Η ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 36 of 36
    Originally posted by Γλαύκη
    Σε αυτη την ηλικια το παιδι δεν ξερει τι ειναι ο ψυχολογος οσο ωριμο κ να ειναι,η τουλαχιστον δεν εχει ολοκληρωμενη αποψη.Ξερω περιπτωση παιδιου γνωστων που ,για αλλο λογο,το παιδι παρακολουθειται απο ψυχολογο μεσω των γονεων.Το παιδι πηγε 1 φορα χωρις να ξερει τι "γιατρος" ειναι.Θεωρουν οτι μετεπειτα θα δημιουργησει αλλες ανασφαλειες αν συνειδητοποιησει οτι απο τοσο μικρο χρειαζοταν ψυχολογο.
    Γλαυκη αυτές είναι καθαρά προκαταλήψεις.
    Για μένα πλέον οτιδήποτε βοηθάει κάποιον να γνωρίσει καλύτερα τον ευατό του μόνο καλό μπορέι να κάνει και να τον εξοπλίσει για το μέλλον!!!

κατα τ άλλα φυσικά θα συμφωνήσω με την προλαλήσουσα...συμφωνούμε οτι διαφωνούμε!

Senior Member
    Originally posted by mariao

Γλαυκη αυτές είναι καθαρά προκαταλήψεις.
    Για μένα πλέον οτιδήποτε βοηθάει κάποιον να γνωρίσει καλύτερα τον ευατό του μόνο καλό μπορέι να κάνει και να τον εξοπλίσει για το μέλλον!!!
    :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

Εφιάννα ενστικτωδώς παρατήρησα και κάτι ακόμα και λέω να στο πω με πολύ επιφύλαξη κυρίως για να παρατηρεις τη συμπεριφορά της μικρής ... επειδη πιστεύω οτι τιποτε δεν είναι τυχαίο στις συμπεριφορές μας...

περισσότερα ισως να μας πει η κορίνα καθώς μπορεί ο συλογισμός μου να είναι τελείως εσφαλμένος.

λες:
    "Ειναι 8 και κανει χορο απο τα 2,5 φετος ομως ζητησε να σταματησει. Απο του χρονου θελει κολυμβηση και ταεκβοντο!"

Τα 8 είναι κάπως παράξενη ηλικία...πχ εμένα μου ήρθε περίοδος λίγο πριν τα 10. Επίσης στα χρόνια τα δικά μου οι σχέσεις αγοριών-κοριτσιών τότε ήταν αρκετά διαφορετικές.Θελω να πω είναι πιο ξεπεταγμένα τα πιτσιρίκια τωρα.Αρα σεξουαλικότητα...
    Ο χορός, βασικά είναι ένα χόμπυ που προάγει τη θυληκότητα. Το κολυμβητήριο είναι πιο ουδέτερο και το ταεκβοντο είναι αγορίστικο και επιθετικό σπορ και ίσως και αμυντικό.

θέλω να πω:
    το βάρος, τα βλέμματα των αγοριών, η στάμπα εισαι χονδρή...κλπ και από την άλλη είσαι και στο αδύνατο φύλο...αλλά χοντρή...
    Ας πουμε, αλλιώς ειναι να είσαι χονδρή και οταν σε κοροιδεύουν να προσπαθείς να μη συμμετέχεις κάνοντας την άρρωστη και αλλιώς είναι να έχεις τη δυνατότητα αμα σου τη δώσει να τους πλακώσεις όλους στο ξύλο και να το ξέρουν...:flaming:

Λέω μηπως ασυνείδητα στήνεται κάποιος μηχανισμός αμυνας.

Από προσωπική πειρα πάντως τη δύναμη του δικού μου κορμιού (από τον πρωταθλητισμο στην κολύμβυση) μια χαρά τη χρησιμοποιούσα όταν χρειαζόταν και μου έδινε και πολύ αυτοπεποίθηση σαν παιδί.
    Για τις γυναίκες ωστόσο υπάρχουν πιο αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων από την βια κ την επίθεση...απλά εγώ το κατάλαβα στα 35...
    αυτα...

Senior Member
    O ανιψιός μου γεννήθηκε 4.900 με καισαρική... Ηταν και είναι ένα αγοράκι με πολύ όμορφο και γλυκό πρόσωπο. Ηταν όμως πολύ παχουλό με μία κοιλιά στα 8 που ούτε μεγάλοι δεν την έχουν.... Η μητέρα του, είναι μια απλώς γεματούλα με 5-6 κιλά παραπάνω, ο μπαμπάς επίσης 5-6 κιλά παραπάνω, με τίποτα δηλαδή παχύσαρκοι απλώς εύσωμοι...

Δεν ήθελε να κάνει κανένα άθλημα. Όταν λοιπόν πήγε 10 χρονών τον πήγαν σε διατροφολόγο, και του είπε ότι δεν πρέπει να αδυνατίσει αλλά να παραμείνει στα ίδια κιλά και να ψηλώνει. Του έδωσε άπαχα γαλακτοκομικά, μαγειρεμένο σπιτικό φαγητό με πολύ λίγο λάδι και λιπαρά, για απογευματινό σνακ μία σοκοφρέτα, στο σχολείο τοστ και φρούτο. Τώρα είναι 18 χρονών, αυτά τα 8 χρόνια ήταν κάθε χρόνο και λίγο πιο αδύνατος, δεν ήταν όμως η διαφορά άμεσα αντιληπτή, τώρα όμως στα 18 είναι ένας αδύνατος νέος, ο οποίος κάνει και γυμναστική τα τελευταία 3 χρόνια και είναι άψογος.

Στα λέω αυτά γιατί τον παρακολούθησα τόσα χρόνια και είδα τη δύναμη που έχουν τα παιδιά και πως μπορούσε να επιβληθεί στον εαυτό του και τελικά να τα καταφέρει ένα παιδί που έτρωγε 4 κρουασάν μαζί. Τα παιδιά έχουν θέληση, αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξε η μητέρα του, που άλλαξε για χάρη του τις διατροφικές συνήθειες όλης της οικογένειας.

Senior Member
    μπραβο του και μπραβο και στη μητερα του! ρησπεκτ!!!:thumbup::thumbup::thumbup:

Senior Member
    εγώ δεν έχω παιδιά και δεν ξέρω πως είναι αλλά έχω βρεθεί στην θέση της μικρής. Με πήγε η μητέρα μου σε μια ειδική διατροφολόγο στην αθήνα. και μου έδωσε δίαιτα την οποία δεν μου την έκανε ποτέ γιατί μου είπε η μητέρα μου αργότερα ότι είχε πολύ λίγα πράγματα μέσα και θα πεινούσα και ήμουν πολύ μικρή για να κάνω δίαιατα. εγώ δεν θυμάμαι τι είχε μέσα η δίαιτα, ήμουν και μικρή. Όμως εύχομαι μέχρι και τώρα να μου την είχε κάνει για να μην περνούσα τα υπόλοιπα χρόνια παχουλή. Εγώ σου λέω να το ξανασκεφτείς.

Page 3 of 3 FirstFirst 123