by-pass και διατροφή - Page 15
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 15 of 80 FirstFirst ... 513141516172565 ... LastLast
Results 211 to 225 of 1188
    Senior Member
    αγγελουδάκι και εγώ είμαι κολλήμενη :fake sniffle::fake sniffle:
    αλλά μου είπε ο γιατρός μου που τον πήρα τηλ ότι αυτό συμβαίνει για δυο λόγους ( σε εμένα τουλάχιστον)
    πρώτον: ο οργανισμός έχει χάσει πολλά κιλά και είναι αναμενόμενο κάποια στιγμή να κολλήσει καθαρά για να "προστατευθεί" από την γρήγορη και απότομη απώλεια....
    δευτερον: σε αυτά τα κιλά έχω υπάρξει για πολλά χρόνια στο παρελθόν. τα κιλά που το κορμί είχε μείνει για πολύ καιρό τα κρατάει στη "μνήμη" του...όταν λοιπό φτάσεις σε αυτά τα κιλά το κορμί φωνάζει: ΕΕΕΕΕΕΕ φτάνει...εδώ ήσουνα που θες να πας???? και έτσι μένει λίγο καιρό κολλημένο......
    ελπίζω να ξεκολλήσω γρήγορα γιατί ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!!!!!:fake sniffle::fake sniffle::fake sniffle::fake sniffle::fake sniffle:
    και ευχομαι να ξεκολλησεις και εσυ γρηγορααααααααααααα:thumbup::th umbup::thumbup::thumbup::thumbup:

Senior Member
    Δευτέρα 31/10
    Πρωί: 1 κρακεράκι με 2 κουτ. κατίκι
    Δεκατιανό: τίποτα
    Μεσημέρι: 2 λαχανοντολμάδες (αχ πόσο τους ευχαριστήθηκα!)
    Απόγευμα: 2 μπουκιές κέικ Sweet and Balance
    Βράδυ: 2 λαχανοντολμάδες

Τρίτη 1/11
    Πρωί: 1 κρακεράκι με 2 κουτ. κατίκι
    Μεσημέρι: 30 γρ ψάρι και 2 πηρουνιές κουνουπίδι. Το ψάρι ήταν στεγνό και μου έκατσε και δε μπόρεσα να φάω πολύ
    Απόγευμα: 1 babybel
    Βράδυ: 100 γρ ψάρι. Το έφτιαξα στη λαδόκολλα και έγινε πολύ νόστιμο και ζουμερό.

Ιωάννα μου την τυρόπιτα την έφτιαξα με λάιτ γάλα με λιγότερη λακτόζη, φέτα κατσικίσια (έχει πιο ωραία γεύση και λιγότερα λιπαρά), κατίκι, λίγο ρεγκάτο λάιτ αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Το φύλλο το έφτιαξα με 1 κουτ σούπας λάδι, νεράκι και αλεύρι και λίγο λεμόνι. ʼλειψα τοαντικολλητικό ταψάκι (σχετικά μικρό) με 1 κουτ λάδι έριξα και νερό πάνω από την πίτα για να γίνει τραγανό το φύλλο κι αυτό ήταν. Τελικά την "καθάρισαν" οι δικοί μου μέσα σε 2 μέρες χαχα!
    Θέλω να φάω γαρίδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςς ςςςςςςςς!!!!!!!!!

Senior Member
    Originally posted by Maria Hope
    αλλά μου είπε ο γιατρός μου που τον πήρα τηλ ότι αυτό συμβαίνει για δυο λόγους ( σε εμένα τουλάχιστον)
    πρώτον: ο οργανισμός έχει χάσει πολλά κιλά και είναι αναμενόμενο κάποια στιγμή να κολλήσει καθαρά για να "προστατευθεί" από την γρήγορη και απότομη απώλεια....
    δευτερον: σε αυτά τα κιλά έχω υπάρξει για πολλά χρόνια στο παρελθόν. τα κιλά που το κορμί είχε μείνει για πολύ καιρό τα κρατάει στη "μνήμη" του...όταν λοιπό φτάσεις σε αυτά τα κιλά το κορμί φωνάζει: ΕΕΕΕΕΕΕ φτάνει...εδώ ήσουνα που θες να πας???? και έτσι μένει λίγο καιρό κολλημένο......
    όσον αφορά το 1ο, συνήθως στη φάση αυτή μπορεί να μη χάνεις κιλά αλλά πόντους, σε μένα έτσι συνέβαινε, το σώμα αλλάζει τη σύσταση του από την απώλεια του λίπους

και για το 2ο, όντως η "μνήμη" του σώματος σε κάνει και κολλάς, τα τελευταία κιλά είναι τα πιο ζόρικα, εγώ είχα κολλήσει στα 80-82 για πολλούς μήνες και τώρα στα 77-78 προσπαθώ πολύ να φτάσω τα 75 αλλά δεν είναι εύκολο

Originally posted by welldah

Θέλω να φάω γαρίδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςς ςςςςςςςς!!!!!!!!!
    τι τιμή είχε η Β12 στις εξετάσεις σου; μήπως έπεσε απότομα; συνήθως όταν ζητάμε κάτι επίμονα μετά την επέμβαση έχουμε έλλειψη, εγώ μεταξύ 3μηνου , 6μηνου και χρόνου που έπεσε πολύ η Β12 ζήταγα συνέχεια συκώτι, 2-3 φορές την εβδομάδα έλεγα "αύριο ΘΕΛΩ να φάω συκώτι" και δεν το έτρωγα πριν την επέμβαση... οι γαρίδες και τα θαλασσινά βοηθάνε στη Β12 νομίζω!

Senior Member
    [quote]Originally posted by Sonasia
    Originally posted by Maria Hope
    όσον αφορά το 1ο, συνήθως στη φάση αυτή μπορεί να μη χάνεις κιλά αλλά πόντους, σε μένα έτσι συνέβαινε, το σώμα αλλάζει τη σύσταση του από την απώλεια του λίπους

και για το 2ο, όντως η "μνήμη" του σώματος σε κάνει και κολλάς, τα τελευταία κιλά είναι τα πιο ζόρικα, εγώ είχα κολλήσει στα 80-82 για πολλούς μήνες και τώρα στα 77-78 προσπαθώ πολύ να φτάσω τα 75 αλλά δεν είναι εύκολο

συμφωνω και επαυξανω για τους ποντους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! καλη μας συνεχεια!!!!!!:spin::spin:

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    το ξέρω πως κάποια στιγμή θα ξεκολήσω,απλά ήθελα μέχρι το Σάββατο που θα πάω σε έναν γάμο και θα κάνω την πρώτη μου εμφάνιση κατόπιν χειρουργείου στην ευρύτερη οικογένειά μου να είμαι κάτω από 80!Σε πόντους όντως έχω χάσει έστω και λίγο και ας έχει κολήσει η βελόνα.

χτές έφαγα
    πρωί μισό ποτήρι γάλα
    ενδιάμεσα 100γρ γιαούρτι
    μεσημέρ ι 60γρ κιμάς και μία πηρουνιά φιογκάκια
    απόγευμα μία μικρή φέτα κέικ,σαν αυτές που φέρνουν σαν κέρασμα στα καφέ
    βράδυ 70γρ χοιρινό,μία μικρή ντομάτα

Σήμερα
    πρωί μισό ποτήρι γάλα
    ενδιάμεσα 100γρ γιαούρτι
    μεσημέρ 70γρ κοτόπουλο ψητό,2 πατάτες φούρνου,μία δαγκωνιά τυρόπιττα
    απόγευμα 100γρ γιαούρτι
    βράδυ ίδιο με το μεσημέρι

Senior Member
    η διαφορα θα ειναι μονο στο μυαλο σου αγγελουδακι απο τα 81 να ησουν 79,5!!!!!!!!ουτως η αλλως θα κανεις ΕΝΤΥΠΩΣΗ κουκλα μου....θα τριβουν τα ματια τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Senior Member
    Αθανασία μου η B12 στο τρίμηνο ήταν σε φυσιολογικά πλαίσια. Δεν το αποκλείω να έχει αλλάξει κάτι πάντως καθώς ήταν στα κατώτερα φυσιολογικά. Πάντως οι γαρίδες πάντα ήταν ένα αγαπημένο μου φαγητό και ακόμη δεν έχω κατορθώσει να φτιάξω!
    Ιωάννα μου είτε είσαι 81 είτε είσαι 79 πάλι θεά είσαι!

Τετάρτη 2/11
    Πρωί: 1 babybel
    Μεσημέρι: 80 γρ μοσχάρι κοκκινιστό και 1 κουτ σούπας ρύζι
    Απόγευμα: 40 γρ γραβιέρα
    Βράδυ: 40 γρ κοτόπουλο και μισή πατάτα φούρνου

Γιατί έχει κλείσει το στομάχι μου και δεν μπορώ να φάω????

Senior Member
    Μαρία μου νομίζω πως το "κλείσιμο" του στομαχιού είναι αναμενόμενο.Εγώ πέντε μήνες μετά την επέμβαση εξακολουθώ να μην πεινάω!Τρώω σε συγκεκριμένες ώρες απλά για να φάω και σαφέστατα τρώω αρκετά λιγότερο από όσο μας έχει πει η Νάνσυ,αλλά ο καθηγητής που τον είχα ρωτήσει στην επανεξέταση του τριμήνου μου είχε πει να τρώω όσο μπορώ.Ειλικρινά θα το χαιρόμουν ιδιαίτερα αν αυτή η κατάσταση συνεχίσει,φοβάμαι τι θα συμβεί αν αρχίσω να πεινάω και να τρώω .Είδομεν!

σήμερα
    πρωί μισό ποτήρι γάλα
    ενδιάμεσα 100γρ γιαούρτι,2 μπισκοτάκια (τα έφτιαξε η γιαγιά και δεν μπορούσα να τους αντισταθώ)
    μεσημέρι μία μικρή ντομάτα,70γρ χοιρινή μπριζόλα
    απόγευμα 1 μπισκοτάκι
    βράδυ 70γρ χοιρινό

Senior Member
    Σε παρόμοια ερώτηση μου στο γιατρό-ότι δεν είχα όρεξη- η απάντηση ήταν:'καλά,τόση δουλειά σου κάναμε να στην κόψουμε!! :)
    οπότε μην ανησυχείς,σε καλό δρόμο είσαι:smilegrin:

Senior Member
    πρωί ένα ποτήρι γάλα,πρωτη φορά που κατάφερα και ήπια ένα ολόκληρο ποτήρι χωρίς να φουσκώσω υπερβολικά,νομίζω πως όσο πιο συχνά πίνω άσπρο γάλα τόσο πιο λιγότερο με πειράζει μέρα με μέρα
    ενδιάμεσα 20γρ προζυμένιο ψωμί,1 babybel
    μεσημέρ μπιφτέκι,30γρ μυζήθρα ανάλατη
    απόγευμα ένα μπισκοτάκι
    βράδυ 50γρ χοιρινό φούρνου και 3 πατατούλες

και μόλις έφαγα και 2 βραστά κάστανα

Senior Member
    Originally posted by stelios
    Σε παρόμοια ερώτηση μου στο γιατρό-ότι δεν είχα όρεξη- η απάντηση ήταν:'καλά,τόση δουλειά σου κάναμε να στην κόψουμε!! :)
    οπότε μην ανησυχείς,σε καλό δρόμο είσαι:smilegrin:
    χαχαχα! Σε ευχαριστώ Στέλιο!

Ιωάννα μου εμένα πάλι με θερίζει το γάλα ακόμη και η μία γουλιά. Γι'αυτό και παίρνω αυτό με τη λιγότερη λακτόζη που κάποιες φορές μου προκαλεί λίγο φούσκωμα αλλά όχι πάντα.

Πέμπτη 3/11
    Πρωί: 1 κρακεράκι με 2 κουτ κατίκι
    Μεσημέρι: 70 γρ πέρκα στη λαδόκολλα και 1 κουτ γλ μαγιονέζα light
    Απόγευμα: 1 babybel
    Βράδυ: 1 χοιρινό καλαμάκι και 1/3 μπιφτέκι

Παρασκευή 4/11
    Πρωί: μισό milko free
    Δεκατιανό: 30 γρ γραβιέρα
    Μεσημέρι: 120 γρ σνίτσελ γαλοπούλας στο φούρνο (τέλειο!)
    Απόγευμα: τίποτα
    Βράδυ: Πήγα με φίλους σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο κι έφαγα περίπου 50 γρ κοτόπουλο ψητό, 2 κουτ γλυκού sour cream (μέγα λάθος σήμερα το πρωί πλήρωσα το τίμημα!Αν κι ευτυχώς μόνο μια φορά χαχα) και 1 κουτ γλ chili con carne. Πιστεύω πως αυτό που μου έκανε τη ζημιά ήταν η sour cream γιατί τα έχει μπόλικα τα λιπαρά της

Ιωάννα μου ήθελα εδώ και καιρό να σε ρωτήσω τι κομμάτι χοιρινού παίρνεις για να είναι μαλακό και πώς το μαγειρεύεις? Είναι ένα από τα κρέατα που μου αρέσουν αλλά το φοβάμαι τις περισσότερες φορές γιατί μου στεγνώνει αν δεν έχει λίπος.

Senior Member
    χτές

πρωί ένα ποτήρι γάλα
    ενδιάμεσα τίποτα,πήγα κομμωτήριο και άργησα να γυρίσω -η κομμώτρια μου είπε πως δεν έχω πρόβλημα παρά την μεγάλη τριχόπτωση που έχω.Είχε πλάκα της το είπα και δεν με πίστευε μέχρι την στιγμή που άρχισε να με χτενίζει και έμεινε κάγκελο με τόσα μαλλιά που εφευγαν.Πάντως μου είπε και κανένα τρίμηνο να συνεχίσω έτσι δεν θα έχω πρόβλημα,επίσης είδε πολλές νέες φύτρες,οκ δεν θα μείνω μόνιμα κουρούπα
    μεσημέρ μπιφτέκι,30γρ μυζήθρα ανάλατη
    απόγευμα τίποτα,είχα βγάλει ένα γιαούρτι να ζεσταθεί λίγο αλλά τελικά δεν το έφαγα
    βράδυ Ήμουν σε ένα τραπέζι γάμου και έφαγα 2 κομματάκια κεφαλογραβιέρα,μισή φέτα ψωμί,30-40γρ μοσχάρι κατσαρόλας,3 κουταλίτσες τούρτα.Έκτός από το γλυκό δεν μου άρεσε τίποτα!!! (βασικά στο δικό μου τραπέζι σε κανέναν δεν άρεσε,εδώ ο άνδρας μου παρόλο που είναι παμφάγο έμεινε νηστικός )και χαίρομαι απίστευτα που δεν νιώθω πείνα γιατί αλλιώς θα έπρεπε γυρνώντας σπίτι να βρω τι θα φάω όπως έκανα προ επέμβασης

σήμερα
    πρωί τίποτα άργησα να ξυπνήσω
    ενδιάμεσα 1 γιαούρτι-λίγο αργότερα μισή μπανάνα
    μεσημέρ 70γρ κοτόπουλο κοκκινιστό,1 πηρουνιά μακαρόνια
    απόγευμα ένα μπισκοτάκι,2 βραστά κάστανα
    βράδυ το ίδιο με το μεσημέρι και μάλλον 2-3 χούφτες σπιτικό ποπ-κορν

Μαρία μου εγώ συνήθως παίρνω μπούτι από χοιρινό,έχει εξωτερικά λίγο παραπάνω λίπος,αλλά αν το κάνεις ψητό προστατεύει και το κρέας να μην στεγνώσει και μετά είναι πολύ εύκολο να αφαιρέσεις το λίπος,επίσης το ψήνω τις περισσότερες φορές μέσα σε σακούλα και δεν στεγνώνει,η γιαγιά του άνδρα μου όταν το κάνει έτσι από πάνω βάζει αν έχει φέτες από ξερό ψωμί για να μην ξεροψηθεί.Επίσης πολλές φορές το φτιάχνω λεμονάτο στη κατσαρόλα και μένει μαλακό

Senior Member
    Ιωάννα μου ήθελα εδώ και καιρό να σε ρωτήσω τι κομμάτι χοιρινού παίρνεις για να είναι μαλακό και πώς το μαγειρεύεις? Είναι ένα από τα κρέατα που μου αρέσουν αλλά το φοβάμαι τις περισσότερες φορές γιατί μου στεγνώνει αν δεν έχει λίπος.
    Πάρε σπάλα ή μπριζόλα λαιμού

Senior Member
    η μπριζόλα λαιμού επειδή έχει και ενδιάμεσα στο κρέας λιπάκια μου φαίνεται πιο δύσκολη στο καθάρισμα

Senior Member
    Ακριβώς επειδή έχει ενδομυικό και όχι περιφερεικό λίπος,είναι πιο νόστιμη και πιο ζουμερή και καταπίνεται ευκολότερα.Το λίγο λίπος που έχει,λιώνει στο ψήσιμο και δεν είναι ικανό να σε στείλει στο 'θρόνο' οποτε δεν χρειάζεται καθάρισμα

Page 15 of 80 FirstFirst ... 513141516172565 ... LastLast