Results 316 to 330 of 1188
Thread: by-pass και διατροφή
-
06-12-2011, 23:56 #316
Τρίτη 6/12
Πρωί: 1 crispy και 20 γρ γκούντα
Μεσημέρι: μισό μπούτι κοτόπουλο κοκκινιστό και 2 κουταλιές ρύζι με γιαούρτι
Απόγευμα: 1 μπισκότο πολυδημητριακών
Βράδυ: το υπόλοιπο μισό μπούτι κοτόπουλο και μισή κουτάλα μανέστρα με έξτρα πρωτεΐνη (Ζωγράφος), 1 κομματάκι σοκολάτα s&b
- 07-12-2011, 18:54 #317
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
Μαρία μου τι είναι η έξτρα πρωτείνη?αντι για κρέας την τρώς?έχει γεύση?
Δευτέρα
Πρωί μισό μισό ποτήρι γάλα
Ενδιάμεσα ένα babybel
Μεσημέρι ένα φλυτζανάκι του καφέ ρύζι βρασμένο σε ζωμό από κρέας ,30 γρ ρεγκάτο
Απόγευμα 100γρ γιαούρτι
Βράδυ 2 φτερά κοτόπουλο,τηγανητά,έβγαλα την πέτσα.6-7 τηγανητές πατάτες
Τρίτη
Πρωί μισό 1 φέτα ένταμ
Ενδιάμεσα 1 φέτα ένταμ
Μεσημέρι ένα μικρό πιάτο κουνουπίδι βραστό
Απόγευμα τίποτα
Βράδυ 3 πατάτες φούρνου,γύρω στα 60γρ κοτόπουλο ψητό,μισό κομμάτι τυρόπιττα που εφτιαξα με 4 τυριά,τίγκα στην πρωτείνη!και λίγο πιο μετά,μία γωνίτσα τσουρεκάκι
Σήμερα
Πρωί μισό μισή κούπα γάλα,20γρ δημητριακά
Ενδιάμεσα τίποτα
Μεσημέρι 80γρ κοτόπουλο από το χτεσινό,το έβρασα με λίγη μανέστρα σαν σούπα για να μην μου φαίνεται στεγνό
Απόγευμα μία φέτα τσουρέκι Τερκενλής (έχω να σημειώσω πως δεν φταίω εγώ αλλά η Ολίνι που μου το έφερε :P επίσης ενώ το έφαγα κ δεν φάνηκε να με πειράζει μετά από 3/4 η κοιλιά μου παίζει ταμπούρλο!!ενώ χτες που το έφαγα αμέσως μετά το φαγητό ήταν όλα μια χαρά)
Βράδυ κουνουπίδι βραστό,60γρ κοτόπουλο ψητό
08-12-2011, 12:44 #318
Μάλλον δεν το διευκρίνισα Ιωάννα μου αλλά δεν ήξερα πώς να το γράψω. Η έξτρα πρωτεΐνη είναι στη μανέστρα. Βρήκα κάτι ζυμαρικά "πρωτεϊνούχα" με 22 γρ πρωτεΐνης!!! Έχει μακαρόνια αν θυμάμαι καλά, μανέστρα και κοφτό μακαρονάκι. Σε γεύση η μανέστρα τουλάχιστον ήταν πολύ ωραία. Είναι τα ζυμαρικά "Ζωγράφος". Απλά επειδή τα έχω παίξει συνέχεια με το κρέας-ψάρι-κοτόπουλο ήθελα μια εναλλακτική.
Τετάρτη 7/12
Πρωί: 1 crispy και 1 φέτα κασέρι
Μεσημέρι: 80 γρ σολωμός και 3 πηρουνιές μαρουλοσαλάτα
Βράδυ: μισό σνίτσελ γαλοπούλας φούρνου, 1 κουτ γιαούρτι και 1 κομματάκι σοκολάτα s&b, 1 coca light
Ιωάννα θέλω κι εγώ τσουρέκι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
08-12-2011, 23:53 #319
Originally posted by aggeloydaki
μία φέτα τσουρέκι Τερκενλής (έχω να σημειώσω πως δεν φταίω εγώ αλλά η Ολίνι που μου το έφερε :P επίσης ενώ το έφαγα κ δεν φάνηκε να με πειράζει μετά από 3/4 η κοιλιά μου παίζει ταμπούρλο!!ενώ χτες που το έφαγα αμέσως μετά το φαγητό ήταν όλα μια χαρά)
09-12-2011, 21:08 #320
Πέμπτη
Πρωί μισό 30γρ γκούντα
Ενδιάμεσα 70γρ γιαούρτι
Μεσημέρι ένα μπολάκι σπανακόρυζο,2 δάχτυλα τυρόπιττα
Απόγευμα 2 κουλουράκια κρασιού που έφτιαξα
Βράδυ 50γρ ψητό κοτόπουλο,3πατάτες φούρνου,κουνουπίδι βρασμένο
Μάλλον το παράκανα με τα λαχανο-τέτοια και το βράδυ ήμουν κ πρησμένη κ με πόναγε και το στομάχι μου
Παρασκεύη
Πρωί μισό 1 φέτα ένταμ
Ενδιάμεσα 2 τυροκριτσίνια
Μεσημέρι 70γρ κιμά,μία πηρουνιά μακαρόνια
Απόγευμαένα μήλο βρασμένο με ζαχαρίνη
Βράδυ σαλάτα μαρούλι,3 κεφτεδάκια,5-6 τηγ πατάτες
Μαρία μου θα ψάξω να τα βρω αυτά τα ζυμαρικά,σε καταλαβαίνω απόλυτα πως έχεις μπουχτίσει με το κρέας-κοτόπουλο και εγώ μία από τα ίδια!
ʼννα μου καταρχήν χρόνια πολλά,πολύχρονη να είσαι πάντα γερή και δυνατή και να χαίρεσαι την οικογένειά σου.Ναι το είχα ψιλοκαταλάβει πως αν φάω κάτι γλυκό μετά από το φαγητό είναι όλα καλά!Πάντως το τσουρέκι σήμερα δεν το ακούμπησα καν,ευτυχώς επιστρέφει ο άνδρας μου απόψε για το σκ και θα το περιποιηθεί καταλλήλως!
09-12-2011, 22:20 #321
Κορίτσια τι εννοείται ότι πρέπει να τρώμε τα γλυκά στο τέλος ενός πλούσιου γεύματος?
ʼννα μου να σου ευχηθώ κι από εδώ τα χρόνια πολλά και να έχεις ό,τι καλύτερο αυτόν τον χρόνο που έρχεται!
Πέμπτη 8/12
Πρωί: τίποτα
Μεσημέρι: 120 γρ μπριζόλα και 3 πηρουνιές μαρούλι-ρόκα
Βράδυ: μισό φιλέτο ψαριού (περίπου 100 γρ το υπολογίζω) με ντομάτα στη λαδόκολλα, μισό crispy με κατίκι
Παρασκευή 9/12
Πρωί: τίποτα
Μεσημέρι: 70 γρ μοσχάρι λεμονάτο και 2 κουτ σούπας ρύζι με γιαούρτι
Απόγευμα: τίποτα
Βράδυ: 5 παϊδάκια κοτόπουλο (υπολογίζω περίπου 100 με 120 γρ καθαρό κρέας), 1 κουτ γιαούρτι, 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
10-12-2011, 19:20 #322
Μαρία μου αν φας ένα γλυκό,πχ όπως εγώ μία φέτα τσουρεκιού,δεν είχα φάει πρώτα φαγητό και με πείραξε και το βούτηρο που περιέχει και η ζάχαρη,και όταν λέω με πείραξαν δεν έπαθα dumping αλλά το έντερό μου έπαιζε ταμπούρλο!!!Όταν όμως έφαγα ένα κομματάκι μετά από το βραδυνό μου,δεν είχε καμία παρενέργεια.Και πριν από καιρό που είχα πάει σε ένα τραπέζι και έφαγα 3-4κγ τούρτα μετά το φαγητό πάλι δεν είχα κανένα πρόβλημα
σήμερα
πρωί μισό ποτήρι γάλα,το οποίο μόλις το ήπια με έστειλε αδιάβαστη κατευθείαν στην τουαλέτα,δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό,άλλες μέρες πίνω γάλα και δεν έχω καμία ενόχληση,άλλες πάλι το έντερό μου κάνει θόρυβο και σε κανένα μισάωρο ηρεμεί,τι ήταν αυτό σήμερα να με πειράξει δεν καταλαβαίνω .Όλο λέω να πάρω αυτό χωρίς λακτόζη και όλο το ξεχνάω όταν είμαι σούπερ μάρκετ
ενδιάμεσα 2 τυροκριτσινάκια
μεσημέρι 1 αυγό βραστό,2φετάκια σαλάμι λευκάδος,μία μικρή φέτα προζυμένιο ψωμάκι
απόγευμα ένα παξιμαδάκι,20γρ ρεγκάτο
βράδυ 70γρ χοιρινό "ψημένο" στο τηγάνι,λίγη σαλάτα μαρούλι
11-12-2011, 13:01 #323
Το γάλα είναι πονεμένη ιστορία! Εμένα είχε αρχίσει και με πείραζε και αυτό με τη λιγότερη λακτόζη και γι'αυτό το σταμάτησα. Σκοπεύω να ξαναδοκιμάσω μετά το εξάμηνο.
Σάββατο
Πρωί: μισό crispy και 2 μπουκιές γκούντα
Μεσημέρι: σχεδόν 1 μπούτι κοτόπουλο και 2 κουτ ρύζι με γιαούρτι
Απόγευμα: τίποτα
Βράδυ: 1 crispy με 2 κουτ κατίκι (δεν είχα καθόλου όρεξη χθες το βράδυ κι αυτό το έφαγα με το ζόρι για να μην είμαι τελείως νηστική)
Γενικά είμαι στη φάση που ό,τι κι αν φάω δε με ικανοποιεί ούτε σε γεύση ούτε σε τίποταΤο έχει περάσει κανείς σας αυτό?
11-12-2011, 16:22 #324
Εγώ ναι.Και τώρα μερικές φορές το παθαίνω.
11-12-2011, 18:06 #325
Το να με ενοχλεί το γάλα, μου συμβαίνει κατά καιρούς. Το να μην έχω όρεξη να φάω τίποτα, συμβαίνει αν και σπάνια - μπορώ πάντως να προσπεράσω ένα γεμάτο τραπέζι πολύ πιο εύκολα όταν δεν μου αρέσει το μενού. Αυτό που έχω συχνά, είναι κρίσεις όπου θέλω να τρώω, να τρώω, να μασουλάω αδιακρίτως ότι έχει και δεν έχει η κουζίνα μου και να μην μπορώ να σταματήσω - συμβαίνει φυσικά μόνο το ΣΚ που είμαι σπίτι. Αν είμαι έξω, δεν θα αισθανθώ "πείνα", το πολύ πολύ να ζητήσω δυο μπουκιές σάντουιτς για τη λίγούρα.
12-12-2011, 11:52 #326
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Βασικά δεν είναι ότι δεν έχω όρεξη να φάω όσο το ότι δεν με ικανοποιεί το φαγητό. Ακόμη κι αν φάω ένα φαγητό που μου αρέσει πολύ δε νιώθω το φαγητό ως απόλαυση και είτε φάω μια φέτα τυρί είτε ένα γκουρμέ πιάτο μου είναι το ίδιο και το αυτό. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ ως επακόλουθο της επέμβασης και η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές βλέπω το φαγητό ως αγγαρεία εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Πολλές φορές το αποδίδω στην έλλειψη ζάχαρης αφού πριν έτρωγα παααααάρα πολλά γλυκά. Πάντως ευελπιστώ τα πράγματα να βελτιωθούν με τον καιρό
Κυριακή 11/12
Πρωί: μισό crispy με λίγο τυρί
Μεσημέρι: 100 γρ μπριζόλα χοιρινή και 2 πηρουνιές πατάτα βραστή
Απόγευμα: 1 crispy με μια κουτ κατίκι και μισή φέτα πάριζα
Βράδυ: μισό σνίτσελ φούρνου και 2 πηρουνιές πατάτα βραστή
12-12-2011, 12:13 #327
Να σας ρωτήσω.... αυτή η απαγόρευση του γλυκού είναι για πάντα? δλδ απαγορεύεται λόγω ότι θα δημιουργεί πρόβλημα στο έντερο ή γιατί δεν υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στην απώλεια βάρους? Και αν συμβαίνει το πρώτο , σορρυ αλλά πως την παλεύετε ρε παιδιά?? εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να μην φάω καθόλου ζάχαρη ξανά για το υπολοιπο της ζωής μου
12-12-2011, 12:24 #328
Κατερίνα μου ο ντόκτορ λέει να τρώμε γλυκό στη γιορτή και στα γενέθλιά μας (κάποτε ήταν μόνο στα γενέθλια οπότε χαλάρωσε λίγο τους κανόνες χαχα). Βασικά λόγω της δυσαπορρόφησης τα γλυκά μας πειράζουν πολύ (αν κι αυτό πάλι διαφέρει από άτομο σε άτομο). Όπως λέει κι ο γιατρός μας δεν υπάρχει τίποτα που να μη μπορούμε να φάμε όμως υπάρχει πάντα κάποιο τίμημα. Σε εμάς με τη χολοπαγκρεατική εκτροπή το τίμημα είναι οι συχνές και κάποιες φορές επίπονες επισκέψεις στην τουαλέτα που μπορεί να συνοδεύονται από ταχυκαρδία, ζαλάδες κτλ (σύνδρομο dumping). Πάντως τώρα υπάρχουν αρκετές επιλογές sugar free σε γλυκά και σοκολάτες που εμένα τουλάχιστον προς το παρόν με καλύπτουν.
12-12-2011, 12:28 #329
για πες welldah μου καμια ιδέα γιατί ,εγώ απλά παίζω κρυφτο μαζί με το γλυκό και ξέρεις δεν βγαίνεις και πάντα νικήτρια:crazy:
12-12-2011, 18:03 #330
Originally posted by *Katie
Να σας ρωτήσω.... αυτή η απαγόρευση του γλυκού είναι για πάντα? δλδ απαγορεύεται λόγω ότι θα δημιουργεί πρόβλημα στο έντερο ή γιατί δεν υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στην απώλεια βάρους? Και αν συμβαίνει το πρώτο , σορρυ αλλά πως την παλεύετε ρε παιδιά?? εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να μην φάω καθόλου ζάχαρη ξανά για το υπολοιπο της ζωής μου
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή