by-pass και διατροφή - Page 39
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 39 of 80 FirstFirst ... 29373839404149 ... LastLast
Results 571 to 585 of 1188
    Senior Member
    Μια έκτακτη κηδεία με έστειλε δύο συνεχόμενα βράδια σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ να ανεβοκατεβαίνω Αθήνα-Νευροκόπι-Αθήνα, ενώ το έντερο θεώρησε σκόπιμο να γράψει τα αντίστοιχα χιλιόμετρα στο κοντέρ. Κάτι που έφαγα; Κρύωμα; Συνδυασμός; Πάντως το να προσπαθείς να επιζήσεις μια Κυριακή με 1500 χιλιόμετρα σε λεωφορεία ενώ το έντερο σε στέλνει σε όποια τουαλέτα είναι εύκαιρη - που εκ των πραγμάτων η πρόσβαση δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση... - κάνει τη διατροφή να είναι δευτερεύον θέμα. Δεν απομάκρυνα κόλλυβα και κονιάκ από το μενού, ενώ το τσουρεκάκι και το μπισκοτάκι τα άφησα για αργότερα. Τώρα που επέστρεψα στη βάση μου - στο σπιτάκι μου, γιατί δεν έχω κουράγιο για το γραφείο σήμερα - ελπίζω να επανέλθει η κανονική λειτουργία του πεπτικού συστήματος, αλλιώς με βλέπω να παίρνω Ρίο για οδηγίες!

Senior Member
    περαστικά βρε ʼννα, λες και δεν έφτανε η ταλαιπωρία της διαδρομής και μόνο ...

Senior Member
    Πωπω ʼννα μου περαστικά! Ελπίζω να σταμάτησε τώρα το πάρτυ του εντέρου! Αυτό που έπαθες είναι ο φόβος μου γιατί συχνά ταξιδεύω με ΚΤΕΛ.

Δευτέρα 21/5
    Πρωί: 2 κριτσίνια με φιλαδέλφεια λάιτ, 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
    Μεσημέρι: μισό χάμπουργκερ σπιτικό
    Απόγευμα: τίποτα
    Βράδυ: 1 τσιπούρα ψητή, 1 μπολάκι σκορδαλιά με ελάχιστο λάδι, 1 μπολάκι μαρουλοσαλάτα, 1 μικρό κομμάτι αρνί, 1 πατάτα φούρνου, 1 μπουκιά χάμπουργκερ από το μεσημέρι, 2 κομματάκια σοκολάτα s&b

Πεινούσα πολύ το βράδυ όπως φαίνεται τελικά χεχε!

Senior Member
    Προφανώς η ταλαιπωρία του ταξιδιού+το γεγονός ότι ο οδηγός δεν θεώρησε σκόπιμο να ανοίξει το καλοριφέρ+η υγρασία+κάποιος ιός που παραμόνευε με τσάκισαν. Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι που στην δεύτερη στάση της πρώτης βραδιάς ήπια ένα milko free και πήρα καπάκι το ασβέστιο. Εκεί ήταν που ξεκίνησε η πρώτη έξοδος που συνεχίστηκε πολλάκις στο σπίτι όπου βρέθηκα 3 ώρες μετά. Λίγο μαύρο τσάι με βοήθησε να αντέξω οδικό ταξίδι μισής ώρας+οικογενειακές υποχρεώσεις+κηδεία+γεύμα+μ� �σή ώρα οδική επιστροφή, και μάλιστα είχα κέφι να κάνω 3 χιλιόμετρα με το ποδάρι μέχρι το σπίτι!
    Και εκεί με ξαναπιάνει η ίωση και να μην μπορώ να κάνω βήμα παρά μόνο τρέχοντας προς το θρόνο! Φταίει η υγρασία του Βορρά; 'Ηθελα και ποδαρόδρομο βλέπεις!
    Πριν μπω στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ για την επιστροφή, φρόντισα να ρίξω στο άδειο πια στομαχάκι μου κάνα-δυο πιατάκια τραχανά, που βοήθησαν θα έλεγα αρκετά να αντέχω μέχρι την επόμενη στάση ανά τρίωρο. Όσο για τις ηρωικές εξόδους προς το θρόνο, συνεχίστηκαν ακάθεκτες σχεδόν όλη τη μέρα χθες.
    Το φαγητό μου χθες περιορίστηκε σε μια χορταστική κοτόσουπα. Έβρασα το κοτόπουλο, έριξα μισή κούπα ρύζι γλασέ και στο τέλος αβγόκοψα. Μπορεί να συνεχίστηκαν οι βόλτες στην τουαλέτα, αλλά τουλάχιστον κατάφερα να συμμετέχω στην απογευματινή βόλτα της κουταβίτσας, και σήμερα νιώθω εμφανώς καλύτερα.
    Βέβαια, το άσθμα είναι και πάλι εδώ. Έκλεισα ραντεβού με την πνευμονολόγο, και ελπίζω να μου ξαναπεί ότι είναι ήπια η κατάσταση. Είναι η δεύτερη φορά που χτυπά μετά την επέμβαση, η πρώτη ήταν πέρισυ το Νοέμβριο. Ελπίζω να περάσει γρήγορα και αυτή η ταλαιπωρία και να απολαύσω την ημερήσια εκδρομή του Σαββάτου Μυκήνες-Ναύπλιο!

Senior Member
    Καλά ʼννα μιλάμε για ταλαιπωρία όχι αστεία! Περαστικά και για το άσθμα και καλά να περάσεις στην εκδρομούλα σας!

Τρίτη 22/5
    Πρωί: 1 μπολάκι oatmeal με 2 κομματάκια σοκολάτα s&b, μισό ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
    Μεσημέρι: Μοσχάρι με 2 κουτ αρακά, 1 κομμάτι φέτα, 1 φρυγανιά, 2 μπουκιές σπιτικό χάμπουργκερ ( έχει μείνει μισό από χθες και το παιδεύω!)
    Απόγευμα: τίποτα
    Βράδυ: Μοσχάρι με 2 κουτ αρακά, 1 κομμάτι φέτα, μισή φρυγανιά, 2 κομματάκια σοκολάτα s&b, 1 digestive χωρίς ζάχαρη

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    χτες

πρωί τίποτα
    ενδιάμεσα 2 τυροκριτσίνια
    μεσημέρι μια γεμιστή ντομάτα,μισή φέτα ψωμί 3 πατάτες φούρνου
    απόγευμα 1 μπανάνα,10 ωμά αμύγδαλα
    βράδυ το ίδιο με το μεσημέρι,συν 30γρ κεφαλογραβιέρα για να πάρω και ολίγη πρωτείνη

Σήμερα

πρωί τίποτα
    ενδιάμεσα 1 παξιμαδάκι τύπου Κυθήρων,20γρ ρεγκάτο
    μεσημέρι 10τηγ πατάτες,90γρ κοτόπουλο ψητό
    απόγευμα 10 ωμά αμύγδαλα
    βράδυ μισό μπούτι ψητό κοτόπουλο,λίγη ντομάτα,20γρ ένταμ,μισή φέτα ψωμί-ΕΣΚΑΣΑ!

Senior Member
    Τετάρτη 23/5
    Πρωί: 1 μπολάκι oatmeal με 2 κομματάκια σοκολάτα s&b, μισό ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
    Μεσημέρι: 6 κομμάτια χοιρινό τηγανιά (με 1 κουτ λάδι), 2 πηρουνιές βλήτα, 2 κουτ γιαούρτι
    Απόγευμα: 1 digestive χωρίς ζάχαρη
    Βράδυ: 5 κομμάτια χοιρινό τηγανιά (με 1 κουτ λάδι), 2 πηρουνιές βλήτα, 2 κουτ γιαούρτι, 2 κομματάκια σοκολάτα s&b . Αργότερα 2 κριτσίνια με λίγο ρεγκάτο.

Βρε Ιωάννα και μετά αναρωτιέσαι γιατί δε σταματάς να χάνεις. Δεν τρως τίποτα! Κάνε μια προσπάθεια να επαναφέρεις το πρωινό και προσπάθησε να αυξήσεις την ποσότητα. Αλλιώς ποιος είδε τον άντρα σου και δεν τον φοβήθηκε σαμιαμίδι! :lol:

Senior Member
    Ιωάννα μου, αυτές τις ποσότητες τις έτρωγα πριν το τρίμηνο! 10 αμύγδαλα; 1 παξιμαδάκι; Και σκας με αυτές τις ποσότητες; Τι στο κομμάτια, εγώ γιατί δεν μπορώ να σταματήσω πριν φάω μισό καζάνι;
    Λόγω της διάρροιας, η πνευμονολόγος μου συνέστησε να φάω μπανάνες για το κάλιο. Πήγα στο σούπερ μάρκετ και πήρα 5-6 κομμάτια, να έχω και για αύριο είπα. Και τελικά τις έφαγα όλες στη δουλειά! Για μεσημεριανό κατάφερα και τις 5,5 πανσέτες (ομολογώ, στην έκτη κόλλησα και την άφησα μισή!). Και για βράδυ έκανα ένα καζάνι σούπα με κοτόζουμο και ρύζι, για να καταφέρω μόλις μισό πιατάκι - λέτε να επέδρασαν τώρα οι μπανάνες;

Senior Member
    Μάλλον έκαναν δουλειά οι μπανάνες ʼννα!
    Εγώ πάλι τσάκισα 2 κριτσίνια με λίγο ρεγκάτο πριν από λίγο γιατί μου ήρθε μια λιγούρα. Πολλές οι λιγούρες τώρα τελευταία!

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Κορίτσια πέρα από πλάκα δεν μπορώ να φάω παραπάνω ποσότητα!όταν προσπαθώ φουσκώνω και μετά τα παρατάω,ξέρω πως αν αφήσω και περάσει λίγη ώρα και πιω κόκα-κόλα μετά θα μπορούσα να φάω λίγο ακόμα αλλά δεν το παίρνω απόφαση,περιμένω να δω τι θα μου πουν στην επανεξέταση την Τετάρτη και βλέποντας και κάνοντας....πάντως ʼννα μου με το παξιμαδάκι και το τυράκι νιώθω φουσκωμένη για ώρες!!!και ειδικά με αυτό το παξιμαδάκι τύπου Κυθήρων!!Τις μπανάνες τις λατρεύω!!!αν δεν φοβόμουν επειδή είναι γλυκές θα έτρωγα τουλάχιστον κάθε μέρα μην σας πως και 2 φορές την ημέρα!!!μαρία μου λιγούρες με έπιαναν την τελευταία εβδομάδα χωρίς να πεινάω και ναι-ναι ακόμα να νιώσω πείνα!!!Το πρωινό ξέρω πως πρέπει να το καθιερώσω ξανά αλλά ξυπνάω γύρω στις 9 και δεν μου βγαινουν ανά τρίωρα τα υπόλοιπα γεύματα κ προτιμώ να μην φάω κάτι εκείνη την ώρα.

Σήμερα
    πρωί: τιποτα
    μεσημέρι : μια κουτάλα φασολάδα,5-6 μαρινάτους σπιτικούς γαύρους,1 φέτα ψωμί,20γρ ένταμ
    απόγευμα : μία μπανάνα,και μετά από λίγο καθαρά λόγω λαιμαργίας μία μικρή αραβική πίτα που μέσα είχε μισό μήλο-ζαχαρίνη-κανέλα ψημένη στην τοστιέρα
    βράδυ : μία μικρή αραβική γεμιστή με 40γρ κεφαλογραβιέρα ψημένη σαν τόστ

εντιτ στο ενδιάμεσα έφαγα μία φέτα τυρί τόστ

Senior Member
    Πέμπτη 24/5
    Πρωί: 1 μπολάκι oatmeal με 2 κομματάκια σοκολάτα s&b, 3/4 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
    Μεσημέρι: 1 μπούτι κοτόπουλο λεμονάτο με πιπεριές, 2 κουτ πουρέ, 3 πηρουνιές βλήτα, 2 κουτ γιαούρτι
    Απόγευμα: 1 digestive χωρίς ζάχαρη
    Βράδυ: μισό μπούτι κοτόπουλο λεμονάτο, 1 κουτ πουρέ, 1 κουτ γιαούρτι, μισό παξιμάδι καλαμποκιού, 1 κομμάτι φέτα

Senior Member
    Παρασκευή 25/5
    Μεσημέρι: μισή μπριζόλα χοιρινή, 1 κολοκυθάκι βραστό σαλάτα
    Απόγευμα: 1 κριτσίνι με λίγο ρεγκάτο
    Βράδυ: 8-9 κομμάτια τηγανιά χοιρινή με 1 κουτ λάδι, 1 κολοκυθάκι βραστό σαλάτα

Senior Member
    Σάββατο 26/5
    Μεσημέρι: 1 μερίδα γαύρο λαδορίγανη στο φούρνο ( με 1 κουτ λάδι), 1 κολοκυθάκι βραστό και μπόλικο σκόρδο ωμό (το ξέρω μπλιαχ για τους περισσότερους αλλά το λατρεύω!), 1 κριτσίνι με λίγο ρεγκάτο
    Απόγευμα: 1 μπάλα παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη στα Δωδώνη ( yummy!) και 1 μίνι ξυλάκι παγωτό φράουλα κρέμα χωρίς ζάχαρη
    Βράδυ: 1 καλαμάκι χοιρινό, 2 πατάτες φούρνου και 1 κουτ τυροσαλάτα, 1 κομματάκι σοκολάτα s&b

Σήμερα με έπιασε τρελή λύσσα για γλυκό Απορώ με τον εαυτό μου πώς κρατήθηκα και δεν έφαγα ζάχαρη με το κουτάλι!

Senior Member
    Eχτες ειχαμε

Πρωινο: Τιποτα

Μεσημεριανο: Μισο μπωλ φακες (τις εκανα εγω 1η φορα και βγηκαν τελειες!! ) με μισο σπιρτοκουτο φετα

Βραδινο: 1 αυγο τηγανιτο (βασικα αλλειψα το τηγανι με υπερβολικα λιγο λαδι και το εκανα!), 3 τηγανιτα μανιταρια (αυτα ηταν χωρις σχεδον καθολου λαδι το ιδιο σαν να τα εψησα μονο στο αντικολητικο) και μισο σπιρτοκουτο φετα

Και ηπια και την βιταμινουλα μου μολις ξυπνησαααα!! :smilegrin:

Senior Member
    Originally posted by welldah
    μπόλικο σκόρδο ωμό (το ξέρω μπλιαχ για τους περισσότερους αλλά το λατρεύω!)
    και γω Μαρία μου, ειδικά με χόρτα, αυγά τηγανητά και γαύρο παστό...

Page 39 of 80 FirstFirst ... 29373839404149 ... LastLast