by-pass και διατροφή - Page 38
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 38 of 80 FirstFirst ... 28363738394048 ... LastLast
Results 556 to 570 of 1188
    Senior Member
    Επιστρέφοντας στη βάση μου, συνειδητοποίησα ότι οι ποσότητες αναγκαστικά αλλάζουνε μέσα στις καθημερινές υποχρεώσεις.
    Το χθεσινό μενού περιελάμβανε:
    Πρωινό: 4 αβγά με τομάτα ( στο τηγάνι αλειμμένο με λάδι)
    Δεκατιανό: 1 ποτήρι γάλα 1,5%
    Μεσημεριανό: 2 μπριζόλες με πατάτες "τηγανητές" (στο φούρνο όλα μαζί πάνω σε λαδόκολλα, γίνανε λουκούμι!), 1 πορτοκαλάδα έψα με στέβια, 1 πορτοκάλι
    Βραδινό: 1 μπριζόλα με πατάτες, 1 λεμονάδα έψα με στέβια, 1 μπανάνα

Senior Member
    ʼννα θέλω συνταγή για τις μπριζόλες με πατάτες "τηγανιτές"!
    Εγώ τελικά χθες στο παιδικό πάρτυ έφαγα 1 τυροπιτάκι και μισό κομμάτι πίτσα και μια χούφτα ξηρούς καρπούς.

Κυριακή 14/5
    Πρωί: 1 κριτσίνι και λίγο γραβιέρα
    Μεσημέρι: 2/3 μπριζόλα χοιρινή στα κάρβουνα, 1 πηρουνιά μαρουλοσαλάτα, μισή φέτα λογάδι, 1 κουτ πατάτες με κολοκύθια σαλάτα, 2 κουτ γιαούρτι, 1 μπουκιά σπανακόπιτα και μισό ποτήρι μπύρα
    Απόγευμα: 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
    Βράδυ: 1/3 κομμάτι πίτσα σπιτική την οποία έφαγα γρήγορα το ζωντόβολο και με πείραξε Μου ήρθε ανακατωσούρα κι έβγαλα σάλια και μου πήρε κανένα μισάωρο να συνέλθω. Μετά είχα χάσει την όρεξή μου :P

Senior Member
    Δευτέρα 14/5
    Πρωί: 1 μπολάκι oatmeal με 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
    Μεσημέρι: μισό φιλέτο κοτόπουλο κοκκινιστό και 2 κριτσίνια με ένα κομμάτι φέτα
    Απόγευμα: τίποτα
    Βράδυ: 1 τσιπούρα ψητή και 3-4 πηρουνιές μαρουλοσαλάτα, 2 κομματάκια σκόρδο (καφρίλα αλλά τρελαίνομαι για ωμό σκόρδο!) και 2 κουτ φασολάδα, 2 κομματάκια σοκολάτα s&b

Senior Member
    Σημερινό μενού:
    Πρωινό: 1 μπανάνα
    Δεκατιανό: 2 σάντουιτς
    Μεσημεριανό: τομάτα-πιπεριά γεμιστά με κιμά + 1 γιαούρτι 1,5%, 1 πορτοκαλάδα με στέβια
    Βραδυνό: 1 πιάτο σούπα πεπονάκι με κύβο κνορ, 1 μήλο

Η συνταγή για πατάτες "χωρίς τύψεις":
    Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε όπως τις τηγανιτές (ή λεπτές ροδέλες), τις βάζουμε σε μπολάκι και προσθέτουμε 1 κουταλάκι λάδι, αλάτι και όποιο άλλο μπαχαρικό θέλουμε (ρίγανη, πάπρικα κλπ). Ανακατεύουμε με το χέρι πολύ καλά (η συνταγή μιλάει για 50 φορές...) και τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά, οπότε τις γυρίζουμε και αφήνουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη.
    Εγώ τις ψήνω σε γκριλ στον αέρα στους 180 βαθμούς για κάνα 20 λεπτό, τις γυρίζω και αφήνω άλλα 10 λεπτά.
    Η καινούρια βέρσιον που έκανα ήταν με τις μπριζόλες, που απλώς τις πασπάλισα με μπαχαρικά και τις πρόσθεσα στη λαδόκολλα με τις πατάτες. Ήρθαν και ταίριαξαν φανταστικά!

Senior Member
    Originally posted by aggeloydaki
    Στέλιο τι προτάσεις σου έδωσε η νάνσυ για να έχεις μαζί σου?πρέπει να έχεις 5 γεύματα?Πόση ποσότητα πρωτείνης είναι "λογική" σε κάθε γεύμα σου?3-4 φρούτα δεν είναι πολλά από άποψη σακχάρων ή στα πρότεινε για να αποφεύγεις τα γλυκα?? Δεν σε ανησυχεί το γεγόνος πως δεν μπορείς να συγκρατηθείς?
    .

Μίλησε για τόνο κλπ σε κονσέρβα λάιτ,όση ποσότητα θέλω όπως και για τα πρωτεινικά.Η ποσότητα δεν την πειράζει σε αυτά,στα άλλα την πειράζει.Τον αριθμό φρούτων εκείνη τον προσδιόρισε.Δεν 'συγκρατούμαι' από λαιμαργία και από το γεγονός ότι δεν καταφέρνω να έχω σταθερά γεύματα,γι αυτό είναι καλύτερα να έχω μαζί κονσέρβα παρά να σταματάω στα περίπτερα για κρουασάν.

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Στέλιο μου να σε ρωτήσω κάτι ακόμα σε ότι αφορά την πρωτείνη σου έχει και απεριόριστη ποσότητα σε τυριά? (σχετικά με τα κρουασάν....εγώ σχεδόν 12 μήνες μετά όποτε δεν είμαι σπίτι προτιμώ να μην φάω τίποτα,όποτε έκανα την βλακεία και πήρα το οτιδήποτε απέξω (τυρόπιττα/κρουασάν ) είτε δεν μου άρεσε,είτε με πείραξε,άσε παιδάκι μου καλύτερα το τίποτα )

χτές
    πρωί τίποτα
    ενδιάμεσα μία φέτα τυρί τόστ
    μεσημέρι 1 κουτάλα φασολάδα,3 τυροπιττάκια,1 μηλοπιττάκι
    απόγευμα 2 δάχτυλα μπανάνα,1 κουταλιά μερέντα μέσα σε μία σπιτική κρέπα άνευ ζάχαρης (κάπου έχω μία συνταγή για σπιτική μερέντα λέω να την φτιάξω κ αντί για ζάχαρη να βάλω ζαχαρίνη να δω πως θα βγεί,αν και δεν τρώω συχνά μερέντα )
    βράδυ 1 αυγό ομελέτα στο αντικολητικό,μέσα είχα βάλει και κολοκυθάκια,μία μικρή ντομάτα με λίγο αλάτι και 1 παξιμαδάκι τύπου κυθήρων (πολύ με έχουν βολέψει αυτά,και από όσα δοκίμασα αυτά από το lidl είναι τα πιο ωραία )

Σήμερα

πρωί τίποτα
    ενδιάμεσα μία φέτα τυρί τόστ
    μεσημέρι ψαρόσουπα (3 πατάτες,καροτάκι,90γρ ψάρι )υπολογίζω να βγει ένα μπωλάκι "πρωινού"
    απόγευμα 30γρ κεφαλογραβιέρα ,1 παξιμαδάκι τύπου Κυθηρων
    βράδυ το ίδιο με το μεσημέρι

Senior Member
    ʼννα thnx για τη συνταγή!

Τρίτη 15/5
    Πρωί: 1 κριτσίνι και λίγο ρεγκάτο
    Μεσημέρι: Χοιρινό μπουκίτσες τηγανιά (αλλά με 1 κουτ λάδι) και 2 κουτ γιαούρτι, μισό κολοκυθάκι βραστό, λίγο ρεγκάτο
    Απόγευμα: 1 cream cracker ολικής άλεσης
    Βράδυ: Χοιρινό μπουκίτσες τηγανιά και 3 κουτ γιαούρτι, 1,5 κριτσίνι, ένα κομμάτι ρεγκάτο, 2 κομματάκια σοκολάτα s&b

Senior Member
    welldah μπραβο σου κοριτσι μου για την τεραστια προσπαθεια σου!!! Βαλε μας και καμια φωτο να σε δουμε τι κουκλα εγινες !
    Καλη συνεχεια παιδια σε ολους!

Senior Member
    εχθες
    πρωι καφε με καντερελ
    10 μια φρυγανια με τυρι λαιτ
    μεσ 2 σουτζουκακια και μια κουταλια πουρε
    απο 1/2 τοστ με γαλοπουλα και τυρι
    βρ λιγο αγγουρι και μετα 1/2 γιαουρτι 2% με καντερελ
    αληθεια υπαρχει περιορισμος στη χρηση γλυκαντικου?
    δε ξερω μηπως κανω καταχρηση υπολογιζω οτι θελω σχεδον 6 κουταλακια τη μερα
    σημερα
    πρωι καφες με καντερελ
    10 φρυγανια με τυρι λαιτ
    μεσ 1 μπιφτεκι με λιγο αγγουρι
    απο μηλο η αχλαδι
    βρ οπως παντα γιαουρτι

Senior Member
    Κατερίνα σε ευχαριστώ τόσο πολύ! Η αλήθεια είναι πως προσπαθώ να τρέφομαι υγιεινά μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου και της επέμβασης που έχω κάνει. Όσο για φωτογραφίες θα ανεβάσω σύντομα στο fb το υπόσχομαι!
    mermaid υπάρχει κάποιος περιορισμός στο γλυκαντικό καθώς έχει υπακτική δράση. Πόσο ακριβώς επιτρέπεται όμως δεν το ξέρω Μπορείς να ρωτήσεις το γιατρό σου όμως.

Τετάρτη 16/5
    Πρωί: 1 κουλουράκι καρότου και 1 κομμάτι ρεγκάτο
    Μεσημέρι: Μοσχάρι λεμονάτο (περίπου 200 γρ) και 2 κουτ πουρέ, 1 κριτσίνι και 1 κομμάτι φέτα
    Απόγευμα: μισό κουλουράκι καρότου και λίγο ρεγκάτο
    Βράδυ: Μοσχάρι λεμονάτο (περίπου 120 γρ) και 1 κουτ πουρέ, 1 κομμάτι φέτα, 2 κομματάκια σοκολάτα s&b

Senior Member
    Originally posted by aggeloydaki
    Στέλιο μου να σε ρωτήσω κάτι ακόμα σε ότι αφορά την πρωτείνη σου έχει και απεριόριστη ποσότητα σε τυριά?
    Περίπου στα 150 γρ τυρί λάιτ αν και είπε ότι δεν την πολυπειράζει αυτό,μπορεί να είναι και λίγο παραπάνω

Senior Member
    Εγώ πάλι θα προτιμούσα μικρότερη ποσότητα και κανονικό τυρί παρά λάιτ. Με τα τυριά έχω θέμα! Ενώ το γιαούρτι το προτιμώ λάιτ.

Πέμπτη 17/5
    Πρωί: 1 κουλουράκι καρότου και 1 κομμάτι ρεγκάτο
    Μεσημέρι: μισή ντομάτα γεμιστή (μόνο το ρύζι) και 1 κομματάκι πατάτα, 1 κριτσίνι και 1 κομμάτι φέτα. Το γεμιστό με φούσκωσε αλλά το ευχαριστήθηκα!!!!
    Βράδυ: 1 μπούτι κοτόπουλο ( μικρό), 3 κουτ γιαούρτι, 3 κριτσίνια, 1 κομμάτι ρεγκάτο, μισό παγωτό ξυλάκι 0%

Senior Member
    Τελικά κατάφερα και εκλογίκευσα τις ποσότητες. Θέλει να μην είμαι σπίτι, κοντά σε φαγητό!
    Πέμπτη 17 Μαίου:
    Πρωινό: τομάτα με αβγά
    Δεκατιανό: 1 τοστ
    Μεσημεριανό: 1 πιάτο φρούτου παϊδάκια γαλοπούλας με πατάτες, 1 πορτοκαλάδα με στέβια
    Απόγευμα: 1 τσάι με γλυκαντικό
    Βράδυ: 1 φρυγανιά με 1 μπουκιά κεφαλογραβιέρα

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Πέμπτη

πρωί τίποτα
    ενδιάμεσα 2 τυροκριτσίνια
    μεσημέρι 4-5 πηρουνιές μακαρόνια ,70γρ κοκκινιστό μοσχάρι,μισή φέτα ψωμί 20γρ κεφαλοτύρι
    απόγευμα 100γρ γιαούρτι ,μετά από αρκετή ώρα μία φέτα ψωμί,1 φέτα παριζάκι είχα λυσσάξει να φάω κάτι (ωραίο ήταν αν κ με φούσκωσε )
    βράδυ 8 κομ. κοτόπουλο πανέ που έφτιαξα εγώ,5 τηγανητές πατάτες

Παρασκευή

πρωί τίποτα
    ενδιάμεσα μισό ποτήρι γάλα
    μεσημέρι 1 κουτάλα φακές,5-6 κομματάκια ψητό κοτόπουλο,μισή φέτα ψωμί
    απόγευμα 1 μπανάνα
    βράδυ 1 χοιρινή πανσέτα,μία μικρή ντομάτα

Σάββατο

πρωί τίποτα
    ενδιάμεσα ένα κουλούρι θεσσαλονίκης,μετά από καμία ώρα 3 φράουλες
    μεσημέρι 1 αυγό βραστό,20γρ κεφαλογραβιέρα,μισή φέτα ψωμί
    απόγευμα 1 μπωλάκι φράουλες με ζαχαρίνη
    βράδυ μία αραβική μικρή πίττα,με σάλτσα ντομάτας και τυράκι ψημένη σαν πίτσα

Κυριακή
    πρωί τίποτα
    ενδιάμεσα 100γρ γιαούρτι
    μεσημέρι 2 κανελόνια γεμιστά με κιμά και από πάνω μπεσαμέλ
    απόγευμα 3 φράουλες και εντός ολίγου θα τιμήσω κάτι μηλοπιττάκια,θέλω σαν τρελή να φάω γλυκό
    βράδυ το ίδιο με το μεσημέρι

σχετικά με τα τυριά λάιτ,,,θα συμφωνήσω προτιμώ να φάω λιγότερο τυρί φούλ λιπαρά παρά κάτι περισσότερο αλλά να είναι λάιτ,βασικά το μόνο λάιτ που μου αρέσει είναι το λογάδι,τα άλλα παρα-είναι μπλιάχ για τα γούστα μου Η ζυγαριά πλέον δείχνει μπροστά το 5 και έτσι δεν πολυαγχώνομαι για το τι θα φάω,πιστεύω στην επανεξέταση θα είμαι σταθερά στα 60

Senior Member
    ʼννα σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κι εγώ όταν είμαι σπίτι όλο και κάτι θέλω να μασουλάω!

Σάββατο 19/5 (δε θυμάμαι ακριβώς την Παρασκευή χεχε)
    Πρωί: 2 κριτσίνια με τυρί φιλαδέλφεια λάιτ
    Μεσημέρι: μισό χάμπουργκερ σπιτικό φτιαγμένο χωρίς βούτυρο-λιπαρά. Το σκεφτόμουν μέρες να το φάω και το ευχαριστήθηκα! Και παραδόξως δε με πείραξε το μπιφτέκι!
    Βράδυ: μισή μπριζόλα χοιρινή, μια πηρουνιά ρύζι, 1 κομμάτι φέτα, μισή φέτα ψωμί, 1 μπουκιά κριτσίνι και λίγο τσένταρ

Κυριακή 20/5
    Πρωί: 3/4 κούπα χυμό πορτοκάλι
    Μεσημέρι: αρνί στο φούρνο με πατάτες ( 1 κομμάτι αρνί ψαχνό και 2 πατάτες), 1 κομμάτι φέτα, 2 κουτ γιαούρτι, 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
    Απόγευμα: 1 κουλουράκι καρότου και μισή φέτα τσένταρ, 3 πηρουνιές μαρουλοσαλάτα
    Βράδυ: 1 φιλέτο κοτόπουλο αλα κρεμ λάιτ, 2 κριτσίνια κι ένα κομμάτι ρεγκάτο

Page 38 of 80 FirstFirst ... 28363738394048 ... LastLast