by-pass και διατροφή - Page 41
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 41 of 80 FirstFirst ... 31394041424351 ... LastLast
Results 601 to 615 of 1188
    Senior Member
    Σάββατο 3/6
    Πρωί: μισό τοστ με καπνιστό σολωμό και φιλαδέλφεια λάιτ, 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
    Μεσημέρι: 1 μερίδα γαύρο λαδορίγανη ( 1 κουτ λάδι), 1 κολοκυθάκι βραστό σαλάτα, 1 μπισκότο πολυδημητριακών χωρίς ζάχαρη και 1 κομματάκαι σοκολάτα s&b
    Απόγευμα: μισό τοστ με καπνιστό σολωμό και φιλαδέλφεια λάιτ
    Βράδυ: 2,5 κομμάτια κοτόπουλο στήθος, μισό μπιφτεκάκι, 1 κομματάκι κεφαλογραβιέρα, 2 μπουκιές ψωμί, 1 κουτ πατατοσαλάτα, 1 κουτ sour cream, 1 ποτήρι μπύρα (βγήκαμε σε μπυραρία)

Το βραδινό φαίνεται ότι είχε περισσότερα λιπαρά απ'ότι έπρεπε γιατί σήμερα το πρωί ξύπνησα με πόνο και επισκέφθηκα το θρόνο δις.

Senior Member
    Μαρια μπορει να ειναι και η μπυρα που να εφταιξε? αν δεν ειχες φαει αμεσως πριν την μπυρα ,μπορει να σε πειραξε που ειχε μισοαδειο στομαχι. λεω εγω τωρα...αν και δεν ξερω πολλα απο παρακαμψεις

Senior Member
    Όχι Κατερινάκι μου δεν ήταν η μπύρα την οποία και ήπια μετά το φαγητό. Η κατανάλωση περισσότερων λιπαρών ή ζάχαρης σε στέλνει στο θρόνο με πολύ συγκεκριμένο τρόπο που μόνο αυτοί με τις παρακάμψεις (και πολύ περισσότερο με τη χολοπαγκρεατική εκτροπή) έχουν τη "χαρά" να βιώσουν! Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου τέτοιο πράγμα! Βέβαια άλλοι έχουν περισσότερη ανοχή από άλλους και σταδιακά με τα χρόνια φθίνει αυτή η λειτουργία του εντέρου. Εγώ επειδή πάντα αντιμετώπιζα πρόβλημα με το έντερό μου ( χρόνια δυσκοιλιότητα με κολικούς και περιόδους κολίτιδας με διάρροιες) είμαι πιο επιρρεπής σε τέτοιου είδους καταστάσεις δυστυχώς

Senior Member
    μου κανει εντυπωση Μαρια μου διοτι δεν εφαγες δα και κανενα παστιτσιο . φανταζομαι αυτο που επαθες ειναι κατι επιπονο και οχι μια απλη κεννωση. να προσεχεις Μαρακι μου για να μην ταλαιπωρησε. σε φιλω

Senior Member
    και απο την αλλη αναρωτιεμαι.... εσεις που εχετε παρακαμψεις αν δεν τρωτε λιπαρα και γλυκα πως στο καλο θα σταματησετε να χανετε βαρος οεο??? περναει αυτο με τον καιρο? και αν ναι σε ποσο καιρο μπορειτε ξανα να φατε πχ σπιτικι πιτα ή κοκκινιστο κρεας κλπ( γιατι δεν μιλαω για τις παλιοπιτες απο φουρνους)?

Senior Member
    Κατερινάκι σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! Αυτό που πέρασα ναι ήταν κάτι επίπονο αλλά δεν είναι σε όλους το ίδιο. Έχω φάει παστίτσιο και σπιτική πίτα αρκετές φορές και μάλιστα αρκετά νωρίτερα ( γύρω στο εξάμηνο) και δε με πείραξαν καθόλου. Ίσα ίσα με βοήθησαν και στο θέμα της δυσκοιλιότητας που συνήθως έχω. Όσο για κοκκινιστά κρέτα τρώω πολύ συχνά απλά όχι πνιγμένα στο λάδι. Όσον αφορά το χθεσινό είναι πολύ πιθανό να με πείραξε η sour cream λόγω της δυσανεξίας που έχω στη λακτόζη αλλά και τα κρεατικά που ήταν όπως έμαθα εκ των υστέρων μαριναρισμένα και σωταρισμένα σε βούτυρο ( καταλαβαίνεις το συνδυασμό!). Όταν μαγειρεύω μόνη μου δεν έχω θέμα.
    Όπως σου είπα και παραπάνω δεν επηρεάζονται όλα τα άτομα το ίδιο. Οι περισσότεροι που ξέρω δεν έχουν κανένα πρόβλημα ακόμη και με τα τηγανιτά αν είναι σε λογικές ποσότητες ( για εμάς λογική ποσότητα θεωρείτα μια κανονική μερίδα). Το πρόβλημα το έχω εγώ που ακόμη βασανίζομαι από κολικούς και είναι κάτι που με ταλαιπωρούσε και πριν την επέμβαση. Αν μη τι άλλο μπορώ να πω ότι βελτιώθηκε κάπως!
    Τέλος όσον αφορά τη σταθεροποίηση του βάρους αυτή έρχεται στην ώρα της για τον καθένα μας. Ο οργανισμός βρίσκει μόνος του την ισορροπία του. Εξάλλου μη ξεχνάς ότι οι ποσότητες που τρώμε εμείς είναι πολύ μεγαλύτερες από τους σληβαρισμένους. Και εννοείται πως σιγά σιγά με τον καιρό σταματάνε να σε πειράζουν τα λιπαρά και η ζάχαρη τόσο πολύ γιατί ο οργανισμός επανεκπαιδεύεται και προσαρμόζεται. Και αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος μας γιατί δεν έχουμε πια αυτή τη δικλείδα ασφαλείας. Γι'αυτό είναι τόσο σημαντικό να κάνουμε και οι ίδιοι αλλαγές και να μην τα περιμένουμε όλα από την επέμβαση.

Senior Member
    ευχαριστω για την επεξηγηση Μαρια μου, η αληθεια ειναι οτι δεν εχω γνωσεις πανω στην παρακαμψη. και σε ευχαριστω που μου το εξηγησες.
    Λενε οτι το εντερο ειναι ο δευτερος εγκεφαλος και ακομη και η ψυχολογια μας μπορει να διαταραξει την ορθη λειτουργια του. Οποτε δεν θελει πολυ αγχος και στενοχωρια γιατι χτυπαει εκει. Χαιρομαι που εχουν βελτιωθει οι κολικοι σου και πραγματι ειναι ουτε στον χειροτερο εχθρο μας οταν συμβαινει αυτο. Να εισαι καλα και να σε προσεχεις.
    Προσωπικα αν θελεις την αποψη μου , διατροφικα σε βλεπω μια χαρα και δεν θα επρεπε να εχεις κανενα φοβο μην ξαναπαρεις κιλα. μονο και μονο που γραφεις εδω τι τρως καθε μερα, υποδεικνυει την πειθαρχια σου στην διατροφη. Μπραβο σου κοριτσι μου εχεις κανεις την υπερβαση σου

Senior Member
    Originally posted by welldah
    φιλαδέλφεια λάιτ, 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι ... λαδορίγανη ( 1 κουτ λάδι)...φιλαδέλφεια λάιτ... 2,5 κομμάτια κοτόπουλο στήθος... 1 κουτ sour cream, 1 ποτήρι μπύρα ..
    Φταίει βέβαια και η μαρινάδα στο βούτυρο, αλλά τα λιπαρά μέσα στη μέρα υπερβαίνουν κατά πολύ τα επιτρεπόμενα. Ο χυμός, αν και δεν περιέχει έξτρα ζάχαρη, ωστόσο έχει αρκετή ποσότητα, και όσο για τη μπύρα κι αυτή ανήκει στα απαγορευμένα για μας (
    Κι εγώ κάνω κάτι τέτοιες παρασπονδίες πού και πού, αλλά τα αποτελέσματα είναι επίσης οδυνηρά! Το τυράκι βοηθάει να είναι λάιτ, αλλά δεν πρέπει να περιέχει πολλά άλλα λίπη εκείνη τη μέρα το μενού. Η πρωτείνη (κρέας, κοτόπουλο, ψάρι) καλό είναι να μένει όσο μακρυά γίνεται από λάδι, κι αυτό όσο γίνεται λιγότερο ψημένο (λίγο λαδολέμονο στο χθεσινό ψητό ψάρι δεν με ενόχλησε καθόλου). Υπάρχει μπύρα χωρίς αλκοόλ στο σουπερμάρκετ (buckler), οπότε φαντάζομαι ότι όλο και κάτι παρόμοιο θα υπάρχει στη μπυραρία. Κάποιες μέρες θα ξεφύγουμε λίγο παραπάνω στην τουαλέτα, αλλά όπως είπε και ο καθηγητής, μια-δυο φορές το μήνα δεν τον ενοχλούνε, φτάνει να μη φτάσει σε καθημερινό επίπεδο και χάνονται οι θρεπτικές ουσίες.

Senior Member
    Να ρωτησω εγω κατι? Η γαστρική παράκαμψη κατά Roux-Y ειναι το μεγαλο η το μικρο μπαι πας?

Senior Member
    Κατερίνα μου σε ευχαριστώ τόσο πολύ για τα καλά σου λόγια! Σημαίνουν πολλά για εμένα κι ας μη σε ξέρω προσωπικά
    ʼννα μου έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα γράφεις! Τώρα που τα βλέπω μαζεμένα όντως τα λιπαρά ήταν αρκετά! Πάντως έχω παρατηρήσει πως συνήθως με πειράζουν τα φαγητά που τρώω έξω αν κι επιλέγω σχεδόν πάντα κοτόπουλο ή κρέας ψητό (όσες φορές έχω επιλέξει ψάρι που το λατρεύω δε με έχει πειράξει ποτέ, δυστυχώς όμως είναι και πολύ ακριβότερο ). Ίσως έχει να κάνει με τον τρόπο μαγειρέματος ή κακής ποιότητας λάδι στο μαρινάρισμα?
    Κι εμένα ο γιατρός το ίδιο μου είπε πως 1-2 φορές το μήνα δεν τον ενοχλούν αρκεί όπως είπες να μην είναι καθημερινό φαινόμενο. Εγώ όμως θα προτιμούσα το 0 φορές το μήνα :P .
    wow η παράκαμψη κατά Roux-N-Y αναφέρεται στην τεχνική της παράκαμψης και όχι στο μήκος της κοινής έλικας. Το μήκος της κοινής έλικας (έντερο) είναι αυτό που καθορίζει το μικρό και το μεγάλο μπαι-πας. Όσο μικρότερο το μήκος τόσο "μεγαλύτερο" το μπαι-πας. Τουλάχιστον έτσι το έχω καταλάβει Ίσως ο Στέλιος, η ʼννα ή η Αθανασία ως παλιότεροι στο κουρμπέτι να μας διαφωτίσουν περισσότερο

Senior Member
    Στις δυσαπορροφητικές επεμβάσεις ανήκουν η γαστρική παράκαμψη κατά Roux-N-Y βραχείας έλικας (που είναι πιο πολύ περιοριστικού τύπου παρά δυσαπορρόφησης), η γαστρική παράκαμψη μακράς έλικας (που είναι επίσης περιοριστικού τύπου, αλλά με περισσότερη δυσαπορρόφηση από της βραχείας έλικας) και η χολοπαγκρεατική εκτροπή ("φερράρι") που είναι καθαυτό δυσαπορροφητική.

Senior Member
    Originally posted by -wow-
    Να ρωτησω εγω κατι? Η γαστρική παράκαμψη κατά Roux-Y ειναι το μεγαλο η το μικρο μπαι πας?
    roux n y είναι η τεχνική που έχει εφαρμόσει ο Καλφαρέντζος, μετά όπως σωστά είπαν τα κορίτσια έχει άλλη έλικα απορρόφησης στην γαστρική παράκαμψη κατά roux n y (μικρό by-pass) και άλλη στην χολοπαγκρεατική εκτροπή κατά roux n y (μεγάλο by-pass)

Senior Member
    'Επιστημονικά' είναι λάθος ο όρος μικρό και μεγάλο μπαι πας.Υπάρχει το γαστρικό μπαι πας και η χολοπαγκρεατική εκτροπή(κατά Μαρσώ,κατά Σκοπινάρο και κατά Καλφαρέντζο).Το γαστρικό μπαι πας είναι όπως σωστά ειπώθηκε περιοριστικού τύπου κατά κύριο λόγο έχοντας και μια μικρή υποβοηθητική δυσσαπορόφηση λόγω μεγαλύτερης τελικής έλικας αλλά μικρότερη διαδρομή πιο πριν,ενώ η χολοπαγκρεατική εκτροπή έχει μικρότερη τελική έλικα αλλά μεγαλύτερη διαδρομή πιο πριν.Τεχνικά διαφέρουν ως προς το μήκος της τελικής έλικας.Η εκδοχή του Ρίο έχει περιορίσει τα 'προβλήματα' των άλλων 2,τοποθετεί τον ακτινοσκιερό δακτύλιο για παν ενδεχόμενο μελλοντικά,αφαιρεί χολή και σκωλεικοειδήτη,δεν πειράζει και τον πυλωρό όπως γίνεται στη Μαρσώ,έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Senior Member
    Παιδιά σας ευχαριστούμε για τις διευκρινίσεις

Κυριακή 3/6
    Πρωί: 2 κριτσίνια και 1 κομμάτι κασέρι
    Μεσημέρι: 1 μπούτι κοτόπουλο, 1 κουτ ρύζι, 2 κουτ γιαούρτι
    Απόγευμα: 1 κριτσίνι και λίγο κασέρι, 1 μπισκότο πολυδημητριακών χωρίς ζάχαρη
    Βράδυ: 1 μικρό κομμάτι αρνί μπούτι (χωρίς ορατό λίπος) φρικασέ, 1 πηρουνιά μαρούλι από το φρικασέ, 1 κριτσίνι και 2 κουτ γιαούρτι

Senior Member
    Δευτέρα 4/6
    Πρωί: 2 κριτσίνια με 1 κομμάτι κασέρι
    Μεσημέρι: 1 μικρό κομμάτι μοσχάρι βραστό, μισό κουπάκι σούπα
    Απόγευμα: μισό τοστ με σολωμό και φιλαδέλφεια λάιτ, 1 μπισκότο πολυδημητριακών, μισό ποτήρι χυμό πορτοκάλι
    Βράδυ: μία μπουκιά μοσχάρι βραστό και 1 κουταλιά σούπα

Σήμερα έφαγα με το ζόρι. Πρέπει να με γυροφέρνει κρύωμα

Page 41 of 80 FirstFirst ... 31394041424351 ... LastLast