by-pass και διατροφή - Page 17
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 17 of 80 FirstFirst ... 715161718192767 ... LastLast
Results 241 to 255 of 1188
    Senior Member
    Σάββατο 12/11
    Πρωί: μισή φρυγανιά σικάλεως και 30 γρ γραβιέρα
    Μεσημέρι: 90 γρ μοσχάρι βραστό και 1 κουτάλα σούπα
    Απόγευμα: 1 φέτα ψωμί του τοστ και 1 φέτα πάριζα, 10 φυστίκια (τι έχω πάθει με τα ξηροκάρπια? Ποτέ δεν τρελαινόμουν ιδιαίτερα και τώρα τα ζητώ ειδικά το απόγευμα!)
    Βράδυ: 1,5 παϊδάκι κοτόπουλο, 1 πηρουνίτσα τυροσαλάτα και μία μπουκιά ψωμί. Αργότερα μία coca light

Ιωάννα κι εγώ μόνο εκεί μπορώ να συνειδητοποιήσω τη διαφορά. Στις φωτογραφίες δίπλα-δίπλα.

Senior Member
    Κυριακή 13/11
    Πρωί: τίποτα (άργησα να ξυπνήσω)
    Μεσημέρι: 100 γρ κοτόπουλο ρολό με πιπεριές και τυρί και 2 πατατούλες φούρνου
    Απόγευμα: 10 φυστίκια
    Βράδυ: 40 γρ κοτόπουλο ρολό και 1 πατατούλα

Τις τελευταίες μέρες όσο και να προσπαθώ μου είναι αδύνατο να πιω το νερό μου. Από αύριο πρέπει να το πάρω απόφαση γιατί δεν πάει άλλο!

Senior Member
    Δευτέρα 14/11
    Πρωί: μισή φρυγανιά και 20 γρ γραβιέρα
    Μεσημέρι: 50 γρ μοσχάρι βραστό και 3 κουταλιές σούπα
    Απόγευμα: 1 babybel
    Βράδυ: 1 κομμάτι κολοκυθόπιτα και 1 ποτήρι γάλα

Ιωάννα μου έβαλα και φώτο στο fb!!!

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Μαρία μου είσαι ΚΟΥΚΛΑ!!!!!!!!!!!!!! τεράστια διαφορά και φαίνεσαι να έχεις χάσει περισσότερα κιλά,φτου μην σε ματιάσω!!!Βάλτες και εδώ στο πριν κ μετά!!!

χτες φάγαμε
    πρωί μισό ποτήρι γάλα
    ενδιάμεσα 20γρ ρεγκάτο,20γρ ψωμί
    μεσημέρι 5-6 τηγανητές πατάτες,70 γρ χοιρινό κότσι ψητό,απίστευτα ζουμερό κ μαλακό κρέας και το βράδυ παρέμεινε μαλακό όπως κ σήμερα,Σιγουρα θα το μαγειρέψω ξανά!!!
    απόγευμα
    βράδυ το ίδιο με το μεσημέρι

σήμερα
    πρωί 1/3 ποτήρι γάλα
    ενδιάμεσα 40γρ μυζήθρα ανάλατη,20γρ ψωμί
    μεσημέρι ένα μπολάκι σπανακόρυζο,40γρ χοιρινό
    απόγευμα 100γρ γιαούρτι
    βράδυ 50γρ τόνο,1 πηρουνιά μακαρόνια,1κσ τυρί τριμμένο

με το νερό δυστηχώς εδώ και καιρό αντιμετωπίζω και εγώ πρόβλημα για αυτό το έχω ρίξει στα τσάγια και τα χαμομήλια,πάνε πιο εύκολα κάτω

Senior Member
    Ιωάννα μου σε ευχαριστώ πολύ! Με κάνεις και κοκκινίζω! Πολύ ευχαρίστως να βάλω κι εδώ τις φώτο αλλά δεν ξέρω πως. uzzled:

Junior Member
    Για σας και από εμενα...το όνομα μου είναι Κωνσταντίνος...είχα γράψει μια φορα όταν με πήραν τηλέφωνο και μου είπανε για την ημερομηνία τις εγχειρήσεις και άλλη μια φορα τώρα...!!!Τώρα είμαι 15 μέρες μετά την εγχείριση έχω χάσει 12 κιλάκια ( καλά είναι..; ) και 23 του μηνα ξανακατεβαίνω για να βγάλουν τα ράμματα και να κάνουν επανεξέταση...!!!Και φυσικά να μου αλλάξουν επιτέλους διατροφή...!!!Αυτό που με απασχολεί τώρα και ξαναμπήκα στην παρέα...!!!
    Έχω σιχαθεί πλέον τα γιαούρτια και τα αλεσμένα (δεν πίνω και γάλα και μου βάλαν και extra γιαούρτι...)...!!! Δηλαδή προτιμώ να μην τρώω (όχι ότι πεινάω...με το ζόρι τα τρώω και αυτά γιατί πρέπει...)...έχετε κάποια συμβουλή για το πως να την παλέψω...?

Senior Member
    Κωνσταντίνο καλωσόρισες και καλή κατηφόρα.
    Έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι τρως με το ζόρι. Το επόμενο δίμηνο η κατάσταση θα επιδεινωθεί, καθώς θα συνεχίσεις να μην έχεις όρεξη ενώ οι ποσότητες φαγητού θα αυξηθούν. Ωστόσο, μην κάνεις το λάθος και δεν καταναλώσεις (με το ζόρι) τις ελάχιστες αυτές ποσότητες, καθώς ο οργανισμός σου περνάει τη μεγαλύτερη του δοκιμασία και δεν πρέπει να του στερήσεις τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία. Θα κινδυνέψει η υγεία σου με υποπρωτεϊνισμό, έλλειψη βιταμινών και ασβεστίου. Πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου τη δυνατότητα να μάθει να τρώει σωστά - και αυτό το διαιτολόγιο, έστω κι αν για την ώρα είναι πολύ περιορισμένο, είναι σωστό και πλήρες.
    Το γάλα, αν και ήμουν πολύ φαν πριν την επέμβαση, μου δημιούργησε φούσκωμα και το αντικατέστησα κι εγώ με γιαούρτι, που υποχρεωτικά το αύξησα καθώς δεν μπορούσα να πιω το φορτιμέλ. Τις τελευταίες μέρες του μήνα άρχισα δειλά-δειλά να προσθέτω στα αλεσμένα λίγο τραχανά, που ήταν μαλακός και δεν με ενοχλούσε, πιο πολύ για να έχω την αίσθηση ότι μασάω κάτι. Αν και μόλις ξεκίνησα τα μαλακά, πολλές φορές τα ξαναπολτοποίησα καθώς μου φάνηκε δύσκολο να τα μασήσω!
    Θα την παλέψεις. Λίγοι μήνες είναι οι ζόρικοι, μετά το τρίμηνο που θα μπουν σταδιακά όλα όσα στερείσαι θα έχεις αφήσει τα δύσκολα πίσω σου. Για την ώρα μην εφυσηχάζεις, άκου τη διαιτολόγο και ΝΑ ΤΡΩΣ!

Junior Member
    Το θέμα μου βασικά είναι ότι τρώω όλο τα ίδια και τα ίδια...ακόμα και το αγαπημένο σου φαγητό να τρως μεσημέρι και βραδυ τόσες μέρες θα το βαριόσουν...!!!Τον επόμενο μηνα τουλάχιστον αρχίζουν και αλλάζουν τα πράγματα και προσθέτονται και άλλες γεύσεις...!!!
    Για να είμαι ειλικρινής αυτές τις μέρες όλο και έχω χάσει γεύματα...αλλα προσπαθώ... :-/...!!!
    Πες μου όμως και κάτι άλλο ρε ʼννα γιατί το έχω και αυτό ένα άγχος ρε παιδί μου...!!!Το επόμενο δίμηνο...το διαιτολόγιο είναι πάλι αυστηρά καθορισμένο...η σου λεν ότι μπορείς να φας αυτά...αυτά...και αυτά...και τα προσαρμόζεις πάνω κάτω μονος σου...?Ας πούμε μπορώ να φάω σουτζουκάκια ένα παράδειγμα...γεμιστά με κύμα έστω χωρίς την ντομάτα η την πιπεριά...(λέω επίτηδες φαγητά με πρωτεΐνες που είναι και θεωρητικά μαλακα...)?Για να ξέρω και τι να περιμένω μην κάνω τζάμπα όρεξη...!!!

Senior Member
    Το επόμενο δίμηνο θα αρχίσεις να μασάς. Μπιφτεκάκια θα φας, χωρίς σαλτσούλες, πιπεριές και τα συναφή. Θα φας μαλακό κρέας (βραστό, ψητό με το ζουμάκι του, στο σχαροτήγανο χωρίς πολύ λαδάκι) πάντως να είναι μαλακό. Θα φας την πατατούλα σου, το ρυζάκι σου, θα έχεις γαρνιτούρα πια στην πρωτείνη σου. Θα υπάρχουν όμως ακόμη πολλά απαγορευμένα - πχ οι σάλτσες, τα σκληρά φρούτα, τα σκληρά φαγητά γενικώς. Το διαιτολόγιο θα το προσαρμόσεις μόνος σου, όμως θα έρθει μέρα που δεν θα έχεις όρεξη να φας μπουκιά - και θα πρέπει να ζοριστείς για να την κατεβάσεις.
    Αν έχεις το φυλλάδιο της Νάνσυ, έχει το διαιτολόγιο για το επόμενο δίμηνο, όπως και μέχρι το εξάμηνο που σταδιακά θα μπουν όλα.

Junior Member
    Ένταξη το χωρίς σάλτσες και μπαχαρικά μπορώ να το αντέξω...:-)...Σημασία έχει ότι θα αρχίσω πάλι να μασάω θα περνώ πάλι γεύσεις και δεν θα είναι το ίδιο μονότονο πράγμα όλη την ώρα...!!!Όσο για τις μπουκιές...θα τις κατεβάζω όπως και τώρα...θα κάνω την καρδια μου πετρα θα μασάω καλά και κάτω...!!!
    Το φυλλάδιο το έχω γι'αυτό και ρωτάω ποσο προσαρμόζεται...γιατί βλέπω πάλι αρκετό γιαούρτι και γάλα...γάλα δεν πίνω...οποτε συνεπάγεται περισσότερο γιαούρτι...?Η αυτά μπορούν να αντικατασταθούν με κάτι άλλο από αυτά που μπαίνουν...κάποιο τυρί...αυγό...η κάτι άλλο...?Θα τρώω και τα γιαουρτάκια μου αλλα μην πήξω...!!!

Senior Member
    Φυσικά και μπορείς να κάνεις αντικαταστάσεις. Τα αβγουλάκια (μελάτα ή σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι) είναι σταθερή αξία πρωτεϊνης, και αντικαθιστούν το κρέας (για να μην μπουχτίσεις συνέχεια με τα κρεατικά). Τα γαλακτοκομικά τα αντικαθιστάς με το τυρί με χαμηλά λιπαρά (προτείνουν μίλνερ, αλλά υπάρχει μεγάλη ποικιλία). Το διαιτολόγιο δεν είναι το τυπικό μιας διατροφής όπως έχουμε συνηθίσει από τους διαιτολόγους, αλλά κατευθυντήριες γραμμές. Το σημαντικό είναι να τρως την πρωτείνη που χρειάζεται κάθε μέρα, και από κει και πέρα ό,τι άλλο χωρέσει. Στην αρχή θα έχεις λίγο πρόβλημα, καθώς η όρεξη έχει κοπεί μαχαίρι - θα επανέλθει με τον καιρό, να το απολαύσεις όσο κρατήσει!
    Εξήγησε στη Νάνσυ τους ενδοιασμούς σου για το γάλα και το γιαούρτι, να σου υποδείξει ποσότητες από αυτά που μπορείς να καταναλώσεις.
    Τις μπουκιές θα τις κατεβάζεις κάνοντας μπλέντερ το στόμα σου, γιατί θα ανακαλύψεις πως δεν είναι εύκολο! Στη φάση των μαλακών είχα αρκετούς εμετούς μέχρι να συνηθίσω το νέο τρόπο μασήματος. Ακόμη και μετά από 15 μήνες από την επέμβαση, πέρασα μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση όταν κατέβασα αμάσητο ένα... μαλακό δαμάσκηνο! Μάσημα, μάσημα και ξαναμάσημα μέχρι να πολτοποιηθεί η τροφή μέσα στο στόμα, πριν κατέβει στον οισοφάγο. Δεν θα σου μείνει χρόνος για πήξιμο, θα είσαι απασχολημένος να μασάς!

Junior Member
    Χαίρομαι...!!! :-D
    ʼντε ωραία να αρχίσω λίγο να περνώ και τα πάνω μου και να βλέπω θετικά τον μηνα που έρχεται γιατί από την πολύ σούπα τα έχω παίξει...!!! :-)
    Καλά ότι πάνω από όλα είναι η πρωτεΐνη το κατάλαβα και όταν πήρα το βιβλιαράκι...και είναι και λογικό γιατί είναι η καλύτερη πηγή ενέργειας χωρίς να δίνει πολλές θερμίδες και βοηθάει και στο να μην χάνονται οι μύες αντί για το λίπος...!!!
    Τώρα το μάσημα σίγουρα θα χρειαστεί προσπάθεια, προπόνηση και υπομονή...μετά λογικά γίνετε συνήθεια αλλα και πάλι θα θέλει προσοχή...!!!
    Ευχάριστο πολύ ρε ʼννα...!!!Πήρα κουράγιο...γιατί είχα αρχίσει να κουράζομαι...!!!Και δεν στο κρύβω επειδή είμαι 23 χρόνον έτυχε να πω "τι πήγα και έκανα...?...έτσι θα είμαι για όλη μου την ζωή...?"...!!!Μετά φυσικά το μετάνιωσα αλλα το άτιμο το μυαλό κάνει παιχνίδια...!!!
    Θετική σκέψη και πάμε γερά...:-)....!!!!

Senior Member
    Κωνσταντίνε, που είσαι μόνο 23 ετών και έχεις ολόκληρη ζωή μπροστά σου, είσαι τυχερός που σου δίνεται αυτή η ευκαιρία νωρίς και έτσι θα μπορείς να απολαύσεις τις δεκαετίες που έρχονται. Η όρεξη θα επανέλθει γύρω στο χρόνο, και στη συνέχεια θα μπορείς να τρως όπως πριν - αποφεύγοντας δια ροπάλου λιπαρά και ζάχαρη. Η πρωτείνη θα πρέπει να σου γίνει βίωμα, και τα συνοδευτικά θα γίνουν γαρνιτούρα και όχι κύριο πιάτο. Το "τι πήγες και έκανες" θα το ξαναπείς ίσως αν ξεχαστείς και φας κάτι πιο λιπαρό από αυτό που πρέπει, αλλά ελπίζω να καταλάβεις γρήγορα μέχρι πόσο λίπος μπορείς να καταναλώνεις χωρίς επιπτώσεις - η επέμβαση σε καθοδηγεί από μόνη της. Στα οικογενειακά τραπέζια, οι συγγενείς παθαίνουν πλάκα με την ποσότητα (κρεατικών) που χτυπάω - ενώ οι υπόλοιποι κατεβάζουν ατέλειωτες γαβάθες από σαλάτες μπας και γλυτώσουν την άνοδο της ζυγαριάς!

Senior Member
    Κωνσταντίνε καλώς μας ήρθες! Στις 23 έχω και εγώ επανεξέταση!
    θα σε μαλώσω!πρώτον γιατί ζυγίστηκες (μας το απαγορέυει ρητά ο ντόκτορας ) και δεύτερον που παραλείπεις γεύματα!!!!
    Είναι πολύ σημαντικό και να κάνεις όλα τα γεύματα για να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός σου αλλά και για να λαμβάνεις την απαιτούμενη ποσότητα πρωτείνης!

είναι λογικό να έχεις βαρεθεί τρώγοντας καθημερινά 3 συγκεκριμένα πράγματα!Τα πράγματα είναι όπως στα είπε η ʼννα,επιτέλους το διαιτολόγιό σου θα εμπλουτιστεί!οτιδήποτε είναι από κιμά θα σου φανεί πολύ εύκολο στο φαγητό,κρέας ή κοτόπουλο αρκετά βρασμένα άρα μαλακά ,επίσης ,εγώ κοτόπουλο κοκκινιστό έφαγα σχετικά σύντομα μετά την επανεξέταση του μήνα αλλά χωρίς σάλτσες και λάδια.Επίσης ψαράκια ψητά κατεβαίνουν πολύ εύκολα.Το καλύτερο είναι εκτός από την ποικιλία στα κρεατικά θα μπορείς να φας και λίγη ντοματούλα χωρίς φλούδα και σπόρια,πατατούλα βραστή ή ψητή,κουνουπίδι και φρούτα επίσης χωρίς φλούδες.Μην νομίζεις η ποσότητα που θα σου πει η Νάνσυ είναι μικρή αλλά θα σου φανεί όνειρο μετά την μονοτονία του πρώτου μήνα.Θα πρέπει να μασάς πάρα μα πάρα πολύ καλά και αργά!Αλλιώς θα έχεις φουσκώματα και αναγούλες!Το γιαούρτι εφόσον δεν πίνεις γάλα δεν πιστεύω πως μπορείς να το αποφύγεις εντελώς,ναι μεν τρώμε και τυριά αλλά εμένα πάντα το γιαούρτι κατεβαίνει πιο εύκολα κάτω από ένα κομμάτι τυρί,επίσης θα μπορείς να τρως και μισό τοστ,αν το αντέχεις έχεις δοκιμάσει να πιείς μίλκο φρη αντί για λευκό γάλα??

Senior Member
    Α και επειδή το ξέχασα,μην το ξανασκεφτείς καν αυτό το "τι πήγα και έκανα" ,έκανες το καλύτερο για την ζωή σου!Θα είσαι πλέον ένας υγιής άνθρωπος που θα μπορεί να χαρεί την ζωή του!Μπορεί τώρα στην αρχή να σου φαίνονται λίγο δύσκολα αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά στην ευχαρίστηση που θα έχεις βλέποντας τον εαυτό σου στον καθρέφτη!

Page 17 of 80 FirstFirst ... 715161718192767 ... LastLast