by-pass και διατροφή - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 80 FirstFirst ... 891011122060 ... LastLast
Results 136 to 150 of 1188
    Senior Member
    Πωλίνα μου πρόλαβαν και σου απάντησαν τα κορίτσια για το babybel! Είναι πολύ μικρά σε συσκευασία (ό,τι πρέπει για εμάς σε αυτή τη φάση), νόστιμα κι επειδή είναι καλυμμένα με κερί διατηρούνται εκτός ψυγείου μέχρι και 10 μέρες. Επειδή τα παίρνω στη δουλειά για απογευματινό σνακ (δουλεύω μέχρι αργά το βράδυ) και δεν έχουμε ψυγείο, τα βάζω στη τσάντα μου και είμαι ΟΚ. Α και συγχαρητήρια για τη 30άρα

Ιωάννα μου σε νιώθω! Εδώ και 4-5 μέρες άρχισε κι εμένα η απώλεια των μαλλιών και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο. Ξύπνησα το πρωί και βρήκα 2 μεγάλες τούφες μαλλιών στο μαξιλάρι μου! Από τότε μαδάω, μαδάω, μαδάω. Πάει θα μείνω κουρούπα...

Τρίτη 27/9

Πρωί: 1 κρακεράκι με 2 κουτ. γλ κατίκι
    Δεκατιανό: τίποτα
    Μεσημέρι: 50 γρ σολωμός ψητός και 1 κουτ. γλ. μαγιονέζα light και 2 πηρουνιές κουνουπίδι
    Απόγευμα: μισό κομμάτι κολοκυθόπιτα
    Βράδυ: Φτερούγες κοτόπουλο (καθαρό κρέας περίπου 60 γρ), ένα κομμάτι πατάτα και 1 κουτ γλ μαγιονέζα light

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    αχ εσένα άρχισε νωρίς Μαρία μου!εμένα άρχισε μετά την επανεξέταση του τριμήνου και νόμιζα πως είχα γλυτώσει και δεν θα μου συμβεί!Το χειρότερο είναι πως η Νάνσυ είπε πως θα κρατήσει μεχρι το εξάμηνο :sniffle: και πλούσια μαλλιά δεν λέω έχω αλλά αν κάθε φορά που λούζομαι χάνω τόσα όσα χτες....κλάψτα Χαράλαμπε.Για την ώρα τα πιάνω κοτσίδα να μην τα βλέπω συνέχεια!Έχω και τον άνδρα μου,που χτες για να μου φτιάξει την διάθεση μου έλεγε ένα κάρο σαχλαμάρες πχ και τα μωράκια λίγα μαλλιά έχουν,και ο γάτος μας μαδάει και άλλα τέτοια ,αλλά στο τέλος αυτός ο κακομοίρης θα την πληρώσει!

Senior Member
    Θα τα ψάξω μαράκι μου να τα βρω, γιατί και εγώ λατρεύω τα τυριά!!!!

Κορίτσια σας καταλαβαίνω με την απώλια μαλιών.. Είναι πολύ φρικτό!

Μαρία μου, σε ευχαριστώ πολύ!!!!! Εσένα το τικεράκι σου είναι ενημερωμένο? έχεις χάσει ΄13 κιλά? ή έχει καιρό να το ενημερώσεις?

Α μαρία, θα κατεύουμε Αθήνα!!!

Senior Member
    Όντως είναι πολύ νωρίς Ιωάννα μου και σκέφτηκα πως ίσως παίζει ρόλο ότι δεν έφαγα την πρωτεΐνη που έπρεπε τον πρώτο μήνα. Ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση πάντως.
    Πωλίνα μου πότε με το καλό έρχεστε? Να κανονίσουμε καφεδάκι! Έχω χάσει περισσότερα από 13 κιλά αλλά θα ενημερώσω το τικεράκι μου στην επανεξέταση τριμήνου που θα ζυγιστώ στη ζυγαριά του γιατρού!

Senior Member
    Originally posted by welldah
    Όντως είναι πολύ νωρίς Ιωάννα μου και σκέφτηκα πως ίσως παίζει ρόλο ότι δεν έφαγα την πρωτεΐνη που έπρεπε τον πρώτο μήνα. Ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση πάντως.
    Πωλίνα μου πότε με το καλό έρχεστε? Να κανονίσουμε καφεδάκι! Έχω χάσει περισσότερα από 13 κιλά αλλά θα ενημερώσω το τικεράκι μου στην επανεξέταση τριμήνου που θα ζυγιστώ στη ζυγαριά του γιατρού!
    Καλημέρα. Μαρία μου και εμένα η τριχόπτωση είχε ξεκινήσει από τον δεύτερο μήνα. Μπας και παίζει ρόλο που ήταν ήδη ταλαιπωρημένος ο οργανισμός μας από τον δακτύλιο?
    Τώρα άρχισε να βελτιώνετε η κατάσταση σε μένα. Πάλι έχω απώλεια, αλλά όχι τόσο δραματική όσο πριν. Ερχόμαστε πρώτα ο θεός 25 Νοεμβρίου και φεύγουμε 28 Νοεμβρίου. Θα κάτσουμε 3 βράδια! Αμμα είναι να ανταλλάξουμε τηλέφωνα και να βρεθουμε!

Senior Member
    σήμερις

πρωί μισό ποτήρι γάλα και 20γρ δημητριακά (από όσο νιώθω θα το πληρώσω που ήπια μισό ποτήρι αλλά έχω βαρεθεί το μίλκο και όλο λέω να πάρω γάλα χωρίς λακτόζη να δω πως είναι και όλο το ξεχνάω )
    ενδιάμεσα ένα babybel (ζήλεψα )
    μεσημέρι αυγό ομελέτα με κολοκυθάκι,μία πηρουνιά φασολάκια σαν σαλάτα
    απόγευμα 100γρ γιαούρτι
    βράδυ 70γρ κοτόπουλο ψητό στην σχάρα και λίγη ντομάτα

Senior Member
    Ιωάννα μου τώρα ζήλεψα εγώ! Θέλω να δοκιμάσω αυτό το γάλα χωρίς λακτόζη! Υπάρχει με χαμηλά λιπαρά?

Τετάρτη 28/9
    Πρωί: μισό ποτήρι milko
    Μεσημέρι: 1 γιουβαρλάκι γίγας! (περίπου 70 γρ)
    Απόγευμα: 1 babybel
    Βράδυ: Μπιφτέκι 70 γρ. και 1 κουτ μαγιονέζα light

Πέμπτη 29/9
    Πρωί: 1 κρακεράκι και 2 κουτ γλ κατίκι
    Μεσημέρι: 1 καλαμάκι χοιρινό και μισό μπιφτέκι και 1 κουτ γιαούρτι
    Απόγευμα: 2 babybel
    Βράδυ: 6-7 φτερούγες κοτόπουλο ( δηλ 3 κομμένες στη μέση όχι ολόκληρες!), 1 κομματάκι πατάτα και 1 κουτ γιαούρτι

Παρασκευή:
    Πρωί: 1 babybel
    Δεκατιανό: 3/4 ποτήρι milko
    Μεσημέρι: 100 γρ κοτόπουλο, 1 κομματάκι πατάτα φούρνου και 1 κουτ γιαούρτι
    Απόγευμα: 1 κρακεράκι και 1 τριγωνάκι la vache light
    Βράδυ: 30 γρ πέρκα λεμονάτη και 1 κομματάκι πατάτα με ζουμάκι (τα έπαιξα από το μεσημεριανό!)

Έχω αρχίσει και τρώω πολύ ή μου φαίνεται??? Είναι φυσιολογικές ποσότητες για κάποιον μόλις 2,5 μήνες από το χειρουργείο?

Senior Member
    Μαράκι δεν τρως πολύ σε σχέση με πριν την επέμβαση, απλά στην αρχή μετεγχειρητικά έτρωγες ελάχιστα! ʼλλωστε τα στομαχάκια με χολοπαγκρεατική εκτροπή είναι 3πλάσια από της απλής παράκαμψης (βλέπε Ιωάννα, εμένα - δε θυμάμαι άλλο μέλος τώρα), οπότε θα τρως περισσότερο αλλά απορροφάς λιγότερο - διαφορετικό ισοζύγιο!!!

το γάλα χωρίς λακτόζη το έχω δοκιμάσει από περιέργεια γιατί δε με πειράζει το κανονικό και δε μου άρεσε γιατί είναι πιο γλυκό στη γεύση - τουλάχιστον το ΑΓΝΟ που ήπια σε ένα κίτρινο μπουκάλι, αυτό με τα χαμηλά λιπαρά.

Senior Member
    Originally posted by Sonasia
    οπότε θα τρως περισσότερο αλλά απορροφάς λιγότερο - διαφορετικό ισοζύγιο!!!
    :thumbup::thumbup:

Μαρία μου δεν ξέρω αν βγαίνει με χαμηλά λιπαρά,αλλά με μισό ποτήρι την ημέρα (αν τελικά μου αρέσει ) πόσες περισσότερες θερμίδες να παίρνω???τουλάχιστον δεν θα έχω τα φουσκώματα που έχω τώρα με το άσπρο γάλα !

σήμερα το μενού μέχρι το μεσημέρι ήταν καλό....μετά πήγε στράφι ,και καταγγέλω στον άνδρα μου που ήθελε να φτιάξουμε και σφολιατίνια με ξηρούς καρπούς και σταφίδες και κάτι μπαλάκια με αμυγδαλόσκονη και ροδάκινο και στρούντελ ,το τελευταίο ευτυχώς δεν το φτιάξαμε!!!

πρωί 1/3 ποτήρι μίλκο
    ενδιάμεσα 30γρ ρεγκάτο,20γρ ψωμί
    μεσημέρι 40gr κοτόπουλο ψητό,20γρ φέτα,1 μπουκιά σπανακόρυζο,ήθελα να φάω και άλλο αλλά με φούσκωσε πολύ
    απόγευμα ένα babybel και μετά άρχισε η κατρακύλα....10 σταφίδες,8 ανάλατα φυστίκια αιγίνης,8 αλατισμένα....
    βράδυ 60γρ μπιφτέκι,λίγη ντομάτα και μετά από λίγο μία μπουκιά από τα μπαλάκια που φτιάξαμε

Senior Member
    ʼλλωστε τα στομαχάκια με χολοπαγκρεατική εκτροπή είναι 3πλάσια από της απλής παράκαμψης (βλέπε Ιωάννα, εμένα - δε θυμάμαι άλλο μέλος τώρα), οπότε θα τρως περισσότερο αλλά απορροφάς λιγότερο - διαφορετικό ισοζύγιο!!!
    Τα στομαχάκια είναι ίδια σε όλες τις παρακάμψεις μικρές-μεγάλες,τα μήκη των ελίκων είναι που διαφέρουν και αυτά διαφοροποιούνται ανάλογα τον άνθρωπο.

Senior Member
    Originally posted by stelios
    ʼλλωστε τα στομαχάκια με χολοπαγκρεατική εκτροπή είναι 3πλάσια από της απλής παράκαμψης (βλέπε Ιωάννα, εμένα - δε θυμάμαι άλλο μέλος τώρα), οπότε θα τρως περισσότερο αλλά απορροφάς λιγότερο - διαφορετικό ισοζύγιο!!!
    Τα στομαχάκια είναι ίδια σε όλες τις παρακάμψεις μικρές-μεγάλες,τα μήκη των ελίκων είναι που διαφέρουν και αυτά διαφοροποιούνται ανάλογα τον άνθρωπο.
    no master ... θυμάμαι πολύ καλά τον Καλφ που σύγκρινε το δικό μου στομάχι αρχικής χωρητικότητας 15 ml με το στομάχι χολοπαγκρεατικής αρχικής χωρητικότητας 45 ml, χαρακτηριστικά είπε στο άτομο με την χολοπαγκρεατική "θέλεις να φας 5-6-7-8 μπριζόλες; φάτες!" αλλά σε μένα αντίστοιχα ότι δε θα μπορώ να τρώω τέτοιον όγκο και αυτό φαίνεται γιατί στα 2 χρόνια που είμαι τώρα τρώω συνήθως μικρότερη ποσότητα από άτομο με χολοπαγκρεατική στους 8 μήνες, όχι πάντα γιατί το φουσκώνουν τα ζυμαρικά πχ αλλά σε άλλες τροφές μπορεί να τρώει ή να πίνει μεγαλύτερο όγκο , ένα θα σου πω ... 6 χοιρινά σουβλάκια με 2-3 φέτες ψωμί κόντρα στα 2 και 1 φέτα ψωμί με το ζόρι...

Senior Member
    χαρακτηριστικά είπε στο άτομο με την χολοπαγκρεατική "θέλεις να φας 5-6-7-8 μπριζόλες; φάτες!"
    Χαχα, και σε μένα το είπε όταν του είπα ότι με πιάνει βουλιμία και κατεβάζω ασύστολα πια! Μου είπε δεν τον νοιάζει η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Και μου ανάφερε αυτή την ποσότητα που αναφέρεις για τις μπριζόλες, τα μπιφτέκια κλπ, σε αντιπαραβολή με τις τηγανητές πατάτες που δεν πρέπει να φάω πάνω από 10 κομματάκια.

Senior Member
    Εμένα με κατάλαβε από νωρίς μάλλον ʼννα και μου το είπε αυτό την ημέρα πριν το χειρουργείο! Μου είπε : "Θα έρθει κάποια στιγμή μετά το χειρουργείο που θα με πάρεςι τηλέφωνο Μαριώ και θα μου πεις ότι χάλασε το χειρουργείο και τρως πολύ! Μην αγχωθείς έτσι είναι σχεδιασμένο αυτό το χειρουργείο. Πείνασες? Φάε 1-2-3-4 μπριζόλες. Το ίδιο και μπιφτέκια, ψάρια όλα ψητά όχι τηγανητά. Δε θα παχύνεις! Μη πλακώσεις όμως τις πατάτες τηγανητές ή το ψωμί." Όμως μου είπε ότι αυτό συνήθως συμβαίνει μετά το εξάμηνο. Τεσπά ίσως υπερβάλλω. Δε νομίζω πια ότι ένα μπουτάκι κοτόπουλο είναι τόσο μεγάλη ποσότητα. Μάλλον συμβαίνει αυτό που είπες εσύ Αθανασία μου. Στην αρχή έτρωγα τόσο πολύ και τώρα που τρώω περισσότερο φοβάμαι μήπως κάνω κάτι και αποτύχω. Γι'αυτό είμαι τόσο αυστηρή με τις επιλογές μου. Καθόλου γλυκά (μέχρι και οι φρυγανιές και τα κρακεράκια που παίρνω είναι χωρίς ζάχαρη), καθόλου τηγανητά ή τσιγαριστά, καθόλου αλκοόλ και περιορισμένοι υδατάνθρακες. Μετά την αποτυχία του δακτυλίου τρέμω στην ιδέα μήπως αποτύχω κι εδώ.

Senior Member
    Μαρία μου,με την επέμβαση που έχεις κάνει αν κρατηθείς μακρυά από λιπαρά,ζάχαρη και αλκοόλ όσο άλλο και να φας θα είσαι οκ!Μισό αρνί που λέει ο λόγος να φας πάλι η ζυγαριά σου αύριο θα δείξει προς τα κάτω αχ λίγο αρνάκι θα το τσάκιζα τώρα!

έχουμε και λέμε

χτές
    πρωί μισό ποτήρι μίλκο
    ενδιάμεσα 1 babybel
    μεσημέρι 70γρ λουκάνικο φρανκφούρτης,μία πηρουνιά φασολάκια νερόβραστα
    απόγευμα 80γρ γιαούρτι
    βράδυ 70gr χοιρινή μπριζόλα και 2 φετάκια ντομάτα

σήμερα
    πρωί τίποτα,άργησα λίγο να ξυπνήσω και σκέφτηκα πως δεν μου φτάνει η ώρα και για πρωινό κ για δεκατιανό
    ενδιάμεσα 25γρ ρεγκάτο
    μεσημέρι 50 γρ χοιρινό φούρνου με 2-3 πατάτες
    απόγευμα 1 φέτα τυρί τόστ,1 φέτα πάριζα
    βράδυ 50γρ χοιρινό λεμονάτο στο τηγάνι με ντοματούλες και πατάτες (χωρίς λάδι,ότι βγάλει το κρεάς από λίπος )

Senior Member
    η χειρότερη ημέρα από άποψη νερού....εκτός από μισό ποτήρι κόκα-κόλα ζέρο και έναν καφέ....ζήτημα αν ήπια ένα ποτήρι νερο....ο παλιός καλός εαυτός μου με θυμήθηκε...χάλια μαύρα!

Page 10 of 80 FirstFirst ... 891011122060 ... LastLast