διαιτα dukan (μεταφρασμενη απο το γαλλικο βιβλιο) - Page 22
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 22 of 34 FirstFirst ... 12202122232432 ... LastLast
Results 316 to 330 of 508
    Senior Member
    καλημερα σας!!! πολυ προβληματισμο βλεπω... λοιπον για να μη μπερδευομαστε η διαιτα αυτη εχει πολλες εκδοχες για τον λογο οτι ο γιατρος ολο την εξελισει και μειωνει καποια πραγματα για να προσθεσει αλλα. εγω μια φορα τα κιλα μου τα εχασα με την αρχικη εκδοχη (αυτη ακριβως που εχει ποσταρει η εξαφανισμενη μιγκ...) ετσι απο την πρωτη κι ολας φαση ετρωγα καθημερινα 2κσ πιτουρο βρωμης και 1 πιτουρο σταριου ή οταν δεν ειχα το δευτερο 3κσ πιτουρο βρωμης.
    σχετικα με το γλυκαντικο υπαρχουν καποια που δεν ειναι καταλληλα για ψησιμο και οταν ψηθουν ειναι σαν να μην τα εβαλες ή πικριζουν. αυτα που ειναι καταλληλα για ψησιμο το γραφουν στην συσκευασια. εγω χρησιμοποιω αυτα του λιντλ και γλυκιζουν μια χαρα! ειναι και οικονομικα...
    το ζελε light επιτρεπεται σε ολες τις φασεις!
    οσο για αυτα που πρεπει να τρωμε με προσοχη, τα γαλακτοκομικα το πολυ μεχρι 1 λιτρο , και με προσοχη κι οχι καθημερινα το κακαο το κορν φλαουρ. η απαχη πρωτεινη απεριοριστα! δεν επιτρεπεται να πειναμε σε καμια περιπτωση!!!

Senior Member
    Βρε Elafaki μη στεναχωριέσαι δεν έφαγες πολύ. Ένα κοτόπουλο όταν το τρως σκέτο τι να σε πιάσει. Εγώ υπό νορμάλ συνθήκες έτρωγα το μισό μαζί με σαλάτα και ψωμί ή πατάτες !!! ʼλλωστε είπαμε θα κάνουμε αυτή τη δίαιτα για να τρώμε όσο αντέχουμε. Και 1 και 2 και 3 κοτόπουλα (σαν τα παιδιά του Πειραιά ένα πράμα) άμα τα τραβάει η όρεξη μας. Και μη συγκρίνεις τις ποσότητες που τρως εσύ με τις δικές μου γιατί εγώ ποτέ δεν έτρωγα ποσότητα απλά μασουλούσα όλη μέρα οτιδήποτε γλυκό και αλμυρό βρισκόταν στο πέρασμα μου, ακόμη χειρότερο αυτό και πίστεψε με πολύ πιο δύσκολο να το κόψεις.

Για το ντουκανοκέικ ακολούθησα πιστά την συνταγή της Λόρας, δες αυτόν τον σύνδεσμο που γράφει ακριβώς η Λόρα τη συνταγή
    http://www.eatingdisorders.gr/forum/...id=3312&page=1
    και έβαλα 10 κ.γ. Slim Line Ζωγράφος και κανελίτσα για άρωμα. Νομίζω ότι το λάθος σου ήταν καθαρά και μόνο στη ποσότητα του γλυκαντικού. Μόνο που το άφησα να ψηθεί λίγο παραπάνω από 25 λεπτά που γράφει η Λόρα γιατί ο φούρνος μου έχει ένα θεματάκι. Εσύ ξαναφτιάξτο και άστο να ψηθεί μέχρι να πάρει αρκετό χρωμα κι αυτή τη φορά όλα θα πάνε καλά. [/quote]

μάλλον θα το ξανακάνω το κέικ γκρινιάρα..ευχαριστώ!

Senior Member
    Καλημερουδια παιδες!Τι κανετε?:spin:
    Τι εχει το μενου σημερα?
    Σημερα για μενα ειναι pv και μαλλον για να αποφυγω το κρεας ,θα κανω μια ομελετιτσα και μια σαλατα λαχανο η και καμια ντοματα.Για ενδιαμεσα εφτιαξα χτες το βραδυ κρεμουλες βανιλια με βρωμη.

Senior Member
    Originally posted by ΛΟΡΑ
    εγω μια φορα τα κιλα μου τα εχασα με την αρχικη εκδοχη (αυτη ακριβως που εχει ποσταρει η εξαφανισμενη μιγκ...) ετσι απο την πρωτη κι ολας φαση ετρωγα καθημερινα 2κσ πιτουρο βρωμης και 1 πιτουρο σταριου ή οταν δεν ειχα το δευτερο 3κσ πιτουρο βρωμης.
    Για να πω την αληθεια και γω ξεκινησα ετσι ακριβως αλλα με το που αγορασα το βιβλιο μπερδευτηκα πιο πολυ

Καλημερα Angela.Σημερα μολις εφαγα το ποριτζ μου, μετα ομελετα με ασπραδια κρεμμυδι,γαλοπουλα και μανιταρια.Ενδιαμεσα κανενα γιαουρτακι.Το βραδυ δεν ξερω ακομα.

Senior Member
    Καλημέρα Καλημέρα!!!!
    εγώ θα φτιάξω σήμερα ομελετα ζήλεψα απο την angelaorangel χαχαχαχα.Με κοτόπουλο μέσα που έμεινε απο εχτές και για ενδιάμεσα φτιάχνω σοκολάτα παγωμένη τύπου λάκτα!Για να δούμε πως θα γίνει...

Senior Member
    :love:σουρκουνα μου το ποσες κουταλιες της βρωμης εχουν μπερδεψει πολυ κοσμο,αλλα το σημαντικοτερο πιστευω οτι ειναι να τη παιρνουμε μιας και ειναι οι μονοι υδατανθρακες που καταναλωνουμε στη ντουκαν και ειναι πολυ ωφελιμη για τον οργανισμο ,ειχα διαβασει καπου οτι δεσμευει και το λιπος των τροφων η κατι τετοιο περιπου.Που μπερδευτηκες με το βιβλιο?Περι βρωμης?Παντως απο 1,5 κουταλια μεχρι το πολυ 3 κουταλιες την ημερα ,πιστευω οτι οποιοσδηποτε ειναι μεσα στα πλαισια αναλογα αν κανεις ντουκανοκεκακια η ποριτζ (που θελει για να γινει ,πιο λιγο βρωμη).
    Παντως εγω παιρνω 2 κουταλιες βρωμη την ημερα_2η φαση - αλλα αν κανω κανα ντουκανοκεκακι βαζω περισσοτερο ,για να βγει καπως κανονικο σε ογκο.

:love:ελαφακι μου ,η ομελετα ειναι καλη εναλλακτικη πιστευω εναντι του κρεατος ,τα ασπραδια ειναι πολυ καλη πηγη πρωτεινης(απο τις καλυτερες) και δεν πειραζει να τα καταναλωνουμε συχνα,το ασπραδι του αυγου ειναι πλουσιο σε λεκιθινη που συντελει σε μεγαλο βαθμο στο αδυνατισμα,οι κροκοι πρεπει να αποφευγονται που ειναι πλουσιοι σε χοληστερινη.Οταν κανω ομελετα βαζω ενα ολοκληρο αυγο και 2 ασπραδια και αλλα υλικα οπως κρεμμυδι ,γαλοπουλα η μανιταρια ,πιπεριες ,ντοματα σε pv ημερα.Τυχαινει μερα που τρωω και δυο κροκους την ημερα ο ενας συνηθως βρισκεται στις κρεμες και ο αλλος σε ομελετα ,ομως αυτο πρεπει να το αποφευγουμε ,ειδικα αν καποιος εχει χοληστερινη δηλ.τους δυο κροκους την ημερα.
    Μεχρι 4 κροκους την βδομαδα ειναι το καλυτερο παντως.

Senior Member
    Στο παρακατω συνδεσμο ,μπορειτε να κατεβασετε σε pdf ενα βιβλιαρακι στα αγγλικα για τη ντουκαν διαιτα , που ισως λυσει πολλες απο τις αποριες μας, το χα βαλει και πιο πριν αλλα για να μη ψαχνετε μεσα στο φορουμ ,το ξαναβαζω το λινγκ.

http://www.4shared.com/document/29ro...eps_to_Los.htm

Senior Member
    Originally posted by angelaorangel
    των τροφων η κατι τετοιο περιπου.Που μπερδευτηκες με το βιβλιο?Περι βρωμης?
    Μπερδευτηκα γιατι και γω απο τη πρωτη φαση τρωω 2κουτ βρωμη και 1 σιταριου ενω το βιβλιο γραφει αλλα.Η αληθεια ειναι οτι συμφερει πιο πολυ αυτο που εκανα (οπως και η Λορα) και εφοσον δεν ειχα προβλημα με τα κιλα λεω να το συνεχισω

Senior Member
    Originally posted by sourkouna
    Originally posted by angelaorangel
    των τροφων η κατι τετοιο περιπου.Που μπερδευτηκες με το βιβλιο?Περι βρωμης?
    Μπερδευτηκα γιατι και γω απο τη πρωτη φαση τρωω 2κουτ βρωμη και 1 σιταριου ενω το βιβλιο γραφει αλλα.Η αληθεια ειναι οτι συμφερει πιο πολυ αυτο που εκανα :starhitοπως και η Λορα) και εφοσον δεν ειχα προβλημα με τα κιλα λεω να το συνεχισω
    ναι ,αν δεν υπαρχει προβλημα και βλεπεις τα κιλα να μειωνονται ,ποιος ο λογος να κανεις αλλαγη?Συνεχισε οπως εισαι:thumbup:

Senior Member
    βρε κορίτσια εγώ έχω ένα άλλο πρόβλημα..
    την βρώμη πως την τρώτε?σκέτη?την έβαλα εχτές σε ένα κείκ που έφτιαξα σήμερα πως να την φάω..?
    Δοκίμασα λίγο και δεν μπούσα να την καταπιω μόνη της..

angelaorangel ωραίος ο σύνδεσμος..αν και δεν τα πάω πολύ καλά με τα αγγλικά αλλά θα το διαβάσω 2-3 φορές και που θα παει θα το καταλάβω... :lol:

Senior Member
    εγω φτιαχνω συνηθως κρεμα με βρωμη

2 ποτηρια γαλα 1,5%
    1,5 με 2 κουταλιες ζαχαρινη
    1 βανιλια τη κλασσικη με το κοκκινο καπακι
    τη βρωμη
    1 ολοκληρο αυγο
    κανελα αν θες
    1 κουταλια κορν φλαουρ - κανονικα το επιτρεπτομενο οριο ειναι ενα κουταλακι τη μερα αλλα εσυ βαλε οτι θες η ενα κουταλακι η μια κουταλια)
    κανελα στο βρασιμο η στο τελος απο πανω

Τα βραζω ολα σε χαμηλη φωτια και παντα ανακατευοντας συνεχεια να μην κολλησει στη κατσαρολα μεχρι να πηξει ελαφρως,το μοιραζω σε 2-3 ποτηρια χαμηλα και το αφηνω να κρυωσει και μετα στο ψυγειο.
    Μην στεναχωριεσαι αν δεν πηξει πολυ ,θα πηξει περισσοτερο στο ψυγειο.
    Ειναι τελειο για πρωινο ,μοιαζει με κρεμα βανιλια η ρυζογαλο και ειναι ωραιο αντικαταστατο του γλυκου χωρις θερμιδες.
    Στο συστηνω ανεπιφυλακτα ,ειναι πολυ ωραιο ,ειναι ευκολο ,:spin:δοκιμασε το και θα με θυμηθεις.

Senior Member
    Μπορεις να την κανεις σαν κρεπα,ποριτζ,μαφιν,στο γιαουρτι.Κοιτα στις συνταγες Ντουκαν και θα βρεις αυτο που σε βολευει.

Senior Member
    ευχαριστώ κορίτσια και δεν είχα σκεφτεί τίποτα... :love: :love:

Senior Member
    ε, οχι και τη βρωμη σκετη με το κουταλι! ειναι ιεροσυλια!:lol::lol:
    εγω την λατρευω την βρωμη! σιγουρα θα την τρωω για παντα με μεγαλη ευχαριστηση!

Senior Member
    τι να έκανα ήθελα να δω τι γεύση έχει..
    εγώ την τρώω με το ζόρι..αλλά την τρώω! :grin:

Page 22 of 34 FirstFirst ... 12202122232432 ... LastLast