Results 256 to 270 of 1188
Thread: by-pass και διατροφή
-
15-11-2011, 19:04 #256
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
Μαρία μου όταν τύχει και είμαστε μέσα να μπούμε στο τσατ να σου πω για τις φώτο,είναι πολύ-πολύ εύκολο!Και αν δούμε πως δυσκολεύεσαι θα στις ανεβάσω εγώ!
σήμερα το μενού είχε
πρωί μισό ποτήρι γάλα
ενδιάμεσα 1 φέτα λογάδι
μεσημέρι 2 γουβαρλάκια
απόγευμαμισό μήλο
βράδυ ίδιο με το μεσημέρι
ώρες-ώρες σκέφτομαι πως ίσως τρώω λίγο,θα δω τι θα μου πει και ο καθηγητής την επόμενη εβδομάδα που θα τον δω
- 15-11-2011, 19:15 #257
Originally posted by aggeloydaki
,επίσης θα μπορείς να τρως και μισό τοστ,αν το αντέχεις
Aggeloudaki, πας πάρα πολύ καλά για εξάμηνο, θα στο πει και ο ντόκτορ. Βέβαια, κάπου εδώ θα αρχίσει να πέφτει ο ρυθμός απώλειας - μην απογοητευτείς, έχουν να φύγουν αρκετά κιλά ακόμη, απλά η κατηφόρα δεν θα είναι τόσο απότομη πια.
15-11-2011, 19:27 #258
ʼννα μου γενικά δεν είχα τρομερό ρυθμό απώλειας,υπολογίζω γύρω στα 4-5 κιλά τον μήνα αν εξαιρέσουμε τον πρώτο που έχασα 6.700,υπολογίζω πως μέχρι τέλη Ιανουαρίου που θα κλείνω 8μηνο θα έχω φτάσει στον στόχο μου,ήδη αν υπολογίζω σωστά πρέπει να έχω χάσει γύρω στο 60% του πλεονάζοντος βάρους (ήμουν κ τριτοδεσμίτισα σε κλασσικό λύκειο,δεν είναι ότι καλύτερο τα μαθηματικά μου! ),εξάλλου έχω χάσει τόσους πολλούς πόντους που πλέον φοράω ρούχα που φόραγα όταν ήμουν αρκετά κιλά πιο κάτω!Αυτό που με νοιάζει κυρίως είναι να συνεχίσω να μην πεινάω!Το απολαμβάνω απίστευτα σαν συναίσθημα!
Σχετικά με το τόστ,εγώ κατάφερα και έφαγα άνετα μισό τοστ στους 2 μήνες αλλά από εκεί και πέρα όποτε το προσπάθησα με φούσκωσε πολύ εύκολα και έτσι δεν το πολυπροτιμώ.
15-11-2011, 20:21 #259
Είχες σχετικά λίγα κιλά να χάσεις, οπότε ήταν φυσιολογικό να μην έχεις τρομερή διαφορά στη ζυγαριά. Αν μέχρι τώρα έχανες 4-5 κιλά το μήνα, από δω και πέρα μην ξαφνιαστείς αν δεις να κολλάει η ζυγαριά ολόκληρο το μήνα και να φεύγουν σε δυο μέρες 2 κιλά. Δεν ξέρω αν φτάσεις στο 25 ΒΜΙ - αν ήσουνα ως ενήλικη σε κείνο το βάρος, θα φτάσεις κάποια στιγμή. Δεν είναι γραμμική η μείωση. Μέχρι τώρα έχεις ήδη χάσει το 60% του πλεονάζοντος (τι στο καλό το βγάλαμε το μαθηματικό!) και σίγουρα ο στόχος εξαμήνου έχει επιτευχθεί. Η αίσθηση της μη-πείνας σιγά σιγά θα αρχίσει να μειώνεται, ήδη πρέπει να κατεβάζεις μερίδες εστιατορίου. Είναι ωραίο το αίσθημα να φοράς ρούχα πιο κάτω από το βάρος σου - για αυτό και εγώ έχω νούμερο 42, με ΒΜΙ 28 (υπέρβαρη, όπως με βγάζουν ακόμη οι πίνακες!) Καλά αποτελέσματα στο τρίμηνο.
15-11-2011, 20:44 #260
ty για σωστά μαθηματικά
και για τις ευχές
στα 19 μου είχα φτάσει τα 58 κιλά (το πιο μικρό νούμερο που έχει δείξει ποτέ η ζυγαριά μου! ) αλλά τότε ήμουν όλο κόκκαλα!!! και το ιδανικό μου βάρος από όσο θυμάμαι στα χαρτιά του νοσοκομείου ήταν 57 κ κάτι ψιλά αλλά δεν θέλω να φτάσω τόσα με τίποτα!!!!Ήδη έφαγα το πρώτο κόλημα πριν 2 εβδομάδες,για τρεις εβδομάδες έδειχνε συνέχεια το ίδιο ή προς τα επάνω αλλά δεν του πολυέδινα σημασία και μετά μέσα σε 2 εβδομάδες έχασα σχεδόν 3 κιλά
είναι η μοναδική φορά στην ζωή μου που ακολουθώ κάποια διατροφή και ΔΕΝ με αγχώνει η ζυγαριά!!!ξέρω πως όσο κάνω τα σωστά αργά ή γρήγορα θα χάσω!Απλά είναι όμορφο να βλέπεις την ζυγαριά να κατεβαίνει! Εξακολουθώ να τρώω περίπου όσο έτρωγα και στο τρίμηνο!σε κάποια φαγητά μπορώ να φάω λίγο παραπάνω από 70γρ αλλά το αποφεύγω,μερίδα εστιατορίου δεν μπορώ να φάω με τίποτα!ακόμα σε μικρό πιατάκι τρώω !Και για όσο θα χορταίνω/φουσκώνω με μικρή ποσότητα φαγητού θα το διατηρήσω!
15-11-2011, 21:52 #261
Ευχαριστώ πολύ και τις δυο για τις συμβουλές...είναι αρκετά χρήσιμες τώρα που όλα αλλάζουν και είναι άγνωστα...αυτό ήταν που με άγχωνε περισσότερο από την αρχή...ούτε το χειρουργείο ούτε οι πόνοι...μονο η προσαρμογή με τα φαγητά και πως θα τα πηγαίνω...!!!Είναι το άγνωστο βασικά που δεν ξες τι να περιμένεις και πως θα αντιδράσεις...!!!
Τώρα για το ζύγισμα δεν μου είχε πει κάτι ο Καθηγητής...οποτε από μονος μου ζυγιστικά...:-p...αλλα και να μου το έλεγε ίσος το έκανα πάλι από περιέργεια...:-)...!!!
Το γάλα το έχω κόψει εδώ και 13 χρονια...οποτε δεν μου κάνει το κέφι...και δεν μπήκα καν στον κόπο να το δοκιμάσω...αν και είχα πάρει ένα free...(στο τέλος το ήπιε η αδερφή μου...)...!!!
Όσο για τον πειραματισμό...κάπως έτσι το είχα και εγώ στο μυαλό μου...!!!Και στην τελική αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις που λένε...!!!Σίγουρα θα την βγάλω κάποια στιγμή στην τουαλέτα αλλα ελπίζω όπως είπες ʼννα να μάθω γρήγορα...!!!
Το θέμα είναι ότι 23 του μηνα ξεκινάω να τρώω πάλι...!!!Έστω και λίγο...!!!Επιστροφή στις γεύσεις...!!! :bouncy: :spin: :bouncing:
15-11-2011, 22:49 #262
Και όταν αρχίσεις να τρως λίγο παραπάνω,μην πάρεις τηλέφωνο τον ντόκτορ και του πεις ότι χάλασε η επέμβαση
(ατάκα ντόκτορ Νο 257)
15-11-2011, 23:20 #263
Χαχαχαχαχαχα ναι μου το είπε και εμένα...!!! :-)
18-11-2011, 10:47 #264
Τετάρτη
πρωί 1/3 ποτήρι γάλα
ενδιάμεσα 1 φέτα λογάδι
μεσημέρι 50γρ τόνο,1 πηρουνιά μακαρόνια
απόγευμα100γρ γιαούρτι
βράδυ 60γρ χοιρινή μπριζόλα,4 κουταλιές λάχανο σαλάτα
Πέμπτη
πρωί 1 babybel
ενδιάμεσα 40gr ανάλατη μυζήθρα
μεσημέρι1 αυγό βραστό, 3 πηρουνιές χορτόπιττα που έφτιαξε η μαμά μου
απόγευμα100γρ γιαούρτι
βράδυ 2 κεφτεδάκια φούρνου,3 πηρουνιές χορτόπιττα
έχω το εξής ζήτημα τις τελευταίες ημέρες,δεν θέλω να φάω.τόσο καιρό δεν πεινάω αλλά τρώω χωρίς να με ενοχλεί,τώρα όταν έρχεται η ώρα να φάω σκέφτομαι πως ΔΕΝ θέλω να φάω,το νιώθω σαν "βάρος" ότι πρέπει να φάω,δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι εννοώ .Επίσης δεν νιώθω να το ευχαριστιέμαι το φαγητό,πάνω κάτω είτε φάω κοτόπουλο,είτε κρέας,είτε οτιδήποτε άλλο όλα το ίδιο μου φαίνονται!
18-11-2011, 12:30 #265
Originally posted by aggeloydaki
έχω το εξής ζήτημα τις τελευταίες ημέρες,δεν θέλω να φάω.τόσο καιρό δεν πεινάω αλλά τρώω χωρίς να με ενοχλεί,τώρα όταν έρχεται η ώρα να φάω σκέφτομαι πως ΔΕΝ θέλω να φάω,το νιώθω σαν "βάρος" ότι πρέπει να φάω,δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι εννοώ .Επίσης δεν νιώθω να το ευχαριστιέμαι το φαγητό,πάνω κάτω είτε φάω κοτόπουλο,είτε κρέας,είτε οτιδήποτε άλλο όλα το ίδιο μου φαίνονται!
18-11-2011, 15:47 #266
Εγώ ούρλιαζα ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΩ!!! Είναι τρομερό να έχεις πίεση να φας τόση ποσότητα, ενώ δεν υπάρχει όρεξη ούτε για μπουκιά! Κάπου εδώ πέφτει και μια ψιλοκαταθλιψούλα, λίγο τριχόπτωση, λίγο ατονία. Φάση είναι, και θα περάσει από μόνη της σε λίγες βδομάδες. Συνέχισε το περπάτημα, φάε βλέποντας τηλεόραση, ασχολήσου με κάτι που να σου αρέσει - και θα περάσει κι αυτή η φάση. Είσαι σε καλό δρόμο, είναι μια ακόμη αντίδραση του οργανισμού που εξακολουθεί να αντιστέκεται ενθυμούμενος τις παλιές μέρες!
19-11-2011, 19:18 #267
ʼννα μου το μόνο που με προβληματίζει είναι πως τόσο καιρό αν και δεν πεινάω τρώω επειδή πρέπει χωρίς να με ενοχλεί και ξαφνικά νιώθω πως δεν θέλω να φάω και ας ξέρω πως πρέπει.Ο άνδρας μου έχει αρχίσει να με κυνηγάει για να τρώω και προσπαθεί να με πιέσει να φάω λίγο παραπάνω αλλά μόλις φάω 60-70γρ πρωτείνη και ας έχω και άλλο στο πιάτο μου με την επόμενη μπουκιά νιώθω απίστευτα φουσκωμένη επομένως δεν τρώω άλλο.Θα δούμε τι θα μου πει και ο ντόκτορ,μάλλον παραέχω πολλές απορίες αυτή την φορά.Δεν ξέρω αν υποβόσκει κάποια μορφή ελαφριάς κατάθλιψης,πάντως δεν νιώθω ούτε λυπημένη,ούτε θέλω να κλείνομαι σπίτι,κάνω ότι έκανα όλους τους τελευταίους μήνες.Το μόνο που όντως με αγχώνει πολύ είναι το γεγονός πως η τριχόπτωση ειδικά τις 2 τελευταίες φορές που λούστηκα ήταν ανεξελεγκτη!περισσότερο από κάθε άλλη φορά και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω να κοντύνω λίγο τα μαλλιά μου μπας και γλυτώσω καμία τρίχα
(αν και ξέρω πως είναι καθαρά ορμονικό,θα το κάνω καθαρά για ψυχολογικούς λόγους)
Κατερίνα μου δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει,το μόνο που ίσως μπορώ να σκεφτώ είναι ότι χαίρομαι που βλέπω την ζυγαριά να κατεβαίνει σχετικά με γοργούς ρυθμούς,μέσα σε 15 μέρες έχω χάσει σχεδόν 3 κιλά και πολύ το χαίρομαι.
χτές
πρωί 10γρ δημητριακά
ενδιάμεσα 20γρ ανάλατα αμύγδαλα και κάσιους
μεσημέρι 3κγ φακές,1 1/2 κεφτεδάκι φούρνου
απόγευμα μισό τόστ
βράδυ το ψαχνό από μία χοιρινή πανσέτα,3 τηγ πατάτες
σήμερα
πρωί3/4 ποτήρι γάλα
ενδιάμεσα τίποτα,ήμασταν έξω για καφέ
μεσημέρι3/4 από ένα hamburger που έφτιαξα σπίτι ( ψωμάκι,κατεψυγμένο μπιφτεκι 45 γρ,1 φέτα γκούντα,μία φετούλα ντομάτα ) φυσικά το έφαγα και έσκασα
απόγευμα 1 babybel
βράδυ 60γρ κοτόπουλο ψημένο στο αντικολλητικό τηγάνι
έντιτ χτες ξέχασα έφαγα το βράδυ και μισό μήλο βρασμένο με λίγη ζαχαρίνη και βανίλια,μούρλια ήταν!
21-11-2011, 12:38 #268
Η εποχή είναι κατάλληλη για κόψιμο των μαλλιών - το νέο σώμα θέλει άλλο τύπο κουρέματος πλέον! Εγώ είχα αλλάξει μέχρι και γυαλιά, καθώς ο παλιός σκελετός ήταν στις προδιαγραφές του προηγούμενου σωματότυπου και πια φαινόταν άκαιρος!
Η μείωση της όρεξης είναι υπαρκτή. Ενώ μέχρι τώρα η ποσότητα ήταν ελάχιστη και η δυσκολία κατάποσης ήταν σε τέτοιο βαθμό, που δεν προλάβαινες να νιώσεις τη μείωση, τώρα που έχουν αυξηθεί και οι αναγκαίες ποσότητες και η ταχύτητα κατάποσης, προβληματίζεσαι. ʼσε τον αντρούλη σου να αναρωτιέται γιατί δεν πεινάς παραπάνω, πίεσε τον εαυτό σου μόνο για τα απαραίτητα και μην ανησυχείς που φουσκώνεις - είναι το σημείο που πρέπει πια να σταματήσεις. Αν φουσκώνεις πριν τη σωστή ποσότητα, δοκίμασε πιο μαλακές τροφές (πχ κρέας βραστό, όχι ψητό), αλλά μην αγωνιάς για τα υπόλοιπα. Απόλαυσε αυτή την εποχή, δεν θα κρατήσει πολύ!
21-11-2011, 14:47 #269
Ιωάννα μου εγώ πάντως το τόλμησα και κουρεύτηκα! Δεν άντεχα άλλο να μετράω τρίχες! Όχι ότι και τώρα δεν πέφτουν αλλά τουλάχιστον είναι πιο κοντές χαχα!
21-11-2011, 14:49 #270
Ιωάννα μου εγώ πάντως το τόλμησα και κουρεύτηκα! Δεν άντεχα άλλο να μετράω τρίχες! Όχι ότι και τώρα δεν πέφτουν αλλά τουλάχιστον είναι πιο κοντές χαχα!
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία