by-pass και διατροφή - Page 57
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 57 of 80 FirstFirst ... 747555657585967 ... LastLast
Results 841 to 855 of 1188
    Senior Member
    Απορώ πώς σας αφήνουν να φύγετε από το νοσοκομείο πριν πάτε τουαλέτα! Στα διάφορα χειρουργεία που έχω κάνει, κάθε μέρα με ρωτούσαν αν αερίστηκα, μετά αν πήγα τουαλέτα, να σιγουρευτούν ότι λειτουργεί ξανά ο όλος γαστρικός μηχανισμός. Κι αυτό σε κάθε επέμβαση, από καισαρική μέχρι βαριατρική.
    Δεν ξέρω αν μπορούν να σε βοηθήσουν τα υπόθετα γλυκερίνης. Βέβαια, η μικρή ποσότητα δεν βοηθάει και πολύ στην παραγωγή, αλλά όλο και κάτι θα έπρεπε να βρει το δρόμο προς τα έξω...

Senior Member
    Δεν ξέρω ρε γαμώτο εγώ θυμάμαι και την αδερφή μου που στο 4 τις αναγκάστηκε να κάνει καισαρική και έσκασαν μέχρι να αεριστεί και να πάει τουαλέτα..
    επειδή θυμόμουν το "αεριστεί" χάρηκα όταν το έκανα ακόμα από την 3 μέρα στο νοσοκομείο..αλλα προ 5 λεπτών ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ ...βγήκαν τα τρίδυμα αλλα με ταλαιπωρούν εδώ και 5 ώρες και με το κλύσμα παρακαλώ..

το κλύσμα ήταν κανονικό κλύσμα όχι υποθέτω αλλα μικρούλη ένα υγρό είχε μέσα ...τέλος πάντως και μείον 300 gr :dork::dork::dork::dork::dork::dork::dork::dork::d ork::dork::dork::dork::dork:

Senior Member
    Originally posted by anna65
    Από κει και πέρα, αν παίρνεις την απαραίτητη πρωτεϊνη (με γαλακτοκομικά, κρεατικά, αβγά) μέσα στη μέρα, το να φας λίγα γραμμάρια παραπάνω μακαρόνια, κολοκύθια ή πατάτες πραγματικά δεν θα έχει σημασία!
    μην το λες... οι υδατάνθρακες είναι ανασταλτικός παράγοντας απώλειας, εγώ είμαι η πρώτη που μπορώ να το αποδείξω αυτό γιατί ξεκίνησα από την αρχή (τρίμηνο) να αυξάνω την ποσότητα τους σε σχέση με την προτεινόμενη ποσότητα από τη διατροφή και δε με ενοχλούν, με αποτέλεσμα να μην έχω φτάσει σε μεγάλο ποσοστό απώλειας... όταν τους περιορίζω βλέπω αμέσως τη ζυγαριά να παίρνει την κάθοδο, έλα όμως που δε μπορώ...

Senior Member
    Απορώ πώς σας αφήνουν να φύγετε από το νοσοκομείο πριν πάτε τουαλέτα! Στα διάφορα χειρουργεία που έχω κάνει, κάθε μέρα με ρωτούσαν αν αερίστηκα, μετά αν πήγα τουαλέτα, να σιγουρευτούν ότι λειτουργεί ξανά ο όλος γαστρικός μηχανισμός. Κι αυτό σε κάθε επέμβαση, από καισαρική μέχρι βαριατρική.
    Δεν ξέρω αν μπορούν να σε βοηθήσουν τα υπόθετα γλυκερίνης. Βέβαια, η μικρή ποσότητα δεν βοηθάει και πολύ στην παραγωγή, αλλά όλο και κάτι θα έπρεπε να βρει το δρόμο προς τα έξω...
    :thumbup::thumbup::thumbup:
    Kαι εμενα με ρωτουσαν καθε μερα αν πηγα τουαλετα η αν αεριστηκα και ηταν και ΚΟΥΚΛΙΑ οι γιατροι και ελεγα εεεεε ναι!! Με διστασμο!!! χαχαχαχχα
    Αλλα δεν με αφηναν σε ησυχια με ρωτουσαν συνεχεια!!!

Senior Member
    Τι να πω ρε κορίτσια, το λέω από την αρχή..άλλο DNA έχουν από μας τουλάχιστον διατροφικά και δεν το γελάω καθόλου..όλα είναι αποθηκευμένα εκεί...ίσος σε αυτούς δεν κάνει τέτοιο πρόβλημα. Δηλαδή μπορεί να πηγαίνουν κανονικά τουαλέτα. Εγώ πάντως ξέρω πως όταν γεννήσω με το καλο τέτοιο πόνο δεν θα νιώσω..σαν βιασμένη νιώθω ...αλλα τέλος καλο όλα καλά

Senior Member
    Originally posted by Sonasia
    μην το λες... οι υδατάνθρακες είναι ανασταλτικός παράγοντας απώλειας, εγώ είμαι η πρώτη που μπορώ να το αποδείξω αυτό γιατί ξεκίνησα από την αρχή (τρίμηνο) να αυξάνω την ποσότητα τους σε σχέση με την προτεινόμενη ποσότητα από τη διατροφή και δε με ενοχλούν, με αποτέλεσμα να μην έχω φτάσει σε μεγάλο ποσοστό απώλειας... όταν τους περιορίζω βλέπω αμέσως τη ζυγαριά να παίρνει την κάθοδο, έλα όμως που δε μπορώ...
    Αθανασία, αυτό που περιγράφεις αποτελεί και τη μεγάλη διαφορά στις επεμβάσεις μας. Η χολοπαγκρεατική είναι καθαρά δυσαπορροφητική, για αυτό και δεν "ενοχλούν" τόσο οι ποσότητες της. Το απλό μπάι-πας, αυτό που έχεις κάνει εσύ, είναι κάτι ανάμεσα στην σληβ και την χολοπαγκρεατική, με αποτέλεσμα να έχει λιγότερη δυσαπορρόφηση και τα αποτελέσματα τα βλέπεις στην επίδραση που έχουν οι μικρές "ατασθαλίες" στη διατροφή. Για σένα, ατασθαλία είναι ο υδατάνθρακας που τον πληρώνεις στη ζυγαριά, ενώ για μένα ατασθαλία που την πληρώνω άμεσα, οδυνηρά και δύσοσμα είναι το λιπαρό!

Senior Member
    Originally posted by Sonasia
    Αθανασία, αυτό που περιγράφεις αποτελεί και τη μεγάλη διαφορά στις επεμβάσεις μας. Η χολοπαγκρεατική είναι καθαρά δυσαπορροφητική, για αυτό και δεν "ενοχλούν" τόσο οι ποσότητες της. Το απλό μπάι-πας, αυτό που έχεις κάνει εσύ, είναι κάτι ανάμεσα στην σληβ και την χολοπαγκρεατική, με αποτέλεσμα να έχει λιγότερη δυσαπορρόφηση και τα αποτελέσματα τα βλέπεις στην επίδραση που έχουν οι μικρές "ατασθαλίες" στη διατροφή. Για σένα, ατασθαλία είναι ο υδατάνθρακας που τον πληρώνεις στη ζυγαριά, ενώ για μένα ατασθαλία που την πληρώνω άμεσα, οδυνηρά και δύσοσμα είναι το λιπαρό!
    ακριβώς... άρα επειδή το θέμα εδώ είναι γενικό και αφορά απλή και χολοπαγκρεατική παράκαμψη (προφανώς και δωδεκαδαχτυλικό αποκλεισμό αν έχουμε κάποιο μέλος εδώ), καλό είναι να μην λέμε μόνο περιορισμό στη ζάχαρη και στα λιπαρά αλλά και στους υδατάνθρακες :wink2:

Senior Member
    Αννα η wow κ η Νινα ομως οπως κ εγω εχουμε κανει το μικρη παρακαμψη οποτε οι υδατανθρακες ειναι απαγορευτικοι τουλαχιστον για το εξαμηνο.μαλλον για το χρονο απο οτι συζητησα με τη διατροφολογο αν θελουμε να φτασουμε στα επιθυμητα κιλα.Γι'αυτο λεω κ ξαναλεω να αφησουν τις πατατες τα κολοκυθακια κ τις σαλατες κ να τρωνε ολη την πρωτεινη τους.Μου ειπε οτι εμεις μπορουμε να φαμε το ενα γιαουρτι κ οχι 2 επειδη δεν εχουμε μεγαλη δυσαπορροφηση.Βασικα εγω εχω κοψει κ το δευτερο ποτηρι γαλα γιατι δεν προλαβαινω να το πιω.
    Νινα ειναι βασικο να μην ξεχνας γευμα.Τωρα δεν μετρας θερμιδες κ πρεπει να παιρνεις τα απαραιτητα γιατι υποσιτιζεσαι κ μπορει να εχεις προβλημα μετα.

Senior Member
    Originally posted by Γλαύκη
    να αφησουν τις πατατες τα κολοκυθακια κ τις σαλατες κ να τρωνε ολη την πρωτεινη τους
    :thumbup::thumbup::thumbup:

Senior Member
    Εξήγησε μου ρε Αννούλα γιατί θα το χάσω στο τέλος..εγώ έκανα γαστρικό bypass κατά ρου Y, είναι αυτό χολοπαγκρεατική? η απλό bypass ? έχω μπερδευτεί...

κορίτσια σήμερα πονάει το στομάχι μου και αυτό συμβαίνει από την ώρα που ξύπνησα ..έφαγα με το ζόρι μια φέτα τυράκι το πρωί το οποιο και το ζύγισα ήταν 95gr και πριν λίγο έφαγα 10 κουταλάκια γιαούρτι ημιαποβουτυρωμένο..αλλα "πραγματακα" με πονάει το στομάχι...το είχε κανεις αυτό 6 μέρες μετά την επέμβαση?

Senior Member
    Αυτό που περιγράφεις (η σύνδεση κατά roux-y) είναι η συνδεσμολογία. Αν σου έχουνε γράψει σκέτο by-pass, τότε έχεις κάνει το απλό μπάι-πας.
    http://www.incardiology.gr/pathiseis...arakampsi1.htm
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Gastric_bypass
    Για τον πόνο στο στομάχι, σου έγραψα στο άλλο thread. Πόνους είχα αρκετούς τον πρώτο καιρό, μέχρι να ανακαλύψω τι έφταιγε κάθε φορά. Μακάρι να είναι κάτι απλό και να το εντοπίσεις εύκολα. Αυτό με το μάσημα 2 μέρες εγχειρισμένη δεν μου κάθησε καλά από την αρχή...

Senior Member
    Anna mou δεν ήταν το στομάχι...ούτος η άλλος από εχθές τα βάζο στο μπλέντερ και δεν τρώω ψωμί πλέον είπα μήπως με βοηθήσει στην δυσκοιλιότητα.... κατά τις 2 είπα του antoine να πάμε στο νοσοκομείο . πήρε τηλέφωνο και μας περίμεναν στα επείγοντα..τελικά έχω μια μικρή λοίμωξη που έρχεται από την μια τομή αυτήν την ριμάδα που με πονούσε και στο νοσοκομείο..μου άνοιξαν την τομή που είχε σχεδόν κλίση αυτό θα μείνει ουλή στο τέλος γιατί θα πρέπει να την αφήσουμε ανοιχτή να κλείσει μονη τις θα πρέπει να την πλένω 3 φορες τι μέρα με νερό και με είπαν πως στο πρώτο σημάδι του να μην αισθάνομαι καλά θα πρέπει να παο άμεσα στο νοσοκομείο πάλι...

για να καταλάβεις εδώ το λένε απλά σμίκρυνση στομάχου..δεν δίνουν και περισσότερες πληροφορίες εγώ ρώτησα αν έκανα την κατά Y η κατά X

Senior Member
    Σμίκρυνση στομάχου είναι η σληβ, δεν είναι το μπαι-πας. Στο εξιτήριο ή στα χαρτιά για το ασφαλιστικό ταμείο τι έχουνε γράψει; Θα έχουνε γράψει αν είναι by-pass ή γαστρεκτομή.
    Περαστικά για τη λοίμωξη. Δυστυχώς συμβαίνει ενίοτε, ανοικτές πληγές είναι μέχρι να κλείσουν καλά. Σε διάφορες επεμβάσεις θυμάμαι ότι μου ζήτησαν να βάζω λίγο betadin στις τομές. Στην τελευταία πλαστική που είχα κάνει, μου έγραψαν μια κρέμα αντιβιωτική γιατί με γυρόφερνε μια φλεγμονή και έπρεπε να την προλάβω πριν με αρπάξει. Όσο για το μπάνιο με νερό, δεν θυμάμαι σε ποιά επέμβαση μου είχανε πει το νερό να είναι ζεστό, για να μαλακώνουν τα "νεκρώματα" (τα "κακάδια" που λέμε).
    Είναι καλό που έχεις τέτοια εξυπηρέτηση από το νοσοκομείο. Πολλοί έχουνε επιπλοκές (το 5%), άλλοι μικρές σαν τη δική σου, άλλοι μεγαλύτερες, και ταλαιπωρούνται καθώς οι περισσότεροι γιατροί των βαριατρικών θεωρούν ότι ολοκληρώθηκε το έργο τους, οι υπόλοιποι που τους αναλαμβάνουν δεν έχουν ιδέα από τις βαριατρικές και γίνεται κουλουβάχατα... Ευτυχώς που στην Ολλανδία η εξυπηρέτηση είναι άμεση και εξειδικευμένη. Είσαι σε καλά χέρια - αν εξαιρέσεις τη διατροφή τους!

Senior Member
    Εμένα δεν μου έχει κάτσει καλά το τόσο γρήγορο μάσημα και οι ποσότητες,95 γρ τυρί και 145 κρέας;

Senior Member
    έτσι το λένε εδώ εν συντομία σμίκρυνση στομάχου η σκέτο bypass δεν κάνουν άλλη επέμβαση εδώ μονο bypass και δακτύλιο (εννοώ στο Tilburg)

εδώ δεν έτρεξα εγώ να πάρο έγκριση από την ασφάλεια έχω μονο σε ραντεβού πήγαινα με τους γιατρούς . το νοσοκομείο στέλνει τα χαρτιά στην ασφάλεια και μάλιστα ούτε καν έγκριση παίρνουμε απλά οι γιατροί στέλνουν την βεβαίωση τους ότι χρειάζομαι bypass και τίποτα άλλο. υπάρχει ειδικό επιτελείο που τα κάνει αυτά.

Στέλιο 95gr είναι μια φέτα τυράκι κομμένο σε φέτες στα πακέτα που "αγοραζουμε" από το σούπερ market. έτσι μου το έβγαλα η ζυγαριά δηλαδή δεν ξέρω αν το διάβασα λάθος και δεν είναι gr και είναι κάτι άλλο. το κρέας μου είναι από 125 gr και πάνω όσο μπορώ

βεβαια ακόμα δεν έχω καταφέρει να φάω και τα 6 γεύματα που έχω . μια φέτα τυράκι πχ είναι ένα γεύμα αλλα θέλω και 3 ποτήρια gala και ένα γιαούρτι εκτος από το πρωινό μεσημεριανό απογευματινό...δεν αντέχω...αλλα προσπαθώ ..σήμερα πχ έφαγα 10 "κουταλιτσες" γιαουρτάκι...

Page 57 of 80 FirstFirst ... 747555657585967 ... LastLast