Results 541 to 555 of 1188
Thread: by-pass και διατροφή
-
09-05-2012, 17:34 #541
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
Αννα μένω έκπληκτη με την ποσότητα που μπορείς να φας!!!!εγώ ούτε πριν δεν έτρωγα τόσο!και σίγουρα τώρα ούτε καν μπορώ να το φανταστώ!άσε που σαφέστατα θα προτιμούσα να φάω μία σαλάτα παρά πρωτείνη
Μαράκι το oatmeal είναι το πόριτζ ή κάτι άλλο???σε έχει βοηθήσει στο θέμα τουαλέτας??και πάνω από όλα....περίπου τι γεύση έχει?
- 09-05-2012, 18:30 #542
Originally posted by aggeloydaki
άσε που σαφέστατα θα προτιμούσα να φάω μία σαλάτα παρά πρωτείνη
09-05-2012, 20:28 #543
Ιωάννα μας, welcome back! :wink1:
09-05-2012, 22:10 #544
το πρόγραμμά σήμερα είχε!!!
πρωινο: Τιποτα κοιμομουν!
μεσημεριανο: 2 κουταλιες μακαρονια και 3 μικρα κεφτεδακια σε σαλτσα ντοματας (λαιτ φτιαγμενα)
βραδινο: 1 ποτηρι γαλα
πλας μια γρανιτα χωρις ζαχαρι βεβαιως βεβαιως!
Τις 995 θερμιδες δεν νομιζω να τις πηρα (τοσες μου εχει βαλει η διατροφολογος μου) ουτε τα 62 γρ πρωτεινης!!!!(η φατσα παει για την πρωτεινη lol)
aggeloydaki και εγω της σαλάτας ειμαι παρά της πρωτείνη!!! Και εγω μπαι μπας εκανα τελικααα!!!
09-05-2012, 23:31 #545
Καλώς το κορίτσι μας!!! Ιωάννα μου 67 με 68 παίζω τώρα αλλά όπως καταλαβαίνεις βαριέμαι να αλλάξω τικεράκι
Εμένα η όρεξή μου έχει επανέλθει και πεινάω πιο συχνά αλλά ακόμη δε χρειάζεται πολύ ποσότητα για να χορτάσω. Σίγουρα πάντως είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα από το εξάμηνο. Δε ζυγίζω πλέον πράγματα και τρώω μέχρι να χορτάσω. Ορισμένες φορές μπορεί να πιέσω τον εαυτό μου να φάει λίγο παραπάνω πίνοντας λίγο κόκα λάιτ στο ενδιάμεσο, αν νιώσω πως έφαγα υπερβολικά λίγο. Κατά τα άλλα όχι τηγανιτά, γλυκά και περιορισμένοι υδατάνθρακες είναι το σύνηθες.
Το oatmeal είναι η κρέμα βρώμης (γάλα και κουάκερ). Είναι ολίγον άγευστη αλλά εγώ λιώνω μέσα στο γάλα λίγη σοκολάτα s&b και γίνεται σοκολατένιαʼλλη βάζουν μέλι ή γλυκαντικά και κάποιοι το κάνουν και αλμυρό με φέτα ή γαλοπούλα. Με βοηθάει αρκετά στο θέμα της τουαλέτας η αλήθεια είναι
Πλέον δεν έχω τις απίστευτες μέρες μέχρι να πάω.
Τετάρτη 9/5
Πρωί: μισό ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι (βιαζόμουν και δεν πρόλαβα να φάω πρωινό!)
Μεσημέρι: 2 κομματάκια στήθος κοτόπουλο κοκκινιστό, 2 φρυγανιές κι ένα κομμάτι γραβιέρα
Απόγευμα: τίποτα
Βράδυ: μισό στήθος κοτόπουλο κοκκινιστό, 1 φρυγανιά,1 κομμάτι φέτα κι 1 κομμάτι γραβιέρα, μισό κολοκυθάκι γεμιστό με αυγολέμονο και 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
09-05-2012, 23:48 #546
Originally posted by welldah
Το oatmeal είναι η κρέμα βρώμης (γάλα και κουάκερ). Είναι ολίγον άγευστη αλλά εγώ λιώνω μέσα στο γάλα λίγη σοκολάτα s&b και γίνεται σοκολατένιαʼλλη βάζουν μέλι ή γλυκαντικά και κάποιοι το κάνουν και αλμυρό με φέτα ή γαλοπούλα. Με βοηθάει αρκετά στο θέμα της τουαλέτας η αλήθεια είναι
Πλέον δεν έχω τις απίστευτες μέρες μέχρι να πάω.
10-05-2012, 09:32 #547
5ο έτος διατροφής με χολοπαγκρεατική εκτροπή
Το γράφω εδώ επειδή έχει άμεση συνάρτηση με τη διατροφή μετά την επέμβαση,επηρεάζει τα αποτελέσματα του χειρουργείου και τη μετέπειτα πορεία μας
Από πέρσυ είμαι συν 5 κιλά(τα 4 στο τελευταίο δίμηνο!),σε συνδυασμό με το ότι δεν έφτασα στο κατώτερο σημείο που θα μπορούσα)ζάχαρη,λιπαρά,υδα� �άνθρακες κτλ),δίνει στατιστικά ότι είμαι μέσα στα όρια του επιτυχημένου χειρουργείου(αρχικά στο 70% απώλεια του υπερβάλοντος βάρους [ποσοστό όμως που έχει πέσει).Η Νάνσυ μου άλλαξε το πρόγραμμα και με έβαλε σε μηνιαία 'επιτήρηση'-επικοινωνία,μίλησε για υπερπρωτεινική διατροφή(απορώ με κάποιους γιατρούς που βλέπω και 'αφήνουν' ρύζια,μακαρόνια,πατατοαμυλ οειδή κτλ από τους πρώτους μήνες..αφού μόνο βάρος προσθέτουν),αποχή από το ψωμί και φυσικά τη ζάχαρη(κυρίως γλυκά κουταλιού κτλ).Λόγω του βεβαρημένου προγράμματος μου που δεν αφήνεοι περιθώρια προγραμματισμού μου σύστησε κάποιες λύσεις τροφών που θα μπορούσα να έχω μαζί,είπε τη κουβέντα 'ΣΚΕΨΟΥ ΠΡΙΝ ΦΑΣ' ,μόλις πάω να απλώσω χέρι σε κάτι να παίρνω νερό,3-4 φρούτα την ημέρα,άφθονη ποσότητα πρωτείνης στα γεύματα,σε συγκεντρωμένα γεύματα όμως κι όχι σκόρπιο τσιμπολόγημα,άσκηση και γενικώς πρέπει να δραστηριοποιηθώ ώστε να μείνω κάτω από 100 και όσο πιο κοντά στο 90.Ο οργανισμός έχει πάντα αυξητικές τάσεις εκ κατασκευής. 1 ώρα τα λέγαμε
Ο καθηγητής την επομένη στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά τα στατιστικά,αλλά αν συνεχίσω έτσι,σε 15 χρόνια θα είμαι στο παλιό βάρος,κερδισμένος βέβαια αφού ήδη θα είχα γίνει ποιος ξέρει πόσα-σκέψου λέει να σου είχα κάνει σληβ!-
Δεν θα κουραστώ να στα λέω είπε,αν θέλεις τα κάνεις:1 ώρα περπάτημα την ημέρα,όχι ζάχαρη,όχι λιπαρά,πρωτείνη φουλ,τα φάρμακα σου και του χρόνου θέλω να σε δω 4 κιλά μείον.Το χειρουργείο θα σε προστατεύει,θα αποβάλει αυτά που πρέπει,αλλά πρέπει και εσύ να κάνεις κάτι.
10-05-2012, 16:11 #548
γεια σας!
αγγελουδακι καλως ηρθες και παλι!
εγω ειμαι η καλλιοπη και αλλαξα ονομα!
πριν πω τι εφαγα εχω μια απορια μπορει αν ειμαι νηστικια μεχρι το μεσημερι οταν φαω μετα να με πειραζει?
το επαθα εχθες και σημερα
εχθες
πρωι καφε
μεσ ενα κοματακι φετα με λιγη φρυγανια ( ενιωσα χαλια)
απ τιποτα
βρ 1 γιαουρτι 2% με καντερελ
σημερα
πρωι καφε
μεσ 70γρ κιμα με λιγα μακαρονια (για να παει κατω ο κιμας ) (παλι χαλια ενιωσα)αλλα μετα απο λιγο καταφερα ολο το κιμα
τη συνεχεια μετα
α και κατι αλλο πηρε καμια πρωτεινικα συμπληρωματα?
δε μπορω το κρεας και εχω συνεχως ατονια και υπνηλια το παλευω με γαλα γιαουρτι κλπ
ψαρι δεν εφαγα ποτε μου και το αυγο ακομη με ενοχλει
10-05-2012, 19:46 #549
Στέλιο τι προτάσεις σου έδωσε η νάνσυ για να έχεις μαζί σου?πρέπει να έχεις 5 γεύματα?Πόση ποσότητα πρωτείνης είναι "λογική" σε κάθε γεύμα σου?3-4 φρούτα δεν είναι πολλά από άποψη σακχάρων ή στα πρότεινε για να αποφεύγεις τα γλυκα?? Δεν σε ανησυχεί το γεγόνος πως δεν μπορείς να συγκρατηθείς?
Ναταλία μου νομίζω πως θα έπρεπε να τρως περισσότερα γεύματα κάθε μέρα,επειδή η ποσότητα που τρώμε είναι μικρή στην αρχή,αν τρως μόνο 3 γεύματα είναι λογικό να μην λαμβάνεις την απαιτούμενη ποσότητα πρωτείνης!Και στο έγραψα και στο άλλο τόπικ από ένα σημείο και μετά αν δεν τρως αρκετή πρωτείνη θα είσαι σαν ζαλισμένο κοτόπουλο!τελικά διάβασα πως έκανες μπαι πάς σε συνδυασμό με σλήβ?Το ίδιο ισχύει και για εσένα Καλλιόπη μου(Βέβαια ο γιατρός σας ξέρει καλύτερα! )Πρωτεινικά ροφήματα ήπια μόνο τις πρώτες 20 ημέρες και κάποιες μέρες έπινα και σκόνη μέσα στο γάλα μου,από εκεί και πέρα όλες οι εξετάσεις μου είναι μια χαρά και απλά καθημερινά πίνω μία πολυβιταμίνη και φυσικά σίδηρο/ασβέστιο λόγω της δυσαπορρόφησης που έχει η επέμβασή μας .Καλλιόπη είναι καλύτερα να τρως μικρά ζυμαρικά τώρα στην αρχή και όχι μακαρόνια ,το ψάρι συνήθως κάθεται ελαφρύ,εγώ αυγό έφαγα με το που έκλεισα μήνα και ευτυχώς μου είχε κάτσει μια χαρά,ακόμα και τώρα όμως το τρώω κυρίως βραστό,ομελέτα μου πέφτει βαρύ.Σχετικά με την ζαλάδα αν έχεις πολλές ώρες να φας ,ειδικά τώρα στην αρχή,είναι πολύ πιθανόν τρώγοντας να νιώσεις άσχημα και ζαλάδα (επίσης υπάρχει και το ζήτημα νταμπινγκ το οποίο δρα πολύ ύπουλα πολλές φορές ) ,μην αφήνεις το στομάχι στου αδειανό για πάρα πολλές ώρες,ακόμα και 2-3 κουταλιές γιαούρτι να τρως είναι πολύ καλύτερα από το τίποτα!
σήμερα φάγαμε
πρωί: τίποτα (φτού μου )
ενδιάμεσα : τίποτα (φτού μου δις)
μεσημέρι : 1 1/2 κουτάλα κοτόσουπα και 70γρ σπιτικό κοτόπουλο,μου κάθισε πολύυυυυυυυυυυυ βαρύ όλο αυτό
απόγευμα : μισή φέτα κέικ (δεν φταίω εγώ,το έφτιαξα προχτές για τον άνδρα μου και όλο το λιμπίζομαι! )
βράδυ : ντομάτα σαλάτα (χωρίς λάδι-ούτε προ επέμβασης έβαζα λάδι ) και χοιρινό ψητό στο φούρνο υπολογίζω γύρω στα 80-90γρ ,παραπάνω δεν μπορώ να φάω όσο και αν έχω προσπαθήσει
αααα τις μέρες τις απουσίας μου έχω να δηλώσω πως έφαγα παγωτό -corneto- και δεν με πείραξε το άτιμο!!!και την επόμενη ημέρα ήθελα να ξαναφάω!άτιμο πράγμα τελικά η ζάχαρη,άκρως εθιστική!Αλήθεια έχει φτιάξει καμία σας γλυκό με ζάχαρη νατρίν??Η κάποια ζαχαρίνη που να την έχει ψήσει και να έχει βγει οκ το γλυκό?στην αρχή που είχα φτιάξει με σουκραλόζη δεν είχε πετύχει η συνταγή.Την βρώμη θα την δοκιμάσω θαρρώ...και αν δεν μου αρέσει θα την ταίσω στις κοτούλες της μαμάς μουαν και είχα δει το μέγκα αυτή την συνταγή http://www.megatv.com/proinomou/defa...=24399#toppage και η Σκορδά το τσάκισε και συνέχεια έλεγε πόσο ωραίο είναι!
11-05-2012, 01:01 #550
Στέλιο σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση της επανεξέτασης! Όπως σου είπε και ο ντόκτορ σε κάθε περίπτωση είσαι κερδισμένος από το χειρουργείο. Ξέρεις τώρα πως ήρθε η ώρα να αποχωριστείς την αγαπημένη μας ζάχαρη (για μένα ο μόνος τρόπος είναι αποχή και αντικατάσταση της από γλυκαντικά γιατί ποτέ δε μπόρεσα να φάω γλυκά με μέτρο.) Όσο για τα αμυλώδη και εν γένει τους υδατάνθρακες δε νομίζω ότι προσθέτουν βάρος αν είναι σε πολύ μικρές ποσότητες, π.χ. εγώ τρώω κάθε μέρα κριτσίνια, ίσως λίγο ρύζι ή πατάτα και δεν έχει επηρεάσει την απώλεια. Στην επόμενη επανεξέταση πρέπει να κάνεις την έκπληξη και να πας όχι 4 αλλά τα διπλά μείον
.
Καλλιόπη αν έχεις αφήσει το στομάχι σου νηστικό πολλές ώρες είναι πολύ πιθανό να σε ενοχλήσει όταν φας. Προσπάθησε να κάνεις πιο τακτικά γεύματα τώρα στην αρχή. Κι εγώ έπαιρνα συμπληρώματα πρωτεΐνης και όταν δεν τα άντεξα άλλο έτρωγα περισσότερο γιαούρτι. Και το τυρί είναι μια πολύ καλή λύση.
Ιωάννα κορνέτο ε???? Μιαμ μιαμ....
Πέμπτη 11/5
Πρωί: 1 κομμάτι κολοκυθόπιτα σπιτική χωρίς φύλλο. Αργότερα μια μπάλα παγωτό 0% Δωδώνη ( αναπάντεχα καλό!)
Μεσημέρι: 1 μπούτι κοτόπουλο κοκκινιστό, 1 κουτ ρύζι, 1 κουτ γιαούρτι
Απόγευμα: τίποτα
Βράδυ: 1 μπούτι κοτόπουλο κοκκινιστό, 1 κουτ γιαούρτι, 1 μπουκιά φέτα και 1 μπουκιά κριτσίνι, 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
11-05-2012, 05:40 #551
"καθημερινά πίνω μία πολυβιταμίνη και φυσικά σίδηρο/ασβέστιο λόγω της δυσαπορρόφησης που έχει η επέμβασή μας"
aggeloydaki αυτο ειναι που με ανησυχει!!! Εμενα οπως και στην Καλλιοπη φανταζομαι δεν μου εχει πει να παιρνω ΤΙΠΟΤΑ! Τον ρωτησα και μου ειπε οτι ''αν χρειαστει θα παρεις!''
Ναι βασικα εκανα το μικρο μπαι πας! Δεν εχω πηλωρο (απο το προβλημα που ειχα στο στομαχι επρεπε να κοπει) και μαλλον πιστευω γι'αυτο πινω και ανετα νερο! Ευτυχως δηλαδη διοτι ηταν και η μονη μου ανησυχια!!!
σημερα εφαγα!
~Πρωι τιποτα!! (ελεως πια! κατι πρεπει να κανω!)
~Μεσημερι 60γρ μελιτζανες και πατατα γιαχνη!! (το ζητουσα απεγνωσμενα!! και μου εκατσε μια χαρα!) και ενα μικρο κομματι φετα
~Ενδιαμεσα ενα ποτηρι γαλα 1/5% λιπαρα
~Απογευμα παλι 100γρ μελιτζανες και πολυ λιγη φετα
~Βραδυ 4-5 καρυδια αλλα με πειρα3αν τελικα!
Τωρα που θα παω Αγγλια να δω τι θα κανω που σαν της μαμας μου τα φαγητα δεν υπαρχουν! Αλλα θα αρχισω γυμναστικη αρα κατι ειναι και αυτο!!!:bouncy:
11-05-2012, 10:52 #552
καλημερα και απο μενα!
-wow- αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να κοιμασε πιο νωρις ακου 5.40 ξυπνια!!!
μικρο παιδι!!!!!!!!!
12-05-2012, 17:05 #553
Παρασκευή 11/5
Πρωί: 2 κριτσίνια κι ένα κομμάτι γραβιέρα
Μεσημέρι: μισό στήθος κοτόπουλο κοκκινιστό, 1 κομμάτι φέτα και 1 κριτσίνι
Απόγευμα: 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
Βράδυ: μισή κυπριακή πίτα με κοτόπουλο-τζατζίκι-ντομάτα αλλά μου έπεσε βαριά
Σάββατο 12/5
Πρωί: 1 μπολάκι oatmeal με 2 κομματάκια σοκολάτα s&b, μισό ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι που μου προκάλεσε dumping
Μεσημέρι: 6-7 σαρδέλες ψητές και 2-3 πηρουνιές μαρουλοσαλάτα (ήμουν ακόμα κάπως από το πρωί)
Απόγευμα: μισό digestive χωρίς ζάχαρη, 1 κριτσίνι με λίγη γραβιέρα
Βράδυ: Θα πάω σε ένα παιδικό πάρτυ οπότε προβλέπονται ατασθαλίες! Θα σας πω όταν γυρίσω! Ελπίζω μόνο να έχω συνέλθει γιατί είμαι ακόμη κάπως από το πρωινό dumping.
12-05-2012, 18:06 #554
χτές
πρωί : τίποτα
ενδιάμεσα : έκανα την βλακεία κ αγόρασα τυρόπιττα απέξω,4 μπουκιές κ έντονα συμπτώματα dumping εκαναν την εμφάνισή τους,το κακό ήταν ότι είχαμε πάει περπατώντας στην λαική -7 χλμ πήγαινε-έλα-κ στον γυρισμό που με έπιασε δεν υπήρχε λεωφορείο για να γυρίσουμε σπίτι κ δεινοπάθησα.ολη την υπόλοιπη ημέρα ήμουν σαν ζόμπι κ στις 11 το βράδυ έκανα ήδη νάνι
μεσημέρι: μία κουτάλα φακή,3 ελιές,μισή φέτα ψωμί,20γρ κεφαλογραβιέρα,μισή μπανάνα
απόγευμα : τίποτα
βράδυ: 40γρ ωμό κριθαράκι σε γιουβέτσι,3 φτερά κοτόπουλο
σήμερα
πρωί : τίποτα
ενδιάμεσα : μισό τοστ με τυρί
μεσημέρι : 20 τηγ γαυράκια,ντομάτα σαλάτα
απόγευμα: 200γρ γιαούρτι
βράδυ: δεν έχω ιδέα :tumble:
Ναταλία τι να σου πω....ο γιατρός σου θα ξέρει καλύτερα αλλα για σκέψου λίγο,τρώμε μικρή ποσότητα φαγητού,από αυτή αφομοιώνουμε μέρος των θρεπτικών στοιχείων-βιταμινών,δεν είναι λογικό να χρειαζόμαστε μία "βοήθεια" ?κ μη χειρουργημένες να είμαστε κ να μην είχαμε δυσσαπορόφηση με τόσο μικρή ποσότητα τροφής δεν νομίζω να καλύπταμε τις ανάγκες του οργανισμού μας....πότε θα κάνεις εξετάσεις αίματος να δεις που βρίσκεσαι?ο γιατρός μου λέει μπορεί αν δεν πάρεις τις βιταμίνες-ασβέστιο-σίδηρο να μην δεις πρόβλημα άμεσα αλλά σε βάθος χρόνου θα δημιουργηθεί!
13-05-2012, 16:50 #555
χτές βράδυ τελικά έφαγα 20γρ κεφαλογραβιέρα,μισή φέτα ψωμί,μισό αυγό μάτι
σήμερα
πρωί τίποτα
ενδιάμεσα 100γρ γιαούρτι
μεσημέρι 5-6 πηρουνιές μακαρόνια με σάλτσα και 100γρ μοσχάρι κοκκινιστό
απόγευμα μάλλον μπανάνα θα φάω
βράδυ 2-3 πηρουνιές μακαρόνια και 100γρ μοσχάρι
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία