και της αποτελεσματικότητας της μεθόδου ή να προσπαθήσω μόνο με δίαιτα;
- 23-07-2011, 10:38 #2
Να μην κάνεις το μπαλονάκι.
Καταλαβαίνω ότι χρειάζεσαι κάτι που να σε βοηθήσει γρήγορα και ανώδυνα, αλλά αυτή η ιστορία δεν είναι ούτε γρήγορη, ούτε ανώδυνη.
Στην Αμερική το μπαλονάκι έχει απαγορευτεί. Ο γαστρεντερολόγος είπε να μην το κάνεις, κάτι παραπάνω ξέρει.
Το έκανε μία φίλη μου και αυτό που είδα με έκανε να τη λυπηθώ και να τα βάλω και με το μπαλονάκι και με το γιατρό που της το έκανε. Φαντάσου να καταπίνεις ένα ψίχουλο και να σου κάθεται στο λαιμό. Τι κάνεις? Βήχεις, για να αποβάλει ο οργανισμός το ξένο σώμα. Φαντάσου τώρα ένα μπαλόνι μεγαλούτσικο, βάρους 600 γραμμαρίων να κάθεται στο στομάχι σου. Τι κάνει τότε ο οργανισμός? Τα πάντα, σε διαβεβαιώ! Πόνοι φρικτοί, εμετοί συνεχείς, αφύσικα πράγματα. Η φίλη μου αναγκάστηκε και πήρε άδεια από τη δουλειά της. Είναι πολύ ανθεκτική στον πόνο. Κάνει σφραγίσματα χωρίς ένεση και όταν γέννησε τα παιδιά της, ο γιατρός έμεινε έκπληκτος με το πόσο ήρεμη και ατάραχη ήταν. Όταν έβαλε το μπαλονάκι βογγούσε και έκλαιγε και στριφογύριζε στο κρεβάτι και μου άπλωνε τα χέρια. Σφάδραζε από τους πόνους και δεν ήξερα τι να την κάνω. Τελικά έχασε 11 κιλά και μόλις το έβγαλε τα ξαναπήρε αμέσως κι αυτά και επιπλέον.
Θέλεις ακόμη να το κάνεις?
23-07-2011, 10:50 #3
Το μπαλονάκι κι εγώ δε το βλέπω σα λύση, κάτι σα μπάλωμα είναι με αμφίβολα ακόμα και τα προσωρινά αποτελέσματα...
23-07-2011, 11:16 #4
Ναντιν μου γεια σου.Το ΔΜΣ σου νομιζω οτι ειναι μεγαλο για μπαλονακι.Καλυτερα βαριατρικη.Τωρα αν θες να χασεις λιγα κιλα κ οχι με μονιμα αποτελεσματα?Δεν αξιζει τον κοπο να μπεις σ'αυτη την ταλαιπωρια.Γιατι δεν ειναι κ σιγουρο οτι θα χασεις η οτι με τα λιγα κιλα που θα χασεις θα μεινεις εγκυος.Θα σου πω την προσωπικη μου εμπειρια.Εβαλα μπαλονακι νομιζοντας οτι θα σταματησω να κανω υπερφαγιες.Αν εξαιρεσεις τις πρωτες μερες που απο τους εμετους διαταραχτηκαν οι ηλεκτρολητες μου,ημουν με μονιμη υπνηλια κ δεν ετρωγα τιποτε,μετα ηταν σα να μην το ειχα.Ετρωγα πολυ αλλα δεν επαιρνα βαρος η επαιρνα λιγο.Στον εναμιση μηνα ξυπνησα κ ειπα τι κανω?Περασα τοσα κ αποτελεσμα κανενα?Πηγα σε διαιτολογο κ τους υπολοιπους 6 μηνες που το ειχα εχασα περιπου 20 κ.Το ιδιο θα εχανα κ χωρις το μπαλονακι με τη διατροφη που εκανα.Γραφω βιαστικα γιατι ειμαι στο μαγαζι.Οτι αλλο θες εδω ειμαστε.Τα λεμε.....
23-07-2011, 18:13 #5
Καλώς όρισες στην παρέα μας. Δεν ξέρω την ηλικία σου, αλλά όποια βαριατρική επέμβαση κι αν κάνεις, θα χρειαστεί να περιμένεις τουλάχιστον κάνα χρόνο πριν ξεκινήσεις την επόμενη εγκυμοσύνη. Αν θεωρείς ότι δεν σε παίρνει ο χρόνος, καλύτερα να κάνεις το παιδάκι σου πρώτα και μετά να σκεφτείς για βαριατρική. Το μπαλονάκι δεν είναι λύση, και ούτε ως προσωρινή λύση μπορείς να το θεωρήσεις. Κι εγώ έχω γνωρίσει άτομα που προσπάθησαν να δοκιμάσουν την τύχη τους με το μπαλονάκι - πριν από χρόνια, που το θεωρούσαν σαν αποτελεσματικό!- αλλά δεν τους βοήθησε, μόνο πρόσθετα προβλήματα έφερε. Η γνώμη μου είναι να πας σε καλό διαιτολόγο, να ακολουθήσεις προσεγμένο διαιτολόγιο σε όλη την εγκυμοσύνη - δεν χρειάζεται να πάρεις επιπλέον κιλά, και στις δύο εγκυμοσύνες μου δεν πήρα γραμμάριο καθώς τα κιλά μου τα είχα από πριν (102 και 120 αντίστοιχα) ! - και μετά το καινούριο μωρό τα ξανασυζητάμε!
23-07-2011, 20:13 #6
Καλώς ήρθες,
όσους ξέρω με μπαλόνι,είτε πήραν πίσω γρήγορα όλα και παραπάνω κιλά,είτε σε μερικές ημέρες το έβγαλαν γιατί δεν το άντεχαν.
Δεν αποτελεί μόνιμη λύση όπως ξέρεις κι εσύ,αλλά στατιστικά ίσως ούτε και προσωρινά να σε βοηθήσει αν δεν το αντέξεις.Επιπλέον,δεν το καλύπτουν οι φορείς και θα πρέπει να το καλύψεις οικονομικά εσύ.
23-07-2011, 21:40 #7
Μπαλονάκι είχε βάλει η κουμπάρα μου. Στην αρχή φάνηκε ότι έχασε ορισμένα κιλά, αλλά ΠΩΣ τα έχασε: με συνεχής εμμετούς και τροφές μονίμως αλεσμένες. Ο γιατρός της έλεγε να κάνει υπομονή γιατί το στομάχι της προσπαθεί να συνηθίσει το ξένο σώμα, αλλά τελικά το πρόβλημα επιδεινωνόταν. Δεν άντεξε και το έβγαλε. Έκανε γαστρικό bybass και ησύχασε! Έχασε τα κιλά της και είναι μια χαρά στην υγεία της!
24-07-2011, 18:20 #8
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι κι εγώ καινούρια στο φόρουμ, αν και κάποια θέματα τα παρακολουθώ καιρό. Ναντίν μου, θα ήθελα να σου πω την προσωπική μου εμπειρία από το ενδογαστρικό μπαλόνι.
Το 2006 έψαχνα κι εγώ για μια οικονομική και γρήγορη λύση για να αρχίσω να χάνω κιλά. Όπως κι εσύ, ήθελα κάτι να μου δώσει ώθηση στην αρχή για να συνεχίσω μετά με διατροφή κτλ. Έκανα την επέμβαση αυτή ένα μήνα πριν από το Πάσχα, αν θυμάμαι καλά ήταν Μάρτιος ή Απρίλιος. Μπήκα 114,5 κιλά με ύψος 1,55. Να πω πως τον καιρό εκείνο το μπαλόνι ήταν πολύ διαδεδομένη επέμβαση. Ο γιατρός μου είχε αντιπροτείνει δακτύλιο για τα κιλά μου (και/ή γιατί κόστιζε περισσότερο...) αλλά εγώ του εξήγησα πως το ήθελα απλά ως ώθηση και συμφώνησε. Τις πρώτες ημέρες δεν μπορούσα ούτε γουλιά νερό να πιω χωρίς να κάνω εμετό... Τουλάχιστον 3-5 ημέρες κράτησε αυτό. Μπαίνοντας στα υγρά δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα, είχα όμως πάντα μια αίσθηση πλαστικού στο στόμα μου... Η απώλεια κιλών στην αρχή ήταν αισθητή, δυστυχώς όμως δεν θυμάμαι να σου πω ούτε ακριβώς πόσο, ούτε πόσες ημέρες ήταν τα υγρά, τα αλεσμένα κτλ.
Θυμάμαι όμως πως μια ημέρα με υγρά, και καθώς έτρωγα σούπα, ένιωσα το μπαλονάκι σαν να παίρνει στροφή (καθόλου δόκιμος όρος, ξέρω...) και η σούπα να πηγαίνει από κάτω. Κανένας πόνος όμως, μόνο την αίσθηση του αναποδογυρίσματος είχα στιγμιαία. Σε λίγες μέρες άρχισα και τος μαλακές τροφές. Έχεις κανονικό διαιτολόγιο που ακολουθείς, δεν είναι ανεξέλεγκτο το όλο θέμα, αλλά εννοείται ότι δεν πεινάς γιατί φουσκώνεις γρήγορα.
Αυτό λοιπόν ήταν το θέμα με μένα... Εξακολουθούσα και πείναγα... Ακολουθούσα όμως κανονικά τη διατροφή και άφηνα τη μισή μερίδα (από την υποδεικνυόμενη ποσότητα) μέσα στο πιάτο, αν και δεν χόρταινα, γιατί διαφορετικά θα έτρωγα όπως πριν. Έκανα λοιπόν δίαιτα και διατροφή ουσιαστικά! Με αυτόν τον τρόπο έχασα συνολικά 10 κιλά έως το Σεπτέμβριο που αφαίρεσα το μπαλόνι (νομίζω το κράτησα γύρω στους 6 μήνες, ο γιατρός έλεγε να το κρατήσω περισσότερο)
Από την πλευρά του ο γιατρός, βλέποντας πως εξαρχής δεν έχω τα επιθυμητά αποτελέσματα, προσπαθούσε να ρίξει το βάρος σε μένα, ότι δηλ. τρώω και λέω ψέμματα ή δεν έχω αίσθηση το πόσο πολύ τρώω, ενώ του είχα αναφέρει το περιστατικό με τη σούπα... Το αποτέλεσμα ήταν όταν τελικά αφαίρεσα το μπαλόνι να μου πει πως είχα δίκιο και πως είχε αλλάξει θέση και γι'αυτό δεν χόρταινα γρήγορα...
Τα -10 κιλά εννοείται πως δεν τα διατήρησα για πάρα πολύ καιρό και η "ώθηση" που είχα στο μυαλό μου ήταν άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια για αδυνάτισμα...
Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι δεν συστήνω σε κανέναν το ενδογαστρικό μπαλόνι!
25-07-2011, 08:24 #9
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Βλέπω ότι οι εμπειρίες όλων μοιάζουν όσον αφορά στο ενδογαστρικό μπαλόνι.
Χειρουργείο δεν το σκέφτομαι προς το παρόν γιατί θέλω να προσπαθήσω για παιδί όσο πιο σύντομα γίνεται.
Απλά θα κάνω αυτό που λέτε.Αυστηρή και υγιεινή διατροφή(όχι δίαιτα),περπάτημα και βλέπουμε πιο μόνιμη λύση μετά από την εγκυμοσύνη(αν έρθει με το καλό).
28-07-2011, 17:55 #10
Nantin, εγω έχω μια άλλη ιστορία αν και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, δηλαδή τα κιλά τα ξαναπήρα σε 2 χρόνια + 4 παραπάνω.
Εγώ ξεκίνησα με 103 και με το μπαλονάκι έφτασα στα 79 που σημαίνει οτι είχε αποτέλεσμα.
Ο γιατρός που μου έκανε τη γαστροσκόπιση, μου είπε οτι το στομάχι μου ήταν ασυνήθηστα μαγάλο σε μέγεθος και ενδεχομένως να μην είχα τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Κατα τα άλλα έκανα εμετους για 1 εβδομάδα περίπου μεχρι να καταλάβω πόση τροφή μπορεί να αντέξει το στομάχι μου.
Τα υγρα και τις σούπες τις κράτησα για 3 μερες μόνο και μετα έτρωγα από όλα αλλά πολυ μικρές ποσότητες και όχι λιπαρές τροφές διότι μου έπεφταν βαριές. επιπλέον δεν μπορούσα να πίνω ποτα καθως μου έφερναν αναγούλα.
Το μπαλόνι κράτησα 8 μήνες.
επιπλέον κάποιες φορές είχα ιλίγκους.
Στα επόμενα δυο χρόνια σταδιακά έπερνα βάρος, για να καταλήξω σήμερα να κάνω την προσπάθεια μου με διατροφή.
Αυτα.
Θα σου έλεγα να μην το κάνεις ουτε αυτό ούτε άλλο.
Ισως η λύση είναι να επισκευτείς κάποιο ψυχολόγο.Το ίδιο έκανα και εγώ και με βοήθησε και μάλιστα ποικιλοτρόπως.
Για την ακρίβεια πιστεύω οτι ο ψυχολόγος βοηθάει περισσότερο από τον διατροφολόγο στην περίπτωσή μου καθως με τόσο που έχω ασχοληθεί με διαιτες τόσα χρόνια τώρα δεν περιμένω κάτι μαγικό σ αυτόν τον τομέα...
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή