Results 31 to 45 of 1188
Thread: by-pass και διατροφή
-
27-08-2011, 15:28 #31
Ναι Ιωάννα μου μια χαρά. Χάθηκα λίγο γιατί κάνω λίγες διακοπές αλλά από Δευτέρα που επιστρέφω θα αρχίσω να καταγράφω κι εγώ τη διατροφή μου! Συγχαρητήρια και για την απώλειά σου Ιωάννα μου! Αχ το 8αράκι είναι κρυφός πόθος! Πρέπει να έχεις γίνει θεά (όχι πως δεν ήσουν και πριν!).
Το καλύτερο ήταν αυτό που σου είπε ο καθηγητής ότι δε χρειάζεται να τα τρως όλα. Λες να ισχύει και για τη δική μου εγχείρηση? Μακάρι γιατί τα έχω φτύσει προσπαθώντας να φάω!
- 27-08-2011, 22:54 #32
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
αχ εμένα κρυφός πόθος είναι το 7αράκι
χάρηκα και για το 8 αλλά κυρίως χάρηκα γιατί είδα πως η επέμβαση λειτουργεί και χάνω κιλά (και ας μην τα χάνω με ιλλιγγιώδης ρυθμούς όπως κάποιοι άλλοι) δεν σου κρύβω πως κάποιες στιγμές μετανιώνω που επέλεξα το μικρό μπαι-πας και όχι το μεγάλο,ακόμα και στις επανεξετάσεις σχεδόν όλοι έχουν κάνει το μεγάλο και είχα αρχίσει να ανυσηχώ πως έκανα λάθος επιλογή.Όντως το καλύτερο είναι που δεν υποχρεώνομαι πια να τα τρώω όλα,τρώω περίπου τα μισά στα ενδιάμεσα από όσο πρέπει και προσπαθώ τα 2 κύρια γεύματα να είναι κανονικά.Αλλά τουλάχιστον δεν έχω αυτό το άγχος του "πρέπει να αδειάσει το πιάτο,το κεσεδάκι το γιαουρτάκι κλπ "
Σήμερα λοιπόν το μενού περιελάμβανε
πρωί τίποτα,μου τελείωσε χτες το γάλα και δεν πήρα
ενδιάμεσα επίσης τίποτα ήμουν εκτός σπιτιού
μεσημέρι ένα αυγό βραστό και 40 γρ λογάδι
ενδιάμεσα 200 γρ γιαούρτι
βραδυ 3 ψητές φτερούγες κοτόπουλο,δεν τις ζύγισα αλλά υπολογίζω γύρω στα 50 γρ καθαρό κρέας
30-08-2011, 01:24 #33
Δευτέρα 29/8
Πρωί: Τίποτα (Κοιμόμουν)
Δεκατιανό: Τίποτα (Συνέχισα να κοιμάμαι)
Μεσημέρι: 1 γιουβαρλάκι 60 γρ και 20 γρ τυρί λογάδι (Επιτέλους ξύπνησα)
Απογευματινό: 1 φρυγανιά και 40 γρ λογάδι
Βράδυ: 70 γρ φριτάτα ( αυγά, πατάτα, τυρί, γάλα και φουαντρέ κοτόπουλο στο φούρνο - κάτι ανάμεσα σε ομελέτα και κις )
30-08-2011, 09:49 #34
χτές
πρωί τίποτα
ενδιάμεσα μία φέτα πάριζα 35 γρ
μεσημέρι τρία δάχτυλα μουσακά που είχε φτιάξει η μαμά μου,ο οποιός μου κάθισε όχι απλά βαρύς!! δεν μπορούσα να το χωνέψω με τίποτα
απόγευμα 2κρακεράκια
βράδυ ένα σουβλάκι 70γρ ,2 κουταλιές από ένα γλυκάκι που έφτιαξα τύπου μιλφέιγ χωρίς ζάχαρη
σήμερα
πρωί70γρ γιαούρτι
ενδιάμεσα 3 φετάκια ροδάκινο
μεσημέρι τόνο 80γρ (έχει το lidl κάτι τονάκια ακριβώς 80 γρ που με βολεύουν) και μία πηρουνιά μακαρόνια
απόγευμα δεν ξέρω ακόμα θα το συμπληρώσω αργότερα
βράδυ σουβλάκι και 2 μπουκιές κολοκυθόπιττα
άσχετο αλλά έχω την αίσθηση ότι από την προηγούμενη εβδομάδα που μου είπε ο καθηγητής πως δεν χρειάζεται να τα τρώω όλα,χάνω πιο εύκολα!Μέσα σε μία εβδομάδα έχασα 1.8 που συνήθως ήμουν γύρω στο κιλό/εβδομάδα.
30-08-2011, 14:18 #35
Μάλλον σου έφυγε το άγχος Ιωάννα μου και ξεμπλόκαρες! Για μένα τουλάχιστον το ψυχολογικό έπαιζε πάντα σημαντικό ρόλο στην απώλεια όσο περίεργο κι αν ακούγεται. Εγώ πάλι είμαι στη φάση που έχω κολλήσει μετά από την απώλεια του μήνα. Ξέρω όμως πως είναι λογικό γι' αυτό και δεν αγχώνομαι :grin:
Αλήθεια τι αλλάζει στη διατροφή του τριμήνου? Ο μουσακάς μήπως ήταν με τηγανιτά λαχανικά γι'αυτό δε χωνευόταν?
Τρίτη 30/8
Πρωί: Τίποτα ( Κοιμόμουν)
Δεκατιανό: Τίποτα (Πρέπει να αρχίσω να ξυπνάω νωρίς)
Μεσημέρι: 70 γρ τσιπούρα ψητή και 1 κομματάκι κολοκυθάκι και 1 κομματάκι πατάτα βραστή
Απόγευμα: 1 φρυγανιά και 40 γρ λογάδι
Βράδυ: 80 γρ μπιφτέκι και 1 κουταλιά γιαούρτι
31-08-2011, 23:50 #36
Τετάρτη 31/8
Πρωί: Τίποτα
Δεκατιανό: Τίποτα ( Πρέπει να αρχίσω να ξυπνάω πρωί!!!!!!!!!!!!! )
Μεσημέρι: 50 γρ κοτόπουλο πανέ υγιεινό και 1 κουταλιά γιαούρτι (Έγινε τέλειο!)
Απόγευμα: 20 γρ κοτόπουλο
Βράδυ: 40 γρ κοτόπουλο και 1 κουταλιά γιαούρτι
01-09-2011, 10:56 #37
Καλημέρα!Δεν ξέρω Μαρία μου αν λόγω άγχους δεν είχα χάσει περισσότερο πριν ή αν ήταν ψυχολογικό...γενικά οφείλω να ομολογήσω πως δεν έχω και τόσο άγχος αν θα χάσω σήμερα 100 ή 200 γρ. άσε που η ζυγαριά μου ανεβοκατεβαίνει σαν ανσασέρ
Στην διατροφή του τριμήνου δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα,απλά προσθέτουμε κάποια λαχανικά κάνουμε κάποιες δοκιμές σε τροφές που δεν έχουμε φάει μέχρι σήμερα πχ όσπρια και αν δεν μας πειράξουν όλα καλά.Ο μουσακάς όντως ήταν με τηγανητά λαχανικά αλλά η μαμά μου τα είχε τηγανίσει από το προηγούμενο βράδυ και τα είχε αφήσει να στραγγίξουν...αλλά από ότι έμαθα και όποιος άλλος το έφαγε του έκατσε,άρα δεν είχα τελικά μόνο εγώ το πρόβλημα
αλήθεια πως το έκανες το πανέ κοτόπουλο υγιεινό??
Χτές
πρωί τίποτα (δεν ήμουν σπίτι)
ενδιάμεσα επίσης τίποτα
μεσημέρι ένα σουβλάκι κοτόπουλο (το οποίο μόλις έφαγα το έκανα και εμετό-ίσως το έφαγα γρήγορα γιατί καλά μασημένο ήταν στα σίγουρα) και μετά έφαγα μισή γεμιστή ντομάτα (μία μικρούλα ήταν) και 2 πατάτες
απόγευμα εδώ είναι λίγο μπαχαλο....είχα την αίσθηση πως κάτι ήθελα να φάω αλλά δεν μπορούσα να προσδιορίσω τι...έτσι έφαγα μισή μπανάνα (διαπίστωσα πως δεν ήθελα κάτι γλυκό-άρα η μπανάνα δεν με ικανοποίησε) μετά από μισή ώρα έφαγα 3 πατατάκια (ούτε αυτό με ικανοποίησε) και απελπισμένη πήγα για περπάτημα μπας και συνηδειτοποιήσω τι θέλω.Αλλά μπααααα δεν μου ήρθε τίποτα στο μυαλό και γυρνωντας σπίτι βρήκα τον άνδρα μου αγκαζέ με ένα πακέτο γεμιστά μπισκότα rondo γεύση βανίλια,έφαγα μισό με λίγωσε και αυτό ήταν
βράδυ την υπόλοιπη μισή γεμιστή ντομάτα και 5 μπουκιές κολοκυθόπιττα
01-09-2011, 13:00 #38
Εμένα πάλι η ζυγαριά μου είναι +1 κιλό από τότε που ζυγίστηκα στο Ρίο το οποίο βέβαια δεν είναι και τόσο περίεργο αφού έχω να πάω τουαλέτα 6 μέρες
Αχχχχχχ κολοκυθόπιτα! Τι μου 'κανες τώρα! Οι πίτες παντός είδους είναι το θέμα μου πέρα από τα γλυκά.
Λοιπόν το κοτόπουλο τώρα...
Μαρινάρισα το κοτόπουλο σε μπουκιές (όχι πολύ μικρές) σε γιαούρτι και λάδι ( 1 κουταλιά) όλο το βράδυ. Τα ένζυμα του γιαουρτιού μαλακώνουν πολύ οποιοδήποτε κρέας. Την επόμενη μέρα αφαίρεσα το πολύ γιαούρτι από το κοτόπουλο κι έβαλα αλάτι και λίγο πιπέρι (Νάνσυ μη διαβάζεις για το πιπέρι!). Στο μούλτι έτριψα 3 φρυγανιές και πρόσθεσα και λίγη παρμεζάνα τριμμένη ( και kerrygold ταιριάζει πολύ) και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο (προσωπικά μου αρέσει πολύ η γεύση). Πάναρα τις μπουκίτσες τις έβαλα πάνω σε ταψί με λαδόκολλα και τις έψησα στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 μεριές. Μην τις παραψήσεις μόνο! Αν θες μπορείς να τα πανάρεις και σε αυγό πριν τη φρυγανιά σα σνίτσελ αλλά εγώ φοβήθηκα μήπως μου έπεφταν βαριά.
01-09-2011, 13:09 #39
Μαρία μου το κοτοπουλάκι ακούγεται σούπερ,θα το δοκιμάσω στα σίγουρα(πέρσι μαρινάραμε και εμείς το κοτόπουλο στο γιαούρτι και όντως γίνεται πολύ μαλακο!) Λοιπόν ένα κομματάκι κολοκυθόπιττα μπορείς άνετα να το φας,είχα ρωτήσει την Νάνσυ και μου είχε πει οκ ,εξαλλου μέσα βάζω γάλα λαιτ,αυγουλάκια,φέτα λαιτ και κολοκυθάκια από τον κήπο μας και δεν τρώω και το φύλλο και ας το ανοίγω με τα χεράκια μου
επομένως αναλογικά όλο πρωτείνη είναι
σχετικά με την ζυγαριά....μην πολυδίνεις σημασία,εμένα 2 μέρες πριν από την επανεξέταση του τριμήνου η ζυγαριά ανέβηκε 1.5 κιλό και την παραμονή άλλο μισό και τελικά εκεί που με ζυγίσανε η ζυγαριά μου με "έκλεβε" 2.4 κιλά :dork:Εγώ ανεβαίνω για να έχω μία γενική ιδέα αλλά δεν το δένω κιόλας κόμπο ότι λέει !Αν εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα με την τουαλέτα εμένα μου είπαν 1)περισσότερο νερό, 2)παγωμένο νερό ,3)το γνωστό ντουφολάκ (μπλιάχ) 2 κουταλιές της σούπας την ημέρα μέχρι να ενεργηθούμε 4)λίγο παραπάνω λάδι καθημερινά ααα και 5)περπάτημα,περπάτημα
01-09-2011, 19:25 #40
πρωί 3/4 ποτήρι μίλκο
ενδιάμεσα 80γρ γιαούρτι ,2 κρακεράκια elite
μεσημέρι 50γρ τόνο,μία πηρουνιά βλήτα
απόγευμα 2 μικρά κομμάτια καρπούζι
βράδυ 2-3 φτερούγες από κοτόπουλο
02-09-2011, 13:28 #41
Ιωάννα μου εννοείς ότι μπορώ να φάω λίγη κολοκυθόπιτα (λάιτ εννοείται) από τώρα ή μετά το τρίμηνο?
Πέμπτη 1/9
Πρωί: μισό τοστ με λογάδι και φουαντρέ κοτόπουλο
Ενδιάμεσα: τίποτα (ήμουν στο ΙΚΑ κι έκανα 800 ώρες)
Μεσημέρι: 60 γρ μπούτι κοτόπουλο λεμονάτο και 2 κουταλιές ρύζι και 1 κουταλιά γιαούρτι
Απόγευμα: τίποτα
Βράδυ: 60 γρ μπούτι και 1 κουταλιά ρύζι και λίγο τυρί
Για σήμερα προβλέπεται σολωμός ψητός που τόσο μου έχει λείψει και το βράδυ θα βγω έξω με τις φίλες μου και θα πάμε για φαγητό υποτίθεται. ʼντε να δούμε τι θα φάμε!
Ιωάννα απορία: Τις φτερούγες πως τις κάνεις? Την πέτσα την αφαιρείς πριν ή μετά το μαγείρεμα?
02-09-2011, 13:58 #42
μαρία μου μπορείς και τώρα να φας κολοκυθόπιττα,εγώ την Νάνσυ την είχα ρωτήσει στην επανεξέταση του μήνα και μου είχε πει Οκ.Και μάλιστα δεν μου είχε πει να είναι με λαιτ προιόντα απλά εγώ το κάνω έτσι!Τις φτερούγες τις αλατοπιπερώνω και τις βάζω σκέτες σε ένα ταψάκι (ή με μία πατατούλα κομμένη σχετικά σε μικρά κομμάτια) και όταν ψηθούν βγάζω την πέτσα αλλιώς αν την βγάλω από πριν στεγνώνουν πολύ!Αν έχω έντονη δυσκοιλιότητα τρώω και λίγη και την επόμενη ημέρα πάω μια χαρά τουαλέτα
Πρωίμισό ποτήρι μίλκο
ενδιάμεσα ένα κρακεράκι ελίτ και 20 γρ γραβιέρα
μεσημέρι 50 γρ κοτόπουλο κοκκινιστό χωρίς σάλτσες και μία κουταλιά της σούπας ρύζι
απόγευμα 100 γρ γιαούρτι
βράδυ το ίδιο με το μεσημέρι
02-09-2011, 14:01 #43
Originally posted by welldah
το βράδυ θα βγω έξω με τις φίλες μου και θα πάμε για φαγητό υποτίθεται. ʼντε να δούμε τι θα φάμε!
πριν από 1-2 βδομάδες βγήκαμε με τον άνδρα μου για φαγητό και έφαγα την τεράστια ποσότητα "1 κεφτεδάκι,1κομματάκι πανσέτα,1 δαγκωνιά τυρόπιττα" και ένιωθα σκαζμένηειλικρινά και τώρα μου φαίνεται αστεία γενικά η ποσότητα φαγητού που τρώω
02-09-2011, 15:59 #44
Καλά αυτό με την κολοκυθόπιτα πολύ με "έφτιαξε" τώρα χαχα!
Ιωάννα μου γέλασα πολύ με την τεράστια ποσότητά σου χαχα! Πάντως καταλαβαίνω τι εννοείς με τις ποσότητες. Αφού μερικές φορές κοιτάζω το πιάτο μου και λέω "καλά τώρα αυτό είναι φαγητό για να φάει ένας άνθρωπος?" Και συνήθως δε μπορώ να το τελειώσω όλο!
03-09-2011, 20:55 #45
Παρασκευή 2/9
Πρωί: μισή φρυγανιά και 20 γρ λογάδι
Δεκατιανό: τίποτα
Μεσημέρι: 80 γρ σολωμός ψητός και 2 κομματάκια κολοκυθάκι και 1 κομματάκι πατάτα βραστή
Απόγευμα: 20 γρ μπριζόλα ψητή
Βράδυ: 3-4 μπουκίτσες ψητό κοτόπουλο, 1 κουταλίτσα sour cream και περίπου 40 γρ χοιρινό σουβλάκι και αργότερα λίγη κόκα λάιτ (yummy!)
Από τότε τότε που με πρωτοθυμάμαι...
21-07-2025, 11:42 in Με καφέ και συμπάθεια....