Results 46 to 60 of 1713
Thread: LIPOTOX/ XS
-
06-05-2008, 13:14 #46
kai alex h reksh alazei apo th stigmh pou klinei to stomaxi!!!!!!!!!!!!!
- 06-05-2008, 13:18 #47
ΑΚΡΙΒΟΣ.δεν λεμε να εχεις ωρεξη αλλα σε φυσιολογικα ορια
06-05-2008, 13:22 #48
ρε παιδια μην τρελαθουμε καταξτε τις ιδιοτητες του ρεντουκτιλ στο διαδικτυο
Kαθηγητής Σωτ. A. Pάπτης
Πρόεδρος της Eπιστημονικής Eπιτροπής του Iατρικού Bήματος
H σιμπουτραμίνη (Reductil¨) είναι ουσία που εγκρίθηκε πρόσφατα ως συμπληρωματική θεραπεία στην όλη αγωγή κατά της παχυσαρκίας (δίαιτα, θεραπεία συμπεριφοράς, αυξημένη σωματική άσκηση), σε ασθενείς με δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο από 30kg/m2 ή με δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο από 27 kg/m2 και παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου, π.χ. σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, στεφανιαία νόσο ή υπερλιπιδαιμία. Στη συνήθη δοσολογία αναφέρεται ότι προκαλεί απώλεια σωματικού βάρους της τάξης του 10%. Στην Eλλάδα κυκλοφορεί μόλις από λίγων μηνών.
Tα φαρμακολογικά χαρακτηριστικά (τρόπος δράσης, παρενέργειες, αντενδείξεις, αποτελεσματικότητα) της σιμπουτραμίνης έχουν εξεταστεί σε αρκετές μελέτες, αναμένεται όμως -λόγω περιορισμένης εμπειρίας στην κλινική πράξη- να διευκρινισθούν περαιτέρω. Γιαυτό, ακόμη και στην έγκριση του φαρμάκου, αναφέρεται ότι δεν συνιστάται η χρήση του για περισσότερο από ένα έτος, ενώ συνιστάται η διακοπή του όταν το αποτέλεσμα δεν κρίνεται αρκετά ικανοποιητικό (π.χ. απώλεια βάρους <5kg σε 3 μήνες).
Ως μηχανισμός δράσης της σιμπουτραμίνης αναφέρεται η αναστολή της επαναπρόσληψης (reuptake) της νοραδρεναλίνης και σεροτονίνης κατά πρώτο λόγο και δοπαμίνης σε ελάσσονα βαθμό από τα εγκεφαλικά κύτταρα, που οδηγεί σε αύξηση του αισθήματος κορεσμού και μείωση του φαινομένου της ελάττωσης ρυθμού του βασικού μεταβολισμού, που παρατηρείται κατά την απώλεια βάρους (Hansen et al 1998, Hirsch et al 2000). Σε ορισμένες τυχαιοποιημένες και ελεγχόμενες με placebo κλινικές μελέτες επιτεύχθηκε δοσοεξαρτώμενη απώλεια βάρους, που κυμάνθηκε από 2,4kg (με δόση 5mg του φαρμάκου) ως 10kg (με δόση 30mg του φαρμάκου), που ήταν στατιστικά σημαντικά μεγαλύτερη έναντι αυτής που επιτεύχθηκε με placebo (0,75kg και 3,5kg αντίστοιχα) (Bray et al 1999). Σύμφωνα με τις συνταγογραφικές πληροφορίες που δίνονται από την παρασκευάστρια εταιρεία (Reductil μονογραφία προϊόντος, στη Γερμανία, Nοέμβριος 2001 και ελληνική μονογραφία, Aπρίλιος 2002), οι συχνότερες παρενέργειες της σιμπουτραμίνης είναι ξηροστομία, αϋπνία, ανορεξία και δυσκοιλιότητα. Συχνές επίσης θεωρούνται η ταχυκαρδία και το αίσθημα παλμών, αν και η μέση άνοδος της αρτηριακής πίεσης και των σφίξεων αναφέρεται ως μικρή (η πιθανή αύξηση της αρτηριακής πίεσης και των σφίξεων περιλαμβάνονται στις ?προειδοποιήσειςΣ). Στις αντενδείξεις του φαρμάκου περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων, η εγκατεστημένη στεφανιαία νόσος, η καρδιακή ανεπάρκεια, η περιφερική αποφρακτική αρτηριοπάθεια, καρδιακές αρρυθμίες, τιμές αρτηριακής πίεσης >145/90 και παθήσεις των εγκεφαλικών αγγείων (?πλήρεςΣ αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή παροδική εγκεφαλική ισχαιμία). Eίναι συνεπώς σαφές, ακόμη και αν αυτές οι πληροφορίες απηχούν απολύτως την πραγματικότητα, ότι πριν τη χορήγηση του φαρμάκου θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει προηγηθεί ο αντίστοιχος, σχετικά λεπτομερής, διαγνωστικός καρδιολογικός έλεγχος.
Ωστόσο, μέχρι τις 21.05.2002 υπήρχαν στη βάση δεδομένων που διατηρεί ο Γερμανικός Oργανισμός Φαρμάκων, 78 αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες από τη χρήση της σιμπουτραμίνης. Aπό τα αναφερθέντα συμπτώματα, το 6% αφορούσε παθήσεις του μυοκαρδίου, του περικαρδίου και του ενδοκαρδίου και 19% αφορούσε καρδιακές αρρυθμίες. Eίχαν αναφερθεί επίσης 3 περιστατικά εμφράγματος του μυοκαρδίου. Λεπτομερές ιστορικό ήταν διαθέσιμο σε τρεις περιπτώσεις: H πρώτη αφορούσε ταχυαρρυθμία, που υποχώρησε με τη διακοπή του φαρμάκου σε μια 49χρονη ασθενή. H δεύτερη αφορούσε 57χρονο ασθενή, που έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου 5 ώρες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης 10mg σιμπουτραμίνης, και η τρίτη 57χρονο ασθενή, που εμφάνισε περίπου ένα μήνα μετά την έναρξη λήψης ημερήσιας δόσης 10mg σιμπουτραμίνης, υπερκοιλιακή ταχυκαρδία που κατέστησε αναγκαία τη νοσηλεία του σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Πέραν της χρονικής συσχέτισης με τη λήψη του φαρμάκου, οι παρενέργειες αυτές εξηγούνται και από τη δράση του φαρμάκου, δηλαδή την αναστολή της επαναπρόσληψης των κατεχολαμινών από τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου. Eπομένως, η αιτιολογική σχέση με τη σιμπουτραμίνη είναι αναμφισβήτητη. Mετά από αίτημα της Iταλίας το Mάρτιο 2002, αποφασίσθηκε σε επίπεδο Eυρωπαϊκής Ένωσης να γίνει επανέλεγχος της ασφάλειας του φαρμάκου.
Θα έπρεπε για την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών μας να προσθέσουμε (Σ. Pάπτης) ότι στις 27.6.2002 η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή για τα Φαρμακευτικά Iδιοσκευάσματα (European Committee for Proprietary Medicinal Products - CPMP) εξέφρασε, μετά από επανεξέταση της σχέσης κόστους-ωφέλειας, θετική γνώμη για τη χρήση της σιμπουτραμίνης στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
Eίναι προφανές όμως ότι, ο αριθμός και η σοβαρότητα των συμβαμάτων επιτάσσει τη χρησιμοποίησή του με ιδιαίτερη προσοχή και αφού ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την παρακολούθηση των ασθενών, όπως ανωτέρω αναφέρουμε.
Eπαναλαμβάνουμε μετΥ επιτάσεως ότι δεν πρέπει να χορηγείται η σιμπουτραμίνη (Reductil¨) σε ασθενείς που πάσχουν από στεφανιαία νόσο, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, καρδιακές αρρυθμίες, περιφερική αποφρακτική αρτηριοπάθεια, παθήσεις των αγγείων του εγκεφάλου, ή έχουν αρτηριακή πίεση μεγαλύτερη από 145/90mmHg.
Bιβλιογραφία
1. Bray GA, Blackburn GL, Ferguson JM, Greenway FL, Jain AK. Mendel CM, Mendels J, Ryan DM, Schwartz SL, Scheinbaum ML, Seaton TB: Reductil produces dose-related weight loss. Obes Res 1999; 7:189-98.
2. Hansen DL, Toubro S, Stock MJ, Macdonald IA, Astrup A: Thermogenetic effects of sibutramine in humans. Am J Clin Nutr 1998; 68:1180-6.
3. Hirsch J, Mackintosh RM, Aronne LJ: The effects of drugs used to treat obesity on the autonomic nervous system. Obesity Res 2000; 8:227-233.
06-05-2008, 13:39 #49
και κατι αλλο επεισης απο αξιοπιστη πηγη το MEDLOOK
#Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι:
Η μείωση του βάρους που επιτεύχθηκε μετά από μακροχρόνια
χορήγηση των χαπιών κατά της παχυσαρκίας, ήταν λιγότερη από 5 κιλά,
δηλαδή λιγότερο από 5% κατά μέσο όρο του βάρους σώματος.
Επισημαίνεται ότι Σύμφωνα με τις οδηγίες του
National institute for Clinical Excellence (NICE)
Ηνωμένου Βασιλείου που είναι το επίσημο σώμα της χώρας που καθορίζει
την ιατρική πρακτική, τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας πρέπει να
διακόπτονται εάν δεν παρατηρηθεί απώλεια 5% του βάρους σώματος μετά
από 3 μήνες λήψης του φαρμάκου
Η ορλιστάτη μείωνε το βάρος κατά 2,9 κιλά, η σιμπουτραμίνη κατά
4,2 κιλά και η ριμοναβάντη κατά 4,7 κιλά
Οι ασθενείς που λάμβαναν ένα από τα εν λόγω τρία φάρμακα,
είχαν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος σώματος από 5% έως
10% σε σύγκριση με άτομα που λάμβαναν εικονικό φάρμακο
Μεταξύ των άλλων θετικών επιδράσεων των φαρμάκων για την υγεία,
βρέθηκε ότι η ορλιστάτη μείωνε τη συχνότητα του διαβήτη (σε μία από
τις έρευνες). Επίσης βρέθηκε ότι και τα τρία φάρμακα μείωναν μερικές
μορφές χοληστερόλης στο αίμα
Παρενέργειες παρατηρήθηκαν και με τα τρία φάρμακα. Ιδιαίτερα με
τη ριμοναβάντη υπήρχε αυξημένος κίνδυνος για διαταραχές της διάθεσης
όπως κατάθλιψη και άγχος
Σε καμία από τις έρευνες δεν εξετάστηκε η αναλογία θανάτων και
ασθενειών που προέκυπταν λόγω της λήψης των φαρμάκων. Οι ερευνητές
εισηγούνται ότι είναι αναγκαίο να γίνουν μελλοντικές έρευνες που να
εξετάζουν την πτυχή αυτή
Καταγράφηκε μεγάλο ποσοστό συμμετεχόντων που εγκατέλειπαν τις
κλινικές θεραπευτικές δοκιμές. Περίπου 30% - 40% αυτών που άρχιζαν
την έρευνα, εγκατέλειπαν στη συνέχεια. Το γεγονός αυτό σύμφωνα με
τους ερευνητές, δείχνει ότι πολλοί παχύσαρκοι, αποτυχαίνουν στο να
ακολουθήσουν κανονικά τη θεραπεία με τα χάπια κατά τη παχυσαρκίας.
Η μη προσεκτική ακολούθηση της θεραπείας των χαπιών κατά της
παχυσαρκίας, αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα αποτυχιών ή
περιορισμού της αποτελεσματικότητας της.
Το συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι η ορλιστάτη, η σιμπουτραμίνη και
η ριμοναβάντη, μειώνουν μόνο λίγο το βάρος σώματος. Έχουν διαφορετικές
επιδράσεις στους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδία και το
αγγειακό σύστημα και το καθένα έχει ειδικές παρενέργειες
Εμείς θα συγκρατήσουμε ότι τα φάρμακα εναντίον της παχυσαρκίας, δεν
πρέπει να χορηγούνται χωρίς ιατρική παρακολούθηση. Οι κίνδυνοι είναι
πολλοί. Ιδιαίτερα μπορεί να σχηματισθεί η εντύπωση και να επικρατήσει ο
μύθος ότι η παχυσαρκία μπορεί να αντιμετωπισθεί με τη βοήθεια φαρμάκων
γεγονός που όπως φαίνεται δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.
Μαζί με τον μύθο ότι χάπια είναι σε θέση να διορθώνουν το πρόβλημα
της παχυσαρκίας, θα μειωθεί η σημασία που απαιτείται να δίνεται στον ορθό
τρόπο καταπολέμησης της παχυσαρκίας.
Η υγιεινή διατροφή, ο περιορισμός κατανάλωσης των υπερβολικών
θερμίδων, η τακτική σωματική άσκηση και ο καλός ύπνος, είναι καλύτερες
μέθοδοι ριζικής αντιμετώπισης της μάστιγας της παχυσαρκίας
06-05-2008, 13:42 #50
σε γενικες γραμμες ο καθε ανθρωπος ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του ,εγω απλα εχω το καθηκον να στα πω ,ειναι πολυ πιο ευκολο να σου γραψω φαρμακο γιατι σαν γιατρος περνω και μιζα απ την καθε εταιρια
06-05-2008, 14:17 #51
Δηλαδή alex αυτό ισχύει και σε όλα τα υπόλοιπα; Και στο xs πχ;
Πάντως αφού είναι φυτικό (λένε) πως αδυνατίζει και καλά; ʼρα κάτι επιπρόσθετο περιέχει..που δεν είναι τόσο φυτικό..
06-05-2008, 14:20 #52
vre alex se emna ta les.
ooooooooola auta ta exw diabasei exo psaksei para poli kala to 8ema kai skero oti an den alaksw tropo diatrofhs meta thn 8erapeia 8a paro diplasia kila
kai sou lew oti eidh proswpika egw exw alaksei edelos tropo diatrofhs k 8a sinexisw kai meta.
exw peismatosei agria k den me stamataei tpt.....se euxarhstoume gia tis plirofories pou eidh eixa diabasei se diafora site opws epishs kai mesa sto kouti me tis odhgies .ayta ta exw diavasei edw kai 6 mhnes.
mhn eisai alex toso adidrastikos k adi8etos me ola.
06-05-2008, 14:37 #53
βρε παιδια αμα δεν το παρετε αποφαση εσεις δεν γινεται αλλιως χανεις μενεις στα κιλα ξανα χανεις και αυτο μεχρι τελους , τα φαρμακα βοηθουν την απωλεια, αλλα δεν αλλαζουν την συμπεριφορα σου απεναντι στο φαγητο.δηλαδη θα αδυνατισετε και θα τα ξαναπαρετε τσαμπα κοπος και λεφτα σε διαιτολογους και γιατρους. Γιατι να καθομαι να διαβαζω με τις ωρες και να μην παω να πιω κανα καφεδακι.Το ξαναλεω καλα τα φαρμακα μεν αλλα ειναι σαν τα ναρκωτικα αντι να παιρνεις ηρωινη παιρνεις μεθαδονη, αυτο ηταν ενα παραδειγμα που εδωσα μην το παρουμε προσωπικα
06-05-2008, 14:44 #54
ok alla na ksereis oti ego exw allaksei edelos mesa mou.gymnazome ka8e mera 1 ora kano pragmata p den ekana edw k 3 xronia p paxina.as poume exo arxisei k bgenw ekso ka8ome ligotero mesa k 8a kanonisw na menw spiti liges ores gia na mhn mpenw se peirasmo,,,,,jau 8a erwteutoooooooo auto mono 8a me adynathsei perissotero.plaka kano.apla gia na sou epimenoume kati skeroume.den eimaste mikra paidakia.
06-05-2008, 14:45 #55
Οκ εννοείται. Εγώ απλά προσωπικά το τελευταίο διάστημα έχω πάθει μια ψιλό-εμμονή με τα κιλά μου. Είμαι 1,63 και 52 και βιάζομαι οπωσδήποτε να τα χάσω αυτά τα 2 σε ένα μήνα, γι αυτό και κατέφυγα στα xs. Μια φίλη μου που τα πήρε, έχασε σε ένα μήνα 3 κιλά. Βέβαια είναι και ανάλογα τον οργανισμό. Όχι ότι αν τα ξεκινήσω (γιατί δεν τα ξεκίνησα ακόμα, μέσα στο συρτάρι είναι..) θα τα παίρνω συνέχεια ή θα μου μείνει η συνήθεια, Just a month!
06-05-2008, 14:58 #56
Ρε Liberty μου φαινεται πως παιζεις με το πονο μας. για δυο κιλα μασ λες πως εχεις εμμονη. ΕΛΕΟΣ
αντε κοψε το δουλεμα επιτελους
06-05-2008, 15:13 #57
Μα δεν σας δουλεύω. Έχω υπάρξει και 58 σε περίοδο τρελού άγχους και πέθανα της πείνας για να ξανά έρθω εδώ που είμαι. Τώρα έχω ισορροπήσει κάπως το πρόγραμμά μου, και σιγά σιγά έχω αρχίσει να εντάσσω πιο πολλά-μικρά-υγιεινά γεύματα. Όμως είναι σημαντικό σε ένα μήνα να έχει χαθεί το πρόβλημα..παρόλο που είμαι υπέρ του "σε όποιους αρέσουμε, για τους άλλου δεν θα μπορέσουμε".. Όταν θα έρθει εκείνη η μέρα, πρέπει να είμαι καλή..μετά ας γίνω και 200, δεν με νοιάζει. :/
06-05-2008, 15:14 #58
nai auto h8ela na po kai gw axxaaaxa.eleos!!!ti na poume emeis?edw einai site gia paxisarkous!!
06-05-2008, 15:51 #59
Originally posted by Liberty
Όταν θα έρθει εκείνη η μέρα, πρέπει να είμαι καλή..μετά ας γίνω και 200, δεν με νοιάζει. :/
ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ!
ΑΝ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΕ ΝΟΙΑΞΕΙ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΗΣΕΙ! ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ!
ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΩΝ 2 ΠΕΡΙΤΤΩΝ ΣΟΥ ΚΙΛΩΝ(!)
ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΜΕΡΑ!
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ,ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΜΟΥ!
ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ...ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΑΣΤΕΙΟ?
06-05-2008, 16:12 #60
Κοίταξε, το μόνο που έχω να πω, είναι ότι θα προτιμούσα να είμαι γεματούλα, και όχι ένα μάτσο κόκαλα. Ποιά αδύνατη, έστω και αν ήταν θεά, δεν έχει απατηθεί από κάποια άλλη πιο γεμάτη απ' αυτή αλλά και πιο θερμή στα υπόλοιπα; Ποιός άντρας κοιτάζει πρώτα το σώμα και μετά το πρόσωπο και ποιός είναι αυτός που θα διαλέξει μια αδύνατη που δεν βλέπεται, από μια γεμάτη με γλυκό και όμορφο προσωπάκι; Τόσα παραδείγματα από την καθημερινή ζωή, αλλά και από τη ζωή των star..
Αυτά για.. τις πολύ προσωπικές σχέσεις. Κι εγώ όμως ακόμα, σαν άτομα, αυτά που έχουν κάποια παραπάνω κιλά, τα βρίσκω πολύ ευχάριστα, ξέρουν να ζουν. Δεν είναι υστερικά, όλη μέρα στην τσίτα κλπ.. Ποιός μπορεί να ξεχάσει στο είσαι το ταίρι μου την Σταυροπούλου, που αν και γεματούλα ήταν η ίδια η ζωή, χαρά Θεού, και είχε τους πάντες γύρω της γιατί είχε αποδεχτεί τον εαυτό της και μάλιστα έκανε σάτυρα και δεν το αντιμετώπιζε ως την χοντρή προβληματάρα και ω θα πεθάνω!
Ποιός μπορεί να την συγκρίνει με την Λέχου, που αν και αδύνατη, ήταν μια αχώνευτη κρύα ψωνάρα;
Μόνο όταν αποδεχτείς τον εαυτό σου και αφήσεις το πρόβλημά σου στην άκρη, τότε μόνο θα σε αποδεχτούν και όλοι οι άλλοι! Αν βγάζεις τις ανασφάλειες σου προς τα έξω, όλοι τις μυρίζονται και σε αντιμετωπίζουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αντιμετωπίζεις κι εσύ τον εαυτό σου! Γουστάρω τους ανθρώπους που αν και έχουν προβλήματα στη ζωή τους, προχωρούν χωρίς να ζουν με μιζέρια.
Φυσικά μου φαίνεται όχι απλά αστείο, αλλά γελοίο που αναφέρω την περίπτωση μου σε αυτή την ενότητα, όμως εδώ βρήκα το σχετικό θέμα, και σκέφτηκα ότι αφού ήδη έχουμε υπάρχον, δεν θα ήταν σωστό για τους κανονισμούς του forum να ανοίξω ένα δεύτερο ακριβώς ίδιο.
Παρ' όλα αυτά, δεν δέχομαι με τίποτα το "εδώ είμαστε forum για παχύρασκους". Sorry τι πάει να πει αυτό; Και στο musicheaven μπαίνω (δεν κάνω διαφήμιση) αλλά δεν είμαι μουσικός. Όλα είναι φτιαγμένα από τους ανθρώπους για όλους τους ανθρώπους!
Από άλλη διαταραχή, όχι, δεν ταλαιπωρούμαι. Και αν η προσωρινή εμμονή λόγω αγωνίας για μια μέρα που όλες περίμεναν στη ζωή τους πως και πως, μπορεί να θεωρηθεί διαταραχή, τότε οκ, δεν με πειράζει, ας είμαι τρελή!! Έτσι κι αλλιώς λίγη τρέλα χρειάζεται στον ψεύτικο κόσμο που ζούμε κορίτσια!
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....