Results 1,156 to 1,170 of 1188
Thread: by-pass και διατροφή
-
07-07-2013, 11:59 #1156
εδω παλι εχθες λοιπον
κλασικα οι 2 καφεδες το πρωι
μεσημερι 2 κομματια πιτσα
απογευμα 2 παξιμαδακια 4 ελιες και 3 νοματακια τσερυ με 4-5 γαυρους
βραδυ ενα ντακο με ντοματα ελιες και ανθοτυρο
μετα μια χουφτα αμυγδαλα και μια πασατεμπους
οσο για νερο εχθες μονο 1/2 λιτρο δεν εκανε και ζεστη !
- 24-07-2013, 17:34 #1157
καλησπέρα από φρέσκια Χολοπαγκρεατική εκτροπή με γαστρική παράκαμψη
159 κιλά 1.81 ύψος ( εχασα κ 5 κιλα πριν την επεμβαση )
...λίγα λόγια για την επέμβαση όλα έγιναν όπως ακριβώς είχαμε μιλήσει - αναλύσει με τον γιατρό ...1 μέρα δεν είχα πόνους τρομερούς,την 2 ημερα πρωί πρωί σηκώθηκα από το κρεβάτι ...γενικά από την 3 ημερα όλο βόλτες έκανα βαριόμουν τρομερά στο δωμάτιο η συνεχεια είναι γνωστη όπως έχετε διαβάσει k από άλλους αφαίρεση παροχών ξξ καθετήρα κτλ κτλ ....πραγματικά δεν "αιστηαθινκα" δυσφορία η να χαλαστώ το μονο ενοχλητικό είναι έχει να κάνει με τα κρεβάτια που αν καθόσουν πολλές ώρες σε έπιανε μέση πλάτη k τα σχετικά συνολικά κάθισα 6 μέρες καθώς κάναμε test τις 2 τελευταίες σε υγρά - διάβαση - σούπες - w.c (ΠΟΛΥ W.C ρε παιδί μου) κτλ κτλ
Είναι η δεύτερη ημερα ανάρρωσης εκτος νοσοκομείου
θα θελα μερικές ιδέες για ζωμούς υγρά κτλ καθώς επίσης τι άλλο πίνατε από υγρά
είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να πίνω υγρά και δεν βασανίζομαι εχθές 1 μέρα σπίτι
750 ml τσάι ροδάκινο
750 ml νερό
3 κούπες μονο ζωμό από χοιρινό κτλ κτλ
ακομα δεν εχω ζυγιστει θα το αφησω ακομα για 7 μερες που ειναι το ραντεβου με το γιατρο να εχει σασπενς ¨:smirk:
25-07-2013, 00:28 #1158
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
frou frou καλή συνέχεια και καλά χασίματα από εδώ και πέρα!δυστηχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω σχετικά με τους ζωμούς που λες,ο δικός μου γιατρός μου έδωσε μόνο μία μέρα ζωμό κ από εκεί κ πέρα αλεσμένα/πολτοποιημένα κοτόπουλο-ψάρι-μοσχάρι .Πάντως από ότι βλέπω μια χαρά υγρά πίνεις από ποσότητα,συνήθως στην αρχή δεν είναι τόσο έυκολο!σε ποιο νοσοκομείο/κλινική έκανες την επέμβαση αν επιτρέπεται?
25-07-2013, 14:49 #1159
Originally posted by frou frou
συνολικά κάθισα 6 μέρες καθώς κάναμε test τις 2 τελευταίες σε υγρά - διάβαση - σούπες - w.c (ΠΟΛΥ W.C ρε παιδί μου) κτλ κτλ
Ο δικός μας ο γιατρός μας παρέχει άλλο διαιτολόγιο, δίνοντας μας ένα μήνα με αλεσμένα (κρεατάκι + ζουμί) και γιαούρτια. Κάποιοι γιατροί δίνουν άλλες οδηγίες, οπότε μάλλον πρέπει να αναζητήσεις οδηγίες από το γιατρό σου, καθώς μπορεί το είδος της επέμβασης να έχει άλλες διατροφικές απαιτήσεις. Σε μας, το διαιτολόγιο του πρώτου μήνα πήγαινε αυστηρά με τα πολτοποιημένα και τα γιαουρτάκια, για άλλους δύο μήνες περάσαμε στις μαλακές τροφές και μόνο μετά το τρίμηνο αρχίσαμε να δοκιμάζουμε πιο "σκληρά".
Έκανες και διάβαση; Την βδομάδα που χειρουργήθηκα, έκανε διάβαση ένας με την ίδια επέμβαση, μόνο επειδή θεώρησαν ότι είχε κάποιο πρόβλημα και ήθελαν να διερευνήσουν ότι είχε λήξει ο συναγερμός. Και γενικά, βλέπω ότι διάβαση κάνουν συνήθως όταν παρουσιάζεται κάποια ένδειξη. Ο γιατρός σου το κάνει σε όλους; Πες μας λίγο για σένα, πού την έκανες, πόσο ευχαριστημένος είσαι, μας αρέσει να ανταλλάσουμε εμπειρίες!
25-07-2013, 15:21 #1160
ναι εκανα ...οπως κ 2 μερες τεστ με φιδε σε νερο κ ζελεδακια τα κλασσικα τα κοκκινα
με τον γιατρο μου ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος
δεν εχω ξαναδει ανθρωπο να ερχετε κ 2-3 φορα μεσα στην ημερα κ μαλιστα και 11 το βραδυ να τσεκαρει αν ολα καλα ... ηταν ακομα αλλα 4-5 ατομα που ειχαν κανει επεμβασεις γνωρισα μονο τα 2 ατομα με τον ενα που εκανε σλεεβ λαμπαροσκοπικα , επαθα πλακα ποσο γρηγορα κυλουσε η αναρωση
νοσοκομειο στο ευγενιδειο ...
δεν ρωτησα διατροφολογιο καμια ιδεα για ζωμους αλλα ειμαι οκ ετσι κ αλλιως απο δευτερα κ μετα ξεκιναω αλλεσμενα κτλ
03-10-2014, 09:49 #1161
Χεεεεε!! Το ξεχασαμε το θρεντ!!
Λοιπον θα ξεκινησω απο αυριο να γραφω μπας και ντραπω λιγο και σταματησω και τρωω τον Αγλεορα!!!!!!! χαχαχαχχααχχααχ
06-10-2014, 16:30 #1162
Σημερα ξυπνησα αργαααα!!!
Ηπια ενα τσαγακι σκετο
μεσημερι μισο αγγουρι με λιγη φετα και ξυδι
Τωρα στις 5 μισο μικρο τοστακι με γαλοπουλα και αβοκαντο, με πειραξε ο συνδιασμος λολ
Σημερα δεν προλαβαινω για γευματα!!!! χαλια μερα
12-12-2014, 00:26 #1163
09-03-2015, 16:55 #1164
Άντε να το ζωντανέψω εγώ το τόπικ!
Είμαι στα αλεσμένα, αλλά από Τετάρτη ξεκινάω μαλακές τροφές. Σήμερα έχω φάει:
Πρωί
- 1 φρυγανιά
- 1 λεπτή φέτα ανθότυρο
- 1 πολυβιταμίνη
Μεσημέρι
- 1/2 μπολ ψαρόσουπα (χωρίς ρύζι)
Απόγευμα
-1/2 μπανάνα
Βράδυ
- 2 φρυγανιές με κατίκι
10-03-2015, 09:24 #1165
Καλημέρα!!!
Είμαι καινούργια στο forum. Ο λόγος που γράφτηκα είναι γιατί θέλω να πάρω συμβουλές και την εμπειρία σας!!!! Επίσης γιατί πιστεύω ότι μόνο όσοι έχουν υπάρξει υπέρβαροι μπορούν να καταλάβουν.
Εν συντομία την ιστορία μου. Είμαι 43 ετών και έχω ένα αγοράκι 8,5 ετών. Από πολύ μικρή (περίπου από τα 5) υπήρξα παχύσαρκη και με διαρκή γκρίνια..... Γύρω στα 25 ήμουν 125 κιλά και στα 34 που γέννησα ήμουν 135 κιλά. Ενδιάμεσα έχω καταφέρει και έχω χάσει 3 φορές από 50 κιλά. Όμως τον τελευταίο καιρό δεν έχω τη δύναμη να αντισταθώ στα γλυκά (αυτό είναι το βασικό πρόβλημά μου) και έχω αρχίσει να σκέφτομαι την εγχείρηση (gastric bypass για την ακρίβεια). Έχω όμως πολλά ερωτηματικά για την φύση της επέμβασης, για την εξέλιξη, για τον μετεγχειρητικό πόνο, για τη διάρκεια της ανάρρωσης ...
Θα εκτιμούσα τη πολύτιμη βοήθεια σας.
Ευχαριστώ!!!! :blush:
10-03-2015, 10:09 #1166
laraki καλημέρα.
Κοίτα, από άνθρωπο σε άνθρωπο η μετεγχειρητική εξέλιξη διαφέρει. Εγώ για παράδειγμα δεν κατάλαβα πως χειρουργήθηκα. Δεν είχα πόνους, δεν είχα παροχετεύσεις. Στο σπίτι πήγαν όλα καλά επίσης και είμαι μια χαρά.
Στο νοσοκομείο όμως συνάντησα και παχύσαρκους που το πρώτο βράδυ είχαν πόνους, είχαν παροχετεύσεις (κι από την μύτη κι από την κοιλιά). Αλλά από την 2η μέρα όλα πήγαιναν καλά.
Θα σου σημειώσω το εξής: "τα μάτια είναι αχόρταγα". Πρέπει να προσπαθήσεις να τα αποφεύγεις τα γλυκά όσο μπορείς, ώστε αν τελικά πάρεις την τελική απόφαση για χειρουργείο, μετά δεν θα τα έχεις ανάγκη. Η ανάγκη θα είναι απλά εγκεφαλική, το στομάχι πεινάει για ουσιαστική τροφή στην ώρα που πρέπει.
Εγώ επί της ουσίας εγώ δεν έχω κλείσει μήνα απ'το χειρουργείο μου κι όλα πάνε πολύ καλά. Δεν είχα και δεν έχω επιπλοκή. Προσέχω όσον αφορά τα βάρη. Τα ραμματάκια στην κοιλιά έχουν κλείσει μεν, αλλά δεν έχουν καλοθρέψει ώστε να κάνω τις δουλειές μου στο σπίτι όπως θέλω. Κάνω τα απολύτως απαραίτητα. Ο γιατρός δίνει άδεια 30 μέρες ανάρρωσης. Από το νοσοκομείο μπορεί κανείς να βγει και την επόμενη μέρα (αν όλα πάνε τέλεια), αλλά θα πρέπει να είναι στο σπίτι του ξαπλωμένος για μερικές ημέρες γιατί η διατροφή είναι με υγρά κι όσο να'ναι θα υπάρχει μερική εξάντληση.
Αυτά και ξανακάνω την υπενθύμιση πως ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά σε ένα χειρουργείο κι ότι πάντα υπάρχουν επιπλοκές, τον παράγοντα αυτό πρέπει να τον έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας.
10-03-2015, 23:35 #1167
Πρωί
- 1 φρυγανιά με μια λεπτή φέτα ανθότυρο
- πολυβιταμίνη
Μεσημέρι
- Μιλκσέικ με 1 γιαούρτι 0% κι 1 αχλάδι
Απόγευμα
- 1 αυγό μελάτο
Βράδυ
- 1 αυγό μελάτο και 1 φρυγανιά
11-03-2015, 06:28 #1168
Μαρία το πουλάκι στο τίκερ σου πάει σιγά σιγά να βρει τα άλλα πουλάκια μου φαίνεται!!! Εκείνα τα μακρινά στα δεξιά!!!
11-03-2015, 13:09 #1169
Ναιιιι... το πουλάκι ʽτσίουʽ!!! :starhit:
11-03-2015, 19:08 #1170
Από σήμερα μπήκα στα μαλακά τρόφιμα. Επιτέλους θα τρώω ψιλοκανονικά!
Πρωί
- 1 αυγό μελάτο
- 1 πολυβιταμίνη
Μεσημέρι
- 1/2 μπολ φασολάδα στραγγισμένη από λάδι
Απόγευμα
- 1 γιαούρτι 0%
Βράδυ
- 1/2 μπολ φασολάδα στραγγισμένη από λάδι
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....