by-pass και διατροφή - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 80 FirstFirst ... 234561454 ... LastLast
Results 46 to 60 of 1188
    Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    καλημέρα!

χτές
    πρωί μισό ποτήρι γάλα και 20γρ δημητριακά
    ενδιάμεσα 100 γρ γιαούρτι
    μεσημέρι 50γρ κοτόπουλο ,μία κουταλιά σούπας ρύζι
    απόγευμα μισό τόστ με 20 γρ τυρί
    βράδυ 50γρ μπιφτέκι , 1 τηγανητή πατάτα

σήμερα
    πρωί μία φρυγανιά με βούτηρο light και μισό κουταλάκι μαρμελάδα που έχω φτιάξει με λίγη ζάχαρη
    ενδιάμεσα 70γρ γιαούρτι
    μεσημέρι 50γρ μπιφτέκι,λίγη ντομάτα
    απόγευμα 100γρ γιαούρτι
    βράδυ 70γρ χοιρινή μπριζόλα,λίγη ντομάτα

Senior Member
    Originally posted by stelios
    Η γκρελίνη-ή μάλον πιο σωστά κάποιες ορμόνες αν θυμάμαι καλά-εξισοροπούν την έλειψη της και εκρίνονται κάπου προς την τελική έλικα του εντέρου,συνήθως μετά το εξάμηνο.Σταδιακά ένα μέρος της όρεξης επανέρχεται,αλλά όχι στο πρότερο σημείο.
    Στέλιο, πόσο σίγουρος είσαι για αυτό; Γιατί μου φαίνεται πως ώρες ώρες φτάνω άνετα την ποσότητα που έφτανα και προ επέμβασης, και η εγκεφαλική πείνα (καλύτερος όρος από την όρεξη) είναι στο ίδιο σημείο που ήτανε πριν με ακουμπήσει το νυστέρι του καθηγητή.

Originally posted by aggeloydaki
    δεν σου κρύβω πως κάποιες στιγμές μετανιώνω που επέλεξα το μικρό μπαι-πας και όχι το μεγάλο
    Aggeloydaki, χαίρομαι που τα πας τόσο καλά. Όσος φόβος υπάρχει προ της επέμβασης, τόση μεγάλη ανακούφιση υπάρχει μετά βλέποντας πως τελικά δεν ήταν και τόσο τρομερή διαδικασία! Προσωπικά, ακόμη κι αν είχα την επιλογή, θα επέλεγα και πάλι την μεγάλη παράκαμψη γνωρίζοντας τις αδυναμίες του εαυτού μου. Η μικρή παράκαμψη, όπως και η σληβ, είναι για εγκρατείς ανθρώπους. Πάντως, ακόμη η μικρή παράκαμψη έχει κάποια δυσαπορρόφηση, που όλο και κάποια παρασπονδία θα μπορέσει να συχωρέσει!

Senior Member
    Originally posted by anna65

Στέλιο, πόσο σίγουρος είσαι για αυτό; Γιατί μου φαίνεται πως ώρες ώρες φτάνω άνετα την ποσότητα που έφτανα και προ επέμβασης, και η εγκεφαλική πείνα (καλύτερος όρος από την όρεξη) είναι στο ίδιο σημείο που ήτανε πριν με ακουμπήσει το νυστέρι του καθηγητή.
    Κι εγώ μερικές φορές έτσι νομίζω αλλά τελικά δεν φτάνω στις πρότερες ποσότητες,είμαι όμως κοντά.Δεμ είναι κάτι που λέω εγώ,αλλά οι γιατροί.

Senior Member
    Αυτο ειναι κατι που δε μπορω να καταλαβω.Ειπε το Αγγελουδακι οτι ξερει 2 ατομα που εχουν παρει ολα τα κιλα πισω.Στη σληβ κ στο μικρο μπαι πας το καταλαβαινω.Κακη ποιοτητας τροφη γλυκα κα.Αυτοι ομως ειχαν κανει χολοπαγκρεατικη.Πως γινεται αφου οταν φας πολλα λιπαρα κ γλυκα πας τουαλετα κ τα αποβαλεις ολα?

Senior Member
    Γλαύκη εμένα ο καθηγητής μου είπε πως ο οργανισμός μας "εκπαιδεύεται" πάλι από την αρχή!Αν τρώς λιπαρά κάποια στγμή θα σταματήσει να αποβάλει όλα τα λιπαρά,εξάλλου ο βαθμός δυσαπορρόφησης κάποια στιγμή ελλατώνεται.Το ίδιο συμβαίνει υποθέτω κ με την ζάχαρη,αν φάω τώρα θα πάθω dumping αν τρώω συνέχεια ο οργανισμός μου συνηθίζει επομένως δεν έχω κανένα σύμπτωμα κ άρα δεν με "δυσκολεύει" ή αποτρέπει κάτι από το να τρώω συνέχεια ζάχαρη.Ολα αυτά φυσικά εφόσον κάποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να ακολουθήσει τους κανόνες που λένε όχι λιπαρά,όχι ζάχαρη

Senior Member
    Δεν αποβάλλονται όλα. Αποβάλλεται μεγάλο μέρος, αλλά όχι όλο. Όλο και κάτι απορροφάμε - διαφορετικά θα έπρεπε να τρεφόμαστε με άλλο τρόπο!

Senior Member
    ναι σόρυ το διατύπωσα λάθος,100% δυσσαπορόφηση δεν έχει καμία επέμβαση.Εννοούσα πως αν τώρα αποβάλει πχ το 70% από τα λιπαρά ,εφόσον τρώς συνέχεια ο οργανισμός επανα-εκπαιδεύεται,τουλάχιστον εμένα έτσι μου είπε ο γιατρός όταν τον ρώτησα,και κάποια στιγμή ούτε τα λιπαρά τον ενοχλούν ώστε να τα αποβάλλει σε τόσο μεγάλο βαθμό

Senior Member
    Αποβάλλεις το περίσσιο λίπος Γλαύκη μου. Αν εσύ φας πχ λιπαρά ή γλυκά (που περιέχουν λιπαρά) ο οργανισμός σου αποβάλλει το 80% και απορροφά το 20% (δεν είμαι σίγουρη για τα νούμερα - είναι περισσότερο σχηματικά για να καταλάβεις). Αν εσύ λοιπόν φας μια πάστα μικρό το κακό σε θερμίδες. Αν όμως φας μια τούρτα τότε θα πάρεις περισσότερες θερμίδες. Προφανώς όχι τόσες όσες χωρίς δυσαπορρόφηση αλλά και πάλι αρκετές να σου βάλουν πίσω κιλά αν το κάνεις τακτικά. Επιπλέον μην ξεχνάς ότι η δυσαπορρόφηση που έχουμε δεν επηρεάζει την απορρόφηση ζάχαρης ή του αλκοόλ. Αν λοιπόν εγώ πίνω αλκοόλ ή τρώω πχ γλυκά του κουταλιού αυτά δεν αποβάλλονται αλλά γίνονται ωραιότατες θερμίδες. Και τέλος μην ξεχνάμε πως ο οργανισμός είναι ένα μαγικό κατασκεύασμα που μαθαίνει να προσαρμόζεται. Αυτό σημαίνει πως η αποτελεσματικότητα κάθε επέμβασης φθίνει με τον καιρό κι έτσι στην περίπτωσή μας η απορρόφηση των λιπαρών μπορεί να γίνει περισσότερη απ'ό,τι ήταν αρχικά. Τουλάχιστον έτσι τα έχω καταλάβει. :grin:

Senior Member
    :thumbup: Αυτή είναι η σωστή λέξη Ιωάννα "επανα-εκπαιδεύεται". Κι εμένα έτσι μου το είπε ο ντόκτορ!

Senior Member
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Πρωί μισό ποτήρι μίλκο
    ενδιάμεσα 30γρ λογάδι
    μεσημέρι 60γρ μοσχάρι βραστό και 3-4 κουταλιές κριθαράκι σαν σούπα
    απόγευμα 100γρ γιαούρτι
    βράδυ ομελέτα σε αντικολητικό τηγάνι με 1 αυγό και λίγο τριμένο κολοκυθάκι και λίγο τριμμένο τυράκι μέσα (δεν νομίζω να μπορέσω να την φάω όλη)

edit ξέχασα!χτες είχαμε πάρει κάτι παγωτίνια σπίτι λέω και εγώ ας φάω ένα,παίρνω ένα με γεύση μπανάνα που παλιότερα μου άρεσε πολύ.Η σοκολάτα που είχε απέξω με γεύση επίσης μπανάνα (ή μήπως δεν ήταν σοκολάτα και ήταν κάτι άλλο?τελος πάντων αυτή η επικάλυψη που έχουν απέξω τα παγωτίνια) μου φάνηκε τόσο απίστευτα γλυκιά και βουτηράτη,μπλιάχ!την έβγαλα και έφαγα το μέσα μόνο που ήταν επίσης ψιλοαδιάφορο σαν γεύση!Επίσης χτες για πρώτη φορά στην ζωή μου ήπια μέτριο καφέ και δεν με μου φάνηκε κάπως!Λέτε να απεξαρτούμε από την ζάχαρη σιγά-σιγά?

Senior Member
    Καλή εβδομάδα να έχουμε!
    Ιωάννα μου ο καθηγητής μου είχε πει ότι η ζάχαρη θα μου προκαλεί αποστροφή για τους πρώτους 3 με 6 μήνες αλλά μετά θα πρέπει να προσέχω από μόνη μου. Επειδή μου αρέσουν τα γλυκά και κυρίως τα παγωτά με φοβίζει πολύ το μετά. Πάντως η ιδέα απεξάρτησης από τη ζάχαρη είναι απλά ονειρική!

Κυριακή 4/9

Πρωί: Τίποτα (Κοιμόμουν)
    Δεκατιανό: Τίποτα (Κοιμόμουν)
    Μεσημέρι: 80 γρ ψητός σολωμός κι ένα κομματάκι πατάτα βραστή και 1 κ. γλ. γιαούρτι
    Απόγευμα: 60 γρ κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο ( thnx Ιωάννα μου!!!!) Έβαλα λίγο κολοκύθι και περισσότερα αυγά, γάλα και τυρί. Έγινε ζουμερή και τέλεια!
    Βράδυ: Λίγο λιγότερο από μισό τοστ με γαλοπούλα και τυρί, 20 γρ γραβιέρα

Senior Member
    Δευτέρα

Πρωί: 1/3 ποτήρι γάλα milko free
    Δεκατιανό: τίποτα
    Μεσημέρι: 50 γρ κοτόπουλο λεμονάτο, 1 κουταλιά γιαούρτι, 10 γρ γραβιέρα και 2 κουταλιές ρύζι
    Απόγευμα: 60 γρ κολοκυθόπιτα
    Βράδυ: 70 γρ κοτόπουλο και 10 γρ γραβιέρα

Senior Member
    πρωί 20 γρ δημητριακά και 3 γουλιές γάλα-με φούσκωσε απίστευτα
    ενδιάμεσα 100γρ γιαούρτι και μισό ροδάκινο
    μεσημέρι 70γρ τσιπούρα ψητή και λίγη ντομάτα
    απόγευμα 30γρ λογάδι
    βράδυ 50γρ κοτόπουλο κοκκινιστό και 3-4 πατάτες τηγανητές

Μαρία μου πολύ χαίρομαι που σε βόλεψε η κολοκυθόπιττα Θα σου έλεγα να προσπαθείς να τρώς και τα 5 γεύματα ακόμα και αν αυτό είναι μισή μπουκιά τυρί,βοηθάει τον οργανισμό να κάνει καύσεις!Τον βρήκες σήμερα τον καθηγητή?Παίρνεις τόσες μέρες το ντουφολάκ και δεν σου έκανε τίποτα?

Senior Member
    Όντως με βόλεψε πάρα πολύ η κολοκυθόπιτα Ιωάννα μου. Είναι πολύ ζουμερή και μαλακή, γεμάτη πρωτεΐνη και μπορώ να την παίρνω και στη δουλειά! Έχεις δίκιο για τα γεύματα. Πρέπει να αρχίσω να τα τρώω. Πήρα τηλ σήμερα τον καθηγητή αλλά μου είπε η Φωτεινή ότι θα βγει πολύ αργά από το χειρουργείο γιατί είχε διπλό σήμερα και να τον πάρω αύριο στις 9:30. Το ντουφαλάκ το σταμάτησα το Σάββατο γιατί έκανα εμετό τις 2 τελευταίες μέρες που το πήρα. Ελπίζω να μου δώσει κάτι άλλο ο γιατρός. Η αλήθεια είναι πως το Σάββατο πήγα τουαλέτα αλλά έβγαλα ελάχιστα κόπρανα. Από τότε πάλι τίποτα! Μάλλον πρέπει να πίνω πάνω από 1,5 λίτρο νερό και να περπατάω πάνω από μισή ώρα. Το ψιλοπερίμενα ότι θα αντιμετώπιζα πρόβλημα η αλήθεια είναι. Είχα σοβαρό πρόβλημα με το έντερό μου και πριν την επέμβαση

Senior Member
    Originally posted by welldah
    Μάλλον πρέπει να πίνω πάνω από 1,5 λίτρο νερό και να περπατάω πάνω από μισή ώρα.
    Μαρία πρέπει να πίνεις το ελάχιστο 10 ποτήρια νερό για την δυσκοιλιότητα,έτσι μου είπε ο καθηγητής!Και μάλιστα παγωμένο.Επίσης ένας γιατρός από την ομάδα του ,μου είπε να "τσιμπήσω" λίγο παραπάνω το λάδι που τρώω!

Page 4 of 80 FirstFirst ... 234561454 ... LastLast