Results 286 to 300 of 1188
Thread: by-pass και διατροφή
-
26-11-2011, 14:00 #286
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
sonasia ty για την πληροφορία...εγώ μέχρι τώρα τα τρώω βραστά και ελπίζω επειδή είναι πολύ μαλακά να μην μου δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα...βρε παιδιά δεν μπορώ να τους αντισταθώ
Στέλιο πολύχρονος!!
Natalie σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον,έχω κάνει ένα χειρουργείο κατά της παχυσαρκίας και να ήθελα να φάω παραπάνω δεν χωράειΜόλις ξεπεράσω τα 70γρ κρέατος αρχίζω να νιώθω σκαζμένη λες και έχω φάει μισό βόδι!Απλά οι ποσότητες που τρώω εγώ και οι υπόλοιποι χειρουγημένοι,δεν είναι φυσιολογικές για κάποιον που δεν έχει κάνει κάποια επέμβαση και φυσικά δεν ενδύκνειται να τις φάει κάποιος για να χάσει πιο γρήγορα κιλά!
- 26-11-2011, 14:22 #287
Ευχαριστώ
27-11-2011, 10:34 #288
χτές
πρωί μισό ποτήρι γάλα
ενδιάμεσα 2 κριτσινάκια με τυρί
μεσημέρι 1 αυγό τηγανητό στο αντικολητικό,με το ζόρι το έφαγα αυτό,10γρ ρεγκάτο
απόγευμα4 βραστά κάστανα
βράδυ μισή φέτα προζυμένιο ψωμί,80γρ χοιρινή μπριζόλα στα κάρβουνα,έβαλα παραπάνω στο πιάτο μου αλλά αδύνατον να φάω έστω και μία μπουκιά παραπάνω
Σήμερα
πρωί μιά φέτα ψωμί με βούτηρο ,1κγ μέλι (με τσάκισε,πρώτο το έντερο μου έχει επαναστατήσει,δεύτερον νιώθω ψιλο-συμπτώματα dumping ,άρα κομμένο το μέλι τουλάχιστον σε καθαρή μορφή)
ενδιάμεσα 2 κριτσίνια με τυρί
μεσημέρι 70γρ μοσχάρι βραστό,1 κουτάλα σούπα
απόγευμα100γρ γιαούρτι
βράδυ το ίδιο με το μεσημέρι (ελπίζω να μπορέσω να φάω την σουπούλα μου,γιατί την έχω πεθυμήσει!!!)
27-11-2011, 13:15 #289
Παρασκευή 25/11
Πρωί: μισή φρυγανιά και 30 γρ γκούντα
Μεσημέρι: 1 μπούτι κοτόπουλο κοκκινιστό (περίπου 140 γρ) και 1 κουτ ρύζι
Απόγευμα: τίποτα (κοιμόμουν)
Βράδυ: περίπου 3/4 τοστ που με πείραξε πάρα πολύ και τελικά κατέληξα να κάνω εμετό
Σάββατο 26/11
Πρωί: μισή φρυγανιά και 30 γρ γκούντα
Μεσημέρι: 100 γρ ψάρι ψητό στη λαδόκολλα
Απόγευμα: 1 κρακεράκι και 1 κουτ σούπας κατίκι
Βράδυ: 1 φέτα ρολό κοτόπουλο ( περίπου 70 γρ το υπολογίζω) και 1 κουτ σούπας κατίκι και 2 πηρουνιές μαρουλοσαλάτα
28-11-2011, 00:16 #290
Κυριακή 27/11
Πρωί: τίποτα (άργησα να ξυπνήσω)
Μεσημέρι: 100 γρ χοιρινό κότσι στη γάστρα, 1 κουτ γιαούρτι και μισή πατατούλα
Απόγευμα: τίποτα
Βράδυ: 130 γρ κοτόπουλο παϊδάκια και 1 κουτ γιαούρτι
28-11-2011, 20:10 #291
Μαρία μου πως σου φάνηκε το κότσι?εγώ νομίζω πως είναι από τα πιο μαλακά και ζουμερά κρέατα που έχω φάει μέχρι τώρα!
Χτες το μεσημέρι από την λαιμαργία μου την πάτησα!Αντί για μία κουτάλα σούπα έφαγα 2 και μετά ένιωθα απίστευτα φουσωμένη,αφού έβλεπα πως και η κοιλιά μου είχε φουσκώσει!ένιωθα όπως προ επέμβασης που έτρωγα 2 πιάτα σούπα (μεγάλη αδυναμία η κοτόσουπα από χωριάτικο κοτόπουλο και η κρεατόσουπα!) και μετά έλεγα "ουφ θα σκάσω" ! εντωμεταξύ στην επανεξέταση η κοπέλα που είχε χειρουργηθεί Δευτέρα έλεγε πως μπορεί να φάει 2 πιάτα σούπα και εγώ είχα μείνει μ@λακας πως μπορεί και το τρώει όλο αυτό,και όχι μόνο αυτό μετά από μία ώρα πεινάειΚαι γενικά έλεγε πως συνέχεια πεινάει!
σήμερα
πρωί μία φέτα γκούντα
ενδιάμεσα 1 παξιμαδάκι,1 babybel (τώρα έχω κολήσει με τα παξιμαδάκια τύπου crispies,αλλά σήμερα το Babybel μου φάνηκε πολύ λίπαρό και κάπως άρα προβλέπω πως ήρθε η ώρα να βρω κάτι άλλο!Το παθαίνω αυτό,για λίγο καιρό τρώω κάτι συγκεκριμένο και μετά δεν το αντέχω!)
μεσημέρι 60γρ βραστό μοσχάρι,30γρ ανάλατη μυζήθρα
απόγευμα 100γρ γιαούρτι
βράδυ 70γρ συκωτάκια κοτόπουλου,σαλάτα λάχανο
28-11-2011, 21:57 #292
εχεις δικαιο για το εκτος θεματος αλλα απο αλλου το ξεκινήσαμε και αλλου πηγε. Η αληθεια ειναι πως δεν μου αρεσει να μετραω γραμμαρια και αυτο ηταν το θεμα μου με τις διαιτες και στο κατω κατω αν ειναι να μετρω γραμμαρια ποιος ο λογος του χειρουργειου; και απο την στιγμη που το στομαχι μονο του βαζει φρενο δεν εχω λογο να μετραω. Οσο αφορα την τουαλετα εχει τυχει να φαω και γλυκο (τουρτα,ντονατς, σοκολατα)σε ελαχιστες ποσοτητες και πηγα τουαλετα την μεθεπομενη μερα.
28-11-2011, 22:43 #293
Hlianna μου δεν ξέρω εσύ αλλά εγώ ακόμα δεν νιώθω πείνα,τρώω "αναγκαστικά" για αυτό τηρώ συγκεκριμένες ώρες και συγκεκριμένη ποσότητα,κατά περίεργο τρόπο δεν με ενοχλεί να ζυγίζω,και ακόμα και όσες φορές έβαλα παραπάνω φαγητό στο πιάτο μου πχ 100 αντί για 70γρ μόλις τρώω τα 70 κατά έναν μαγικό τρόπο νιώθω φουσκωμένη και δεν μπορώ να φάω τίποτα παραπάνω.Αν δεν ζύγιζα θα έτρωγα σίγουρα πολύ λιγότερο και θα έπαιρνα πολύ λιγότερες πρωτείνες κάθε μέρα.Πάνω κάτω ξέρω πια πόση ποσότητα αντστοιχεί στα 70γρ που πρέπει να τρώω σε κάθε γεύμα αλλά από συνήθεια πάντα το πιάτο μου πάει πάνω στην ζυγαριά για να βεβαιωθώ!Ο γιατρός μου,μου είπε πως μπορώ να τρώω ακόμα και 90γρ κρέας κάθε μέρα κ θα είμαι οκ,και αυτό θέλω να κάνω γιατί φοβάμαι για το μέλλον.Επειδή έχουμε σχετικά μικρή δυσαπορρόφηση,οι παρατυπίες μας θα πληρώνονται
28-11-2011, 22:49 #294
Ηλιάννα μου μετράμε γραμμάρια μέχρι να μάθουμε πόσο πρέπει να τρώμε για να μην ξεφευγουμε!Σκέψου από τους πρώτους μήνες να μπορούμε και να τρώμε όπως προ επέμβασης!Είπαμε η επέμβαση μας βοηθάει αλλά δεν δουλεύει από μόνη της.Και καλά αν τρώμε απλά πρωτείνη,μας "συγχωρεί" αν τρώμε άλλα???εγώ τούρτα,σοκολάτα κλπ δεν τα έχω αγγίξει καν,καμιά φορά τρώω 3-4 μίνι oreo (9.5 θερμίδες το ένα ) και μέχρι μισή φέτα κέηκ
28-11-2011, 23:03 #295
Ιωάννα μου έχεις απόλυτο δίκιο για το κότσι. Ενώ γενικά το χοιρινό με δυσκολεύει το κότσι ήταν πολύ ζουμερό και γιάμι! Εγώ πάντως άλλες φορές πεινάω κι άλλες όχι. ʼλλες φορές μπορώ να φάω ένα μπούτι κοτόπουλο και σαλάτα ή μια κουταλιά ρύζι κι άλλες φορές φουσκώνω με μισή φρυγανιά και λίγο τυρί. Τι να πω... Αφού προσέχω τη διατροφή μου και δεν τρώω καθόλου ζάχαρη ή τηγανιτά πιστεύω πως τα πάω καλά.
Κι εγώ το παθαίνω αυτό με τα φαγητά! Κολλάω για μια περίοδο με κάτι και μετά το βαριέμαι! Γι'αυτό αλλάζω τα τυριά που παίρνω συχνά αλλά με τα σνακ δεν ξέρω τι να κάνω. Τι άλλο να πάρω στη δουλειά εκτός από babybel ή κανένα ξηρό καρπό?
Δευτέρα 28/11
Πρωί: τίποτα
Μεσημέρι: 100 γρ παϊδάκια κοτόπουλο και 1 κουταλιά σως γιαουρτιού, 1 κομματάκι σοκολάτα s&b (ωραία ήταν σαν σοκολάτα υγείας!)
Απόγευμα: 1 babybel
Βράδυ: 3 γαρίδες ψητές και 1 κρακεράκι με 1 κουταλιά κατίκι
28-11-2011, 23:10 #296
Μαρία μου εσύ έχεις κάνει και την μεγάλη παράκαμψη και είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα
πάντως ακόμα και αν τρως μεγαλύτερη ποσότητα πρωτείνης,από όσο μου είπε ο ντόκτορ, δεν επιβραδύνει τον ρυθμό απώλειας.Απλά όπως και στο τρίμηνο που μου είπε πως δεν χρειάζεται να τα τρώω όλα,και τώρα μου είπε πως αντί για 150γρ κρέας που τρώω καθημερινά και 90 να τρώω πλέον είναι οκ,ίσως έχει σχέση και με το πόσα κιλά είμαι πια,δεν ξέρω στα σίγουρα .Εμένα μου επέτρεψε στα ενδιάμεσα να τρώω και φρούτο πλέον,συγκεκριμένα ρώταγα κάθε πότε πρέπει να τρώω και πόσο και γύρισε και μου είπε "2 κριτσίνια ή ένα μικρό μήλο είναι εντάξει" Τώρα που είναι πιο κρύος ο καιρός μπορείς να πάρεις και κάποιο άλλο τυράκι μαζί σου σαν σνακ
29-11-2011, 00:02 #297
θα συμφωνισω με την welldah. Δεν εχω καθε μερα την ιδια ορεξη. Την μια μέρα τρωω ολο το μπουτι κοτοπουλου και την αλλη με μια μπουκια νιώθω πονο κατω απο το στηθος. Οσο για τα γλυκα που ανεφερα πριν δεν τρωω καθε μερα αλλα μια το τοσο, δεν θελω να νιωθω στεριμενη αφου με μια μπουκια ικανοποιουμε. Ο γιατρος μου μου ειπε οτι δεν εχω κανει την μικρη. Μου τα εξηγησε, μου τα ζωγραφισε και λεει οτι μου εκανε κατι που ταιριαζει στην ηλικια μου και στις διατροφικες μου συνηθειες.
29-11-2011, 00:23 #298
Ηλιάννα μου σε είχα ρωτήσει ποια παράκαμψη έκανες και μου είχες πει
Originally posted by Hlianna
aggeloydaki εχω κανει το mini.όπως και να το κάνουμε οι όποιες παρατυπίες "συγχωρούνται" πολύ πιο εύκολα όταν έχεις κάνει την μεγάλη παράκαμψη
edit γιατί νιώθεις πόνο?μήπως δεν μασάς καλά ή τρως μεγάλες μπουκιές?
29-11-2011, 00:44 #299
οταν νοσηλευομουν στο νοσοκομειο και ρωτουσαν τις νοσιλευτριες οι γιατροι τι εχω κανει απανταγαν το μικρο. Γι' αυτο στο ειπα. Οταν πηγα στο γιατρο μου για τα ραμματα μου ειπε" ελα να σου πω τι σου εκανα για να ξερεις τι θα απαντας οταν σε ρωτανε στο φορουμ". παντως και η δικη μου διατροφολογος μου ειπε ασε τα γραμμαρια δεν μας ενδιαφερει η ποσοτητα αλλα η ποιοτητα.
Με μερικα φαγητα σε δυο μπουκιες νιωθω πονο αλλα δεν νομιζω να ειναι απο το μάσημα. Στην περιπτωση αυτη περιμενω λιγο και αν δεν υποχωρει σταματαω να τρωω, αλλιως συνεχιζω. Και εγω για τα καστανα τρελενομαι. Τρωω 5-6 οχι οτι μου φτανουν αλλα τοσα ψηνω τη φορα.
29-11-2011, 01:20 #300
Ηλιάννα μου αν αισθάνεσαι πόνο μετά από μια-δυο μπουκιές είναι κατά πάσα πιθανότητα από το μάσημα. Αν σε ενοχλεί κάποιο φαγητό μπορεί να σου προκαλέσει φούσκωμα, αναγούλα ακόμη και διάρροια αλλά όχι πόνο. Αυτά σύμφωνα με το δικό μου το γιατρό. Γιατί δε ρωτάς τον δικό σου να δεις τι θα σου πει?
Πάντως τελικά το θέμα της πείνας διαφέρει από άτομο σε άτομο. Κοπέλα που έκανε το μικρό by-pass μια μέρα μετά από εμένα τρώει τα διπλάσια από εμένα με χαρακτηριστική άνεση αλλά επειδή ακολουθεί τους κανόνες τα πάει εξαιρετικά!
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή