by-pass και διατροφή - Page 60
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 60 of 80 FirstFirst ... 1050585960616270 ... LastLast
Results 886 to 900 of 1188
    Senior Member
    Σημερα:

Ξυπνησα πολυ αργα αρα πρωινο ενδιαμεσο: 100μλ γαλα σοκολατουχο 0% λιπαρα/ζαχαρη (δεν με φουσκωσε!)

Μεσημερι: 1 μπιφτεκι μεικτο, 70γρ, μια ντοματοσαλατα με μια ντοματα ξεφλουδισμενη (η μιση εμεινε!), 1/4 αγγουρι και κρεμμυδι ξερο.

Ενδιαμεσα: 1 φετα κιτρινο τυρι χαμηλα σε λιπαρα και 1 κριτσινι

Απογευμα: Παλι μια φετα κιτρινο τυρι και 2 κριτσινια

Βραδυ: TΙποτα νομιζω οτι θα σκασω!

Ακομα νιωθω οτι θα σκασω!

Senior Member
    Natalaki mou ελπίζω αυτό που σε είπα να ξαπλώσεις να σε βοηθήσει εμενα με βοηθάει πάντως..έφαγα ένα πολύ μικρό κομματάκι ντομάτα και κρεμμύδι στο μέγεθος του νυχιού του μικρού μου δακτύλου..μου κάτσανε σαν πέτρες..είναι νωρίς ακόμα !!!

Senior Member
    Σημερα εφαγα:
    Πρ.1 ποτηρι γαλα.
    Δεκ.1 φετα γαλοπουλα κ περιπου 55 γρ τυρι.
    Μεσ.3 γιουβαρλακια.
    Απογ.μισο γιαουρτι,μιση φρυγανια,1 κομματι ροδακινο.
    Βρ.1 καλαμακι χοιρινο με την κορα απο μια ψημενη φετα ψωμι.(παλι!ηταν να μη δω οτι δεν με πειραζει κ ειναι κ νοστιμο.)

Senior Member
    Αχ Νινακι μου μεχρι να νιωσω καλητερα ειδα και επαθα!!
    Δεν μπορω να κανω και εμετο για καποιο λογο!!! Προσπαθησα μηπως και ξαλαφρωσω αλλα τιποτα!! Πηγα, ηρθα, ξαπλωσα και μετα απο 5 ωρες ειμαι καλητερα!!

Senior Member
    Τα κριτσίνια με το τυράκι πρώτη φορα τα έφαγες? αν ναι αστο για αργότερα (νομίζω) αν όχι..τι να πω? μήπως έφυγε τίποτα όχι καλά μασημένο? μήπως έφαγες αυτό το τυράκι για πρώτη φορα και δεν σου κάθισε καλά? εμενα ο Antoine μου πήρε 2 ειδών τυριά με χαμηλά λιπαρά και το ένα δεν μου κάθισε καλά το άλλο ήταν μια χαρά.

Πάντως το κόλπο πιάνει ...να χαλάρωσης δηλαδή γιατί μάλλον αυτό κάνει η ξάπλα. εγώ που χαϊδεύω και το στομάχι μου ? σαν τα μωράκια :lol: ???

Senior Member
    πρωινό : μισό ποτήρι gala το οποιο και έκανα εμετό μαζί με τα πρωινά μου χάπια

μετά από καμια ώρα έφαγα μια ruzogofreta

το μεσημέρι έφαγα ένα αυγό και μια φέτα τυρί

το απόγευμα upia μια cup soup

το βραδυ μοσχαράκι βραστό με μια κουταλια φασολάκια νερόβραστα

Senior Member
    δεν ξέρω τι θα γίνει σήμερα..το μονο που μπορώ να κρατήσω στο στομάχι μου είναι cup soup..όλα τα αλλα τα κάνω εμετό..και δεν είναι και εύκολο χωρίς τα γαστρικά υγρά..φαντάζομαι θα το ξέρετε...και πριν προλάβετε να μου πείτε για λιωμένα..λιωμένα το έφαγα το ρημάδι το ψαράκι...

Senior Member
    τα ίδια με εχθές :barfy:

Senior Member
    Καταλαβαίνω Νίνα πως το στομάχι σου, ή πιο σωστά η νέα γαστρική διαρρύθμιση, δεν αντέχει πολλές τροφές. Το θεωρώ φυσικό και αναμενόμενο, όλα είναι τόσο ευαίσθητα μέσα σου και προσπαθούν να βρουν τις νέες τους ισορροπίες. Για αυτό και απορούσα που επέμεναν από το νοσοκομείο να μασήσετε κρέας και άλλες τροφές λίγες ώρες μετά την επέμβαση!
    Θα πρέπει να κάνεις υπομονή. Ο εμετός μπορεί να ανακουφίζει, η συχνή του όμως εμφάνιση δημιουργεί προβλήματα. Πρέπει να εντοπίσεις τροφές που μπορείς να καταναλώσεις. Τώρα ήταν η εποχή για τα σέικ και όχι προ επέμβασης - αν και είμαι σίγουρη πως θα τα έχεις ήδη βαρεθεί. Το αριάνι (που το φτιάχνω και γω με τον ίδιο τρόπο ) ίσως είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνης που μπορείς να αντέξεις. Επίσης όταν λιώνεις τις τροφές, ελπίζω να τις λιώνεις μαζί με λίγο ζουμάκι τους για να κατεβαίνουν πιο εύκολα. Για την ώρα εστίασε στις πρωτεϊνες (γάλα, γιαούτρι, λιωμένο κρεατάκι/κοτόπουλο/ψάρι) και άσε τις υπόλοιπες τροφές για αργότερα που θα μπορείς να αυξήσεις τις ποσότητες.

Senior Member
    Νίνα συμφωνώ με την Άννα. Τώρα είναι η εποχή των λιωμένων, ελαφριών φαγητών. Να έχεις όμως υπόψιν σου ότι ακόμη και τα λιωμένα φαγητά μπορούν να προκαλέσουν δυσφορία κι εμετό αν τα φας πιο γρήγορα απ'ό,τι πρέπει. Ένα γεύμα σου καλό θα ήταν να κρατάει 45 λεπτά με 1 ώρα περίπου. Τρως δηλαδή 1 κουταλάκι φαγητό, το αφήνεις στην άκρη για λίγα λεπτά και μετά συνεχίζεις. Ο συνηθέστερος λόγος να κάνεις εμετό σε αυτή τη φάση είναι η ταχύτητα με την οποία κατεβάζουμε το φαγητό.

Senior Member
    Κορίτσια αλεσμένα τα τρώω τα φαγάκια μου και ναι βάζο και δυο κουταλιές τις σούπας ζουμάκι έτσι πολύ νερουλό επίσης το τρώω το φαγάκι μου σε 30 με 35 λεπτά και γενικά ότι τρώω σε τόσα λεπτά το τρώω ...τα υγρά κάνω και πάνω από ώρα να τα κατεβάσω τόσο σιγά σιγά πίνω

το θέμα είναι πως δεν μπορώ ούτε το gala να κρατήσω και δεν είναι ότι έχω δυσανεξία στο gala ούτε με φουσκώνει απλά με αναγουλιάζει όπως και το γιαούρτι..με αναγουλιάζει τόσο πολύ που φεύγει. θα πω κάτι πολύ "ανιδιαστικο" τώρα αλλα το gala έρχεται 3 με 4 φορες στο λαιμό μου και το καταπίνω ξανά για να μην το βγάλω..αλλα δεν γίνετε ..αυτό με αναγουλιάζει ποιο πολύ εντωμεταξύ έχω πρόβλημα και με τα πρωινά χάπια μου...το νερό επίσης με αναγουλιάζει και αυτές τις δυο μέρες τα έβγαλα μαζί με το νερό..

νιώθω τόσο κομμένη όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε...σαν να μην έχω δύναμη ούτε καν να περπατήσω..αύριο έχω ραντεβού με τον χειρουργο και θα του τα πω όλα αυτά βεβαια..γιατί ποσο να ζήσω με cup soup ? μου αρέσει πολύ αλλα μάλλον δεν παίρνω την προτείνει που χρειάζεται . ποσο προτείνει να έχει η cup soup?

σήμερα ο καημένος ο Antoine μου έφερε gala σόγιας γιατί εδώ δεν έχουν σαν το δικό μας το μίλκο με 0% ζάχαρη και λιπαρά..αλλα αυτό το gala έχει λίγο ζάχαρη μέσα. δεν ξέρω αν μπορώ να το πιω..μην πάθω κανένα dumbing "συνδρομ" και τρέχω φοβάμαι τα χω χάσει

εννοείτε δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει πως όλα αυτά άρχισαν εδώ και δυο μέρες που είμαι "γριπομενι"..πιστεύω πως είναι από τι γρίπη ...αλλα και πάλι ..ξέρω? μήπως κάτι έπαθε το καινούριο μου στομάχι??????:question::question::question:

Senior Member
    Νίνα, μπορεί να φταίει όντως το κρύωμα. Περιγράφεις γαστρική παλινδρόμηση τόσο για το γάλα όσο και για το γιαούρτι, και μάλλον δεν είναι δυσανεξία αλλά αντίδραση, για αυτό και υποψιάζομαι περισσότερο τη γρίπη. Αν το νιώθεις να έρχεται προς τα πάνω, μην προσπαθείς να το ξανακατεβάσεις, γιατί ο οργανισμός σου σου δίνει σήμα ότι ενοχλείται.
    Τι έχει η cup soup; Είναι κάτι σαν ζωμός κνορ; Δοκίμασε με άλλα είδη σούπας, και ίσως να χρειαστείς πιο πολύ ζουμάκι από 2 κουταλιές - να γίνει πολύ νερουλό! Δοκίμασε να βράσεις λίγο ρύζι σε νερό, σούρωσε και πιες μόνο το ζουμί, για το κρύωμα είναι ένα κι ένα! Και φυσικά, θα ρωτήσεις το γιατρό σου.
    Το γάλα σόγιας το δοκίμασα κι εγώ όταν εντόπισα τη δυσανεξία, αλλά δεν πίνεται με τίποτα...

Senior Member
    Anna ou επιτέλους από εχθές μπόρεσα και ουρία μισό ποτήρι gala ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!!!!!!!

Cup soup έχουμε και στην Ελλάδα (τις knorr) το κοτόπουλο έχει ζωμό από κοτόπουλο 2/3 κομματάκια καροτάκι και λίγα ζυμαρικά ..να σκεφτείς μέχρι να πιο τον ζωμό (τα μακαρονάκια πάνε κάτω κάτω και έτσι τα βρίσκω στο τέλος) είναι ένα κουταλάκι του γλυκού αλλα από αυτά τα κουταλάκια που έχουν στις καφετεριες να ανακατεύουμε τι ζάχαρη αυτά τα πολύ μικρούλια.
    είναι εντελώς λυόμενα επίσης

έχει και μοσχαρίσιο ζωμό επίσης το ίδιο

τα ζυμαρικά αυτά είναι πολύ πολύ ψιλά σε μέγεθος σαν fides και ποιο ψιλά και έχουν σχήμα κύκλου.

ήταν το μονο που μπορούσα να πιο και να μου δόση λίγη προτείνει

γίνετε πολύ γρήγορα γιατί είναι απλά να φακελάκι που το ρίχνεις σε μια κούπα μεσαία και πρόσθετης βραστό νερό

χθες όμως κατάφερα και upia μισό ποτήρι gala δυο φέτες τυράκι και ένα ολόκληρο μπιφτέκι το βραδυ

ελπίζω η γρίπη να υποχώρηση σύντονα ..

το κακό είναι πως δεν μπορώ να το δοκιμάσω το gala σόγιας με κακάο γιατί έχει λίγη ζάχαρη..και φοβάμαι μην έχω αλλα..

σκέψου πως ακόμα και όταν πίνω γαλατάκι τώρα μου προκαλεί ταχυπαλμία και δεν αισθάνομαι καλά...δηλαδή έχω δυσφορία όχι όμως στο στομάχι αλλα επειδή έχω ταχυπαλμία.. τι κακό και αυτό....

Senior Member
    Κατάλαβα, λες τις στιγμιαίες σούπες. Αυτές έχουν ένα σωρό συντηρητικά, αλάτι και ένας θεός ξέρει τι άλλο, και δεν νομίζω να έχουν και πολύ πρωτεϊνη μέσα τους! Μόνο το άρωμα της κότας ή του βοδιού, όχι και τα συστατικά του! Γίνονται εύκολα, και δεν έχουν πολύ μακαρονάκι, αλλά σίγουρα μπορείς να κάνεις καλύτερη κοτόσουπα με μια κότα ολόκληρη ή μόνο το φιλέτο. Βάλε το ζουμί (και σάρκα αλεσμένη σε μικρά μπολάκια με καπάκι στην κατάψυξη. Όποτε θέλεις, ξεπαγώνεις το μπωλάκι στα μικροκύματα και είναι έτοιμο.
    Βλέπω κατάφερες μέχρι και μπιφτέκι ολόκληρο! Χαίρομαι που βρήκες να μασουλήσεις κάτι πιο ουσιαστικό από τις σούπες. Αν σε ενοχλεί το γάλα, υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές, και το τυράκι είναι πολύ καλή λύση!

Senior Member
    Οι ζωμοί δεν έχουν πρωτείνη,μόνο τα κρέατα.

Page 60 of 80 FirstFirst ... 1050585960616270 ... LastLast