by-pass και διατροφή - Page 34
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 34 of 80 FirstFirst ... 24323334353644 ... LastLast
Results 496 to 510 of 1188
    Senior Member
    Καλλιόπη ωραίο το καινούριο nick
    wow λογικό είναι να κάνεις 3 ώρες το μεσημεριανό :P Πρέπει πάντως να προσπαθήσεις να αυξήσεις την πρωτεΐνη σου. Δοκίμασε πολύ καλά βρασμένο κοτοπουλάκι ή ψάρι ή ακόμη κι αυτό μελάτο ή scrambled. Μου φαίνεται περίεργο που από τώρα σου επιτρέπει φακές και γεμιστά uzzled: Πόσο καιρό έχεις κάνει την επέμβαση?
    Τελικά πάντως οι οδηγίες διαφέρουν αρκετά από γιατρό σε γιατρό. Θυμάμαι όταν είχα κάνει τον δακτύλιο είχα 1 μήνα διατροφή μόνο με υγρά ενώ με το by-pass δεν πέρασα καν αυτό το στάδιο.

Πέμπτη 26/4
    Πρωί: 1 κριτσίνι και λίγο ρεγκάτο, 2/3 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι. Πιο μετά μια χούφτα φυστίκια.
    Μεσημέρι: 2 μπαρμπούνια ψητά με 1 μπολάκι μαρουλοσαλάτα
    Απόγευμα: τίποτα
    Βράδυ: 3/4 από μια πίτα κυπριακή χωρίς λάδι με καλαμάκι κοτόπουλο και τζατζίκι (πρώτη φορά δοκιμάζω. Ελπίζω να μη με πειράξει!)

Senior Member
    σημερα
    πρωι καφες με ζαχαρινη
    10 τιποτα
    μεσ μια φρυγανια με λαβας λαιτ
    απ εν παξιμαδακι
    βραδυ 1/2 τοστ με τυρι και γαλοπουλα
    βρε κοριτσια το νερο το ξεχναω !
    προσπαθω αλλα μεχρι 1/2 λιτρο μπορω δεν μπορω πιο πολυ
    λετε να ειναι προβλημα?

Senior Member
    Καλλιόπη πάρε μπουκαλάκι κι έχε το δίπλα σου. Πίνε καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας και μην προσπαθείς να το πιεις μαζεμένο. Εμένα μου είναι πιο ευχάριστο να το πίνω κρύο οπότε βάλε μπουκαλάκια στο ψυγείο σου κι εσύ αν θες για να έχεις αν ζεσταίνεται αυτό που πίνεις. Κι εμένα το νερό με ταλαιπωρούσε και με ταλαιπωρεί στο να το καταφέρω όλο όμως ο γιατρός μου ήταν ανένδοτος ως προς τα 3 λίτρα τη μέρα. Κι 1-1,5 λίτρο να καταφέρεις τώρα στην αρχή μια χαρά θα είναι γιατί το 1/2 λίτρο που πίνεις τώρα είναι λίγο. Πιστεύω τώρα το καλοκαίρι θα σου είναι ευκολότερα τα πράγματα

Senior Member
    Παρασκευή 27/4
    Πρωί: 2 κριτσίνια με 50 γρ ρεγκάτο
    Μεσημέρι: μισό μπούτι κοτόπουλο ψητό, μισό μπολάκι μαρουλοσαλάτα, 2 μπουκιές ψωμί ζυμωτό, 30 γρ φέτα, 1 κουτ γιαούρτι
    Απόγευμα: 1 παγωτό ξυλάκι 0% (χωρίς ζάχαρη και λιπαρά)
    Βράδυ: μισό σνίτσελ γαλοπούλας στο φούρνο, 2 κουτ γιαούρτι

Σήμερα δεν είχα καθόλου όρεξη...

Senior Member
    εχθες
    πρωι καφε
    10 μια φρυγανια
    μεσ 1/2 μπιφτεκι (με πειραξε)
    απο καφε
    βρα 1/2 γιαουρτι 2%
    και παλι μονο 1/2 λιτρο νερο
    δεν επινα ποτε πολυ αλλα τωρα με δυσκολευει και δεν μπορω να το πιω και κρυο
    ποτε δεν μου αρεσαν τα κρυα

Senior Member
    mermaid κι εμένα με πείραζε πολύ ο κιμάς στην αρχή και ακόμη και τώρα μετά τους 9 μήνες με πειράζει τις περισσότερες φορές. Όσο για το νερό πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε μια προσπάθεια να πίνεις περισσότερο! Βρες έναν τρόπο που να σου είναι πιο ευχάριστο (π.χ. σε ένα ωραίο ποτήρι με λίγο λεμόνι ίσως ) και προσπάθησέ το! Εκτός του ότι είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση του οργανισμού σου θα σε βοηθήσει πολύ και με την απώλεια των κιλών.

Σάββατο 29/4
    Πρωί: 3/4 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι, 1 μπολάκι oatmeal με 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
    Μεσημέρι: 1 κομμάτι σπιτική πίτσα
    Απόγευμα: μισό κομμάτι σπιτική πίτσα
    Βράδυ: 1 μπούτι κοτόπουλο λεμονάτο, 1 κουτ γιαούρτι, 2 κομματάκια σοκολάτα s&b

Μετά το πείραμα με την κυπριακή πίτα που πέτυχε (δηλ δε με πείραξε :P ) αποφάσισα να δοκιμάσω πίτσα αλλά προτίμησα να φτιάξω σπιτική για να περιορίσω τα λιπαρά. Δε με πείραξε προς παρόν αν και οφείλω να ομολογήσω πως με φούσκωσε ΠΟΛΥ. Επόμενο πείραμα τις προσεχείς μέρες!

Senior Member
    Κυριακή 29/4
    Πρωί: μισό ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι, μισό κομμάτι πίτσα σπιτική
    Μεσημέρι: 2 κομμάτια κατσίκι κοκκινιστό και 1 κουτ γιαούρτι
    Απόγευμα: τίποτα
    Βράδυ: 2 κομμάτια κατσίκι κοκκινιστό, 1 πηρουνιά πένες και 1 κουτ γιαούρτι, 2 κομματάκια σοκολάτα s&b

Senior Member
    δεν γραφω τι εφαγα ειναι τοσα πολλα που δεν θυμαμαι :P
    απλα ηθελα να ρωτισω εσας σαν πιο παλιες
    στο μηνα εχασα 13 κιλα μου φενετε μικρη απωλεια εσεις τι λετε?
    ξερω οτι οσο πιο πολυ νερο πινεις τοσο καλυτερα να φταιεει αυτο η κατι δεν παει καλα?
    α και καπου διαβασα οτι εμεις με το μπαι πας μπορει να παθουμε νταμπινγκ η καπως ετσι τι ειναι αυτο?????

Senior Member
    Mermaid, τον πρώτο μήνα έχεις να αντιμετωπίσεις και το φούσκωμα του χειρουργίου, τους ορούς κλπ, οπότε τα 13 κιλά είναι οκ.
    Όσο νερό πίνεις, τόσο καλύτερο, βοηθάει πολύ. Δεν υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσει η απώλεια λόγω υγρών, αντίθετα η αφυδάτωση προκαλεί στασιμότητα στην απώλεια.
    Το dumping, σε μένα τουλάχιστον, προκαλείται από ζάχαρη (χυμούς, πολύ ώριμα φρούτα, αλκοόλ κλπ). Ακόμη και τρία χρόνια μετά την επέμβαση, ώρες ώρες που ξεγελιέμαι και τσιμπάω κάτι από αυτά ψιλοζαλίζομαι, νιώθω δυσφορία και ελπίζω σε μια άμεση εκκένωση εντέρου για να συνέλθω...

Αποφάσισα να γράψω και γω το ημερήσιο μενού μου, γιατί χθες με έπιασα να κατεβάζω ασύστολα ένα σακουλάκι πατατάκια και πρέπει να μαζευτώ λιγάκι!
    Σήμερα λοιπόν το μενού είχε:
    Πρωινό: Ομελέτα με τομάτα - 4 αβγά (σε αντικολλητικό τηγάνι που άλειψα λάδι με πινέλο) - φραπέ (ντεκαφεϊνέ με ζαχαρίνη και γάλα 1,5%)
    Δεκατιανό: 1 ποτήρι γάλα 1,5%
    Μεσημεριανό: 1,5 κομμάτι παστίτσιο (χωρίς κιμά, με μπεσαμέλ με γάλα 1,5%, αλλά κανονικό βιτάμ και κεφαλοτύρι...), 2 ποτήρια κόλα λάιτ
    Απόγευμα: 1/2 κομμάτι παστίτσιο, 1 ποτήρι κόλα λάιτ
    Βράδυ: 1,5 λίτρο τσάι με ζαχαρίνη
    Μάλλον θα χτυπήσω ακόμη κάποιο κομμάτι από το παστίτσιο μου πιο μετά...

Senior Member
    ευχαριστω για την απαντηση
    εγω δεν εχω δοκιμασει τιποτα με ζαχαρη οποτε δεν εχω νιωσει κατι ασχημο
    χαιρομαι που εχετε φτασει ολες το στοχο σας ελπιζω και εγω!!!!!!!!
    οχι τα 100 αυτο ειναι ο μικρος στοχος στα 80 στοχευω!

Senior Member
    mermaid όπως σου είπε πιο πάνω και η ʼννα -13 κιλά είναι σούπερ τον πρώτο μήνα. Το θέμα του νερού το ξέρω πως είναι δύσκολο αλλά πρέπει να το παλέψεις. Σε συνδυασμό με αυξημένη πρωτεΐνη και περπάτημα είναι ένας τρόπος να δώσεις ώθηση στη ζυγαριά σου. Όσον αφορά το ντάμπινγκ μπορείς να το πάθεις και με την μεγάλη κατανάλωση λιπαρών ή ακόμη κι αν φας κάτι πολύ γρήγορα. Συνήθως βέβαια προκαλείται από τη ζάχαρη. Αυτό που νιώθεις είναι ζαλάδα, ναυτία, τάση για εμετό και γενικά ένα πολύ δυσάρεστο συναίσθημα που μπορεί να σε οδηγήσει στην τουαλέτα.
    ʼννα τι ωραία που έγραψες τι τρως! Αυτή θα έλεγες ότι είναι μια τυπική σου μέρα? ʼσχετο αλλά ζήλεψα το παστίτσιο! Θα δρομολογηθεί άμεσα χεχε.

Δευτέρα 30/4
    Πρωί: 1 μπολάκι oatmeal με 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
    Μεσημέρι: 2 κριτσίνια με λίγο ρεγκάτο (ήταν κάπως το στομάχι μου)
    Απόγευμα: 1 παγωτό ξυλάκι 0%, 1 μικρό παξιμάδι και 1 μικρό κομμάτι γραβιέρα
    Βράδυ: 2 τσιπούρες μεσαίες και 1 κολοκυθάκι βραστό, 2 κομματάκια σοκολάτα s&b

Senior Member
    αυτο που λες το επαθα αλλα οχι απο ζαχαρη απο χορτα !
    ειπα να δοκιμασω μια που ειναι βραστα και μου ηρθε ζαλαδα ταση για εμετο και μεαγη δυσφορια
    και εγω η εξυπνη (ξανθια βλεπεις) ειπα να πιω νερο για να μου περασει
    ευτυχως δεν ειχα τιποτα χειροτερο περασε σχετικα ευκολα
    οσο λοιπον εσεις γραφετε τι τρωτε εγω θα γραφω τι πινω!!!
    εχθες καταφερα και ενα λιτρο!!!!!!
    σημερα μεχρι τωρα ειμαι στο μισο αλλα ελπιζω .....
    απο φαι ελαχιστα σημερα δοκιμασα και λιγο μπριζολα ψητη οκ δεν με ενοχλησε

Senior Member
    Εμενε ρε παιδια που με ζαλιζει το κρεας τι να κανω??? :borg:uzzled:

Senior Member
    Χόρτα; Όσο γίνεται πιο αργά, τουλάχιστον εξάμηνο από την επέμβαση και πολύ καλό μάσημα! Έχουν πολλές ίνες, και μπορεί να δημιουργήσουν πολύ μεγάλο πρόβλημα.
    Δεν ξέρω ποιά είναι "τυπική μέρα", θα προσπαθήσω να καταγράψω κάποιες μέρες μπας και μάθω κι εγώ! Σήμερα το μενού είχε ψήσιμο με φίλους, οπότε πήγε έτσι:
    Πρωινό: 2 ποτήρια τσάι με γλυκαντικό
    Μεσημεριανό: Από τις πάρα πολλές σαλάτες στο τραπέζι, πήρα 2 κουταλιές παντζαροσαλάτα και 1 πηρουνιά πιπεριές φλωρίνης
    Από τα κοψίδια, αν μέτρησα καλά ήταν 6 πανσέτες, 6 καλαμάκια και μισό λουκάνικο, με μισή πίτα αλάδωτη
    Από τα ποτά (μπύρες, κρασιά κλπ) προτίμησα σε 3 ποτήρια κόλα λάιτ
    Απογευματινό: καφές χωρίς ζάχαρη με γάλα
    Βραδυνό: Για την ώρα δεν αισθάνομαι πείνα, αλλά έχει μείνει ακόμη ένα κομμάτι από το χθεσινό παστίτσιο και με βλέπω να μην το αφήσω να πάει χαμένο!

Senior Member
    Originally posted by -wow-
    Εμενε ρε παιδια που με ζαλιζει το κρεας τι να κανω??? :borg:uzzled:
    Ψάρια, πουλερικά, αβγά, γάλα, γιαούρτι, τυρί - και φυσικά πρωτεϊνες σε σκόνη! Πάντα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

Page 34 of 80 FirstFirst ... 24323334353644 ... LastLast