Results 16 to 29 of 29
-
04-09-2008, 16:08 #16
Ναι αλλά για δείτε τι λέει παραπάνω ο Νίκος: αν γινόταν να λυθούν τα προβλήματα σπουδάζοντας ψυχολογία, τότε όλοι θα σπούδαζαν ψυχολογία και θα ήταν μια χαρά!
Όχι ότι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση δεν βοηθά....το αντίθετο. Αλλά η εκπαίδευση δεν εγγυάται επίλυση των προβλημάτων, ούτε παρέχει απόλυτη προστασία από την εμφάνιση ψυχολογικών προβλημάτων στη διάρκεια της ζωής.
- 05-09-2008, 03:44 #17
τί ειναι τα ψυχολογικα προβληματα? κ η απουσια αυτων κ μονο εξασφαλιζει μια ωραια πορεια στη ζωη?
δεν ερχονται ολοι οι ανθρωποι καποια στιγμη στη ζωη τους σε καποιο πολυ δυσκολο σημειο? σε σημειο να νιωθουν πολυ ασχημα? σε ενα κομβικο σημειο? ειτε αυτο μπορει να οριστει ως ψυχολογικο προβλημα ειτε οχι...νομιζω λιγη σημασια εχει.
η διαφορα εγκειται νομιζω στο αν θα το δουν ή θα κανουν πώς δεν υπάρχει. κ δεν νομιζω πως καθε ψυχολογος οπως κ καθε μη ψυχολογος ειναι ιδιος.οποτε κ διαφορετικος ο τροπος που θα το χειριστει.
05-09-2008, 03:54 #18
Δε νομιζω οτι υπαρχει ανθρωπος που στη διαρκεια της ζωης του δεν αντιμετωπισε εστω κ μια φορα καποιου ειδους ψυχολογικων προβληματων....
05-09-2008, 03:55 #19
ε........μα!!!!!!!!!!
08-08-2009, 22:48 #20
Originally posted by Arsi
Δε νομιζω οτι υπαρχει ανθρωπος που στη διαρκεια της ζωης του δεν αντιμετωπισε εστω κ μια φορα καποιου ειδους ψυχολογικων προβληματων....
Συμφωνώ απόλυτα Σοφία.Ετυχε να ακούσω μια ψυχολόγο στην τηλεόραση γνωστη πως αποχαιρετούσε τον άνδρα της που πέθαινε πως διαχειρίστηκε όλη την κατάσταση και πραγματικά έμεινα τα έχασα.Αλλη ψυχολόγος ίσως να το αντιμετώπιζε διαφορετικά γιατί δεν παύει να είναι και αυτοί άνθρωποι
09-08-2009, 10:58 #21
Originally posted by hardlife
Γεια σας...Εχω μια απορια..Οι ψυχολογοι δεν εχουν ποτε ψυχολογικα προβληματα?? Και αν καποια στιγμη εχουν τι κανουν??
αν σε καποιον αρεσει η θαλασσα δεν σου φαινεται λογικο να γινει ναυαγοσωστης αντι για οδηγος ορειβατων στα Ιμαλαια?
09-08-2009, 11:03 #22
Οι Ψυχολογοι οχι απλα εχουν προβληματα ψυχολογικα , αλλα θυσιαζουν συνειδητα χρηματα και αλλες υλικες απολαυσεις απο πιο προσοδοφόρα επαγγελματα , για να μενουν παντα κοντα στην κατανοηση του εαυτου τους γιατι αυτο τους δινει δυναμη για να συνεχισουν....
10-08-2009, 13:45 #23
Γεια σας...Εχω μια απορια..Οι ψυχολογοι δεν εχουν ποτε ψυχολογικα προβληματα?? Και αν καποια στιγμη εχουν τι κανουν??
04-09-2009, 18:09 #24
γιατι ρε ειναι θεοιι και δεν το ξερω?!!!
05-09-2009, 00:01 #25
Originally posted by πανος12345
Οι Ψυχολογοι οχι απλα εχουν προβληματα ψυχολογικα , αλλα θυσιαζουν συνειδητα χρηματα και αλλες υλικες απολαυσεις απο πιο προσοδοφόρα επαγγελματα , για να μενουν παντα κοντα στην κατανοηση του εαυτου τους γιατι αυτο τους δινει δυναμη για να συνεχισουν....
Εκτός του ότι κόλλησε το πληκτρολόγειο μου από την γλύκα...έχεις σκεφτεί να γράψεις κανα βραζιλιάνικο?
07-09-2009, 15:33 #26
απλα μαθαινουν πως να τα αντιμετωπιζουν με την βοηθεια της γνωσης ...
08-09-2009, 12:00 #27
ρε παιδια εχω βγει με γνωστουσ μου ψυχολογους και κυριολεκτικα μου φαινονται χωρις συναισθηματα!δε γελανε,δεν επεμβαινουν πουθενα στη συζητηση παρα μονο ακουν...και ολα αυτα οταν ειμασταν για καφε!τι συμβαινει?τι σου κανουν στη σχολη και μεταμορφωνεσαι σε ενα αβουλο ον?
οπως εχω αναφερει σε λιγες μερες θα αρχισω τις σπουδες μου ψυχολογιας στη παντειο και φοβαμαι μηπως χασω τον εαυτο μου και τη προσωπικοτητα μου..δε θελω να γινω ενα πλασμα αναισθητο :(
08-09-2009, 16:18 #28
χαχα katatonia, ώστε φοβάσαι μήπως έχουν επηρεαστεί πολύ από τις σπουδές ε? :)
Καταρχήν μην ανησυχείς, αν έχεις εαυτό και προσωπικότητα, δεν τα \'χάνεις\', οπότε μην μπαίνεις με αμυντική διάθεση στις σπουδές σου. Δες το σαν μια ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με νέες γνώσεις-οπτικές που μπορείς να επεξεργαστείς με το δικό σου τρόπο. Εξάλλου είναι μόνο ένα βασικό πτυχίο, δεν έχει σαν στόχο να προκαλέσει βαθιά αλλαγή στον εαυτό των συμμετεχόντων.
Τώρα για τους γνωστούς σου... Η ψυχολογία δεν σημαίνει να είσαι άβουλος, αγέλαστος, αμέτοχος, αναίσθητος...μήπως λοιπόν έχουν λίγο παρεξηγήσει την ουδετερότητα, την ψυχραιμία και άλλα χαρακτηριστικά που χρειάζονται σε μια θεραπευτική σχέση? Μήπως είναι πολύ φρέσκιοι επαγγελματίες και προσπαθούν να μεταφέρουν τον επαγγελματικό ρόλο στην προσωπική ζωή? Και επίσης...είναι σίγουρο πως δεν ήταν κάπως έτσι ΠΡΙΝ τις σπουδές τους?
08-09-2009, 16:24 #29
Originally posted by katatonia
ρε παιδια εχω βγει με γνωστουσ μου ψυχολογους και κυριολεκτικα μου φαινονται χωρις συναισθηματα!δε γελανε,δεν επεμβαινουν πουθενα στη συζητηση παρα μονο ακουν...και ολα αυτα οταν ειμασταν για καφε!τι συμβαινει?τι σου κανουν στη σχολη και μεταμορφωνεσαι σε ενα αβουλο ον?
οπως εχω αναφερει σε λιγες μερες θα αρχισω τις σπουδες μου ψυχολογιας στη παντειο και φοβαμαι μηπως χασω τον εαυτο μου και τη προσωπικοτητα μου..δε θελω να γινω ενα πλασμα αναισθητο :(
δεν σε αδικώ για την φύση των προβληματισμών σου. Πιστεύω οτι ως θεραπευτής καλείται κάποιος να αποστασιοποιείται απο τα συναισθήματά του για να μην εμπλέκεται προσωπικά στις πελατειακές του σχέσεις.
Όλο αυτό φυσικά δεν είναι εύκολο και σηκώνει αρκετή εκπαίδευση.
Ως εκ τούτου, πολλοί απο αυτούς, ειδικά στο στάδιο της εκπαίδευσης, δυσκολεύονται ίσως να κλείσουν και να ανοίξουν τον διακόπτη της \"αποστασιοποιήσης\" κατά βούληση.
Ομως, υπάρχουν σίγουρα και άλλοι που ξέρουν που αρχίζει και που τελειώνει το επαγγελματικό κομμάτι, οπότε απο εκεί και πέρα λειτουργούν πιο \"ανθρωπινά\", φυσικά, αυθόρμητα.
Έχει φυσικά να κάνει και με την εμπειρία κάποιου.
Είναι στο χέρι σου το να μην χάσεις την προσωπικότητά σου και αν εσύ το φροντίσεις, κανένα επάγγελμα δεν μπορεί να σου την στερήσει.
:)
υγ. αυτά που κάνω είναι υποθέσεις, αφού δεν είμαι ψυχολόγος, έχω όμως αρκετές παρέες απο παιδιά που σπουδάζουν ψυχολογία.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια