Results 211 to 225 of 1188
Thread: by-pass και διατροφή
-
01-11-2011, 12:15 #211
- Join Date
- Jan 2011
- Posts
- 560
αγγελουδάκι και εγώ είμαι κολλήμενη :fake sniffle::fake sniffle:
αλλά μου είπε ο γιατρός μου που τον πήρα τηλ ότι αυτό συμβαίνει για δυο λόγους ( σε εμένα τουλάχιστον)
πρώτον: ο οργανισμός έχει χάσει πολλά κιλά και είναι αναμενόμενο κάποια στιγμή να κολλήσει καθαρά για να "προστατευθεί" από την γρήγορη και απότομη απώλεια....
δευτερον: σε αυτά τα κιλά έχω υπάρξει για πολλά χρόνια στο παρελθόν. τα κιλά που το κορμί είχε μείνει για πολύ καιρό τα κρατάει στη "μνήμη" του...όταν λοιπό φτάσεις σε αυτά τα κιλά το κορμί φωνάζει: ΕΕΕΕΕΕΕ φτάνει...εδώ ήσουνα που θες να πας???? και έτσι μένει λίγο καιρό κολλημένο......
ελπίζω να ξεκολλήσω γρήγορα γιατί ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!!!!!:fake sniffle::fake sniffle::fake sniffle::fake sniffle::fake sniffle:
και ευχομαι να ξεκολλησεις και εσυ γρηγορααααααααααααα:thumbup::th umbup::thumbup::thumbup::thumbup:
- 01-11-2011, 22:18 #212
- Join Date
- Nov 2010
- Posts
- 467
Δευτέρα 31/10
Πρωί: 1 κρακεράκι με 2 κουτ. κατίκι
Δεκατιανό: τίποτα
Μεσημέρι: 2 λαχανοντολμάδες (αχ πόσο τους ευχαριστήθηκα!)
Απόγευμα: 2 μπουκιές κέικ Sweet and Balance
Βράδυ: 2 λαχανοντολμάδες
Τρίτη 1/11
Πρωί: 1 κρακεράκι με 2 κουτ. κατίκι
Δεκατιανό: τίποτα
Μεσημέρι: 30 γρ ψάρι και 2 πηρουνιές κουνουπίδι. Το ψάρι ήταν στεγνό και μου έκατσε και δε μπόρεσα να φάω πολύ
Απόγευμα: 1 babybel
Βράδυ: 100 γρ ψάρι. Το έφτιαξα στη λαδόκολλα και έγινε πολύ νόστιμο και ζουμερό.
Ιωάννα μου την τυρόπιτα την έφτιαξα με λάιτ γάλα με λιγότερη λακτόζη, φέτα κατσικίσια (έχει πιο ωραία γεύση και λιγότερα λιπαρά), κατίκι, λίγο ρεγκάτο λάιτ αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Το φύλλο το έφτιαξα με 1 κουτ σούπας λάδι, νεράκι και αλεύρι και λίγο λεμόνι. ʼλειψα τοαντικολλητικό ταψάκι (σχετικά μικρό) με 1 κουτ λάδι έριξα και νερό πάνω από την πίτα για να γίνει τραγανό το φύλλο κι αυτό ήταν. Τελικά την "καθάρισαν" οι δικοί μου μέσα σε 2 μέρες χαχα!
Θέλω να φάω γαρίδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςς ςςςςςςςς!!!!!!!!!
01-11-2011, 23:40 #213
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 33
Originally posted by Maria Hope
αλλά μου είπε ο γιατρός μου που τον πήρα τηλ ότι αυτό συμβαίνει για δυο λόγους ( σε εμένα τουλάχιστον)
πρώτον: ο οργανισμός έχει χάσει πολλά κιλά και είναι αναμενόμενο κάποια στιγμή να κολλήσει καθαρά για να "προστατευθεί" από την γρήγορη και απότομη απώλεια....
δευτερον: σε αυτά τα κιλά έχω υπάρξει για πολλά χρόνια στο παρελθόν. τα κιλά που το κορμί είχε μείνει για πολύ καιρό τα κρατάει στη "μνήμη" του...όταν λοιπό φτάσεις σε αυτά τα κιλά το κορμί φωνάζει: ΕΕΕΕΕΕΕ φτάνει...εδώ ήσουνα που θες να πας???? και έτσι μένει λίγο καιρό κολλημένο......
και για το 2ο, όντως η "μνήμη" του σώματος σε κάνει και κολλάς, τα τελευταία κιλά είναι τα πιο ζόρικα, εγώ είχα κολλήσει στα 80-82 για πολλούς μήνες και τώρα στα 77-78 προσπαθώ πολύ να φτάσω τα 75 αλλά δεν είναι εύκολο
Originally posted by welldah
Θέλω να φάω γαρίδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςς ςςςςςςςς!!!!!!!!!
02-11-2011, 12:31 #214
- Join Date
- Jan 2011
- Posts
- 560
[quote]Originally posted by Sonasia
Originally posted by Maria Hope
αλλά μου είπε ο γιατρός μου που τον πήρα τηλ ότι αυτό συμβαίνει για δυο λόγους ( σε εμένα τουλάχιστον)
πρώτον: ο οργανισμός έχει χάσει πολλά κιλά και είναι αναμενόμενο κάποια στιγμή να κολλήσει καθαρά για να "προστατευθεί" από την γρήγορη και απότομη απώλεια....
δευτερον: σε αυτά τα κιλά έχω υπάρξει για πολλά χρόνια στο παρελθόν. τα κιλά που το κορμί είχε μείνει για πολύ καιρό τα κρατάει στη "μνήμη" του...όταν λοιπό φτάσεις σε αυτά τα κιλά το κορμί φωνάζει: ΕΕΕΕΕΕΕ φτάνει...εδώ ήσουνα που θες να πας???? και έτσι μένει λίγο καιρό κολλημένο......
και για το 2ο, όντως η "μνήμη" του σώματος σε κάνει και κολλάς, τα τελευταία κιλά είναι τα πιο ζόρικα, εγώ είχα κολλήσει στα 80-82 για πολλούς μήνες και τώρα στα 77-78 προσπαθώ πολύ να φτάσω τα 75 αλλά δεν είναι εύκολο
συμφωνω και επαυξανω για τους ποντους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! καλη μας συνεχεια!!!!!!:spin::spin:
02-11-2011, 13:56 #215
- Join Date
- Dec 2002
- Location
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
- Posts
- 1,698
το ξέρω πως κάποια στιγμή θα ξεκολήσω,απλά ήθελα μέχρι το Σάββατο που θα πάω σε έναν γάμο και θα κάνω την πρώτη μου εμφάνιση κατόπιν χειρουργείου στην ευρύτερη οικογένειά μου να είμαι κάτω από 80!Σε πόντους όντως έχω χάσει έστω και λίγο και ας έχει κολήσει η βελόνα.
χτές έφαγα
πρωί μισό ποτήρι γάλα
ενδιάμεσα 100γρ γιαούρτι
μεσημέρ ι 60γρ κιμάς και μία πηρουνιά φιογκάκια
απόγευμα μία μικρή φέτα κέικ,σαν αυτές που φέρνουν σαν κέρασμα στα καφέ
βράδυ 70γρ χοιρινό,μία μικρή ντομάτα
Σήμερα
πρωί μισό ποτήρι γάλα
ενδιάμεσα 100γρ γιαούρτι
μεσημέρ 70γρ κοτόπουλο ψητό,2 πατάτες φούρνου,μία δαγκωνιά τυρόπιττα
απόγευμα 100γρ γιαούρτι
βράδυ ίδιο με το μεσημέρι
02-11-2011, 14:00 #216
- Join Date
- Jan 2011
- Posts
- 560
η διαφορα θα ειναι μονο στο μυαλο σου αγγελουδακι απο τα 81 να ησουν 79,5!!!!!!!!ουτως η αλλως θα κανεις ΕΝΤΥΠΩΣΗ κουκλα μου....θα τριβουν τα ματια τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
03-11-2011, 13:12 #217
- Join Date
- Nov 2010
- Posts
- 467
Αθανασία μου η B12 στο τρίμηνο ήταν σε φυσιολογικά πλαίσια. Δεν το αποκλείω να έχει αλλάξει κάτι πάντως καθώς ήταν στα κατώτερα φυσιολογικά. Πάντως οι γαρίδες πάντα ήταν ένα αγαπημένο μου φαγητό και ακόμη δεν έχω κατορθώσει να φτιάξω!
Ιωάννα μου είτε είσαι 81 είτε είσαι 79 πάλι θεά είσαι!
Τετάρτη 2/11
Πρωί: 1 babybel
Δεκατιανό: τίποτα
Μεσημέρι: 80 γρ μοσχάρι κοκκινιστό και 1 κουτ σούπας ρύζι
Απόγευμα: 40 γρ γραβιέρα
Βράδυ: 40 γρ κοτόπουλο και μισή πατάτα φούρνου
Γιατί έχει κλείσει το στομάχι μου και δεν μπορώ να φάω????
03-11-2011, 19:36 #218
- Join Date
- Dec 2002
- Location
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
- Posts
- 1,698
Μαρία μου νομίζω πως το "κλείσιμο" του στομαχιού είναι αναμενόμενο.Εγώ πέντε μήνες μετά την επέμβαση εξακολουθώ να μην πεινάω!Τρώω σε συγκεκριμένες ώρες απλά για να φάω και σαφέστατα τρώω αρκετά λιγότερο από όσο μας έχει πει η Νάνσυ,αλλά ο καθηγητής που τον είχα ρωτήσει στην επανεξέταση του τριμήνου μου είχε πει να τρώω όσο μπορώ.Ειλικρινά θα το χαιρόμουν ιδιαίτερα αν αυτή η κατάσταση συνεχίσει,φοβάμαι τι θα συμβεί αν αρχίσω να πεινάω και να τρώω .Είδομεν!
σήμερα
πρωί μισό ποτήρι γάλα
ενδιάμεσα 100γρ γιαούρτι,2 μπισκοτάκια (τα έφτιαξε η γιαγιά και δεν μπορούσα να τους αντισταθώ)
μεσημέρι μία μικρή ντομάτα,70γρ χοιρινή μπριζόλα
απόγευμα 1 μπισκοτάκι
βράδυ 70γρ χοιρινό
04-11-2011, 07:18 #219
- Join Date
- Mar 2008
- Location
- Θεσσαλονίκη & Αθήνα
- Posts
- 447
Originally posted by welldah
Γιατί έχει κλείσει το στομάχι μου και δεν μπορώ να φάω????)
οπότε μην ανησυχείς,σε καλό δρόμο είσαι:smilegrin:
05-11-2011, 00:30 #220
- Join Date
- Dec 2002
- Location
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
- Posts
- 1,698
πρωί ένα ποτήρι γάλα,πρωτη φορά που κατάφερα και ήπια ένα ολόκληρο ποτήρι χωρίς να φουσκώσω υπερβολικά,νομίζω πως όσο πιο συχνά πίνω άσπρο γάλα τόσο πιο λιγότερο με πειράζει μέρα με μέρα
ενδιάμεσα 20γρ προζυμένιο ψωμί,1 babybel
μεσημέρ μπιφτέκι,30γρ μυζήθρα ανάλατη
απόγευμα ένα μπισκοτάκι
βράδυ 50γρ χοιρινό φούρνου και 3 πατατούλες
και μόλις έφαγα και 2 βραστά κάστανα
05-11-2011, 15:18 #221
- Join Date
- Nov 2010
- Posts
- 467
Originally posted by stelios
Originally posted by welldah
Γιατί έχει κλείσει το στομάχι μου και δεν μπορώ να φάω????)
οπότε μην ανησυχείς,σε καλό δρόμο είσαι:smilegrin:
Ιωάννα μου εμένα πάλι με θερίζει το γάλα ακόμη και η μία γουλιά. Γι'αυτό και παίρνω αυτό με τη λιγότερη λακτόζη που κάποιες φορές μου προκαλεί λίγο φούσκωμα αλλά όχι πάντα.
Πέμπτη 3/11
Πρωί: 1 κρακεράκι με 2 κουτ κατίκι
Δεκατιανό: τίποτα
Μεσημέρι: 70 γρ πέρκα στη λαδόκολλα και 1 κουτ γλ μαγιονέζα light
Απόγευμα: 1 babybel
Βράδυ: 1 χοιρινό καλαμάκι και 1/3 μπιφτέκι
Παρασκευή 4/11
Πρωί: μισό milko free
Δεκατιανό: 30 γρ γραβιέρα
Μεσημέρι: 120 γρ σνίτσελ γαλοπούλας στο φούρνο (τέλειο!)
Απόγευμα: τίποτα
Βράδυ: Πήγα με φίλους σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο κι έφαγα περίπου 50 γρ κοτόπουλο ψητό, 2 κουτ γλυκού sour cream (μέγα λάθος σήμερα το πρωί πλήρωσα το τίμημα!Αν κι ευτυχώς μόνο μια φορά χαχα) και 1 κουτ γλ chili con carne. Πιστεύω πως αυτό που μου έκανε τη ζημιά ήταν η sour cream γιατί τα έχει μπόλικα τα λιπαρά της
Ιωάννα μου ήθελα εδώ και καιρό να σε ρωτήσω τι κομμάτι χοιρινού παίρνεις για να είναι μαλακό και πώς το μαγειρεύεις? Είναι ένα από τα κρέατα που μου αρέσουν αλλά το φοβάμαι τις περισσότερες φορές γιατί μου στεγνώνει αν δεν έχει λίπος.
06-11-2011, 19:13 #222
- Join Date
- Dec 2002
- Location
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
- Posts
- 1,698
χτές
πρωί ένα ποτήρι γάλα
ενδιάμεσα τίποτα,πήγα κομμωτήριο και άργησα να γυρίσω -η κομμώτρια μου είπε πως δεν έχω πρόβλημα παρά την μεγάλη τριχόπτωση που έχω.Είχε πλάκα της το είπα και δεν με πίστευε μέχρι την στιγμή που άρχισε να με χτενίζει και έμεινε κάγκελο με τόσα μαλλιά που εφευγαν.Πάντως μου είπε και κανένα τρίμηνο να συνεχίσω έτσι δεν θα έχω πρόβλημα,επίσης είδε πολλές νέες φύτρες,οκ δεν θα μείνω μόνιμα κουρούπα
μεσημέρ μπιφτέκι,30γρ μυζήθρα ανάλατη
απόγευμα τίποτα,είχα βγάλει ένα γιαούρτι να ζεσταθεί λίγο αλλά τελικά δεν το έφαγα
βράδυ Ήμουν σε ένα τραπέζι γάμου και έφαγα 2 κομματάκια κεφαλογραβιέρα,μισή φέτα ψωμί,30-40γρ μοσχάρι κατσαρόλας,3 κουταλίτσες τούρτα.Έκτός από το γλυκό δεν μου άρεσε τίποτα!!! (βασικά στο δικό μου τραπέζι σε κανέναν δεν άρεσε,εδώ ο άνδρας μου παρόλο που είναι παμφάγο έμεινε νηστικός )και χαίρομαι απίστευτα που δεν νιώθω πείνα γιατί αλλιώς θα έπρεπε γυρνώντας σπίτι να βρω τι θα φάω όπως έκανα προ επέμβασης
σήμερα
πρωί τίποτα άργησα να ξυπνήσω
ενδιάμεσα 1 γιαούρτι-λίγο αργότερα μισή μπανάνα
μεσημέρ 70γρ κοτόπουλο κοκκινιστό,1 πηρουνιά μακαρόνια
απόγευμα ένα μπισκοτάκι,2 βραστά κάστανα
βράδυ το ίδιο με το μεσημέρι και μάλλον 2-3 χούφτες σπιτικό ποπ-κορν
Μαρία μου εγώ συνήθως παίρνω μπούτι από χοιρινό,έχει εξωτερικά λίγο παραπάνω λίπος,αλλά αν το κάνεις ψητό προστατεύει και το κρέας να μην στεγνώσει και μετά είναι πολύ εύκολο να αφαιρέσεις το λίπος,επίσης το ψήνω τις περισσότερες φορές μέσα σε σακούλα και δεν στεγνώνει,η γιαγιά του άνδρα μου όταν το κάνει έτσι από πάνω βάζει αν έχει φέτες από ξερό ψωμί για να μην ξεροψηθεί.Επίσης πολλές φορές το φτιάχνω λεμονάτο στη κατσαρόλα και μένει μαλακό
07-11-2011, 07:13 #223
- Join Date
- Mar 2008
- Location
- Θεσσαλονίκη & Αθήνα
- Posts
- 447
Originally posted by welldah
Ιωάννα μου ήθελα εδώ και καιρό να σε ρωτήσω τι κομμάτι χοιρινού παίρνεις για να είναι μαλακό και πώς το μαγειρεύεις? Είναι ένα από τα κρέατα που μου αρέσουν αλλά το φοβάμαι τις περισσότερες φορές γιατί μου στεγνώνει αν δεν έχει λίπος.
07-11-2011, 08:49 #224
- Join Date
- Dec 2002
- Location
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
- Posts
- 1,698
η μπριζόλα λαιμού επειδή έχει και ενδιάμεσα στο κρέας λιπάκια μου φαίνεται πιο δύσκολη στο καθάρισμα
07-11-2011, 09:16 #225
- Join Date
- Mar 2008
- Location
- Θεσσαλονίκη & Αθήνα
- Posts
- 447
Ακριβώς επειδή έχει ενδομυικό και όχι περιφερεικό λίπος,είναι πιο νόστιμη και πιο ζουμερή και καταπίνεται ευκολότερα.Το λίγο λίπος που έχει,λιώνει στο ψήσιμο και δεν είναι ικανό να σε στείλει στο 'θρόνο' οποτε δεν χρειάζεται καθάρισμα
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία