Results 1 to 15 of 27
Thread: το σκανερ-ζυγαρια της ζωης μου..
-
07-08-2011, 21:20 #1
το σκανερ-ζυγαρια της ζωης μου..
Δεν με δεχεται, μαλλον δεν κανει να βρισκομαι στο οπτικο του πεδιο, του χαλαω την εικονα,μαλλον , θα πρεπει να κινουμε σαν το φαντασμα μεσ το σπιτι, για να μην με πετυχει ο στοχος απο εκεινο το εξελιγμενο'' σκανερ- ζυγαρια'' που εχει ενσωματωμενο στη ματια του, και καθε φορα που με σκαναρει βγαζει ωσ αποτελεσμα ενα σωρο καβγαδες και ενα σωρο απο προτασεισ του στυλ ''γιατι βρε κοριτσι μου? παχυσαρκο εχεις γινει, δεν το βλεπεισ και μονη σου''! σιχαινομαι το καλοκαιρι και την παραλια δεν μου ταιριαζουν, νομιζω πως το'' σκανερ'' πιανει καλυτερα το καλοκαιρι.. νομιζω οτι ποτε δεν θα καταφερω να το κοροιδεψω,ειναι παντου, εκει για να με κρινει, ειναι αλαθητο και σκληρο, με κανει να κλαιω και σιγουρα δεν με κανει καλυτερη..το σκανερ δεν εχει συναισθηματα, δεν πιστευει σε ψυχολογους ''οι ψυχολογοι'' λεει ''πως ειναι μια ειδικοτητα που εχει ανακαλυφθεί για να την πιστευουν οι βλακες και να αφηνουν τα λεφτα τους,δεν υφισταται ποτε προβλημα, ειναι μονο κερδοσκοπικο το ζητημα''. Καλο μου σκανερ πασχω απο επεισοδιακή υπερφαγια και τασεις βουλιμιας, οχι, οχι σε παρακαλω μην μου λες οτι αυτα ειναι βλακιεσ,οχι πιστεψε ο μονοσ τροπος να αλλαξω δεν ειναι ραψω το στομα μου, να για τρεψω την ψυχουλα μου πρεπει.. Γιατι μου λεσ πως ειμαι απλα κοιλιοδουλη? οχι θελω να αλλαξω, αλλα απο μεσα προς τα εξω. Μην με κρινεις σκανερ μου τοσο σκληρα, μην με ωθησεις να ξανακανω εμετο,μην με ξαναχτυπησεις οπως τοτε που ημουν 9 γτ πηρα κιλα.. καταλαβε με αποδεξου με, οχι,οχι μην μου γυρνας το κεφαλι.... εγω σ αγαπαω...
- 07-08-2011, 22:43 #2
dominiki, με άγγιξε αυτό που έγραψες.. Η οικογένειά μας , όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις τους, λένε και κάνουν πράγματα που μας πληγώνουν. Ειδικά στο θέμα της παχυσαρκίας, έχουν κάτι συγκεκριμένο μέσα το μυαλό τους και δεν ξεκολάνε, δεν αφήνουν τη σκέψη να πάει λίγο πιο μακριά και να βοηθήσουν ουσιαστικά. Με τις συμβουλές, τις προσβολές, τια ατελείωτες παρακινήσεις νομίζουν ότι μας κινητοποιούν. Τίποτα δεν πιάνει. Μόνο το προσωπικό "κλικ", η ατομική πρωτοβουλία πιάνει, και αυτή σίγουρα εν έρχεται όταν υπάρχουν πιέσεις από παντού..
Μην αφήνεις να σε ποδοπατούν σχόλια και υποτίμηση. Στάσου δυνατή και ανθεκτική σε ό,τι ακούς. Ο μόνος που λογοδοτούμε για το τι μας συμβαίνει είναι ο εαυτός μας και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος, ακόμη και αν ο άλλος ανήκει στα αγαπημένα μας πρόσωπα.
08-08-2011, 04:01 #3
dominiki μου, και το σκάνερ σ'αγαπάει, αλλά δεν ξέρει να στο δείξει... Κι εγώ έχω ένα παρόμοιο σκάνερ σπίτι μου, όλοι μας έχουμε... Το ξέρω ότι μ'αγαπάει περισσότερο κι απ'τον ίδιο της τον εαυτό, αλλά κάποιες φορές με πληγώνει λες και δεν της είμαι τίποτα... Πολλές φορές θεωρούμε ότι με το προσβάλλουμε κάποιον, θα τον αφυπνήσουμε από το λήθαργο που θεωρούμε ότι έχει πέσει. Πολύ λανθασμένος ο τρόπος... Εσύ όμως κράτα γερά! Πάρε εσύ τις αποφάσεις για τον εαυτό σου κι όσο μπορείς, απέφυγε το σκάνερ. Αν θεωρείς πως ένας ψυχολόγος θα σε βοηθήσει, βρες κάποιον κρυφά εφόσον το σκάνερ δεν αποδέχεται αυτές τις πρακτικές. Αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα, ψάξε κάποιο δημόσιο φορέα. Υπάρχει και σχετικό τόπικ στο φόρουμ με την ονομασία "ΚΨΥ, γραμμες αμεσης βοηθειας, μη κρατικοι φορεις κ.ά." Πίστεψε στον εαυτό σου και άντλησε δύναμη από μένα σου! Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα!
08-08-2011, 09:59 #4
Πραγματικά αυτό το "γιατί βρε κορίτσι μου...." που έγραψες dominiki μου είναι σαν να το ακούω τώρα....
Πιστεύω όλες εδώ το έχουμε ακούσει, και είναι πράγματι σκληρό να το ακούς από δικούς σου ανθρώπους. Η Irene_K έχει δίκιο, το σκάνερ σ'αγαπάει αλλά δεν αντιλαμβάνεται τον πόνο που σου προκαλεί με αυτό τον τρόπο....
Είναι δύσκολο όλο αυτό που περιγράφεις, και δεν έχω να σου πω ανακουφιστικά λόγια γιατί για πολύ καιρό στη ζωή μου όπου και αν κοιτούσα έβλεπα σκάνερ. Ακόμα και σήμερα που είμαι πλέον σε φυσιολογικό βάρος πάλι το ίδιο βλέπω....Όσο παλεύω με τα κιλά μου και με το φαγητό, πάντα το ίδιο θα βλέπω....
08-08-2011, 11:23 #5
Originally posted by monahoiot
dominiki, με άγγιξε αυτό που έγραψες.. Η οικογένειά μας , όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις τους, λένε και κάνουν πράγματα που μας πληγώνουν. Ειδικά στο θέμα της παχυσαρκίας, έχουν κάτι συγκεκριμένο μέσα το μυαλό τους και δεν ξεκολάνε, δεν αφήνουν τη σκέψη να πάει λίγο πιο μακριά και να βοηθήσουν ουσιαστικά. Με τις συμβουλές, τις προσβολές, τια ατελείωτες παρακινήσεις νομίζουν ότι μας κινητοποιούν. Τίποτα δεν πιάνει. Μόνο το προσωπικό "κλικ", η ατομική πρωτοβουλία πιάνει, και αυτή σίγουρα εν έρχεται όταν υπάρχουν πιέσεις από παντού..
Μην αφήνεις να σε ποδοπατούν σχόλια και υποτίμηση. Στάσου δυνατή και ανθεκτική σε ό,τι ακούς. Ο μόνος που λογοδοτούμε για το τι μας συμβαίνει είναι ο εαυτός μας και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος, ακόμη και αν ο άλλος ανήκει στα αγαπημένα μας πρόσωπα.
φιλικα.
δομινικη
08-08-2011, 11:33 #6
Originally posted by Irene_K
dominiki μου, και το σκάνερ σ'αγαπάει, αλλά δεν ξέρει να στο δείξει... Κι εγώ έχω ένα παρόμοιο σκάνερ σπίτι μου, όλοι μας έχουμε... Το ξέρω ότι μ'αγαπάει περισσότερο κι απ'τον ίδιο της τον εαυτό, αλλά κάποιες φορές με πληγώνει λες και δεν της είμαι τίποτα... Πολλές φορές θεωρούμε ότι με το προσβάλλουμε κάποιον, θα τον αφυπνήσουμε από το λήθαργο που θεωρούμε ότι έχει πέσει. Πολύ λανθασμένος ο τρόπος... Εσύ όμως κράτα γερά! Πάρε εσύ τις αποφάσεις για τον εαυτό σου κι όσο μπορείς, απέφυγε το σκάνερ. Αν θεωρείς πως ένας ψυχολόγος θα σε βοηθήσει, βρες κάποιον κρυφά εφόσον το σκάνερ δεν αποδέχεται αυτές τις πρακτικές. Αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα, ψάξε κάποιο δημόσιο φορέα. Υπάρχει και σχετικό τόπικ στο φόρουμ με την ονομασία "ΚΨΥ, γραμμες αμεσης βοηθειας, μη κρατικοι φορεις κ.ά." Πίστεψε στον εαυτό σου και άντλησε δύναμη από μένα σου! Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα!
φιλικα,
δομινικη
08-08-2011, 11:38 #7
Originally posted by psaraki22
Πραγματικά αυτό το "γιατί βρε κορίτσι μου...." που έγραψες dominiki μου είναι σαν να το ακούω τώρα....
Πιστεύω όλες εδώ το έχουμε ακούσει, και είναι πράγματι σκληρό να το ακούς από δικούς σου ανθρώπους. Η Irene_K έχει δίκιο, το σκάνερ σ'αγαπάει αλλά δεν αντιλαμβάνεται τον πόνο που σου προκαλεί με αυτό τον τρόπο....
Είναι δύσκολο όλο αυτό που περιγράφεις, και δεν έχω να σου πω ανακουφιστικά λόγια γιατί για πολύ καιρό στη ζωή μου όπου και αν κοιτούσα έβλεπα σκάνερ. Ακόμα και σήμερα που είμαι πλέον σε φυσιολογικό βάρος πάλι το ίδιο βλέπω....Όσο παλεύω με τα κιλά μου και με το φαγητό, πάντα το ίδιο θα βλέπω......
φιλικα,
δομινικη
08-08-2011, 11:42 #8
Dominiki μου, καταλαβαίνω την κούραση σου, αλλά μη σε παίρνει από κάτω!
Ο σκοπός είναι να είσαι καλά με τον εαυτό σου. Δεν είναι εύκολο, δε θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, και θα συναντάς απογοητεύσεις κάθε μέρα.
Είσαι μικρή κοπέλα, δε θέλω να ακούω κουράστηκα! (και εγώ το λέω πολύ συχνά αλλά τώρα μιλάμε για σένα!)
Και επειδή και εγώ είμαι χάλια σήμερα, έλα να ξεξυπνάμε όλοι μαζί!
08-08-2011, 11:54 #9
Dominiki μου, καταλαβαίνω την κούραση σου, αλλά μη σε παίρνει από κάτω!
Ο σκοπός είναι να είσαι καλά με τον εαυτό σου. Δεν είναι εύκολο, δε θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, και θα συναντάς απογοητεύσεις κάθε μέρα.
Είσαι μικρή κοπέλα, δε θέλω να ακούω κουράστηκα! (και εγώ το λέω πολύ συχνά αλλά τώρα μιλάμε για σένα!)
Και επειδή και εγώ είμαι χάλια σήμερα, έλα να ξεξυπνάμε όλοι μαζί!
και εσυ γτ εισαι χαλια? να μην εισαι..σου απαγορευω να εισαι..
να πας για πλατσα πλουτσα να φτιαξει η διαθεση σου..:smilegrin:
08-08-2011, 12:04 #10
Εγώ χθες πάλι έφαγα το καταπέτασμα.....αν ήταν στο χέρι μου δε θα έβγαινα από το σπίτι σήμερα.....
αλλά τι να κάνεις, ας όψεται η δουλειά...........!
08-08-2011, 13:05 #11
Εγώ χθες πάλι έφαγα το καταπέτασμα.....αν ήταν στο χέρι μου δε θα έβγαινα από το σπίτι σήμερα.....
αλλά τι να κάνεις, ας όψεται η δουλειά...........!
08-08-2011, 13:53 #12
dominiki, η επεισοδιακή υπερφαγία είναι τεράστιο κεφάλαιο για όσους τη βιώνουν. Εγώ αποφάσισα πριν μερικούς μήνες και χειρουργήθηκα γιατί θεώρησα σωστό να μην ανεκτώ άλλο το βάρος μου που αυξανόταν και αυξανόταν λόγω καθημερινής υπερφαγίας, και δεν μιλάω για φαγητό, μιλάω για σκουπιδοτροφές. Τώρα πειθαρχώ αναγκαστικά αλλά είμαι σίγουρη ότι το κεφάλι δεν γυρίζει μέσα σε μερικούς μήνες και θέλω πολύ δουλειά ακόμη. Θα ψαχτώ ξανά για ψυχολόγο όταν θα μπορέσω, είναι μακρύς ο δρόμος προς την ισορροπία και σίγουρα δεν βλάπτουν τα χέρια βοηθείας.
Σε αυτό το φόρουμ θα βρεις τέτοια χέρια. Νά΄σαι καλά!
08-08-2011, 15:50 #13
Αγαπητή μου, το σκάνερ είναι προς απόσυρση!
Δεν δουλέυει πλέον επικοδομιτικά προς εσένα και καλά θα κάνεις να του φερθείς όπως του αξίζει.
Ή επισκευάζεται με εντατικά ή δυστυχώς αποσύρεται, αλλιώς ο ιδιοκτήτης του βασίζεται σε λάθος αποτελέσματα, παίρνει λάθος μηνύματα και βγάξει λάθος συμπεράσματα.
Περνούσα τα ίδια με τη μάνα μου. Πήγα σε φυχολόγο φυσικά αλλιώς δεν την πάλευα. Συνειδητοποίησα την διαστρευλωμένη εικόνα με την οποία με καθρέφτιζε όταν ο ψυχολόγος μου έβαλε μια ασκηση.
Μου είπε να ρωτήσω τους δικούς μου ωστε να μου αναφέρουν 10 προτερίματα μου ως άνθρωπο.
Επειδη αρκετά χρονια κάνω δουλειά με τον εαυτό μου ξέρω πως έχω πολλά!
Η μάνα μου λοιπόν δεν μπορεσε να βρει ουτε ένα. Το καταλαβαίνεις??? ουτε ένα!!!
Τα 2 που είπε συνοδευόντουσαν από αρνητικά σχόλια του τύπου:
Είσαι τετραπέρατη αλλά τεμπέλα και τελικά δεν τα καταφέρνεις....
Είσαι καλή αλλά ευπιστη και σε κοροιδεύουν.
Επιπλέον παρόλο που ήταν σιγουρα διαστρευλομένα και δεν ισχυαν, είχαν ειπωθεί με απόλοιτη σιγουριά
Πληγώθηκα πάρα πολύ αλλά συνειδητοποίηση οτι δεν ειναι να έχω εμπιστοσύνη στην κρίση της τουλάχιστον όσο αφορά το ατομό μου καθως κάθε άλλο παρά αντικειμενική ήταν.
Το λοιπόν το σκάνερ πηγε προς απόσυρση διότι ήταν ελλατωματικό εξ αρχής!
Και μάλιστα έφτιαξαν και οι σχέσεις μας καθως για πρώτη φορά της το είπα κατάμουτρα και με επιχειρήματα.
οτι δηλαδή έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα καθως δεν μπορεί να δει τα προτερίματα μου και να τα εκφράσει παρά επικεντρώνεται στα ελλατώματα μου δημιουργώντας μου τόσο σοβαρό πρόβλημα ωστε να χρειάζομαι ψυχολόγο εξ αιτίας της.
Σοκ-ξεσόκ κάτι άλλαξε καθως για πρωτη φορά υπήρχαν αποδείξεις.
και από τότε όποτε μου κολλάει η απάντηση είναι : Σε περακαλώ μαμά δεν είσαι αντικειμενικός κριτής ως προς εμένα, μην το ξανααναφέρουμε το θέμα...ούτε 1 αττόφιο καθαρό προτέρημα!ουτε ένα!
αυτά
09-08-2011, 16:02 #14
[quote]Originally posted by monahoiot
dominiki, η επεισοδιακή υπερφαγία είναι τεράστιο κεφάλαιο για όσους τη βιώνουν. Εγώ αποφάσισα πριν μερικούς μήνες και χειρουργήθηκα γιατί θεώρησα σωστό να μην ανεκτώ άλλο το βάρος μου που αυξανόταν και αυξανόταν λόγω καθημερινής υπερφαγίας, και δεν μιλάω για φαγητό, μιλάω για σκουπιδοτροφές. Τώρα πειθαρχώ αναγκαστικά αλλά είμαι σίγουρη ότι το κεφάλι δεν γυρίζει μέσα σε μερικούς μήνες και θέλω πολύ δουλειά ακόμη. Θα ψαχτώ ξανά για ψυχολόγο όταν θα μπορέσω, είναι μακρύς ο δρόμος προς την ισορροπία και σίγουρα δεν βλάπτουν τα χέρια βοηθείας.
Σε αυτό το φόρουμ θα βρεις τέτοια χέρια. Νά΄σαι καλά!
Γυριζει το κεφαλι, γυριζει.. σου ευχομαι τα καλυτερα σ αυτη την νεα αρχη.. και απο οτι βλεπω απο το την υπογραφη σου τα πας περιφημα συνεχισε ετσι..οσο για το φορουμ το εχω ανακαλυψει ηδη το ποσο με βοηθατε... να σαι καλα και συ
09-08-2011, 16:06 #15
dominiki μου δυστυχως συχνα οι γυρω μας προσπαθουν να μας βοηθησουν με λαθος τροπους..... πιθανοτατα όντως να εχεις αφησει τον εαυτο σου κ το σκανερ να προσπαθει να στο θυμησει χωρις να αντιλαμβανεται 1) το μεριδιο ευθυνης που πιθανως να εχει σε αυτο 2) το ποσο πιο βαθια σε χωνει στο βουρκο.... νομιζω ότι απλα πρεπει να συγχωρεσεις το σκανερ για του ελλειπεις του τροπους κ να προσπαθησεις να δεις τι μπορεις να κανεις εσυ για σενα.... ειδικα παλια υπηρχε πολυ η νοοτροπια "φωναζω σε καποιον για να τον ταρακουνησω"
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή