ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ-ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΘΕΙ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Senior Member

ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ-ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΘΕΙ

Γεια σας

Ξεκινησα διαιτα για να χασω καποια λιγα κιλακια κοβοντας τους υδατανθρακες και τα πολλα λιπαρα

ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ - ΕΚΤΟΣ ΜΙΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
    ψωμι
    πατατες
    μακαρονια
    ρυζι
    γλυκα
    τηγανιτα
    αναψυκτικα
    αλκοολ

αυτο που σκεφτομαι ειναι αν κανω κατι λαθος η αν ετσι επιβραδυνω το μεταβολισμο μου.

για ποσο μπορω να το συνεχισω και τι να κανω στη φαση της συντηρησης- αν πρεπει να συνεχισω ετσι.

ακουω γνωμες

ευχαριστω εκ των προτερων

Senior Member
    Δεν υπάρχει περίπτωση χάνοντας κιλά να μην επιβραδυνθεί ο μεταβολισμός, από κει και πέρα δε βλέω φυσικά κάτγι λάθος σε αυτά ου έχεις περιορίσει. Καλή επιτυχία!!!

Senior Member
    σε ευχαριστω fillipara

καλη επιτυχια και σε εσενα

Junior Member
    Ο μεταβολισμός επιβραδύνεται όσο χάνεις κιλά ούτως ή άλλως.

Αυτά που έκοψες, καλά έκανες και τα έκοψες, τουλάχιστον τα περισσότερα. Τους υδατάνθρακες μην τους κόβεις, είναι απαραίτητοι. Απλά αντάλλαξέ τους με "καλούς" υδατάνθρακες. Πάρε πολύσπορο ψωμί, μακαρόνια ολικής άλεσης, κτλ. Θα σε βοηθήσουν και στον μεταβολισμό, όπως και η πρωτεΐνη (ακόμα περισσότερο), επειδή χρειάζονται ενέργεια για να καούν.

Για τον μεταβολισμό: Φρόντισε να τρως 4-6 γεύματα κάθε 2-3 ώρες. Κάνε ασκήσεις ενδυνάμωσης -οι μύες καίνε περισσότερο απ'ότι το λίπος. Και πρόσφατα διάβασα ότι βοηθάει περισσότερο το να γυμνάζεσαι πάνω από μία φορά την μέρα για λιγότερη ώρα, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει. Να τρως καλό πρωινό κάθε μέρα, μέσα σε μία ώρα αφού ξυπνήσεις, γιατί ο μεταβολισμός επιβραδύνεται όταν κοιμάσαι και δεν ξαναπαίρνει μπρος αν δεν φας. Επίσης, να κοιμάσαι. Φάε γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Και βοηθάνε και τα καυτερά φαγητά, γιατί όταν τα τρως εκκρίνονται κάποιες ορμόνες όπως η αδρεναλίνη και επιταχύνουν τον οργανισμό. Αυτά.

Edit: Έλεος, ξέχασα να πω ότι πρέπει να φας τουλάχιστον το 55% των θερμίδων που καις κάθε μέρα, αλλιώς θα μειωθούν οι καύσεις.

Senior Member
    Ευχαριστω maroulini για τις συμβουλες.:grin:

Δυστυχως για ασκησεις, ειμαι λιγο τεμπελα για να κανω , ισως περπατημα πολυ.

<<Να τρως καλό πρωινό κάθε μέρα, μέσα σε μία ώρα αφού ξυπνήσεις, γιατί ο μεταβολισμός επιβραδύνεται όταν κοιμάσαι και δεν ξαναπαίρνει μπρος αν δεν φας.>>
    Γνωριζα οτι πρεπει να τρωμε οπωσδηποτε πρωινο , ομως δεν γνωριζα το γιατι.