by-pass και διατροφή - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 80 FirstFirst ... 567891757 ... LastLast
Results 91 to 105 of 1188
    Senior Member
    πάντως τώρα που τα βλέπω ... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΑ ΓΛΥΚΑ!!! για να δούμε τι θα πει ο master τώρα που θα με δει στα 2 χρόνια...

Senior Member
    Δεν μπορώ με τίποτα να μπω στη διαδικασία της καταγραφής! Ξέρω ότι πρώτα θα τρομάξω εγώ η ίδια με την ποσότητα - αλλά και με την ποιότητα κάποιες φορές. Ενώ ξέρω ότι τα λιπαρά με πειράζουν, δεν λέω "όχι" στα μακαρόνια με κιμά που έβγαλε η κατσαρόλα, αντί να φτιάξω τα μπιφτεκάκια μου και να τα κατεβάσω σκέτα. Γλυκά δεν πολυκοιτάζω - εντάξει, ένα γλυκάκι δυο φορές το μήνα δεν το θεωρώ μεγάλη παρασπονδία. Αλλά πρέπει να κόψω τα λιπαρά - πώς θα το κάνω, χωρίς να μπω στην κουζίνα και να μαγειρέψω μόνη μου;

Senior Member
    ʼννα όσον αφορά την ποιότητα, επειδή τρώω σπιτικό φαγητό και ελάχιστο φαγητό από έξω, είναι προσεγμένο γιατί δεν χρησιμοποιούμε βούτυρο και πολλά λάδια, πέτσα/λίπος στο κρέας και στο κοτόπουλο. Πλέον τρώω απ όλα, δεν έχω πρόβλημα με μακαρόνια,ψωμί που κάποιους τους φουσκώνουν, ούτε με χόρτα,λαχανικά,όσπρια που τρελαίνομαι .

Senior Member
    Κι εμείς τρώμε σπιτικό (πού λεφτά για delivery και εξόδους πια!) αλλά δεν μπορώ με τίποτα να πείσω τον μάγειρα του σπιτιού (τον αντρούλη μου) να περιορίσει το λάδι και το βούτυρο! Το παίζει μάγειρας, και δεν έχω σκοπό να του στερήσω αυτή τη χαρά! Θεωρεί όμως ότι το βούτυρο δίνει έξτρα γεύση, ότι το λάδι πρέπει να μπαίνει με το κιλό και τέλος πάντων ότι έχει κι άλλους να θρέψει αυτή η κατσαρόλα!
    Η εναλλακτική λύση είναι να κάνω κάτι μόνη μου, που σημαίνει στις 5.30-6.00 που θα πάω κουρασμένη στο σπίτι αντί να ξεκουραστώ να πρέπει να μπω στην κουζίνα, και μόλις φτιάξω το πιατάκι μου να έχω και τα δύο παιδιά να θέλουν να φάνε (και) από το δικό μου! Δεν ξέρω πόση ποσότητα να ετοιμάσω και πάντα βγαίνει είτε πιο λίγο (οπότε προσθέτω από το λιπαρό που ήθελα να αποφύγω) είτε πιο πολύ (οπότε καταλήγει συνήθως στα σκουπίδια, αν δεν βρεθεί άλλος να το μοιραστεί μαζί μου).
    Κι εγώ τρώω από όλα (εκτός από σπαγγέτι που ακόμη με μπουκώνει στο μισό πιάτο - ευτυχώς!). Όσπρια και τα μισά λαχανικά ούτε και πριν τα έβαζα στο στόμα μου. Την πέτσα έμαθα πια να τη βγάζω από το κοτόπουλο. Όλο λέω να ξεκινήσω καμιά πρωτεϊνική φάση (πχ Dukan) μπας και σταματήσω για λίγες μέρες το λάδι εντελώς, και όλο την αφήνω για Δευτέρα...

Senior Member
    Sonasia μου δε θεωρώ πως είναι υπερβολικές οι ποσότητες που τρως στα 2 χρόνια. Ας δούμε τι θα πει κι ο ντόκτορ όμως όπως πολύ σωστά είπες. ʼσχετο αλλά μετά το χρόνο συνεχίζουμε και βλέπουμε τη Νάνσυ κι αν ναι ποιες είναι οι συμβουλές της? Αχ αυτά τα γλυκά είναι και για εμένα μεγάλο πρόβλημα. Αφού κρυφά εύχομαι να παθαίνω dumping και με ελάχιστη ζάχαρη για να τα κόψω τελείως! Ήδη στον 1,5 μήνα ονειρεύομαι cheesecake η αδιόρθωτη! Είπα ότι θα προσπαθήσω μέχρι το εξάμηνο τουλάχιστον να μη φάω κανένα γλυκό, για να δούμε!
    ʼννα μου πρέπει να πείσεις τον άντρα σου να μειώσει λίγο το βούτυρο. Πες του ότι όσο περισσότερο βούτυρο βάζει τόσο μεγαλύτερο τίμημα θα πληρώνει αν επισκέπτεται το θρόνο μετά από εσένα! Εμένα μου έτυχε μια φορά αφού έφαγα λίγο κρέας το οποίο μάλλον το είχαν μαρινάρει σε πολύ λάδι απ'ό,τι κατάλαβα εκ των υστέρων να πάθω διάρροια λόγω δυσαπορρόφησης. Ένιωθα γενικά ανακατωσούρες και κάπως περίεργα στο έντερο και μετά πήγα τουαλέτα. Ας πούμε απλά ότι τα διυλιστήρια μυρίζουν σχετικά ωραία χαχα! Τουλάχιστον ξέρω ότι δουλεύει η επέμβαση!

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    χτές

πρωί μισό ποτήρι μίλκο
    ενδιάμεσα 100γρ γιαούρτι,2 φετάκια νεκταρίνι
    μεσημέρι 100γρ φασολάκια,40γρ φέτα
    απόγευμα 100γρ γιαούρτι,2 μπουκιές μπανάνα
    βράδυ 2 φετάκια ντομάτα-50γρ τόνο-μία κουταλίτσα γραβιέρα-μία πηρουνιά μακαρόνια ανακατεμένα όλα μαζί σε ένα μπολάκι,πολύ γιάμι! μία μπουκιά μπανάνα μετά από κανένα μισάωρο

σήμερα

πρωί μισή κούπα γάλα ,20γρ δημητριακά
    ενδιάμεσα 100γρ γιαούρτι
    μεσημέρι αυγό βραστό,20γρ γραβιέρα,2 φετάκια ντομάτα
    απόγευμα 100γρ γιαούρτι
    βράδυ 70γρ λουκάνικο ,2 φύλλα σαλάτα κατσαρή

Senior Member
    Δευτέρα 12/9

Πρωί: τίποτα (έτρεχα στο ΙΚΑ)
    Δεκατιανό: ένα κομματάκι κοτόπουλο πανέ υγιεινό
    Μεσημέρι: 60 γρ βραστό ψάρι, 2 κουταλιές ρύζι σούπα αυγοκομμένη
    Απόγευμα: 1 φρυγανιά με 2 κουτ. γλ. κατίκι
    Βράδι: 60 γρ βραστό ψάρι και 1 κομματάκι πατάτα βραστή και 1 κομματάκι κολοκυθάκι βραστό

Senior Member
    Μαρία μου στο στομάχι είναι η αλλαγή, όχι στο μυαλό δυστυχώς ... εγώ είχα πολύ έντονο το σύνδρομο dumping εξ αρχής και δεν έτρωγα γλυκά, από τη στιγμή όμως που εξασθένησε άρχισα να τρώω και γλυκά, άσε που μερικές φορές πιστεύω ότι τρώω περισσότερα απ ότι έτρωγα πριν γιατί πάντα έτρωγα μεγάλες ποσότητες και τσιμπολόγαγα ανάμεσα στα γεύματα και δεν ήμουν του γλυκού...

Senior Member
    Έτσι είναι Sonasia. Εδώ εγώ που είμαι μόλις 1,5 μήνα χειρουργημένη και είχα μεγάλο πρόβλημα στην αρχή να φάω τις τελευταίες μέρες που μου είναι πιο εύκολο να φάω το μυαλό μου όλο στο φαγητό γυρνάει. Φαντάσου τι έχει να γίνει στη συνέχεια Θέλει πολύ δύναμη και επιμονή δε γίνεται αλλιώς.

Τρίτη 13/9

Πρωί: μισό ποτήρι njoy 0% (για μια αλλαγή από το milko free)
    Δεκατιανό: τίποτα
    Μεσημέρι: ψητό κοτόπουλο ( δεν το ζύγισα αλλά ήταν μπόλικο περίπου 90 γρ υπολογίζω), 1 κουτ. σως γιαουρτιού και 2 πατάτες "σαν τηγανιτές"
    Απόγευμα: ένα πολύ μικρό κομμάτι κολοκυθόπιτα
    Βράδυ: ένα κομμάτι κολοκυθόπιτα (περίπου 70 γρ)

Senior Member
    Originally posted by aggeloydaki

σήμερα

πρωί μισή κούπα γάλα ,20γρ δημητριακά
    ενδιάμεσα 100γρ γιαούρτι
    μεσημέρι αυγό βραστό,20γρ γραβιέρα,2 φετάκια ντομάτα
    απόγευμα 100γρ γιαούρτι
    βράδυ 70γρ λουκάνικο ,2 φύλλα σαλάτα κατσαρή

χτες βράδυ μετά το φαγητό μου ήρθε να φάω παγωτό,είχα στο ψυγείο ένα κρι-κρι με 0% λιπαρά και υποκατάστατο ζάχαρης.Μου φάνηκε υπερβολικά γλυκό,μπόρεσα και έφαγα το 1/3 και το υπόλοιπο το έδωσα στον άνδρα μου ,το κακό ήταν πως μετά ο οργανισμός μου αντέδρασε όπως όταν πίνω λευκό γάλα,φούσκωσα,είχα αναγούλες και το έντερό μου έκανε θόρυβο μπλιαχ!Δεν με βλέπω να το ξανατρώω

σήμερα
    πρωί μισό ποτήρι μίλκο φρη
    ενδιάμεσα 200γρ γιαούρτι ,2 φετάκια ροδάκινο
    μεσημέρι 2 φύλλα σαλάτα κατσαρή,70γρ μπιφτέκι
    απόγευμα μισή μπανάνα
    βράδυ 70γρ μπιφτέκι,2 πατάτες φούρνου,ίσως λίγη ντομάτα

Μαρία το εντζόι πως είναι σαν γάλα?

Member
    καλα αυτα για εμενα αποτελουν μακρινό μελλον μιας και εχθες ξεκινησα τα υγρα. Ομως θα ηθελα να ρωτησω με ποσες κουταλιες χορτενατε; ενω ξεκινω να τρωω χωρις να πειναω τρωω 20 κουταλιες περιπου χωρις να σκασω ενω το χαρτι με τις οδηγειες του γιατρου λεει 4-8.

Senior Member
    Hλιάννα εμάς οι οδηγίες του γιατρού μας έλεγαν να τρώμε 60γρ πολτοποιημένο κοτόπουλο-ψάρι-κρέας με μικρό κουταλάκι,δυστηχώς δεν θυμάμαι πόσες κουταλιές ήταν αυτό.Ίσως θυμάται η Μαρία να σου πει!Πάντως τα πολτοποιημένα τα έτρωγα χωρίς να πολυπεινάω και δεν περίμενα να σταματήσω μόλις χόρταινα,έτρωγα όσο περισσότερο μπορούσα για τις πρωτείνες τους

Senior Member
    Αχ η περίοδος των αλεσμένων θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μου lol
    Δεν ξέρω πόσες κουταλιές είναι τα 60 γρ. γιατί δυστυχώς ποτέ δε μπόρεσα να ξεπεράσω τις 4-5 χωρίς να μου έρθει εμετός
    Κάνε υπομονή Ηλιάννα μου και θα περάσει κι αυτή η φάση και μετά θα μπορέσεις πάλι να φας κανονικό φαγάκι!

Member
    για τη σουπα ρωταω για τα αλεσμενα εχω δρομο μπροστα μου!!

Senior Member
    Ηλιάννα εγώ μετά την τέταρτη ημέρα άρχισα να πίνω νερό,την πέμπτη ζουμί σαν φαγητό και την αμέσως επόμενη άρχισα τα λιωμένα!Πολύ αραιή σούπα με λιωμένο κρέας μέσα της.Δεν ξέρω για πια σούπα μιλάς εσύ ,ίσως ο γιατρός σου έχει άλλη τακτική

Page 7 of 80 FirstFirst ... 567891757 ... LastLast