by-pass και διατροφή - Page 40
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 40 of 80 FirstFirst ... 30383940414250 ... LastLast
Results 586 to 600 of 1188
    Senior Member
    wow θύμισέ μου πόσο καιρό έχεις κάνει την εγχείριση. Εμένα τα όσπρια μου πέφτουν γενικά ακόμη βαριά και ειδικά τα φασόλια τα λατρεύω ρε γαμώτο. Πάντως χρειάζεσαι περισσότερα γεύματα. Πιες ένα ποτήρι γάλα ή φάε ένα γιαούρτι το πρωί και το απόγευμα. Σε αυτή τη φάση χρειάζεσαι πολυυυυύ πρωτεΐνη!
    Αχ Αθανασία εμείς πάσχουμε από το ίδιο κατοχικό σύνδρομο που μου λέει κι ο Κώστας όσον αφορά το φαγητό! Καλά για γαύρο παστό δεν έχω λόγια! Μου φτιάχνει η μαμά μου με καυτερή πιπεριά και μπόλικο σκόρδο... άστα να πάνε! Ειδικά αν συνδυάζεται με βλήτα και φρέσκο ψωμί το καλύτερο φαγητό!

Senior Member
    Στις 29 κλεινω 2 μηνες!!! Πωωωωω σαν εχτες το θυμαμαι που ημουν στο νοσοκομειοοοο!!! :tumble:
    Στο χτεσινο μενου να προσθεσω και 2 πολυ μικρες μπανανιτσες (σε φαση και οι 2 μαζι κανουν μια μεσαιου μεγεθους μπανανα!)....
    Ειναι νωρις θεωρεις για φακες? Γιατι ρωτησα και και στο διατροφολογειο μου εχει φακες και μου καθονται καλα (μονο μια φορα τις εβγαλα γιατι εφαγα γρηγορα...) και ειναι καλη πηγη σιδηρου απο οτι ξερω....
    Εκτος απο το φαγητο σας πινετε τιποτα πρωτεινικα σεικ? Γιατι εβλεπα κατι βιντεακια στο utube και σχεδον ολοι (απο Αμερικη οι περισσοτεροι) επιναν τα σεικ και απο μια χουφτα γεματη χαπια (βιταμινες σε στυλ ζελεδακια και τετοια!)...
    Εμενα οι εξετασεις μου μου εδειξαν μονο μια ανεβασμενη ουρια (και πινω οσο πιο πολυ νερο ρε γαμωτο....) και παιρνω ενα χαπακι για αυτο και μια πολυβιταμινη....

Senior Member
    Τα πρωτεϊνικά σέικ τα είχαμε τον πρώτο μήνα, που δεν υπήρχε η δυνατότητα να πάρουμε όλη την πρωτεϊνη με τη διατροφή. Ένα γιαουρτάκι, ένα ποτήρι γάλα και μισή κούπα αλεσμένο κρεατάκι δεν επαρκούσαν για τα 120 γρ. πρωτείνης που προβλέπει η επέμβαση, οπότε το πρωτεϊνικό σέικ συμπλήρωνε το κενό. Από το μήνα που άρχισαν να αυξάνονται οι ποσότητες, η διατροφολόγος το θεωρούσε πια περιττό. Εγώ ακόμη έχω στο ντουλάπι μου κάποιο πρωτεϊνικό ρόφημα, που το χρησιμοποιώ κυρίως τις μέρες που το μενού δεν περιέχει πολύ πρωτεϊνη.
    Φακές; Τα όσπρια γενικά είναι αρκετά βαριά. Φυσικά, όλα εξαρτώνται από το γιατρό και το διατροφολόγο. Νομίζω η δική μας προτροπή ήταν να προσθέσουμε τα όσπρια μετά το τρίμηνο - ή μήπως το εξάμηνο; Όχι πως τήρησα απόλυτα το πρόγραμμα, αλλά στις περισσότερες οδηγίες όντως διαπίστωσα πως δεν ήταν έτοιμος ο οργανισμός να δεχθεί ακόμη κάτι παραπάνω. Πάντως, η δυσαπορρόφηση δεν επιτρέπει και πολύ απορρόφηση σιδήρου ή άλλων ιχνοστοιχείων από τις φακές, ή από όπου αλλού.
    Για αυτό, για μας τις γυναίκες οι οδηγίες που πήραμε έχουν μία αμπούλα/χάπι σιδήρο καθημερινά μέχρι την εμμηνόπαυση. Επιπρόσθετα στο χάπι πολυβιταμίνης και τις ταμπλέτες ασβεστίου εφ'όρου ζωής. Για σένα ποιά είναι τα συνοδευτικά;
    Η ουρία θα είναι ανεβασμένη για λίγο καιρό, μέχρι να ισορροπήσει η απώλεια. Δεν ευθύνεται το νερό ή η έλλειψη, αλλά η προσπάθεια του οργανισμού να αποβάλλει τα περιττά. Μην σε ανησυχήσει για την ώρα.

Senior Member
    Πηγή ικανής ποσότητας σιδήρου είναι το κόκκινο κρέας και το κόκκινο κρασί,τα άλλα είναι αμελητέα...Όσπρια 2ο μήνα;καλά μπορεί να κάθονται,αλλά τόσο στενά που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι όλα εκεί μέσα,αν κολλήσει τίποτα...και ο φλοιός δεν χωνεύεται ούτε όταν υπάρχουν γαστρικά υγρά,όχι τώρα που δεν υπάρχουν και η ανατομία ακόμη δεν είναι στην πλήρη φόρμα της.

Senior Member
    Originally posted by stelios
    Πηγή ικανής ποσότητας σιδήρου είναι ... το κόκκινο κρασί...
    Τι κρασί Στέλιο; Για να μπορέσω να πιω λίγες γουλίτσες χωρίς υπογλυκαιμία έφτασα στο εννιάμηνο! Μόνο μετά το χρόνο κατάφερα να πιω άνετα 1 γεμάτο ποτηράκι, και δεν μπορώ να φανταστώ πόσο σίδηρο μπορεί να πάρω. Το σίγουρο είναι πως θα πάρω άνετα τις θερμίδες του!

Senior Member
    Ναι,δεν ενδεικνύεται για εμάς,απλά το έγραψα γιατί αυτές οι 2 είναι οι κύριες πηγές σιδήρου σε ικανή ποσότητα.Οπότε μένει το κόκκινο κρέας..

Senior Member
    Αχ ναι ρε παιδια? Τι να πω... Οταν τρωω κρεας ψιλοζαλιζομαι και οταν τρωω οσπρια (εχω φαει 4 φορες μεχρι τωρα...) νιωθω καλυτερα...
    Αννα μου αν μπορεις γραψε μου πια σεικ επαιρνες και τωρα θα παρω και τον γιατρο μου να ρωτησω... Οσον αφορα τα συμπληρωματα παιρνω μονο μια πολυβιταμινη σε μορφη αναβραζον αλλα δεν καταλαβαινω αν κανει διαφορα η οχι... ασβεστιο και σιδιρο οχι... Αλλα θελω να παρω για να μην εχω προβληματα στο μελλον...
    Σημερα λεω να κανω τονο φρεσκο στο φουρνο με ελλαχιστο λαδι και λεμονι πως σας φαινεται?

Senior Member
    Στο Ρίο μας είχανε δώσει μια κούτα φορτιμέλ προμήθεια για ένα μήνα, μέχρι την πρώτη επανεξέταση-αφαίρεση ραμάτων, ανεξάρτητα από την επέμβαση που κάναμε (μπάι-πας ή σληβ). Είναι απαίσια σαν γεύση, και μέχρι στιγμής δεν βρήκα κανέναν που να αντέχει όλες τις γεύσεις - υπάρχουν κάποιοι που ανέχονται τη βανίλια, κάποιοι που ανέχονται τη σοκολάτα, όπως και κάποιοι που απλά αηδιάζουν με όλες τις παραλλαγές! Βρήκα να τα προτείνουν (αυτά ή κάτι παρόμοιο) σε σληβάτους ακόμη και στον Ευαγγελισμό. Είναι έτοιμα πρωτεϊνικά ροφήματα, και θεωρούνται απαραίτητα για τις πρώτες βδομάδες.
    Όταν είχα πάρει τη διαιτολόγο να της πω ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βάλω άλλη γουλιά από το φορτιμέλ στο στόμα μου, μου είχε προτείνει να προσθέσω ένα γιαουρτάκι ακόμη στο ημερήσιο πρόγραμμα. Επειδή όμως δεν χωρούσε ούτε μπουκιά παραπάνω, χρειάστηκε να απευθυνθώ στο ψυγείο μου που ευτυχώς πάντα είχε κάτι σε πρωτείνη σε σκόνη.
    Υπάρχουν πολλά πρωτεϊνικά σέικ στην αγορά, με πολύ καλύτερη γεύση. Μιας και το διαιτολόγιο τον πρώτο μήνα περιέχει 1-2 ποτήρια γάλα, σε αυτό ανακάτευα μια κουταλιά πρωτεϊνη (χωρίς ζάχαρη, υπάρχουν αρκετές στην αγορά με διάφορες υπέροχες γεύσεις) και έκανα τη δουλίτσα μου.

Senior Member
    Α για το φορτιμελ μου το ειχε συστησει και ο γιατρος μου αλλα ειχα ακουσει απο εσας οτι δεν πινεται με τιποτα και τελικα δεν το πηρα... Ψαχνω τωρα ον λαιν αλλα εχουν ζαχαρη ολα! Ειχα πει για τα herballife αλλα οντως εχουν ζαχαρη και αυτα και ειναι και ακριβα... Θα ψαξω κι αλλο... Εσυ ακομα πια εχεις?

Senior Member
    Αυτή την εποχή στο ντουλάπι μου υπάρχει αυτή η πρωτεϊνη:
    http://xtr.gr/proteines/306/ISOPURE_...4s_Best%29.htm
    σε γεύσεις σοκολάτα και τροπικά φρούτα.
    Με λίγο ψάξιμο σε μαγαζιά με αθλητικά συμπληρώματα ή υγιεινή διατροφή θα βρεις αρκετές πρωτείνες χωρίς ζάχαρη - η συγκεκριμένη δεν έχει ούτε καν ασπαρτάμη.
    Η Herbal life έχει και σκέτη πρωτείνη χωρίς ζάχαρη, αλλά πρώτον είναι πανάκριβη και δεύτερον δεν έχει γεύση. Αυτές που λέω την έχουν τη γλύκα τους, το άρωμά τους αλλά όχι τη ζάχαρη.

Senior Member
    Αχ ωραια τα τσεκαρα ηδη και σκεφτομαι να παρω και εγω ενα καλου κακου!!!
    Σε ευχαριστωωωωω!!! :smilegrin:

Today's menu:
    Πρωινο: 1 αυγο στο αντικολητικο και 2 μανηταρια το ιδιο
    Μεσημεριανο: 70γρ κοτοπουλο στο φουρνο με 2 μανηταρια (η που δεν θα φαω οθτε το μισο η θα κατσω ενα 3ωρο και θα μασαω, θα προσπαθησω να κανω το δευτερο!)
    Ενδιαμεσα: 4 ρογες σταφυλι χωρις φλουδα και κουκουτσια και/η 1 ποτηρι γαλα
    Βραδυνο: δεν ξερω! παλι κοτοπουλο? η θα αφησω το γαλα για βραδυνο....

Senior Member
    wow τα πρωτεινούχα ροφήματα είναι απαραίτητα α δε μπορείς να λάβεις αλλιώς την πρωτεΐνη σου. Θα σου πρότεινα όμως να προσπαθήσεις πρώτα να τα καταφέρεις μέσω του φαγητού κι αν το κρέας σε δυσκολεύει μπορείς να δοκιμάσεις ψάρι που είναι πιο εύπεπτο ή περισσότερο τυρί. Πάντως αντικειμενικά ο ευκολότερος τρόπος να πάρεις πρωτεΐνη τώρα είναι το γάλα και το γιαούρτι. Αν σου αρέσει γευστικά το γάλα και δεν έχεις δυσανεξία σαν κι εμένα τότε μια χαρά!

Κυριακή 27/5
    Πρωί: 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι, 2 κριτσίνια κι 1 κομμάτι φέτα
    Μεσημέρι: μισή μπριζόλα χοιρινή και μισό μπολάκι μαρουλοσαλάτα, 2 κουτ γιαούρτι, 1 μίνι παγωτό 0%
    Απόγευμα: 1 digestive χωρίς ζάχαρη, 1 χούφτα καρύδια
    Βράδυ: 2 μπουκιές πίτσα, 1 μερίδα γαύρο και ωμό σκόρδο

Δευτέρα 28/5
    Πρωί: 1 μπολάκι oatmeal με 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
    Μεσημέρι: 1 ντομάτα γεμιστή, 2 κρακεράκια χωρίς ζάχαρη ολικής άλεσης, 1 κομμάτι φέτα
    Απόγευμα: μισό πακέτο κράκερς αλατισμένα ( αυτά τα Pick Crackers με κατέστρεψαν σήμερα!)
    Βράδυ: 1 φιλέτο κοτόπουλο λεμονάτο, 2 κουτ πουρέ

Senior Member
    Ακυρο το βραδυνο και το γαλα... Κοιμηθηκα απο τις 6 το απογευμα και ξυπνησα στις 3 το πρωι... Αυτο το ψαξιμο σπιτιου θα με διαλυσει!
    Ναι πινω γαλα ευτυχως σχεδον 2 ποτηρια την ημερα! Γιαουρτι δεν μπορω να φαω πολυ γιατι με μπουκωνει και μετα νιοθω ενα φουσκωμα για ωρες...
    Για σημερα το μενου δεν ξερω τι εχει ακομα... Λαχανικα, κοτοπουλο, γαλατακι και μπορει κανενα τσαγακι...

Senior Member
    Πέμπτη 31/5
    Πρωί: μισό τοστ με φιλαδέλφεια λάιτ και σολωμό καπνιστό, μισό ποτήρι χυμό πορτοκάλι
    Μεσημέρι: μισό μπούτι κοτόπουλο και μισό κομματάκι πατάτα φούρνου, 2 κουτ γιαούρτι, 2 κριτσίνια κι 1 κομμάτι κασέρι
    Απόγευμα: 2 digestive χωρίς ζάχαρη
    Βράδυ: 2/3 μπούτι κοπόπουλο βραστό και 1 κουτάλα κοτόσουπα, 2 κουτ γιαούρτι, 2 κριτσίνια κι 1 κομμάτι κασέρι

Senior Member
    Παρασκευή 1/6
    Πρωί: μισό τοστ με σολωμό καπνιστό και φιλαδέλφεια λάιτ
    Μεσημέρι: μισό χάμπουργκερ σπιτικό
    Απόγευμα: μισό τοστ με σολωμό καπνιστό και φιλαδέλφεια λάιτ, 1 digestive χωρίς ζάχαρη
    Βράδυ: 2 κομμάτια μοσχάρι κοκκινιστό, 2 κουτ γιαούρτι, 1 κολοκυθάκι βραστό, 2 κριτσίνια και 1 κομμάτι φέτα, 1 digestive χωρίς ζάχαρη

Page 40 of 80 FirstFirst ... 30383940414250 ... LastLast