Results 826 to 840 of 1188
Thread: by-pass και διατροφή
-
01-09-2012, 18:42 #826
επιτέλους επιτέλους έφτασε η αρχή του τέλους
του τέλους τον κιλών εννοείτε
θα γράψω το βραδυ όταν τελειώσει η μέρα τι άλλο έφαγα γιατί σήμερα έρχεται κόσμος να με δει έχουμε πάρτου στο σπίτι και ο antoine κάνει bbq . εγώ φυσικά θα φάω λίγο κοτοπουλάκι βραστό αλλα για την παρέα θα περιμένω εκείνη την ώρα
Να ρωτήσω? όταν λέτε πίνετε κόκα κόλα για να πάει κάτω φαΐ τι εννοείτε? κάτω στο στομάχι ? η κάτω από το στομάχι στο έντερο? δηλαδή την ώρα που τρώτε την πίνετε? δεν κρατάτε αυτό που μας λένε ότι τα υγρά θα είναι μιση ώρα μετά η μιση ώρα προ γεύματος?
- 02-09-2012, 09:33 #827
Η κόλα (πάντα λάιτ) επιτρέπεται μετά από λίγους μήνες, όταν έχουμε αρχίσει να τρώμε σχεδόν κανονικά. Η χρήση της δεν είναι "για να πάει κάτω το φαί", αλλά εμπειρικά έχουμε ανακαλύψει ότι βοηθάει να αντιμετωπίσουμε το μπούκωμα. Από το Ρίο τη συνιστούν σε κάθε κλήση για τροφή που σφήνωσε στο γαστρικό σύστημα. Σκοπός δεν είναι να πάει η τροφή στο στομάχι, αλλά να ξεκολλήσει από κει που σφήνωσε.
Η οδηγία τα υγρά να είναι μισή ώρα προ και μετά το φαγητό οφείλεται στη μικρή χωρητικότητα, και αν πιεις νερό, τσάι ή χυμό λίγο πριν, τότε δεν θα μπορέσεις να φας όλη την ποσότητα που χρειάζεσαι. Αν τα πιεις αμέσως μετά, δεν θα έχει προλάβει να κατέβει η τροφή και θα μπουκώσεις με το νερό. Η κόλα, λόγω του ανθρακικού, έχει διαφορετική λειτουργία και κατεβαίνει κατευθείαν, και μάλιστα κατεβάζει και ότι βρει στην πορεία της. Δεν θα στη συνιστούσα στη φάση που είσαι τώρα και πρέπει να μάθεις να τρέφεσαι από την αρχή. Έχεις πολύ δρόμο μπροστά σου, και καλύτερα να κάνεις υπομονή για την κόλα μέχρι να αρχίσεις να "ξεχνιέσαι" και να κατεβάσεις κάτι πιο βιαστικά αμάσητο. Για αυτό και σας είχανε τόσες πρόβες στην Ολλανδία να μασάτε 30 φορές κάθε μπουκιά - κρίμα που έχασες το "μάθημα" :wink1: Εσύ ξέρεις: το μπλέντερ θα γίνει πολύτιμος σου σύμμαχος τώρα στην αρχή, μη βιαστείς να ζορίσεις τον οργανισμό σου. Το βραστό κοτοπουλάκι είναι πολύ νόστιμο να το πολτοποιήσεις με λίγο ζουμάκι του, θα γίνει μια υπέροχη βελουτέ σουπίτσα! Μπάρμπεκιου για να υποδεχτούν μια φρεσκοεγχειρισμένη που τρώει μισή κουπίτσα αλεσμένα - μαρτύριο :flaming:
02-09-2012, 11:23 #828
Originally posted by anna65
Μπάρμπεκιου για να υποδεχτούν μια φρεσκοεγχειρισμένη που τρώει μισή κουπίτσα αλεσμένα - μαρτύριο :flaming:
ahahaha άστα να πάνε
πέρασα όμως πολύ ωραία εχθές καθίσαμε μέχρι αργά κατά τις 2 έφυγε ο κόσμος το χάρηκα παρα πολύ!!!
εμενα μου φτιάξανε κάτι σουβλάκια από κοτόπουλο φυσικά χωρίς αλάτια και μπαχαρικά και καυτερά που τα κάνουν εδώέφαγα δυο (7 πολύ μικρά κομμάτια) ήταν 145gr κρέας αλλα επειδή το είδα πως δεν θα μπορέσω να φάω τα αλλα δυο γεύματα μου (αυτό ήταν το 4ο) νομίζω πως πήρα την προτείνει μου για την ημερα
αποφάσισα να κρατήσω τα καλύτερα από τις δυο διατροφέςδεν μου έχει κάνει κανένα μα κανένα πρόβλημα το να μασήσω την τροφή. δεν αισθάνομαι κάτι κακό να συμβαίνει ούτε μπούκωμα να με πνιγει ούτε τίποτα.απλά αισθάνομαι πως έχω φάει ένα κατσίκι μονη μου
Να τι έφαγα εχθές τελικά
πρωινό στις 7 (νοσοκομείο): μια φρυγανιά με μιση μερίδα besel και μια λεπτή φέτα τυράκι 30+ , 200gr gala (αυτό έκανα ένα τρίωρο να το πιω)
μετά ξεχάστηκα και έτσι έφαγα στις 4, 12 κουταλιές γιαουρτάκι όχι πλήρες αλλα ούτε και αποβουτυρωμένο (ξέχασα πως λέγεται καλε δεν πάμε καλά)
στις 6 άρχισα να ζαλίζομαι δεν πεινούσα αλλα ζαλιζόμουν και έτσι πήρα μια φέτα τυράκι 30+
στις 9 έφαγα τα δυο "κοτοσουβλακια" που σας είπα και upia και ένα crystal clear .
το crystal clear δεν θυμάμαι αν το έχουμε στην ελλάδα. είναι σαν χυμός αλλα χωρίς χρώμα μοιάζει δηλαδή με νερό αλλα έχει γεύσεις (εμενα μου αρέσει το ροδάκινο) και έχει μια θερμίδα τα 250gr. είναι με ασπαρτάμη δηλαδή diet . εδώ με είπαν ότι τους πρώτους μήνες να επιλέγω να πίνω κάτι που είναι διάφανο όπως αυτός ο χυμόςp
το ζάχαρο μου συνεχίζει με 10 μονάδες μονο novorapid (η γρηγορη ισνουλίνη) να σε κανονικές τιμέςαυτό με χαροποιεί ιδιαιτερα
02-09-2012, 11:40 #829
Αν δεν έχεις πρόβλημα να μασήσεις την τροφή, μπορείς να ξεπεράσεις το στάδιο των αλεσμένων - φυσικά, προϋπόθεση είναι να κάνεις εσύ το μπλέντερ με πολύ καλό μάσημα!
Το γιαούρτι όχι πλήρες όχι αποβουτυρωμένο φαντάζομαι ότι είναι 2%, και το νερό με γεύσεις έχει έρθει και στην Ελλάδα.
Ήμουν διαβητική όταν έκανα την επέμβαση, αλλά με χάπια. Τη "χαρά" της ινσουλίνης την απόλαυσα με το παραπάνω στις δύο εγκυμοσύνες (διαβήτη κύησης) και μετά τη δεύτερη καισαρική μου έμεινε ο διαβήτης προίκα. Με το μπαι-πας μου είχε εξηγήσει ο καθηγητής ότι ο διαβήτης θα έμενε στο χειρουργείο, και όντως από την επόμενη μέρα σταμάτησα τα χάπια. Οι τιμές του σαχάρου ήταν λίγο τσιμπημένες στο μήνα και στο τρίμηνο (γύρω στο 120), όμως στο εξάμηνο έγιναν για πρώτη φορά φυσιολογικοί και στο χρόνο η γλυκοζιωμένη βγήκε στο εκπληκτικό 3,5 κάνοντας τον ενδοκρινολόγο να σκίζει τα πτυχία του... Δεν ξέρω αν το δικό σου σάχαρο είναι της παχυσαρκίας, οπότε θα απαλλαγείς σύντομα από τις ινσουλίνες, ή αν είναι ο "νεανικός", που πάντως θα ρυθμίζεται πολύ πιο εύκολα από πριν.
Χαίρομαι που αν και φρεσκοεγχειρισμένη αντέχεις τα ξενύχτια μέχρι τις 2. Θυμάμαι στο δικό μου πρώτο μήνα με το ζόρι σερνόμουνα μέχρι την τουαλέτα του σπιτιού μου! Κάθε οργανισμός έχει άλλες αντοχές, και συ έχεις αρχίσει ήδη να μασάς! Καλή συνέχεια και γρήγορες κατηφόρες!
02-09-2012, 15:43 #830
Νινακι μου μπραβο που τα πας καλα!! Εγω δεν ξερω επειδη μου φαινεται πολυ νωρις για μασημα, δεν εισαι καν στην φαση των αλεσμενων, θα σου ελεγα ρε αγαπη να πινεις σουπιτσες.. Δεν ξερω απλα επειδη μπορει να νιωθουμε καλα αλλα στην συνεχεια να παει κατο στραβα και να ταλαιπωρουμαστε, περιορισου για λιγο τωρα και στην φαση των αλεσμενων, μασα! Και εγω ετσι εκανα, ελεσμενη μονο πατατα κολοκυθι εφαγα!! χαχαχχχα
Μην με παρεξηγισεις ναι? Πραγματικα απο αγαπη και ενδιαφερον στα λεω!
145γρ κρεας ρε θηριο??? Μπραααβο!!! Εγω γιατι ακομα και τωρα πανω απο 70γρ δεν την παλευω καθολου???
Εχτες ειχαμε:
Πρωι: Τιποτα (κοιμομουν)
Μεσημερι: 173γρ φακες!
Ενδιαμεσα: Τιποτα, ετοιμαζομουν για εξοδο!
Βραδυ: Σαλατα με μαρουλι, ροκα, λαχανο (ελαχιστο) και κοτοπουλο ψητο στα καρβουνα, μεσα στην σαλατα, με σαλτσα του Καισαρα (70 θερμιδες το κουταλακι του γλυκου, εβαλα 4..)
Συνοδιας κοκα κολας λαιτ!
Αργοτερα ηπια και μια μπυρα ΧΩΡΙΣ αλκοοολ, 70 θερμιδες εχει!
Χαλια τα πηγα εχτες, σημερα θα τα παω καλητερα! Θα πιω και λιγο γαλα, αλλα εχουμε με 3,5% λιπαρα ρε γαμωτο, το 1,5% το εδωσα κατα λαθος στις γατες μου!
02-09-2012, 15:57 #831
αφού δεν με κάνει πρόβλημα γιατί να μην γίνουν τα δοντάκια μου το multi moulinex?
άμα κάνω πάντως κάτι σε πουρέ με κολοκυθ" και "πατατουλα" με φαίνεται ωραίο μου έλειψαν και οι γεύσεις με το sake που έπινα τόσο καιρό
Ανά ο διαβήτης μου ήταν σε περίεργη ηλικία . μικρή για να έχω διαβήτη τον μεγάλων..μεγάλη για να έχω διαβήτη εφηβικό..ήμουν 27 χρόνο όταν τον βρήκαμε. πιστεύω πάντως πως ήταν από τα κιλά και ελπίζω να φύγει και να εξαφανιστεί και να πάει στον αγύριστο μαζί με την χοληστερίνη και την αρθρίτιδα..φαντάζομαι μονο ο υποθυρεοειδισμός θα μου μείνει αλλα δεν πειράζει
02-09-2012, 18:52 #832
Wow, βλέπω μετράς προσεκτικά τα γραμμάρια και τις θερμίδες, αλλά προτιμάς τη μπύρα (έστω και χωρίς αλκοόλ) από τις πρωτείνες. Εκτός και αν μετράς στις πρωτείνες και τις φακές, που όντως έχουν πρωτείνες αλλά δεν απορροφούνται τόσο πολύ όσο τα κρεατικά-πουλερικά-ψαρικά. Το μπαι-πας που έχουμε κάνει έχει αλλάξει εντελώς την γαστρική συμπεριφορά μας. Οι σληβάτοι μετράνε τις θερμίδες, εμείς μετράμε την ποσότητα πρωτείνης που καταφέρνουμε καθημερινά. Το ζητούμενο δεν είναι πια η μικρή κατανάλωση θερμίδων, γιατί έτσι κι αλλιώς έχουμε δυσαπορρόφηση. Το ζητούμενο είναι να μην λείψουν ουσίες από τον οργανισμό μας. Καλό το ψητό κοτόπουλο, δεν ξέρω όμως γιατί θεωρείς απαραίτητο να προσθέσεις σάλτσα του Καίσαρα, που δεν ξέρω τι είναι αυτό αλλά σημασία δεν έχει πόσες θερμίδες είναι αλλά πόσα λιπαρά έχει. Καλύτερα να φας πρώτα όση ποσότητα σκέτου κοτόπουλου μπορείς να κατεβάσεις, και ύστερα να τσιμπολογήσεις όση από τη σαλάτα μαρούλι-λάχανο-ρόκα με σάλτσα χωρέσει ακόμη, με την ευγενική συνδρομή της κόλας λάιτ βεβαίως βεβαίως! Όσο για τη μπύρα χωρίς αλκοόλ, ζήτησα το οκ για μία το μήνα και πήρα το οκ για μία τη βδομάδα!
Νίνα, όντως οι ποσότητες είναι τεράστιες. Τόσες μέρες μετά την επέμβαση κάναμε 45' να πιούμε ένα μπουκαλάκι νερό, όχι να καταφέρουμε 145 γρ. κρέας! Αυτό είναι ποσότητα εξαμήνου! Αφού τα καταφέρνεις μέχρι τώρα, συνέχισε να κάνεις το μπλέντερ! Στο κάτω κάτω, ξέρεις τι να κάνεις αν πεις το δεσπότη παναγιώτη!
02-09-2012, 20:40 #833
Σήμερα έκανα ένα φαγητό που το έκανε η αδερφή μου στα μωρά . έβρασα "πατατουλα" καροτάκι κολοκυθάκι και κωτούλα στήθος. ακόμα δεν έφαγα βεβαια θα φάω στις 9 μέτρησα και τα γραμμάρια του κοτόπουλου που πρέπει να φάω να ξέρω τι θα βάλω στο πιάτο
και θα προσθέσω ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι (μπας και παο τουαλέτα)
σήμερα έφαγα
μια φέτα ψωμάκι με "κασερακι" για πρωινό
ένα αυγό βραστό για μεσημεριανό μια χαρά μου έκατσε
έχω ένα ποτήρι gala το παλεύω από το πρωί
το βραδυ θα φάω αυτό που προανέφερα και ίσος αργότερα να πάρο και καμια φετουλά "κασερακι" σκέτη ελπίζω να συμπλήρωσα την προτείνει τις ημέρας
να σας πω την αλήθεια μασάω pooooooolu καλά μερικές φορες και πάνω από 30 φορες και δεν βιάζομαι ..δεν θα πάει πουθενά το φαΐ μου και εγώ δεν πεινάω βέβαιος βέβαιος οποτε παίζω λίγο και σιγά σιγά το καταφέρνω
ακόμα πρόβλημα δεν έχω εκτος που δεν μπορώ να παο να τουαλέτα ακόμα δεν έχω πάει και αν δεν παο και αύριο θα πάρο τηλέφωνο να μου δώσουν κάτι ..δεν πονάω στις τομές και άρχισε να πονάει η κοιλια μου που δεν παο τουαλέτα !!!!!!!!!!!
02-09-2012, 21:00 #834
Δεν γραφω συχνα γιατι η διατροφη μου ειναι πανω κατω η ιδια.Σημερα λοιπον:
Πρ.Τιποτα(για πρωτη φορα αλλα ειχα παει σε μνημοσυνο)
Δεκ.1 ποτηρι γαλα.
Μεσ.1 μπιφτεκι 45 γρ,ενα φετακι τυρι,2 κουτ.γλυκου κολοκυθακι στον ατμο οπως κ το μπιφτεκι.
Απογ.Μισο γιαουρτι,5 κουτ.γλυκου ροδακινο.
Βραδυνο.Θα φαω,1 φετα γαλοπουλα κ ενα κομματι τυρι ολα μαζι 60 γρ περιπου.
Ξερω οτι σημερα δεν εφαγα ολη την πρωτεινη μου αλλα ειναι εξαιρεση γιατι ελειπα το πρωι κ μετα ειχα πολλες δουλειες που θα εφευγαν τα παιδια.Αυριο θα ξαναμπω στο ρυθμο μου.
03-09-2012, 11:33 #835
4,2 ουρικό οξύ, 78 τριγλυκερίδια, 163 ολική χοληστερίνη, 85 σάκχαρο, 4,2 γλυκοζιωμένη - τι να πω, αυτές τις τιμές δεν τις είχα ούτε στα 18 μου! Όλες οι τιμές (Νάτριο, σίδηρο, λευκώματα, Β12 κλπ) είναι πολύ καλές, πράγμα που σημαίνει ότι καλά τα πάω με τη διατροφή μου!
03-09-2012, 12:39 #836
φοβερες οι εξέτασης σου Αννούλα μου φοβερες!!!!! πολύ χαίρομαι κούκλα μου που είναι τόσο καλές ελπίζω για όλες μας να έχουμε τέτοια "αποτελσματα"
εγώ εχθές το βραδυ αποφάσισα να μην βάλω και την insoulatard την ινσουλίνη την αργή που λέμε..ήθελα να δω αν το πρωί το ζάχαρο μου θα ήταν normal η όχι..και ήταν ρε παιδιά..απίστευτο μου φαίνεται..θα πάρο τηλέφωνο την διαβητολογική νοσοκόμα σήμερα να δω τι θα μου πει
03-09-2012, 12:47 #837
Δεν έτυχε, πέτυχε :smilegrin: Μακάρι Νίνα μου να γλυτώσεις μια για πάντα από την ινσουλίνη! Αν υπάρχει ένας τρόπος θεραπείας, είναι μόνο το γαστρικό μπάι-πας!
http://www.healthyliving.gr/2011/06/...%CE%B5-%CE%B1/
03-09-2012, 19:01 #838
Aννα μου δεν προτιμω με την καμια την μπυρα απο την πρωτεινη, βγηκαμε, κατι επρεπε να παρω, ηξερα οτι επιτρεπεται μια μπυρα χωρις αλκοολ μια στο τοσο και την πηρα.. Η σαλτσα ηταν λαιτ, με λιγες θερμιδες και με λιγα λιπαρα.. Εφαγα το κοτολουλο σε συνοδια με την σαλατα γιατι δεν πηγαινε κατω με τιποτα! Αρα προτιμησα να τα φαω μαζι μιας και κατεβαιναν καλητερα! Σε καμια περιπτωση παντως δεν ισχυει αυτο με την μπυρα..
Κια τα φαγητα τα ζυγιζω γιατι θελω να εχω ενα μετρο και να ξερω ποτ θα φαω, θα παρω τις καταλληλες θερμιδες και πρωτεινη και δεν θα σκασω και θα νιωσω δυσφορια..
03-09-2012, 19:27 #839
Αχ αυτό το βάσανο τι να πάρεις στην έξοδο! Η μπύρα χωρίς αλκοόλ, ο καφές με ζαχαρίνη (που αν δεν έχει το μαγαζί, έχω πάντα φακελάκια στην τσάντα μου!) και η κόλα λάιτ με έχουν σώσει και μένα στις ελάχιστες φορές που κατάφερα να βγω έξω :wink1:
Δεν ξέρω πώς μπορείς να υπολογίσεις τις θερμίδες, καθώς η δυσαπορρόφηση στέλνει τις περισσότερες από αυτές στον αγύριστο - εκεί που έπρεπε να πάνε από την αρχή :spin:
Όσο περνάει ο καιρός, θα αρχίσεις να υπολογίζεις με το μάτι τις ποσότητες που μπορείς να φας πριν αισθανθείς δυσφορία. Είσαι ακόμη στη φάση που οι ποσότητες είναι μετρημένες, αλλά στους επόμενους μήνες θα δεις πως η ποσότητα και η ταχύτητα θα αυξάνονται ραγδαία. Όταν φτάσεις σε αυτό το σημείο, θα ανακαλύψεις πως δεν υπάρχει περιορισμός πρωτεϊνης προς τα πάνω, αν φας το μίνιμουμ, από κει και πέρα μπορείς να φας όσο αντέξεις! Θα μετράς μόνο τα λιπαρά και θα αποφεύγεις τη ζάχαρη όπως ο διάολος το λιβάνι. Από κει και πέρα, αν παίρνεις την απαραίτητη πρωτεϊνη (με γαλακτοκομικά, κρεατικά, αβγά) μέσα στη μέρα, το να φας λίγα γραμμάρια παραπάνω μακαρόνια, κολοκύθια ή πατάτες πραγματικά δεν θα έχει σημασία!
03-09-2012, 21:39 #840
Σήμερα η διατροφή μου είχε ως εξής
το πρωί : ένα ποτήρι gala
10τιάνο : μια φέτα τυράκι
μεσημέρι: μια φέτα τυράκι (ήταν αργά ξεχάστηκα και δεν ήθελα να φάω κάτι άλλο κοντά με το βραδινό)
βραδινό : το φαγάκι που έκανα και εχθές αλλα σήμερα το έλειωσα στο multi
αποφάσισα να τρώω φαγάκι και το μεσημέρι και να το κάνω στο multi μήπως και βοηθήσει στην δυσκοιλιότητα που έχω ακόμα δεν πήγα τουαλέτα . πήραμε τηλέφωνο στο νοσοκομείο μου έδωσαν κάτι φακελάκια με μια σκόνη που την διαλύεις στο νερό αλλα δεν έπιασε..πριν από λίγο έκανα και κλύσμα..κάτι ψιλά...ούτε αυτό έπιασε..αν συνεχιστεί αυτό δεν ξέρω τι θα γίνει...
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία