Results 331 to 345 of 1188
Thread: by-pass και διατροφή
-
12-12-2011, 22:36 #331
Στέλιο τα γνωρίζω όλα αυτά αλλά ... μέσα στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής κάποια στιγμή χρειάζεσαι και το γλυκάκι σου, και δεν εννοώ να πάρεις μια πάστα και να την τσακίσεις αλλά έστω ένα μικρό κομμάτι κεικ σπιτικό ή ένα κουλουράκι ή έστω 3-4 κουταλάκια από μια τουρτα αν βρίσκεσαι σε μια γιορτή. Απλά και καθημερινά πράγματα που μας συμβαίνουν και θεωρώ ότι για το υπόλοιπο της ζωής μας θα είναι δύσκολο να τα αποφύγεις και αν με ρωτάς προσωπικά δεν θέλω να τα αποφύγω , γιαυτό κρατώ ισορροπημένο διατροφολόγιο και πηγαίνω και γυμναστήριο για να μπορώ να συμπεριφέρομαι ως φυσιολογικός άνθρωπος και όχι σαν άρρωστη.
Εσύ έχεις και πολλά χρόνια χειρουργημένος , πως συμπεριφέρεται ο οργανισμός σου στην πρόσληψη ζάχαρης? πεθαίνεις dumping όπως οι προσφάτως χειρουργημένοι ή ο χρόνος το απαλύνει αυτό? ( στην περίπτωση που τρως that is)
- 12-12-2011, 23:19 #332
Κατερινάκι μου προς το παρόν τρώω σοκολάτα υγείας της s&b κι έχω φάει τζιζκέικ και κέικ της ίδιας σειράς και μου άρεσαν. Γενικά επειδή είμαι απόλυτη γλυκατζού γλυκό να'ναι κι ό,τι να'ναι! Για τα Χριστούγεννα θα πάω σε ένα μαγαζί στην περιοχή μου που λέγεται Σοκολατούπολη κι έχει σοκολάτες,σοκοφρέτες κλπ κι έχει ένα σωρό sugar free προϊόντα να πάρω κανένα σοκολατάκι, σοκοφρετάκι κλπ για να μη ζηλεύω τις γιορτές που όλοι θα τρώνε γλυκά! Πάντως με τον καιρό οι παρενέργειες εξασθενούν απ' όσο ξέρω οπότε δε νομίζω να μην μπορείς να φας ποτέ ένα κουλουράκι ή ένα μικρό κομμάτι γλυκό αργότερα.
12-12-2011, 23:19 #333
Όσο δεν τρώμε ζάχαρη,πέφτουμε στο χαμηλότερο σημείο βάρους-ισοροπίας του οργανισμού έχοντας το πλεονέκτημα του περιθωρίου για μια μικρή άνοδο προς τα επάνω,χωρίς υπερβολές.Η καθημερινή όμως πρόσληψη από μικρά κομματάκια από αυτά που προαναφέρεις,μπλοκάρουν την απώλεια(αυτό που κάνω εγώ δηλαδή)
Η άσκηση βοηθάει στο ισοροπημένο ισοζύγιο για να καίγονται οι περίσσειες θερμίδες και είναι καλό.Αν το αφαιρέσεις και συνεχίσεις την ίδια διατροφή,θα αρχίσει η άνοδος.Και στην άνοδο,το χειρότερο πράγμα,είναι η συνήθεια του εαυτού μας...
Δεν παθαίνω ντάμπινγκ,ακόμη και στην αρχή να έπαθα 2-3 φορές και όχι έντονο,εκπαίδευσα από νωρίς τον ευατό μου στα απαγορευμένα δυστυχώς.Τα λιπαρά αν είναι αρκετά μέσα στην ημέρα,κάνουν τη δουλειά τους σε σχέση με το θρόνο,αλλά και τα δύο φαινόμενα στα 3 περίπου χρόνια παρουσιάζουν μια πτώση των έντονων αρχικών φαινομένων.Υπάρχουν όμως για να σου θυμίζουν την υπερβολή.Αυτά στις παρακάμψεις,γιατί στη σληβ δεν υπάρχει ντάμπινγκ και δεν απομακρύνονται ούτε τα λιπαρά και οι υδατάνθρακες,όλα γίνονται θερμίδες.
Ένα τρυκ που συστήνει η διατροφολόγος στο Ρίο είναι να τρώμε κάτι χρήσιμο ανά 4 ώρες περίπου ώστε να διαρκεί ο κορεσμός και να μειώνεται-εξαφανίζεται η όρεξη για γλυκό.Κι αν προκύψει παρ όλα αυτά,θα είναι λιγότερο απ'ότι νηστικός και με μικρότερες παρενέργειες θερμιδικές και 'εντερικές',καθώς τα πολλά λιπαρά προκαλούν και αναταράξεις του εντέρου,φούσκωμα.
13-12-2011, 09:19 #334
Στέλιο και welldah σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Στέλιο πράγματι όσο αποβάλω εντελώς την ζάχαρη τόσο χάνω ακόμη και τώρα που στην ουσία δεν έχω τπτ περιττό. Πολύ σωστά το λες ότι αν τρωμε συχνα γεύματα αποφεύγουμε τις κρίσεις για γλυκό διότι ισορροπούμε τα επίπεδα γλυκόζης, μάλιστα ο δικός μου διατροφολόγος που έχω επισκεφτεί πρόσφατα μου πρότεινε να τρωω 6-7 γεύματα την ημέρα ( 3 κυρίως και 3-4 ενδιαμεσα) για να μπορέσω να ισορροπήσω την χημεία στο σώμα μου και να ανακτήσω έλεγχο.
Καλή συνέχεια σε όλους στην προσπάθεια σας! :tumble::tumble:
13-12-2011, 23:49 #335
Κατερινάκι διάβασα σε κάποιο ποστ ότι τα πήγες εξαιρετικά στην απώλεια λίπους και την προσθήκη μυικής μάζας αλλά δε θυμάμαι σε ποιο
uzzled: οπότε σου λέω τα συγχαρητήρια μου από εδώ!
Δευτέρα 12/12
Πρωί: 1 κομμάτι κολοκυθόπιτα
Μεσημέρι: μισή κουτάλα μανέστρα με έξτρα πρωτεΐνη
Απόγευμα: τίποτα
Βράδυ: μισό φιλέτο ψάρι στη λαδόκολλα, 5 κομματάκια πατάτα βραστή, 2 κομματάκια (τετραγωνάκια) σοκολάτα s&b
Τρίτη 13/12
Πρωί: τίποτα
Μεσημέρι: 5 σαρδέλες (μεσαίου μεγέθους) και 4 κομματάκια πατάτα βραστή
Απόγευμα: 1 babybel
Βράδυ: 1 μπούτι κοτόπουλο ψητό και μισό κουπάκι μαρούλι-ρόκα, 10 φυστίκια αιγίνης, 1 coca light
14-12-2011, 05:55 #336
Απ'όσο ξέρω δεν υφίσταται προσθήκη και αναπλήρωση μυικού ιστού,αν τον χάσεις,έφυγε οριστικά...Γι αυτό μας επιμένει στην λήψη πρωτείνης πριν απ'όλα,ώστε να τον διατηρήσουμε.
14-12-2011, 09:15 #337
Originally posted by stelios
Απ'όσο ξέρω δεν υφίσταται προσθήκη και αναπλήρωση μυικού ιστού,αν τον χάσεις,έφυγε οριστικά...Γι αυτό μας επιμένει στην λήψη πρωτείνης πριν απ'όλα,ώστε να τον διατηρήσουμε.
Πολύ σωστό αυτό που είπε ο γιατρός να καταναλώνουμε όσο το δυνατό περισσότερη πρωτείνη για την διατήρηση αλλά όταν χάνεις δεκάδες κιλά είναι αναπόφεκτο και μάλιστα αποδεκτό αφού όταν φτάσεις σε χαμηλότερα κιλά ενδεχομένος δεν έχεις ανάγκη από τα πολλά κιλά μυς που είχες πριν για να στηρίξουν το σώμα σου. το θέμα είναι ότι το καλύτερο είναι να κάνεις όσο το δυνατό καλύτερη διατροφή με παράλληλη άσκηση για ομοιόμορφη απώλεια όσο αυτό ειναι δυνατό.
14-12-2011, 15:02 #338
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
Μαρία μου σχετικά με αυτό που είπες για το φαγητό,εγώ δεν ικανοποιούμε με κανένα φαγητό πια,ούτε καν με τα πιο αγαπημένα μου προ επέμβασης.Ακόμα και αν έχω πεθυμήσει κάτι και το μαγειρέψω την ώρα του φαγητού δεν θα το ευχαριστηθώ,θα το φάω μεν (και πάντα με το ρολόι στο χέρι καθώς η πείνα δεν υπάρχει ) αλλά και να μην το έτρωγα το ίδιο θα μου έκανε!
σχετικά με την ζάχαρη....Κατερινάκι είναι καθαρά θέμα μυαλού πιστεύω,εγώ προ επέμβασης έπινα 2 καφέδες την ημέρα γλυκούς,τώρα πίνω μισό και αυτόν με ζαχαρίνη και ούτε καν με ενοχλεί που έχει ψιλο-διαφορετική γεύση.Κείκ που έχω φτιάξει στον άνδρα μου έχω φάει μισή φέτα και αυτό ήταν,την προηγούμενη εβδομάδα έφαγα και μιάμιση φέτα τσουρέκι σοκολάτας από τον Τερκενλή και το υπόλοιπο ενώ το είχα μπροστά μου δεν το ακούμπησα καν,προ επέμβασης θα το είχα τσακίσει! Και η μαμά μου,που φτιάχνει συχνά γλυκά και μου φέρνει δεν τα αγγίζω καν,δεν ξέρω είναι λες και γύρισε ένας διακόπτης και είπα τέρμα (ή σχεδόν τέρμα) Το περίεργο είναι ότι δεν μου λείπει η ζάχαρη και αν τυχόν νιώσω πως θέλω κάτι γλυκό έχω καθιερώσει να βράζω μήλο με ζαχαρίνη και βανίλια και γίνεται σούπερ γλυκάκι με λίγες θερμίδες που όμως ικανοποιεί αυτή μου την επιθυμία.Επίσης τα γλυκά s&w (κρέμα ζαχαροπλαστικής,κρέμα καραμελέ) μου αρέσουν αρκετά και ειδικά με την κρέμα ζαχαροπλαστικής μπορείς να φτιάξεις αρκετά "φυσιολογικά" γλυκά.Τώρα τα χριστούγεννα,θα φτιάξω τσουρέκι κ ίσως φάω λίγο,μελομακάρονα κ κουραμπιέδες δεν έχω ιδέα αν θα μου αρέσουν πλέον,έχω την αίσθηση πως θα μου φαίνονται πολύ γλυκά.
τώρα τι να γράψω τι έφαγα τις τελευταίες ημέρες....ήταν λίγο μπάχαλο...any way
Κυριακή
πρωί μισό ποτήρι γάλα
ενδιάμεσα 2 τυροκριτσίνια
μεσημέρι 70γρ μοσχάρι κοκκινιστό,1 πηρουνιά μακαρόνια
απόγευμα τίποτα
βράδυ τίποτα
Δευτέρα
πρωί τίποτα
ενδιάμεσα τίποτα
μεσημέρι τίποτα
απόγευμα τίποτα
βράδυ γύρω στα 50γρ ψάρι
Τρίτη
πρωί μισό ποτήρι γάλα
ενδιάμεσα τίποτα
μεσημέρι 50γρ ψάρι,λίγη ντομάτα
απόγευμα 100γρ γιαούρτι
βράδυ 70γρ ψάρι
Τετάρτη
πρωί μισό ποτήρι γάλα
ενδιάμεσα 1 crispy ,20γρ ένταμ
μεσημέρι 1 αυγό βραστό,λίγη ανάλατη μυζήθρα,1 crispy,2 πηρουνιές μαρούλι
απόγευμα τίποτα
βράδυ μισό σουβλάκι κοτόπουλο
15-12-2011, 11:44 #339
Ιωάννα μου αυτό εννοώ κι εγώ! Ενώ μπορεί να θέλω να φάω κάτι και σκέφτομαι πως θα είναι ωραίο όταν το τρώω δεν με ευχαριστεί! Ελπίζω να είναι φάση και να περάσει να σου πω την αλήθεια.
Όσο για τη διατροφή των τελευταίων ημερών είμαι σίγουρη ότι θα την αναπληρώσεις τις επόμενες μέρες! :grin:
Τετάρτη 14/12
Πρωί: 1 μπισκότο πολυδημητριακών
Μεσημέρι: μισό φιλέτο κοτόπουλο και 1 κουτ. γιαούρτι και 4 πηρουνιές μαρουλοσαλάτα
Βράδυ: 100 γρ ψάρι ψητό και και μισό μπολάκι μαρούλι-ρόκα, μια χούφτα φυστίκια αιγίνης, 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
Έχω ξεκινήσει και μια απέλπιδα προσπάθεια να αυξήσω το νερό μου μπας και δω άσπρη μέρα με το θέμα της τουαλέτας...
17-12-2011, 11:54 #340
Πέμπτη 15/11
Πρωί: μισό crispy με λίγο ρεγκάτο
Μεσημέρι: 1 μπούτι κοτόπουλο ψητό και 4 κομματάκια βραστή πατάτα
Βράδυ: 5 παϊδάκια κατσίκι (μόνο το κρέας) και 3-4 πηρουνιές μαρουλοσαλάτα
Παρασκευή 16/11
Πρωί: μισό crispy με λίγο ρεγκάτο
Μεσημέρι: 120 γρ μπριζόλα χοιρινή και 5 πηρουνιές μαρουλοσαλάτα
Απόγευμα: μισό μπολάκι φυστίκια αιγίνης
Βράδυ: μισό crispy με 1 κουτ κατίκι και μισή φέτα πάριζα (δεν είχα όρεξη)
Την Παρασκευή με έπιασε κολικός στο έντερο. Μια όχι και τόσο ευχάριστη εμπειρία.....
17-12-2011, 22:32 #341
Originally posted by welldah
Την Παρασκευή με έπιασε κολικός στο έντερο. Μια όχι και τόσο ευχάριστη εμπειρία.....
την παραμονή της εξόδου από το νοσοκομείο το πέρασα... πανικοβλήθηκα ότι με έπιασε περιτονίτιδα και έλεγα "αφού του είπα του γιατρούλη μου να μου βγάλει και τη σκωληκοειδίτιδα, να τώρα... θα κάνω και 2ο χειρουργείο"
τελικά με τη βοήθεια και την υπομονή του Θανάση (Παπανδρέου) πέρασε ο πόνος, δυστυχώς με έπιασε και την επόμενη στο σπίτι - θέλει ξάπλα στο κρεβάτι με ζέστη και υπομονή να περάσει!
18-12-2011, 18:59 #342
Αθανασία μου κι εγώ νόμιζα ότι έπαθα ειλεό! Δεν είναι η πρώτη φορά που το παθαίνω βέβαια αλλά κάθε φορά είναι τόσο επίπονη που νομίζω ότι έχω κάτι πολύ πιο σοβαρό! Όντως αυτό με τη ζέστη βοηθάει.
19-12-2011, 21:12 #343
Σάββατο 17/12
Πρωί: μισό crispy και 1 κουτ κατίκι
Μεσημέρι: 70 γρ ψάρι βραστό και 1 κουτάλα ψαρόσουπα
Απόγευμα: 30 γρ ρεγκάτο
Βράδυ: 3 φτερούγες κοτόπουλο ψητές και μισή πατάτα βραστή
Κυριακή 18/12
Πρωί: μισό crispy και 30 γρ ρεγκάτο
Μεσημέρι: 3 μπαρμπούνια ψητά και λίγο κουνουπίδι βραστό
Απόγευμα: 50 γρ ρεγκάτο
Βράδυ: 1 μπούτι κοτόπουλο γιουβέτσι και μισή κουτάλα μανέστρα
Δευτέρα 19/12
Πρωί: τίποτα
Μεσημέρι: 2 μικρά παξιμαδάκια κρίθινα και 30 γρ ρεγκάτο
Απόγευμα: 1 babybel
Βράδυ: μισό μπούτι κοτόπουλο και 4-5 πηρουνιές μανέστρα, μισή κρέμα βανίλια s&b
19-12-2011, 21:35 #344
Γεια σου Μαράκι & Αθανασία!
καλέ, που χάθηκε η Ιωάννα??
19-12-2011, 21:45 #345
Της έτυχε κάποιο οικογενειακό συμβάν αλλά θα επανέλθει σύντομα ελπίζω.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση