by-pass και διατροφή - Page 79
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 79 of 80 FirstFirst ... 296977787980 LastLast
Results 1,171 to 1,185 of 1188
    Senior Member
    Originally posted by Tassos67i
    Originally posted by Μαρία.
    Από σήμερα μπήκα στα μαλακά τρόφιμα. Επιτέλους θα τρώω ψιλοκανονικά!

Πρωί
    - 1 αυγό μελάτο
    - 1 πολυβιταμίνη

Μεσημέρι
    - 1/2 μπολ φασολάδα στραγγισμένη από λάδι

Απόγευμα
    - 1 γιαούρτι 0%

Βράδυ
    - 1/2 μπολ φασολάδα στραγγισμένη από λάδι
    Είχα την εντύπωση ότι τα όσπρια αντενδείκνυνται στα φρέσκα bypass λόγω της φλούδας. Από τρίμηνο και μετά.
    Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα..Αλήθεια ούτε ένας μήνας και όσπρια???? Εμένα μου επιτράπηκαν μετά από 6 μήνες και μάλιστα μετά από αρκετή περίσκεψη...

Senior Member
    Περιλαμβάνονται στις μαλακές τροφές μαζί με τις φακές. Δεν κάνω του κεφαλιού μου, τρώω ότι λένε οι οδηγίες μου.

Παιδιά οι οδηγίες έχουν αλλάξει. Ειδικευόμενος μου είχε δώσει παλαιότερες που πολλές τροφές δεν τις περιείχε και τα διαστήματα υγρών, αλεσμένων από 3 εβδομάδες και οι μαλακές 1 μήνα.
    Ο γιατρός όμως μου έδωσε νεώτερες οδηγίες, στις οποίες η κάθε φάση διαρκεί 2 εβδομάδες και περιλαμβάνονται αρκετές τροφές.
    Δεν ξέρω αν δίνονται διαφορετικές οδηγίες ανά περίπτωση. Πάντως 3 ασθενείς με χειρουργεία παχυσαρκίας (ο ένας με γαστρικό μανίκι) φύγαμε ακριβώς με τις ίδιες.

Πάντως δεν είχα καμία ενόχληση, το παραμικρό φούσκωμα! :blush:
    Πάντως αλλού διαβάζω για φάρμακα εφʼ όρου ζωής κλπ.. Το μόνο φάρμακο που θα παίρνω είναι το γνωστό λαπρ..ολ για 6 μήνες & πολυβιταμίνη. Μου είπε η γραμματέας του γιατρού να μου γράψει και συμπληρώματα πρωτείνης, αλλά το αρνήθηκα (αφήνοντας το ενδεχόμενο ανοιχτό αν τυχόν τα χρειαστώ κάποτε), μιας και ήδη απʼ την επιστροφή μου θεωρώ πως πρωτεϊνικά καλύπτομαι με την διατροφή μου.

Θεωρώ πως τα πράγματα όλο και βελτιώνονται κι ο κάθε χειρουργημένος επιστρέφει διατροφικά πιο σύντομα απʼ ότι παλαιότερα, αυτό φαντάζομαι εξαρτάται κι απʼ την έκβαση μιας επέμβασης και γενικά τι βρίσκουν στο εσωτερικό της κοιλιάς.

Senior Member
    Originally posted by Μαρία.
    Περιλαμβάνονται στις μαλακές τροφές μαζί με τις φακές. Δεν κάνω του κεφαλιού μου, τρώω ότι λένε οι οδηγίες μου.

Παιδιά οι οδηγίες έχουν αλλάξει. Ειδικευόμενος μου είχε δώσει παλαιότερες που πολλές τροφές δεν τις περιείχε και τα διαστήματα υγρών, αλεσμένων από 3 εβδομάδες και οι μαλακές 1 μήνα.
    Ο γιατρός όμως μου έδωσε νεώτερες οδηγίες, στις οποίες η κάθε φάση διαρκεί 2 εβδομάδες και περιλαμβάνονται αρκετές τροφές.
    Δεν ξέρω αν δίνονται διαφορετικές οδηγίες ανά περίπτωση. Πάντως 3 ασθενείς με χειρουργεία παχυσαρκίας (ο ένας με γαστρικό μανίκι) φύγαμε ακριβώς με τις ίδιες.

Πάντως δεν είχα καμία ενόχληση, το παραμικρό φούσκωμα! :blush:
    Πάντως αλλού διαβάζω για φάρμακα εφʼ όρου ζωής κλπ.. Το μόνο φάρμακο που θα παίρνω είναι το γνωστό λαπρ..ολ για 6 μήνες & πολυβιταμίνη. Μου είπε η γραμματέας του γιατρού να μου γράψει και συμπληρώματα πρωτείνης, αλλά το αρνήθηκα (αφήνοντας το ενδεχόμενο ανοιχτό αν τυχόν τα χρειαστώ κάποτε), μιας και ήδη απʼ την επιστροφή μου θεωρώ πως πρωτεϊνικά καλύπτομαι με την διατροφή μου.

Θεωρώ πως τα πράγματα όλο και βελτιώνονται κι ο κάθε χειρουργημένος επιστρέφει διατροφικά πιο σύντομα απʼ ότι παλαιότερα, αυτό φαντάζομαι εξαρτάται κι απʼ την έκβαση μιας επέμβασης και γενικά τι βρίσκουν στο εσωτερικό της κοιλιάς.
    Μαρία, καλησμέρα! Μπράβο! Πολύ αισιόδοξα όλα αυτά τα νέα και οι καινοτομίες!! Αν και δε μπορώ να πω ότι μου έλειπαν τα όσπρια!! Έχε στο νου σου να κάνεις συχνά όσο προβλέπεται τις εξετάσεις σου και να αναπροσαρμόζεις τη διατροφή σου ανάλογα με τα αποτελέσματα και πάντα σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες!! Μπράβο σου!!

Senior Member
    Σήμερα έφαγα:

Πρωί
    - 1 φρυγανιά με ένα κομματάκι ανθότυρο
    - 1 πολυβιταμίνη

Μεσημέρι
    - 1 κομματάκι κοτόπουλο στήθος κοκκινιστό
    - 1 κουταλιά ρύζι άσπρο

Απόγευμα
    - 1 ποτηράκι χυμό αμίτα μόσιον διαλυμένη με νερό

Βράδυ
    - Το ίδιο με το μεσημέρι

Senior Member
    Σήμερα σχεδόν ότι είχα και την Τετάρτη:

Πρωί
    - 1 φρυγανιά με 1 λεπτή φέτα ανθότυρο
    - 1 πολυβιταμίνη

Μεσημέρι
    - 1/2 μπολ φασολάδα

Απόγευμα
    - 1 μικρό μπολ κρέμα (έκανα το γάλα κρέμα, γιατί το αναγουλιάζω)

Βράδυ
    - Ότι και το μεσημέρι

Senior Member
    Πρωί
    - 1/2 μπολάκι κρέμα βανίλια
    - 1 πολυβιταμίνη

Μεσημέρι
    - 1 μικρό κομμάτι κοτόπουλο στήθος κοκκινιστό με 1 κουταλιά ρύζι

Απόγευμα
    - 1/2 μπολάκι κρέμα βανίλια

Βράδυ
    Ότι και το μεσημέρι

Senior Member
    Καλή εβδομάδα να έχουμε. Το σημερινό μου μενού ήταν:

Πρωί
    - 1/2 κεσέ γιαούρτι 0%
    - 1 πολυβιταμίνη

Μεσημέρι
    - 1 μπιφτέκι με 3 κουταλιές πουρέ πατάτα

Απόγευμα
    - 1/2 κεσέ γιαούρτι 0%
    - 1 μικρό μήλο παραγινωμένο

Βράδυ
    - Ότι και το μεσημέρι

Senior Member
    Η καθοδική πορεία συνεχίζεται με επιτυχία!

Πρωί
    - 1 φρυγανιά
    - 1 λεπτή φέτα ανθότυρο
    - 1 πολυβιταμίνη

Δεκατιανό
    - 1/2 μπανάνα

Μεσημέρι
    - 2 κουταλιές πουρέ πατάτας
    - 1 κουταλιά κατίκι
    - 5 πιρουνιές χόρτα βραστά (απόλαυση!)

Απόγευμα
    - 1/2 μπανάνα

Βράδυ
    - 1 γιαούρτι 0%

Senior Member
    Χθες κουράστηκα αρκετά με περπάτημα, αλλά και με σακούλες στα χέρια που μου πρόσθεταν βάρος! Απ'το πρωί, έφτασα στο σπίτι το μεσημέρι για να φάω δεκατιανό! Οι υποχρεώσεις σε αποπρογραμματίζουν!

Πρωί
    - 1 φρυγανιά με λίγο κατίκι
    - 1 πολυβιταμίνη

Δεκατιανό
    - 1 φέτα ψωμί τοστ σίκαλης
    - 1 φέτα μίλνερ

Μεσημέρι
    - 1/2 μπολ μακαρόνια με κιμά

Απόγευμα
    - 1/2 μπανάνα

Βράδυ
    - 1 μπολ (όχι γεμάτο) μακαρόνια με κιμά

Senior Member
    Μπράβο σου Μαρία! Τα πηγαίνεις θαυμάσια! Συνέχισε!

Senior Member
    Ευχαριστώ Άκη... καλημέρα κιόλας!

Χθες έκανα κάτι ανάποδο απ'ότι γράφουν οι διατροφικές οδηγίες μου. Στο μεσημεριανό αντί να αρχίσω με πρωτείνη, άρχισα με λαχανικό μαγειρευτό. Και το γουργουρητό απίστευτο! Άφησα να περάσει η ώρα που έπρεπε κι έφαγα μια φέτα τυράκι και "στάνιαρα"! :P

Πρωί
    - 1 φέτα ψωμί τοστ σίκαλης
    - 1 φέτα μίλνερ

Μεσημέρι
    - 1 πιατάκι σπανακόρυζο

Αργά το μεσημέρι
    - 1 φέτα μίλνερ

Απόγευμα
    - 1/2 μπανάνα

Βράδυ
    - 1 φέτα μίλνερ
    - 1 πιατάκι σπανακόρυζο

Το βραδινό ήταν όπως έπρεπε και δεν είχα γουργουρητό μέχρι που πήγα για ύπνο! :smug:

Senior Member
    Είχα κάτι μερούλες να ενημερώσω εδώ. Θα σημειώσω λοιπόν πως σχετικά νωρίτερα απ'το 20ήμερο το στομάχι μου δέχεται και κανονικό φαγητό χωρίς ενόχληση. Να τι έφαγα χθες για να καταλάβετε:

Πρωί
    - 1 φρυγανιά
    - 1 κουταλιά κατίκι
    - 1 πολυβιταμίνη

Πρόγευμα
    - 1 μπανάνα μικρή

Μεσημέρι
    - Αρνάκι (το ψαχνό εννοείται) φούρνου
    - 3 πατάτες φούρνου

Απόγευμα
    - 1 μήλο

Βράδυ
    - 2 λουκουμάδες με μέλι!

Περίμενα αντίδραση του στομαχιού απ'το μέλι, αλλά αντιθέτως! Χόρτασα κι ευχαριστήθηκα ένα κάπως υγιεινό γλυκάκι, που λιγούρεψα με το μυαλό!

Senior Member
    Βλέπω μπήκες ήδη στα βαθειά με ζάχαρη και λουκουμάδες!! Απίστευτο θα έλεγα...

Senior Member
    Χαχαχαχα! Είμαι προσεκτική. Ζάχαρη δεν έχω φάει ακόμη. Οι δε λουκουμάδες ήταν μικροί και το μέλι επάνω τους ελάχιστο και φυσικά φτιαγμένοι με αγνά υλικά απ'το χωριό. Στην δε ζύμη τους δεν βάζουμε ζάχαρη, μόνο αλεύρι-μαγιά & νερό.

Ο οργανισμός μου Άκη με έχει αφήσει έκπληκτη για το πόσο καλά προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και η απώλεια γίνεται φυσιολογική και κυρίως δεν την καταλαβαίνω καν. Ξέρεις δεν θέλω να βάλω στο μυαλό μου πάλι τις σκέψεις προ χειρουργείου όποτε ήμουν σε φάση δίαιτας "αχ κακώς έφαγα αυτό - κακώς έφαγα το άλλο". Τώρα ακούω το στομάχι μου. Πήρα κι αιματολογικές σήμερα κι όλα είναι τέλεια: ζάχαρο-χοληστερίνη-τριγλυκερίδια-σίδηρος ... σε φυσιολογικές τιμές. Είχα κάνει πάλι πριν από καμιά 20αριά μέρες, πάλι τα ίδια! Είμαι σε πολύ καλό δρόμο και το χαίρομαι!

Απ'την άλλη δοκιμάζω από λίγο για να ξέρω ποιες τροφές δεν τις ανέχεται καλά το στομάχι μου. Μια τροφή που βρήκα και δεν τη θέλει το στομάχι είναι το κριθαράκι.

Ανακαλύπτω και μαθαίνω, που λες! :crazy:

Senior Member
    Αχ βρε Μαρία, να ξέρεις ότι χάρηκα με τους λουκουμάδες σου. Χάρηκα γιατί εγώ από τότε που χειρουργήθηκα έχω μια δυσανεξία στη ζάχαρη. Η μόνη πια που μπορώ να καταναλώσω είναι Στέβια. Προσπάθησα να βάλω μια κουταλιά γλυκού στις φράουλες αλλά μου ήρθε αμέσως αναγούλα. Και τώρα που διαβάζω ότι είναι και χωριάτικοι οι λουκουμάδες σου πιό πολύ χαίρομαι! Νιώθω λίγο δύσκολα που δεν μου αρέσει πια η ζάχαρη, αλλά το προσπαθώ. Είναι κάτι που δε μπορώ να το περιγράψω αλλιώς, απλά μόλις βάλω ζάχαρη αμέσως νιώθω αηδία. Μάλλον έφαγα τόοοοοοσηηηηηη ζάχαρη στη ζωή μου που τώρα πια δεν την αντέχω άλλο!

Page 79 of 80 FirstFirst ... 296977787980 LastLast