Results 1 to 5 of 5
Thread: τριχοφυια και παχυσαρκια
-
25-08-2011, 13:59 #1
τριχοφυια και παχυσαρκια
Γεια σας! Eχω παααρα πολυ καιρο να μπω στο φορουμ, μηνες μαλλον και χαιρομαι που βλεπω παιδια να εχουν προχωρισει στις επεμβασεις τους και να τα πηγαινουν επιτελους καλα!!Ανοιγω αυτο το τοπικ γιατι ειναι ενα προβλημα που με ενοχλει πολυ! Ξερουμε οτι ολες οι γυναικες ανεξαρτητου βαρους, καποια τριχοφυια την εχουνε! Τι γινεται ομως οταν ειναι αρκετα εμφανης και ειδικα στο προσωπο? Εχω παει για αποτριχωση αρκετες φορες αλλα δεν νομιζω να γινεται και κατι δραστικο! Εχω αρκετη εως πολυ τριχοφυια στο πιγουνι αλλα και στα μαγουλα καθως και το λεγομενο μουστακι!! Ολα εγιναν χειροτερα οταν τα ξυρισα και ολας γιατι δεν αντεχα αλλο να με βλεπω σαν αντρα!!! Γιατι ετσι νιωθω!!! Δεν ξερω τι να κανω.. Την ημερα που ξυριστηκα και ολας αρχιζα να κλαιω.. Εγω δεν ειμαι κοριτσι, φορτιγατζης ειμαι!! Ετσι νιωθω πολλες φορες.. Και βλεπω φιλες και την αδερφη μου να μην εχουν σχεδον τιποτα!! Εκτος απο μια η οποια εχει πολυ μουστακι και δεν το βγαζει γιατι επιμενει οτι δεν εχει λεει!!! Τεσπα.. Εσεις εχετε? Αν ναι τι κανετε για αυτη? Υπαρχουν και τιποτα χαπια για να ρυθμιζουν τις ορμονες και ν ασταματαει η τριχοφυια? Γιατι θεμα ορμονων ειναι αυτο ειναι σιγουρο!!!
Η μαμα μου λεει οτι δεν φαινετε.. Μερικες φορες την πιστευω.. Αλλες παλι οχι... Ειναι και μερικες φορες που οντως φουντωνει πολυ και το νιωθω και αλλες οχι.. Δεν ξερω τι να κανω εχω απελπιστει πλεον..
- 25-08-2011, 14:11 #2
Αγαπητή LydiaHasToLooseW8! όλοι έχουμε τις τριχούλες μας, αυτό είναι σίγουρο!
Όταν η τριχοφυΐα σου είναι τόσο έντονη μερικές φορές είναι -όπως είπες και εσύ- ορμονικό θέμα. Καλό θα ήταν λοιπόν να αρχίσεις από εκεί. Έχεις πάει σε ενδοκρινολόγο να τσεκάρεις το θυροειδή σου και τα ορμονικά σου επίπεδα? Εγώ πάντως είχα τριχούλες στο λαιμό μου την περίοδο που ο θυροειδής μου έκανε τα δικά του, με την κατάλληλη αγωγή και όταν έστρωσε το πρόβλημα (παραμένω υποθυροειδική απλά είναι ελεγχόμενο) έφυγαν οι τρίχες μόνες τους. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρώτα πρώτα να το αντιμετωπίσεις σαν θέμα υγείας.
Αν είναι όλα καλά από αυτή την άποψη, τότε καλό θα ήταν να αντιμετωπίσεις τις τριχούλες αυτές με μία πιο μόνιμη μέθοδο. Το ξυράφι είναι το χειρότερο που θα μπορούσες να κάνεις. Εγώ ήδη έχω κάνει την πατατιά και κάνω χαλάουα στις τρίχες τις γραμμής της κοιλιάς και βέβαια όσο πάνε και πληθαίνουν (μεγαλώνει η περιοχή....). Οπότε ενημερώσου από δερματολόγο ή αισθητικό (δεν ξέρω ακριβώς) για την καλύτερη μέθοδο στην περίπτωσή σου.
Το ξέρω ότι είναι αντιαισθητική η άτιμη η τριχοφυΐα, βάλτα κάτω λοιπόν και σιγά σιγά θα την ξεφορτωθείς!
25-08-2011, 14:19 #3
Σε ευχαριστω ψαρακι μου! Οχι η χαζη ακομα να παω για εξετασεις! Νομιζω οτι φοβαμαι αυτο που θα δειξουν και τοτε το προβλημα μου θα ειναι και ''αληθινο''!! Πρεπει να παω το ξερω και οσο το σκεφτομαι τοσο πιο πολυ πειθω τον εαυτο μου οτι ΠΡΕΠΕΙ ν απαω.. Τι εξετασεις να ζητησω? Αιματος, γενικες, ορμονικες?
25-08-2011, 14:22 #4
Θα πας στον ενδοκρινολόγο σου και αυτός θα σου πει..... Συνήθως τσεκάρεις το θυροειδή σου και τα επίπεδα ορισμένων ορμονών. Τώρα που το σκέφτομαι νομίζω ότι η τριχοφυΐα έχει να κάνει και με γυναικολογικά θέματα.... Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να δεις πρώτα το γιατρό σου, ανάλογα με τα αποτελέσματά σου θα σου πει και πως θα τις ξεφορτωθείς!
25-08-2011, 14:25 #5
Γεια σου Λυδία.
Εγώ ευτυχώς παρόλο το βάρος δεν έχω θέμα τρυχοδυίας.
Αλλά εαν είναι θέμα ορμονών όπως λές, μήπως θα πρέπει να ρωτήσεις τη γνώμη ενός ενδοκρινολόγου? έχεις πάει?
Πάντως μια φίλη που είχε δοκιμάσει τα πάντα από αποτριχώσεις κλπ, σωθηκε με το λέιζερ το οποίο έκανε σε δερματολόγο και όχι σε μποντιλαιν, πρινου κλπ....
και πάλι βέβαια όλο και κάπου ξεφυτρώνουν 3-4 που τις ξεπατώνει με το τσιμπιδάκι.
μετά έχω και μια άλλη που τις βγάζει με ένα πράγμα σα γυαλόχαρτο αλλά μου φαίνεται οτι της έχει αφήσει σημάδια και οτι οι τρίχες δεν μειώνωνται...
Από τότε τότε που με πρωτοθυμάμαι...
21-07-2025, 11:42 in Με καφέ και συμπάθεια....