by-pass και διατροφή - Page 69
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 69 of 80 FirstFirst ... 1959676869707179 ... LastLast
Results 1,021 to 1,035 of 1188
    Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Originally posted by Γλαύκη
    Τι εγινε ρε παιδια?Μονο εγω πειναω τελικα?Να σας πω τι εφαγα εχθες.
    Πρωι τιποτα γιατι ξυπνησα στις 10.
    Δεκατιανο μια μπανανα με ενα πολυ μεγαλο ποτηρι γαλα με λιγο κακαο.Μετα απο λιγο μια μεγαλη φετα ψωμι χωριατικο κ 2 μανταρινια.
    Μεσημερι ενα πιατο σουπα βαθυ γεματο πανω απο το χωρισμα που κανει με μοσχαρι πατατα καροτο κολοκυθι σελινο,κρεμμυδι κ μανεστρακι.
    Απογευματινο ενα γιαουρτι με φρουτο 2 μανταρινια κ μια φετα ψωμι χωριατικο.
    Βραδυ ενα πιατο σουπα ελαχιστο πιο λιγο απο το μεσημερι κ αργοτερα μια πιττα με σουβλακι ντοματα απ'ολα δηλ.

Σημερα:Πρωι Τιποτα γιατι επρεπε να παω σε γιατρο νηστικη.
    Δεκατιανο μια μπανανα με μια φρυγανια κ ενα μεγαλο κομματι γραβιερα.Μετα ενα πορτοκαλι.
    Μεσημερι ρυζι με κιμα ,μια μπουκια βακαλαο τηγανιτο κ μια κουταλια μεγαλη σκορδαλια.Αργοτερα ενα κεκακι με σοκολατα.
    Απογευματινο μια γωνια ψωμι με γραβιερα κ ενα τσαι λιπτον χωρις ζαχαρη.
    Βραδυ ενα σαντουιτς με ψωμι γραβιερα κ κοτοπουλο ψητο.

Το ευχαριστο ειναι οτι η ζυγαρια εδειξε 89,900!!!Δηλ σπασαμε το φραγμα των 90!Την περασμενη εβδομαδα ειχα κατακρατηση υγρων κ η ζυγαρια δεν κουνηθηκε καθολου.
    βρεεεεεεεεεεεεεεεεε ελάττωσε λίγο το ψωμί!!!!!εγώ θα είμαι ειλικρινής,δεν μπορώ να φάω όσα έφαγες,μάλλον εμετό θα έκανα με όλα αυτά αλλά κ προ επέμβασης δεν μπορούσα να φάω πολλά πράγματα μαζεμένα πχ κ φρούτο κ τυρί κ ψωμί κοκ ,σούπα θα ήθελα πάρα μα πάρα πολύ να φάω ένα γεμάτο πιάτο κ κρεατάκι ΑΛΛΑ με φουσκώνει γρήγορα κ μετά θέλω να τα βγαλω όλα,επομένως τρώω 1-1.5 κουτάλα και σκέψου προ επέμβασης έτρωγα 2 γεμάτα πιάτα...αχ ωραίες εποχές εκείνες

Senior Member
    xaxaxaxa Glauki αλλα άμα χάνεις μανάρι μου και μπορείς να φας γιατί όχι? εγώ το ψωμάκι λιγουρεύτηκα να πω την αμαρτία μου βρε μήπως υπερβάλλεις στις ποσότητες? και η κομματάρα το ψωμί ήταν ένα κομματάκι??? e?e?e?

σήμερα είχα όρεξη κάπως να φάω αλλα τίποτα δεν μου καθότανε..ήθελα να φάω tost αλλα δεν είχα ψωμί χωρίς ζάχαρη (αυτό που παραγγέλνω στο φούρνο) και έτσι δεν το τόλμησα..μου κάνει που μου κάνει πρόβλημα το ψωμί..να έτρωγα και το ψωμάκι του tost που έχει και ζάχαρη..στον άλλο κόσμο θα πήγαινα

έτσι έφαγα όλη μέρα μια φέτα "κασερακι" και μια ζαμπόν, 3 φέτες παντζάρι σαλάτα και 2 αυγά βραστά, ένα μικρό μπολάκι (υπολογίστε περίπου στις 6 κουταλιές του γλυκού) κρέμα βανίλια/σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη) . τώρα αργά έκανα και μια cup soup η οποια όμως δεν μου προσφέρει τίποτα από πρωτεΐνες κλπ αύριο ελπίζω να μπω στο πρόγραμμα και να αισθάνομαι καλύτερα !!!

Senior Member
    Nina Οταν λεω κομματι ψωμι η φετα εννοω παντα μεγαλο!Δεν βολευομαι με τις φετες της φρατζολας.Φαντασου οτι το καρβελι των 2 κιλων ειναι σαν μια αγκαλια οποτε καταλαβαινεις οτι η φετα στη μεση ειναι πανω απο μισο μετρο.Απο αυτη τρωω τη μιση για πλακα!Οχι μονο δεν υπερβαλω στις ποσοτητες αλλα σκεπτομουν οτι κλεβω κ κατι μπουκιες ψωμι στα κλεφτα στραμπουλιγμενες απο το καρβελι η λιγο φαγητο στο κ καλα το δοκιμαζω...
    Ιωαννα δεν ειδα να σχολιασεις την ολοκληρη πιττα μετα το πιατο σουπα.Ηθελα απο καιρο να παρω μια πιττα που δεν ειχα φαει μετα την επεμβαση αλλα εκεινο το βραδυ δεν ειχα σκοπο να παρω κ ετσι εφαγα κανονικα τη σουπα μου.Ο συζυγος ομως που δεν ηθελε σουπα πηγε κ πηρε πιττες που δεν της τρωει αλλα για να βαλει εμενα σε πειρασμο.Εφαγε μιση κ μου λεει εχει αλλη μια αν θες .Ειπα οχι μολις εφαγα αλλα με τριβελιζε η ιδεα κ την εφαγα ολοκληρη!Ελεγα Παναγια μου βοηθαμε τωρα θα με πονεσει το στομαχι μου αλλα αφου δεν πονουσε συνεχιζα κανονικα.Αφου αναρωτιομουν αν το στομαχι μας ειναι σαν ενα ποτηρι πως χωρεσε ενα πιατο σουπα κ μια πιττα ολοκληρη με ενα σουβλακι κ ολα τα υπολοιπα?

Senior Member
    Γλαυκη μου καλημερα.
    Ηθελα να σε ρωτησω κατι, τις ποσοτητες απο ποτε μπορεσες να τις φας?
    Μαλλον οχι απο τον πρωτο καιρο! Γιατι απο ΄τη ξερω και εσεις με by-pass
    δεν σας αφηνουν μεγαλο κοματι λειτουργικο στομαχι.

Senior Member
    Originally posted by Γλαύκη
    Τι εγινε ρε παιδια?Μονο εγω πειναω τελικα?
    Γλαυκη μου δε πεινας μονο εσυ! και εγω το ιδο και πειναγα και πειναω!
    βεβαια τις ποσοτητες που λες δε μπορω να τις φαω!
    τη σουπα βεβαια ανετα! και εγω τη κυριακη εφαγα ενα πιατο σουπα με κρεατακι και καροτο κανονικα γεματο αλλα μονο αυτο!
    γενικα ψωμι δε τρωω με φουσκωνει πολυ !
    το κακο με μενα ειναι οτι λογω του οτι ειναι πολυ παγωμενο το νερο μας σταματησα να πινω νερο και ισως εκει οφειλετε και οτι δε χανω οπως πριν αλλα απο σημερα ξαναρχισα να πινω και οσο καταφερω! οχι οτι ειχα προβλημα ανετα το επινα απλα δε το μπορω κρυο!

Senior Member
    Originally posted by veronika
    Γλαυκη μου καλημερα.
    Ηθελα να σε ρωτησω κατι, τις ποσοτητες απο ποτε μπορεσες να τις φας?
    Μαλλον οχι απο τον πρωτο καιρο! Γιατι απο ΄τη ξερω και εσεις με by-pass
    δεν σας αφηνουν μεγαλο κοματι λειτουργικο στομαχι.

Βερόνικα, για αυτό και paraksenevomaste και μεις όταν ακούμε για κάποιον να πεινάει η να τρώει περισσότερο (κατά αρκετά περισσότερο) από μας. το νέο στομάχι μετά το bypass έχει μέγεθος ενός μεγάλου αυγού και χωρητικότητα 50cc.

Μονο 4 άτομα ξέρω που νιώθουν πεινα μετά από bypass η μανίκι. Ένα είναι η Glauki, ένα η Μαρία ένα η Καλλιόπη και μια κοπέλα που ξέρω εδώ στην Ολλανδία που έχει δυο μήνες τώρα που έκανε την επέμβαση, στο ίδιο νοσοκομείο με μένα, την ίδια ακριβώς επέμβαση και μάλιστα με τον ίδιο χειρουργο!!! (είναι 3 τα team που κάνουν τις επέμβασης εδώ),

Τελικά είναι θέμα οργανισμού μάλλον!!! όπως πχ η Glauki μπορεί και τρώει ψωμί αλλα εμενα με στέλνει στον άλλον κόσμο , άλλος δεν μπορεί να πιει gala k.o.k

Senior Member
    Γλαύκη μου , μου κάνει εντύπωση ότι πεινάς. είναι πραγματική πείνα? και εγώ νόμιζα ότι πεινούσα στην αρχή αλλά τελικά ήταν η συνήθεια. Δες το λίγο , όταν θα σου έρθει ότι πεινάς και θέλεις να φας οπωςδήποτε, κάτσε και σκέψου το λίγο, είναι ότι σε σφήγκει το στομάχι σου και θες να φάς ή απλά λόγω συνήθειας επειδή έτρωγες προ επέμβασης θέλεις να φας ?
    πολλοι από εμας νιώθουμε πείνα από τις πρώτες κιόλας μέρες αλλά πρέπει απλά να δούμε αν είναι πραγματική ή του μυαλού μας. Τώρα ότι μπορείς να φας τις ποσότητες που λες, πάλι μου κάνει εντύπωση αλλά by-pass είναι αυτό, αν τρως τα σωστά δεν έχεις ανάγκη θα χάνεις όπως και να έχει λόγω της δυσαπορρόφησης.
    Από την δική μου εμπειρία so far αυτό που έχω δει είναι ότι το μόνο που ανακόπτει την πορεία της πτώσης και μπορεί γυρίσει και την ζυγαριά προς τα πάνω ξανά είναι τα γλυκά!
    Πάντως είναι φοβερό πως αντιδρά ο κάθε οργανισμός. τίποτε δεν πρέπει να παίρνουμε ώς δεδομένο. Άλλος έτσι άλλος γκιουβέτσι.
    Γλαύκη μου συγχαρητήρια για την απώλεια σου, θα πρέπει να νιώθεις άλλος άνθρωπος ! 89,9!!!! ΠΑΡΤΥΥΥΥΥ!!! Μπράβο κούκλα μου. Πάρε κουράγιο απο αυτό και κάνε όσο πιο σωστές επιλογές μπορείς. σε φιλω και μου λείπεις!

Senior Member
    Κατερινιω μου φιλακια πολλα!89,400 σημερα κ παιρνω κ ορμονες που οπως μου ειπε η γυναικολογος μια μικρη κατακρατηση την κανουν.Το ειδα κ εγω οτι οταν τρως γλυκα δεν χανεις το ψωμι παλι δεν πειραζει.Πειναω Κατερινα ,ισως μου πεφτει το ζακχαρο,ηταν στα χαμηλα ορια στις προηγουμενες εξετασεις,τι να πω.Οσο για τις ποσοτητες τι να πω?Σιγουρα μου εκανε μπαι πας ο Καλφ?
    Βερονικα αρχισα να πειναω κ να τρωω ποσοτητες απο τον 5 μηνα.Αλλα απο τον 3 τρωω γλυκα.
    Σημερα λοιπον εφαγα:Πρωι ενα ποτηρι γαλα με λιγο κακαο.
    Δεκατιανο μια μπανανα με μια φρυγανια κ 4 τριγωνα λα βας τυρι.Αργοτερα 3 μανταρινια.
    Μεσημερι κοτοπουλο φουρνου με λιγους γιγαντες κ μια φετα ψωμι.Αργοτερα ενα διπλωτο με σοκολατα.Αργοτερα(σε κηδεια)3 κουλουρακια κ μισο ποτηρι πορτοκαλαδα ,οχι χυμο.
    Απογευμα ενα κομματι ψωμι ενα γιαουρτι με ροδακινο κ ενα λαλαγκι ξερο.
    Βραδυ μια χοιρινη μπριζολα φουρνου ,μικρη απο λαιμο,λιγους γιγαντες κ μια φετα ψωμι

Senior Member
    Σημερα αφηστε τα να πανε!
    Ζαλιζομουνα νομιζα οτι θα πεσω κατω, θα πεθανω!!
    Εφαγα:
    Ελαχιστο (2κουταλιες τις σουπας) μοσχαρακι κιμα με πιπεριες και μιση φετα ψωμι του τοστ
    Για κυριως ειχα 2,5 κεφτεδακια μικρουλιιααα κοκκινιστα (meatballs) με 2 πιρουνιες μακαρονια
    Ενα μανταρινι
    4 φτερουγιες κοτοπουλο (μικροοουλεεες!!)
    Αυτα!
    Και τωρα πινω μια κολα λαιτ να πανε κατω τα φαρμακια!
    Γλαυκη μου δυστηχως οι ποσοτητες σου ειναι πολυ μεγαλες.. Και αναρωτιεμαι πως δεν κανεις εμετο! Αλλα απο την στιγμη που χανεις ολα καλα!! Μονο τα γλυκα προσεχε γιατι μπορουμε να ξαναπαρουμε κιλα μην το ξεχνας!!!

Senior Member
    Ζαλιζομουν ζαλιζομουν!! Παναγια μου!!
    Πλας εφαγα τωρα 2 φρουλες, 7 ρογεσ σταφυλι και ενα κομματακι παιδικο παγωτο βανιλια με απο εξω κατι σαν κεκακι, ειναι ρολο που το κοβεις, 40 θερμιδες ειχε το κομματι μου... Αλλα εχει πεσει τοσο πολυ το ζαχαρο μου που ζαλιζομαι συνεχεια!!!
    Τι τροφες ε κοριτσια και αγορια μπορω να τρωω ΧΩΡΙΣ ζαχαρη που να μου ανεβαινει λιγο το ζαχαρο?

Senior Member
    Originally posted by -wow-
    Τι τροφες ε κοριτσια και αγορια μπορω να τρωω ΧΩΡΙΣ ζαχαρη που να μου ανεβαινει λιγο το ζαχαρο?
    πορτοκαλαδιτσα στυμμενη αλλα δεν ξέρω αν κάνει για την επέμβασή σου. το ζάχαρο ανεβαίνει γενικά και όταν τρως φαγητό. Προφανώς ζαλίζεσαι από την περιορίσμενη πρόσληψη τροφής. Συχνά και μικρά γεύματα θα κρατήσουν το ζάχαρό σου σε κάλα επίπεδα και δεν θα έχεις σκαμπανεβάσματα. Όσο μπορείς τρώγε απλά συχνά και όσο πιο θρεπτικά μπορείς. Καμία βιταμίνη παίρνεις?

Senior Member
    Ξέρεις τι σκεφτόμουν Γλάυκη? Λέω ρε γαμώτο δεν μπορεί να πεινάς έτσι χωρίς λόγο. Μήπως πρέπει να ντοπαριστείς με καμία πολυβιταμίνη πέραν των άλλων συμπληρωμάτων που παίρνεις. Έχεις χάσει πολλά κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα και μπορεί ο οργανισμός σου να αντιδρά με αίσθημα πείνας για να του δώσεις περισσότερη θρέψη γιατί τα έχει παίξει. Ίσως αν πάρεις μια παραδοσιακή καλή πολυβιταμίνη η πείνα να περιοριστεί? ε τι λες?

Senior Member
    Τωρα Κατερινακι δεν παιρνω οχι.. Επινα μονο βιταμινη C και τωρα την σταματησα.. Θα παω να παρω παλι αν ειναι..

Senior Member
    Καλημερα!Παιρνω πολυβιταμινη καθε πρωι.Θελουν τη μουλτι κλασικ της Λεινς που δεν εχει ιωδιο.Φυσικα το σιδηρο κ 2 ασβεστια.Απορω για σενα μικρουλη που σε εχει αφησει ο γιατρος σου ακαλυπτη κ εισαι κ τοσο μικρη.Ειναι απο τις πρωτες ερωτησεις που κανουν κ ο γιατρος κ η διαιτολογος κ περνιουνται κ στην καρτελα μας με λεπτομερεια.Γιατι δεν ειναι οτι θα εχεις το προβλημα τωρα ,θα το παρουσιασεις στο μελλον κ δεν ξερουν πως.Εσυ ηδη ζαλιζεσαι.Παρε τηλ κ ρωτα το γιατρο σου.Δεν κανεις κ την ιδανικοτερη διατροφη κ καταπονεις τον εαυτο σου με χαζα ξενυχτια κ λαθος ωρες υπνου.
    Καμμια φορα δεν πειναω κ τοσο αλλα ειμαι ψωμου κ ολη μερα μες τα φαγητα οποτε ζηλευω!Ευτυχως αντιστεκομαι στην καρυδιπιττα κ στο ρεβανι που υπαρχουν παντα σε ταψια στο μαγαζι.Επισης δεν θελω την σοκολατα οπως την ετρωγα,δηλ 2 μετριες στην καθισια.Θελω κατι με σοκολατα αλλα οχι πολυ.Θα προσπαθησω απο σημερα να λιγοστεψω το ψωμι το οποιο δεν με βαραινει κ μπορω να φαω αρκετο οπως κ τα αλλα φαγητα σπανακορυζα κλπ αντιθετα απο το κρεας που δεν μπορω να φαω σε μεγαλη ποσοτητα.

Senior Member
    Ναταλάκι θα σε μαλώσω. Γρήγορα να μου ντοπαριστείς. Να ξέρεις ότι οι γιατροί ( οι περισσότεροι τουλάχιστον) συνήθως επικεντρώνονται στα της επέμβασης και όταν έχει πια το σύμπτωμα πχ ζαλαδα. δυστηχώς αρκετοι δεν ασχολούνται να κάτσουν να σου πουν για πρόληψη. οπότε δεν μου κάνει εντύπωση που ο γιατρός σου δεν σου έχει συστήσει αγωγή με συμπληρώματα. Μίλα του και μετά στην ακραία περίπτωση που σου πει μην πάρεις εγώ θα σου έλεγα να πάρεις. αν μη τι άλλο κακό δεν θα κάνεις.

Γλαύκη μου ναι..... ξέχασα ότι είσαι συνέχεια μέσα στους πειρασμούς.... αχχ τι να πω προσπάθησε όσο μπορείς να αντιστέκεσαι και όπως είπες και εσύ ίσως σε βοηθήσει η αυξημένη πρόσληψη κρέατος στο να αποφύγεις τα ψωμάκια κλπ. Πολύ καλό που δεν έχεις πολύ όρεξη για σοκολάτα. Σωτήριο θα έλεγα. Keep it up baby!!!

Page 69 of 80 FirstFirst ... 1959676869707179 ... LastLast