by-pass και διατροφή - Page 53
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 53 of 80 FirstFirst ... 343515253545563 ... LastLast
Results 781 to 795 of 1188
    Senior Member
    Originally posted by pgt397
    Πολυ αστειες οι μεριδες......ενα δεκατιανο μου light!
    Όπως σου είπε και η Νίνα, αυτό το thread είναι για εγχειρισμένους, και δη για φρεσκοεγχειρισμένους, οπότε ούτε για αστείο μην σκεφτείς ότι θα μπορέσεις να "αντιγράψεις" κάποιο ημερήσιο μενού. Οι μερίδες δεν είναι "αστείες", είναι το μόνο που αντέχει ό,τι έχει απομείνει από το δύσμοιρο στομάχι, και με πολύ κόπο κατεβαίνει μπουκιά μπουκιά και γουλιά γουλιά.
    Με το βάρος που έχεις, σίγουρα δεν είσαι υποψήφιος για επέμβαση. Λίγη προσοχή στη διατροφή χρειάζεσαι, να προσθέσεις κίνηση στη ζωή σου και να αφαιρέσεις λίπη και περιττές θερμίδες πχ ζάχαρη και αλκοόλ. Με λίγη θέληση, θα τα καταφέρεις, και ήδη είσαι σε καλό δρόμο!

Senior Member
    Οπως ειπαν κ τα κοριτσια πιο πανω αυτο το τοπικ δεν ειναι για σενα.Γι'αυτους που δεν εχουν κανει επεμβαση κ το παλευουν ειναι το"τι εφαγα σημερα" http://www.eatingdisorders.gr/forum/...ad.php?tid=721

Senior Member
    Σημερα ειχαμεεεε:

Πρωι: 1/3 μπανανας.

Μεσημερι: 70γρ μπριζολα χοιρινη, 1 ντοματα ξεφλουδισμενη (μιση εμεινε!! χιχχιιχ), 3 κομματακια αγγουρι και ελαχιστη φετα, η σαλατα ειχε 1 κουταλια του γλυκου λαδι και 1 κουταλια της σουπας ξυδι.

Ενδιαμεσα: Την υπολοιπη μπανανα απο το πρωι (ηταν μικρουλα, σαν 1/3 μιας μεγαλης ηταν) και 1 νεκταρινι.

Αργοτερα: 1 μικρο κομματι παστελι

Βραδυ: Ντοματοσαλατα (1 ντοματα ξεφλουδισμενη, λιγο αγγουρι και κρεμμυδι, λαδι, ξυδι το ιδιο με μεσημερι!) και 1 βραστο αυγο (το εφαγα σε 3 δοσεις, περιμενα ενα 7λεπτο μεταξυ των δοσεων..).

Πλας μια κοκα κολα zero την οποια την μοιρασα σε μεσημεριανο και βραδυνο διαφορετικα δεν μπορουσα να φαω ουτε τα μισα..

Senior Member
    Αν σκεφτείς πως η πρωτείνη σου ήταν 70 γρ. μπριζόλα, ελάχιστη φέτα και ένα αβγό, για εξάμηνο μάλλον λιγοστή μου φαίνεται. Γιατί σπαταλάς την ποσότητα σε μπανάνες και νεκταρίνια, και δεν προτιμάς κάτι σε γαλακτοκομικό; Η κόλα βοηθάει να αυξηθεί η ποσότητα - ποιός θα το έλεγε ότι χρειάζεται να προσπαθήσουμε για να αυξήσουμε την ποσότητα - αλλά χρειάζεται να προσέχουμε την ποιότητα. Πχ το παστέλι νοστιμότατο, γλυκύτατο και απαγορευμένο - όποια απόπειρα να φάω κλεφτά μια μπουκιά, κατέληξε να ιδρώνω και να ζαλίζομαι. Δεν σε ενόχλησε καθόλου; Βλέπω πως το βραστό αβγό σε ενοχλεί και θέλεις τρεις δόσεις για να το καταφέρεις. Εμένα μου έρχεται ακόμη και τώρα βαρύ το βραστό, για αυτό ταράζω τα μελάτα ή τα "τηγανητά" - χωρίς λάδι φυσικά.

Senior Member
    Aννα μου, ηπια αργοτερα και 150μλ γαλα! Κοιτα απο την στιγμη που δεν μπορω να φαω αλλο και σκαω και ΠΡΕΠΕΙ να φαω κατι και τα φρουτα δεν με φουσκωνουν, απο το να αφησω το στομαχι μου αδειο προτιμω να φαω ενα φρουτο..
    Το παστελι ηταν ενα κομματακι, οπως ειναι ηδη κομμενο, ενα μικρο κομματακι! Δεν με πειραξε τοσο που να τρεχω τουαλετα η να ιδρωνω κτλ αλλα μου ειχε κατσει λιγο βαρυ και εκανα 2 ωρες να το "χωνεψω"..
    Απλα προσεχω πως τα τρωω γιατι εκανα την βλακεια μια φορα να φαω λιγο πιο γρηγορα το αυγο και μου ανεβαιναν σαλια και ειχα μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ δυσφορια και λεω ετσι εισαι? Οκ θα παρω τον χρονο μου για να σε φαω αλλη φορα!
    Αγγλια επινα πιο πολυ γαλα, εδω και τα 150μλ μου φανηκαν πολλα! Ισως με την ζεστη να μην μπορω να φαω τοσο οσο πρεπει.. Παντως πανω απο 70-80γρ κρεας, δυσκολα θα φαω.. Εκτος και αν ειναι σε δοσεις και η διατροφολογος μου μου ειπε να τεειωνω το μεσημεριανο μου σε μιση ωρα. Να μην το χωριζω γιατι αν ειναι να τρωω καθε μιση ωρα και απο μια μπουκια θα επρεπε να τρωω ολη μερα και αυτο θεωρειτε τσιμπολογημα και οχι μεσημεριανο...

Senior Member
    Εφόσον τα φρούτα δεν σου προκαλούν dumping, καλώς τα τρως. Εγώ ακόμη και τώρα αν φάω σκέτα τα φρούτα μου, με πιάνει η γνωστή πια ζαλάδα, οπότε προτιμώ να τα αφήνω για συμπλήρωμα στο τέλος κάποιου γεύματος. Τώρα το καλοκαίρι τσίμπησα λίγο καρπούζι - πάντα συνοδεία φέτας - και δεν γλίτωσα το dumping.
    Το ότι σου έκατσε βαρύ το παστέλι, το πιστεύω - το μέλι είναι πιο βαρύ από τη ζάχαρη και τη φρουκτόζη. Τουαλέτα θα τρέξεις με τα λιπαρά, όχι με τα γλυκά. Ίσως ακόμη δεν έχεις φάει την ποσότητα που θα σε ενοχλήσει, οπότε για την ώρα είσαι προστατευμένη από το dumping.
    Αυτό με τη μισή ώρα για το γεύμα, δεν το έχω ξανακούσει. Ειδικά τις πρώτες βδομάδες μετά την επέμβαση, έκανα πάνω από μισή ώρα για ένα κουπάκι αλεσμένο ή γιαουρτάκι. Ακόμη και τώρα μπορεί κάποιο γεύμα μου να κρατήσει περισσότερο, ειδικά όταν είμαι έξω ή με παρέα - φαντάσου να έχεις χρονόμετρο και να λες "πέρασαν τα 30', ό,τι μάσησα μάσησα, εδώ βάζω φρένο"! Δεν ξέρω αν αυτό θεωρείται τσιμπολόγημα, αλλά εφόσον το τσιμπολόγημα αφορά κυρίως τα επιτρεπόμενα πρωτεϊνούχα, δεν βλέπω γιατί να βλάπτει.
    Η ζέστη σίγουρα επηρεάζει. Πιες περισσότερα υγρά, νερό ή τσάι.

Senior Member
    Αννα μαλλον δεν θυμασαι η δεν το προσεξες οταν το ειπαν.Γαλα,γιαουρτι κ τα ενδιαμεσαΑ σε 20 λεπτα κ τα γευματα σε μιση ωρα.Αυτες τις οδηγιες μας εδωσαν.Ας ειναι πρωτεινουχο,τα γευματα πρεπει να ειναι ανα 3 ωρες.Αυτο μου το τονισε ο ιδιος ο καθηγητης.

Senior Member
    Και εμενα αυτο μου ειπε η διατροφολογος μου! Οχι αν ζοριζομαι η να τρωω γρηγορα αλλα να τα καταφερνω σε μιση ωρα! Πραγμα που μπορει να γινει αλλα δυσκολα.. Οταν ειμαι εξω μου παιρνει πιο πολυ ωρα για να φαω, αλλα και παλι ειναι αναλογα το φαγητο.. Ας πουμε αν ειναι να φαω φακες μαζι με φετα, θα φαω τις φακες μου (κανενα 30-40λεπτο τα 170μλ) και ΜΕΤΑ θα φαω την φετα! Ο συνδιασμος με κανει να τα βγαζω!!

Senior Member
    Πρώτα να τρως τα πρωτεινούχα και τα χρήσιμα(πχ φέτα) και μετά αν υπάρχει χώρος τα υπόλοιπα.Ο σίδηρος από τις φακές είναι πολύ λίγος έως ελάχιστος μπροστά στο ασβέστιο που θα πάρεις από τη φέτα.

Senior Member
    Εχει δικιο σε αυτο που ειπε ο Στελιος κ σου φωναζουμε ολοι συνεχεια,πρωτα οι πρωτεινες κ μετα ολα τ'αλλα.,Να σου πω ομως οτι δεν τρωμε ποτε φετα με τις φακες κ γενικα με τα τροφιμα που περιεχουν σιδηρο γιατι δεν απορροφαται.Αντιθετα πινουμε λιγο φυσικο χυμο πορτοκαλι.Ποια φετα παιρνετε με λιγα λιπαρα βρε παιδια,γιατι η κανονικη απαγορευεται δια ροπαλου!Πεστε μου γιατι αυριο που θα μπορω να φαω ενα γευμα θα ειναι μονο τυρι.Ουτε εγω δεν ξερω πως αντεξα τοσο καιρο χωρις να φαω τυρι!

Senior Member
    Τυρί με λίγα λιπαρά είναι κασέρια τύπου μίλνερ, φίνα κλπ. Έχει πολλά με χαμηλά λιπαρά, ακόμη και φέτα έχω πετύχει με λίγα λιπαρά.

Senior Member
    Υπάρχει στο Μασούτη φέτα Καραγκούνη με λίγα λιπαρά(είναι και δικό μας παιδί ο άνθρωπος τον Δεκέμβριο χειρουργήθηκε) και είναι πολύ καλή

Senior Member
    Σημερα:

Πρωι: 1 ποτηρι γαλα

Ενδιαμεσα: Τιποτα μετα πηγα παλι για υπνο, δεν ειχα κοιμηθει ολη νυχτα

Μεσημερι: 93γρ μπιφτεκι μοσχαρισιο (εσκασα νομιζα οτι θα σκασει το στομαχι μου και αλλη φορα θα μεινω στα 50-60γρ!) σκετο και 1/3 ποτηρι κολα zero

Ενδιαμεσα: 1/5 μπανανας

Απογευμα: 1 ποτηρι γαλα

Βραδυ: Τιποτα, ημουν εξω

Senior Member
    παιδιά με αγχώνει αυτό το πρέπει να φας γιαούρτι τυρί gala..δεν τρώω τίποτα από όλα αυτά ούτε και τώρα ..τυρί κίτρινο μονο σε tost, γιαούρτι μονο σε πολύ μεγάλες ζεστες και αυτό με φρούτα και gala στον καφέ μου ...μονο τώρα αναγκαστικά με το sake. τι στο καλο θα κάνω? καλά για φέτα δεν το συζητάω καν...θα είναι ένα κομματάκι όσο με το δάχτυλο μου και αυτό πρέπει να είναι μέσα σε ζεστό φαγητό για να μαλακώσει πολύ πολύ...

τι θα κάνω????

Senior Member
    Όταν πρωτοδιάβασα το μενού της χολοπαγκρεατικής, ενθουσιάστηκα γιατί συνέπεσε με το διαιτολόγιο που έτσι κι αλλιώς προτιμούσα - κρέατα, γαλακτοκομικά, σαλάτα στο τέλος. Μετά την επέμβαση, διαπίστωσα πως ενώ πριν έπινα μέχρι και δύο λίτρα γάλα ημερησίως μονοκοπανιάς, ξαφνικά ακόμη και το ένα ποτηράκι μου έφερνε... προβλήματα :sniffle: Η απάντηση της διαιτολόγου: αρκετοί παθαίνουν δυσανεξία στη λακτόζη, φάε καλύτερα γιαουρτάκι ή τυρί.
    Άκουσα πολλούς να διαμαρτύρονται για την "υποχρεωτική" σίτιση με γιαούρτι και γάλα για λίγες βδομάδες. Ίσως επειδή μου αρέσουν πολύ, τη λάτρεψα αυτή τη φάση, ακόμη κι αν χρειάστηκε να αντικαταστήσω το γάλα από γιαούρτι.
    Νίνα, αν θεωρήσεις τη φέτα σκληρή για μάσημα, και όντως είναι στην αρχή, υπάρχει και το ανθότυρο που είναι πολύ μαλακό. Δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορείς να βρεις στην Ολλανδία, όμως είναι πολύ ευκολομάσητο.

Page 53 of 80 FirstFirst ... 343515253545563 ... LastLast