Γεια σας και απο μενα!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
    Senior Member

Γεια σας και απο μενα!!!

Καλησπερα σας,
    Τυχαια ψαχνοντας για διαιτες βρηκα το φορουμ σας και αποφασισα να γραψω αναζητώντας απο την μια συμπαρασταση και απο την άλλη συμβουλες.
    Τα τελευταια 2 χρονια πηρα 24 κιλα εφτασα στα 84 δηλαδη και πλεον ειπα τερμα.
    Τελεια και παυλα.
    Ειμαι 1,75 υψος και 34 χρονων.

2 φορες εχω ξαναπαχυνει αλλα το ανωτερο ηταν 71 κιλα.
    Την πρωτη φορα λογω καποιων χαπιων στα 20 οπου τα εχασα σε 6 μηνες περιπου και ξανα γυρω στα 25 λογω καταθλιψης οπου τα ξαναεχασα παλι.

Τα τελευταια 2 χρονια πλεον ζω με τον αντρα μου, κατι που μεχρι να προσαρμοστουμε ειχαμε και δουλειες να φτιαξουμε το σπιτι πεφταμε στα delivery, κατι που ειμαστε λιχουδηδες και οι δυο με γλυκα και χαζομαρες ανεβηκαμε στην ζυγαρια και παθαμε εγκεφαλικο και οι δυο.

Για να μην σας κουραζω βρηκα αυτη την διατροφη και πιστευω οτι ταιριαζει και στους δυο μας και μπορω να την ακολουθησω:

Πρωινό
    ● 1 ποτήρι γάλα (1,5 % λιπαρά) ή 1 γιαούρτι (2% λιπαρά) ή 30 γρ. τυρί με χαμηλά λιπαρά ή κουλουρι Θεσσαλονικης
    ● 1/2 φλιτζάνι δημητριακά πρωινού ή 2 φρυγανιές

Δεκατιανό
    ● 1 φρούτο εποχής

Μεσημεριανό
    ● 120 γρ. ψάρι ή κοτόπουλο ή μοσχαρίσια μπριζόλα ή 2 μέτρια μπιφτέκια
    ●1 μικρή σαλάτα από ωμά ή βραστά λαχανικά με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
    ●1 φέτα ψωμί ή 1/2 φλιτζάνι ρύζι ή 1 μέτρια ψητή ή βραστή πατάτα
    ή
    ● 1½ φλιτζάνι φακές ή φασόλια ή ρεβίθια, μαγειρεμένα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο ανά μερίδα
    ● 30 γρ. τυρί με χαμηλά λιπαρά
    ● 1 μικρή σαλάτα από ωμά ή βραστά λαχανικά με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
    ● 1 φέτα ψωμί
    ή
    ● 1½ φλιτζάνι φασολάκια ή αρακά ή μπάμιες, μαγειρεμένα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο ανά μερίδα
    ● 1 αυγό βραστό
    ● 30 γρ. τυρί χαμηλό σε λιπαρά
    ● 1 φέτα ψωμί
    Απογευματινό
    ●1 φρούτο
    Βραδινό
    ● 60 γρ. κρέας ή ψάρι ή κοτόπουλο ή 1 μικρό μπιφτέκι ή 60 γρ. τυρί χαμηλό σε λιπαρά ή 1 αυγό
    ● 1 μικρή σαλάτα ωμή ή βραστή ή 1 φλιτζάνι όσπρια ή λαδερά (αν υπάρχουν από το μεσημεριανό γεύμα)
    με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
    ● 1 φέτα ψωμί ή 1/2 φλιτζάνι ρύζι ή 1 μέτρια πατάτα ψητή ή βραστή
    ή
    ● 1 αραβική πίτα με 1 φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά και 1 φέτα γαλοπούλα
    ● 1 μικρή σαλάτα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
    ή
    ● 1 ποτήρι γάλα (1,5% λιπαρά) με 1 φλιτζάνι δημητριακά
    ● 1 φρούτο
    ή
    ● 1 κεσεδάκι γιαούρτι (2% λιπαρά) με φρουτοσαλάτα (2 φρούτα ), με 1 κουταλιά δημητριακά και 1 κουταλάκι μέλι

Επειδη τα τελευταια 2 χρονια αποχτησαμε το κακο συνηθειο μετα απο καθε φαγητο να τρωμε και το γλυκακι μας τον τελευταιο μηνα μετα απο καθε γευμα πινω τσαι Maria Luiza και μου φευγει η επιθυμια.
    Θα ηθελα να ρωτησω επειδη δεν βρισκω πουθενα οταν λεει 1φλυτζανι ποσα γραμμαρια εννοει?
    Με εχει βολεψει και ζυγιζω τι θα φαω και κατα προσεγγιση θεωρω οτι το ενα φλυτζανι ειναι 200γρμ ειναι σωστα?
    Μετα απο ενα μηνα εχω χασει 3 κιλα. Εχω παρα πολυ δρομο μπροστα μου μεχρι τα 60 κιλα και θα ηθελα μια συμπαρασταση.

Ευχαριστω!

Senior Member
    γεια σου mitsimou

καλη αρχη!:wink1:

Senior Member
    καλως την και καλη αρχη...τετοια ακριβως διατροφη μου χε δωσει γνωστος διαιτολογος και ειχα χασει τοτε σε δυο μηνες 16 κιλα...απο 147 ειχα παει 131 κιλα...

Senior Member
    Σας ευχαριστω πολυ! Αντε να δουμε ψυχολογικα πλεον το εχω παρει αποφαση και δεν θελω να παραστρατησω.
    Θελω να τα χασω τα κιλα , θελω να κανω και παιδι και θελω αν οχι αμεσως τουλαχιστον σε ενα χρονο να τα εχω καταφερει.

Senior Member
    ειναι πολυ καλη διατροφη..τα εχει ολα...θα τα χασεις σιγουρα..

Senior Member
    Η διατροφη σιγουρα ειναι καλη εγω να ειμαι καλο κοριτσι και να την τηρησω......

Senior Member
    χαχαχαχαχα ελα θα εισαι....κρατησου...

Senior Member
    Maria Luiza?

Οτι να'ναι σήμερα μου έρχεται...

Καλή επιτυχία mitsimou!!!

Senior Member
    Originally posted by mitsimou
    Καλησπερα σας,
    Τυχαια ψαχνοντας για διαιτες βρηκα το φορουμ σας και αποφασισα να γραψω αναζητώντας απο την μια συμπαρασταση και απο την άλλη συμβουλες.
    Τα τελευταια 2 χρονια πηρα 24 κιλα εφτασα στα 84 δηλαδη και πλεον ειπα τερμα.
    Τελεια και παυλα.
    Ειμαι 1,75 υψος και 34 χρονων.

2 φορες εχω ξαναπαχυνει αλλα το ανωτερο ηταν 71 κιλα.
    Την πρωτη φορα λογω καποιων χαπιων στα 20 οπου τα εχασα σε 6 μηνες περιπου και ξανα γυρω στα 25 λογω καταθλιψης οπου τα ξαναεχασα παλι.

Τα τελευταια 2 χρονια πλεον ζω με τον αντρα μου, κατι που μεχρι να προσαρμοστουμε ειχαμε και δουλειες να φτιαξουμε το σπιτι πεφταμε στα delivery, κατι που ειμαστε λιχουδηδες και οι δυο με γλυκα και χαζομαρες ανεβηκαμε στην ζυγαρια και παθαμε εγκεφαλικο και οι δυο.

Για να μην σας κουραζω βρηκα αυτη την διατροφη και πιστευω οτι ταιριαζει και στους δυο μας και μπορω να την ακολουθησω:

Πρωινό
    ● 1 ποτήρι γάλα (1,5 % λιπαρά) ή 1 γιαούρτι (2% λιπαρά) ή 30 γρ. τυρί με χαμηλά λιπαρά ή κουλουρι Θεσσαλονικης
    ● 1/2 φλιτζάνι δημητριακά πρωινού ή 2 φρυγανιές

Δεκατιανό
    ● 1 φρούτο εποχής

Μεσημεριανό
    ● 120 γρ. ψάρι ή κοτόπουλο ή μοσχαρίσια μπριζόλα ή 2 μέτρια μπιφτέκια
    ●1 μικρή σαλάτα από ωμά ή βραστά λαχανικά με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
    ●1 φέτα ψωμί ή 1/2 φλιτζάνι ρύζι ή 1 μέτρια ψητή ή βραστή πατάτα
    ή
    ● 1½ φλιτζάνι φακές ή φασόλια ή ρεβίθια, μαγειρεμένα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο ανά μερίδα
    ● 30 γρ. τυρί με χαμηλά λιπαρά
    ● 1 μικρή σαλάτα από ωμά ή βραστά λαχανικά με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
    ● 1 φέτα ψωμί
    ή
    ● 1½ φλιτζάνι φασολάκια ή αρακά ή μπάμιες, μαγειρεμένα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο ανά μερίδα
    ● 1 αυγό βραστό
    ● 30 γρ. τυρί χαμηλό σε λιπαρά
    ● 1 φέτα ψωμί
    Απογευματινό
    ●1 φρούτο
    Βραδινό
    ● 60 γρ. κρέας ή ψάρι ή κοτόπουλο ή 1 μικρό μπιφτέκι ή 60 γρ. τυρί χαμηλό σε λιπαρά ή 1 αυγό
    ● 1 μικρή σαλάτα ωμή ή βραστή ή 1 φλιτζάνι όσπρια ή λαδερά (αν υπάρχουν από το μεσημεριανό γεύμα)
    με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
    ● 1 φέτα ψωμί ή 1/2 φλιτζάνι ρύζι ή 1 μέτρια πατάτα ψητή ή βραστή
    ή
    ● 1 αραβική πίτα με 1 φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά και 1 φέτα γαλοπούλα
    ● 1 μικρή σαλάτα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
    ή
    ● 1 ποτήρι γάλα (1,5% λιπαρά) με 1 φλιτζάνι δημητριακά
    ● 1 φρούτο
    ή
    ● 1 κεσεδάκι γιαούρτι (2% λιπαρά) με φρουτοσαλάτα (2 φρούτα ), με 1 κουταλιά δημητριακά και 1 κουταλάκι μέλι

Επειδη τα τελευταια 2 χρονια αποχτησαμε το κακο συνηθειο μετα απο καθε φαγητο να τρωμε και το γλυκακι μας τον τελευταιο μηνα μετα απο καθε γευμα πινω τσαι Maria Luiza και μου φευγει η επιθυμια.
    Θα ηθελα να ρωτησω επειδη δεν βρισκω πουθενα οταν λεει 1φλυτζανι ποσα γραμμαρια εννοει?
    Με εχει βολεψει και ζυγιζω τι θα φαω και κατα προσεγγιση θεωρω οτι το ενα φλυτζανι ειναι 200γρμ ειναι σωστα?
    Μετα απο ενα μηνα εχω χασει 3 κιλα. Εχω παρα πολυ δρομο μπροστα μου μεχρι τα 60 κιλα και θα ηθελα μια συμπαρασταση.

Ευχαριστω!
    καλή αρχή!!! με αυτή τη δίαιτα, με περισσότερες επιλογές στο μεσημεριανό είχα χάσει 4 κιλά σε ένα μήνα! και το καλύτερο; οταν είχα σταματήσει έφαγα τον αγλαίωρα - και κυριολεκτώ (αυτο δεν είναι το καλύτερο) αλλα δεν πήρα για έναν μήνα ούτε γραμμάριο!!! (εδω είναι το καλύτερο) έχεις δίκιο για το φλυτζάνι, κι εγω έτσι το μετράω, σχεδόν τα 2/3 του νεροπότηρου

Senior Member
    mitsimou καλη συνεχεια.... κ εγω ουσιαστικα αυτη την διατροφη κανω, απλα επειδη ψιλοξεφευγω μετραω παραλληλα κ θερμιδες για να ειμαι σιγουρη οτι θα ειμαι οκ...μου την ειχε δωσει διαιτολογος παλιοτερα κ ειχα χασει 15 κιλα τα οποια δεν τα πηρα πισω για 2 χρονια, αλλα κ μετα που τα πηρα ηταν επειδη εκανα τις γνωστες βλακειες που ξερουμε ολοι...

δεν νομιζω ότι χρειαζεται να ζυγιζεις τα παντα εκτος αν μετρας θερμιδες (οπως κανω εγω τωρα)... η διαιτολογος μου εδινε τα παντα στην κουπα του γαλλικου... κ νομιζω ότι αν μπορεις να μενεις μονος σε αυτα που λεει η διατροφη εισαι οκ χωρις να ζυγιζεις ακριβως

Junior Member
    καλημερα κι απο μενα και καλη αρχη!! ειμαστε στα ιδια κιλα και με τον ιδιο στοχο!!! κι εγω ειμαι πολυ καινουρια στη διαιτα -στην ουσια ουτε βδομαδα δεν την κανω!- και το προβλημα μου ειναι τα βραδια!! ενω οοολη μερα ειμαι μια χαρα και κρατιεμαι κυρια, το βραδυ λυσσαω!!! στο μεταξυ φτιαχνω μονη μου τις μπομπονιοερες για τη βαφτιση του μωρου μου σε 3 βδομαδες, και τα βραδακια ερχονται συνεχεια κουμπαροι και φιλοι για βοηθεια... καταλαβαινεις... πριν ακομα ερθουνε σκεφτομαι τι θα παραγγειλουμε...:crazy::crazy::crazy:

Senior Member
    γεια σου mitsimou καλη αρχη και κυριως οχι αγχος. επισης οσο πιο αργα τα χασεις, ειναι πιο σιγουρο οτι θα δυσκολευτεις να ξανακυλησεις(στο βουρκο χα χα ).

παντως μην το βλεπεις σαν διαιτα, δες το σαν τροπο ζωης.

με την ευκαιρια, γυμναστικουλα κανεις ?

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    mitsimou καλή αρχή!έχω την εντύπωση πως αυτή την διατροφή μου την είχε δώσει και εμένα πολύ γνωστός "τηλεοπτικός" διαιτολόγος είχα αρκετά καλά αποτελέσματα,μπορεί να μην έχανα 4-5 κιλά τον μήνα αλλά ΚΑΘΕ μήνα έχανα κάποια κιλά.Νομίζω ότι είναι σχετικά εύκολα να την ακολουθήσεις,α εμένα μου είχε δώσει και την επιλογή αν θέλω μέσα στην εβδομάδα να φάω και 2 σοκοφρέτες καθώς το ζελέ που πρότινε ως γλυκό μου ήταν αδιάφορο,επίσης ως βραδυνή επιλογή είχα και ομελέτα με 3 ασπράδια και ένα κρόκο,γαλοπούλα και τυρί light και διάφορα λαχανικά.Αν είναι από τον ίδιο γιατρό πολύ ευχαρίστως να κοιτάξω τα παλιά διαιτολόγια που έχω να σου πω τι άλλες επιλογές είχα Αλήθεια εύχομαι να φτάσεις σύντομα στον στόχο σου !

Senior Member
    mitsimou Καλώς ήρθες καλή δύναμη σου εύχομαι!!!

Πάνω κάτω κ εγώ μια τέτοια διατροφή ακολουθώ αλλά στη τελική δεν τη θεωρώ ακριβώς δίαιτα γιατί ένας άνθρωπός γύρω στα 60 κιλά έτσι τρέφεται!!!

Εσείς τι λέτε?

Senior Member
    Πω! Πω! Σας ευχαριστω για την συμπαρασταση. Αντε να ειμαστε εδω να στηριζει η μια την αλλη.

Aggeloudaki εαν ευκαιρισεις θα με υποχρεωνες να κοιταζες τα διαιτολογια που εχεις

Ton76 ναι καναμε οσο μπορουσαμε παντα γυμναστικη (ποδηλατο βουνου) απλως τα τελευταια δυο χρονια λογω υποχρεωσεων το αφησαμε και καναμε οποτε βρισκαμε χρονο.
    Τωρα λογω ζεστης δεν μπορω απο το απογευμα και μετα κατι βρισκω και προσπαθουμε τουλαχιστον αν οχι καθε βραδυ να περπαταμε καμμια ωρα.

Sofouki μου και εμας αυτα τα βραδια μας φαγανε, ή μπροστα στην τηλεοραση καταναλωνοντας οτι βλακεια μπορεις να φανταστεις, ή μπαρμπεκιου στο κηπο καθε βραδυ και αυτο το καλοκαιρι το ξεφτιλισαμε ή για οποιοδηποτε λογο παστα και γλυκα και παγωτα..... άστα ξεφυγαμε τελειως!!!

Page 1 of 2 12 LastLast