Τα αποτελεσματα της καλοκαιρινης προσπαθειας - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 47
    Senior Member
    Κοριτσια πρεπει να παρουμε την αποφαση να αλλαξουμε να σκοτωσουμε οτι μας ποναει η ακομα καλυτερα να το αντιμετωπισουμε face to face γιατι δεν αξιζει ρε γαμωτο να χαλιομαστε για το φαγητο.Δεν λεω ειναι απολαυση αλλα σιγουρα δεν ειναι η ζωη.Ηζωη μας ειναι εξω με φιλους,ανεμελεια,ξεγνοιασι α μακρια απο οδυνηρες σκεψεις.Ολοι καποια στιγμη θα φαμε καποια περιοδο παραπανω καποια περιοδο παρακατω το θεμα ομως ειναι να μαθουμε να το διαχειριζομαστε.Μαρακι μου καταλαβαινω τι εννοεις ομως η ζωη δεν μας περιμενει δυτυχως και το λεω και σε εμενα οχι μονο σε σενα.Ισως αν διαβαζες ενα βιβλιο αυτοβοηθειας εμενα με βοηθησε πολυ μου ανοιξε δρομους που δεν φανταζομουν.Δεν εχω αλλαξει ριζικα βεβαια αλλα με εχει βοηθησει να κατανοησω πραγματα που δεν φανταζομουν πως υπαρχουν...

όλη αυτή η θεωρία, όλες αυτές οι ενδυναμωτικές προτάσεις.. όσο ολόψυχα και αν τις λέμε, όταν τις βλέπω γραμμένες μου θυμίζουνε σενάριο από κοινωνική ταινία.. όπως τα ρομάντζα που βλέπω, που το happy end γράφεται σπαταλώντας απλά λίγη μελάνη και χωράει σε μια φράση..'και ζήσανε αυτοί καλά'... η αλήθεια και η πραγματική δυσκολία στην αντιμετώπιση του προβλήματος μας είναι τόσης σοβαρότητας, που καμιά προσεγμένη και λεπτεπίλεπτα γραμμένη συμβουλή δεν την αγγίζει..
    αυτό που βιώνουμε είναι κάτ άσχημο. κάτι βίαιο. κάτι απάνθρωπο. και το κάνουμε εμείς στους εαυτούς μας.
    Δεν μας δείχνουμε σεβασμό, ομως απ τους γύρω μόνο σεβασμό απαιτούμε.
    Δεν μας δείχνουμε αγάπη, κι όμως θέλουμε να μας αγαπούν γι αυτό που είμαστε.
    Δεν μας δείχνουμε υπομονή και κατανόηση, και έπειτα απορούμε που δεν την βρίσκουμε τριγύρω..
    Καταφεύγουμε στην παρέα του φαγητού γιατί είναι άψυχο και μας αντέχει, γιατί δεν μπορούμε να μείνουμε τελικά μόνες με τον εαυτό μας.... και έπειτα αναρωτιόμαστε γιατί όλο και περισσότερο βυθιζόμαστε στην απομόνωση..

Τι σκατά? αυτό είναι η ζωή? Τόσα όμορφα και άσχημα πράγματα μας περιμένουν να τα ζήσουμε, να μάθουμε από αυτά...
    σε τι διαφέρουμε απ τους ναρκωμανείς, απ τους αλκοολικούς? ακόμη κ αυτοί ξεκόβουν, που η εξάρτηση τους είναι και σωματική.. εμείς παλεύουμε με το ένα σκέλος της εξάρτησης, το ψυχολογικό, και πάλι είμαστε μυρμήγκια μπροστά σε αυτούς τους ήρωες.

Ναι, διανύω ένα στάδιο μεγάλου θυμού με τον εαυτό μου. Πλέον η ανασφάλεια μου με το φαγητό επηρεάζει την αυτοπεποίθησή μου στη δουλειά,η μνήμη μου έχει εξασθενίσει και νιώθω ανίκανη. Και μόνο που ξέρω ότι μου φέρομαι με βαναυσότητα ενώ από τους γύρω μου ανέχομαι τόσα και τόσα.....έχω απιβδήσει..!

Senior Member
    Μαρια μου καταλαβαινω πως αυτα που εγραψα παραπανω σου ακουγωνται διαβαζοντας τα ουτοπικα ομως σκεψου πως αν εμεις δεν πουμε τελος το τελος δεν θα ερθει ποτε...και αυτο ειναι δεδομενο.Αλλοι εχουν την δυναμη να βαλουν φραγμους μονοι τους αλλοι θελουν ενα μικρο σπρωξιμο και αλλοι θελουν ενα γερο ερεισμα.Αν ομως δεν το θελει ο ιδιος τοτε οτι στηριγμα και να του δωσεις δεν προκειται να σηκωθει.Οπως ανεφερες τους χρηστες και τους αλκοολικους που τα εχουν καταφερει ετσι μπορουμε και εμεις γιατι και αυτοι το θελησαν και το πετυχαν δεν το αφησαν στην τυχη του και δεν ειπαν οτι ειναι να γινει ας γινει αλλα δυναμικα ειπαν θα παμε για απεξαρτηση.Σου λεω εκ πειρας πως αν δεν γινει το κλικ μεσα μας τοτε δεν γινεται τιποτα.Ξερω οτι το ξερεις και εσυ,ξερω απο τα λογια σου<χωρις να σε ξερω>πως εισαι συνειδητοποιημενη κοπελα.Ομως προσπαθησε να δωσεις χρονο στον εαυτο σου να κανει το κλικ μεχρι τοτε(μεχρι δλδ την στιγμη που θα πεις οχι ρε γαμωτο με αγαπαω και δεν θα το αφησω να με νικησει αυτο,θα κανω ριζικη αλλαγη)μπορεις να βαζεις μικρα στοιχηματα με τον εαυτο σου και να πεις για αυτη τον μηνα εχω ως στοχο αυτο(π.χ.να κανω υπερφαγικο και οχι εμμετο μετα)και οσο θα εχεις βαλει τον περιορισμο στον εαυτο σου να μην κανει εμμετο μετα το υπερφαγικο θα δεις πως τα υπερφγικα θα μειωνονται σταδικα γιατι ο εμμετος λειτουργει σαν καθαρση σαν αφεση αμαρτιων που σου ξαναδινει την δυνατοτητα μετα να αμαρτησεις ξανα και ξανα.Δηλαδη φαυλος κυκλος...δωσε την δυναμη στον εαυτο σου να σπασει αυτο τον φαυλο κυκλο με μικρες και κυριως σταδιακες αλλαγες...Δεν ειχα προθεση να δασκαλεψω καθως ειμαι η τελευταια που θα μπορουσε να το κανει το μονο που θελω ειναι να σε κανω να μαλακωσεις με τον εαυτο σου εστω και λιγο και να δεις λιγο απο το φως που τωρα τελευταια βλεπω και εγω στην ακρη του τουνελ.Συγνωμη για την μακρυγορια μου....

δεν πηρα σαν δασκαλεμα τα λογια σου γλυκια μου ουτε θεωρω οτι μακρυγορεις.. απλα αυτο το κλικ εγινε, εγινε πραγματικα..και κρατησε 2βδομαδες με το ζορι.. το να κανω υπερφαγικο με τα τωρινα δεδομενα και να μη το βγαλω μετα ειναι απλα αδιανοητο.δεν μπορω να μη το βγαλω... οταν λογω των συχνων εμετων αντεδρασε ο οργανισμος μου και δεν εβγαλε την τροφη,η ποσοτητα ηταν τετοια που ημουν αρρωστη 2μερες με 40 πυρετο και δεν μπορουσα να σηκωθω η να περπατησω.και φυσικα καλυτερεψα οταν καταφερα και εκανα εμετο μετα απο δυο μερες.

τωρα συμβαινει κατι αλλο...... μπορει να ειναι και σαλτσες απ τα φαγητα...
    αλλα ειμαι πεποισμενη.. πλεον οταν κανω εμετο φτυνω και αιμα.. δεν μπορει να ειναι καλο αυτο..

Senior Member
    Αχ κοπελιτσα μου πρεπει να το παλεψεις δεν πρεπει να παραδωθεις...να σου πω μπορεις να παρεις ενα τηλεφωνο εδω να δεις αν θα σε δεχτουν?Εγω εκει πηγαινω και αληθεια ειναι σωτηριο...

http://www.youth-health.gr/gr/index.php

ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΑΡΗ....Βοηθησε το μαρακι μην το αφησεις στο ελεος του.....

Senior Member
    Κάνε μια προσπάθεια...τιποτα δεν είναι αδιανόητο, μη φερεσαι έτσι στον εαυτό σου Μαράκι μου. Προσπάθησε νεαελέγξεις το μυαλό σου, έστω μια μέρα, να φας μικρη ποσότητα ώστε να μη φουσκώσεις και να μην υποφέρεις κ να προσπαθήσεις να τα κρατήσεις μέσα σου. Πιες μια σόδα, πιες 2, και πές "ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΣΗΜΕΡΑ"...Πρόσπάθησε να κάνεις απλά πάλι μια αρχή

Senior Member
    Το κουκουτσακι εχει απολυτο δικιο αυτες οι μικρες σταδιακες αλλαγες ειναι που θα φερουν μια μερα την μεγαλη...και τοτε θα δεις πως ολα αυτα θα αποτελουν εναν κακο εφιαλτη...ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΝΙΚΗΣΕΙ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ...Αυτο που κανεις ξερεις ποση δυναμη θελει?Το να τρως και να τιμωρεις τον εαυτο σου μετα με εμμετο?Σε πληροφορω πολυ δυναμη...Εχεις λοιπον πολυ δυναμη κρυμμενη μεσα σου αλλα την χρησιμοποιεις εναντιον σου.Τι λες καιρος δεν ειναι να την χρησιμοποιησεις για να βοηθησεις την Μαρια να μην υποφερει αλλο?

Senior Member
    Κάποτε πριν 2 μήνες περίπου μου είχες γράψει "Βήμα, βήμα τη φορά θα τα καταφέρουμε" και το πίστευες τότε και το προσπάθησε...Πίστεψε το και τώρα ;);)

οποτε εχω λιγες μερες να μπω νιωθω οτι μου λειπει μια οικογενεια, δικα μου ατομα, μια διαφορετικη ζεστασια..
    οποτε μπαινω εδω και σας βλεπω, η μια παντα διπλα στην αλλη, νιωθω ελευθερη,νιωθω ο εαυτος μου..

μου ειναι πολυ δυσκολο να σταματησω να τα βγαζω... μου ειναι αδιανοητο.. πως ειχα αντεξει τοσες μερες..
    δηλαδη η κανονικη ζωη αυτο ειναι? ενα βασανηστηριο?ενας πολεμος εναντια στο φαγητο?
    ας γινοταν με μια εγχειρηση να βγαλουν αυτη τη σκεψη απ το μυαλο μου, και ας μην ετρωγα ποτε ξανα.
    εχω φτασει σε σημειο να τρωω ο,τι θεωρω πιο αγαπημένο μου,και να μην απολαμβανω τιποτα.
    ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ! αυτο ειναι το τραγικοτερο ολων..

Δεν μπορω βημα βημα τη φορα..θελω να ξυπνησω μια μερα και να πω τελειωσε..αλλα να το εννοω..

dark elf μου τι σαιτ ειναι αυτο?αναφερεται σε ατομα μεχρι 18 ετων,εγω ειμαι 20. επισης ειμαι απο θεσσαλονικη αλλα σπουδαζω εκτος...

Senior Member
    Eιναι στην Αθηνα...ναι μπορεις να πας μεχρι 19-20 αναλαμβανει...Ειναι ευκαιρια αν μπορεις μην το χασεις...Αν θες παμε και μαζι...αλλωστε δεν ειναι κτηριο που μπαινουν ατομα μονο με διατροφικες διαταραχες για να εχεις τον φοβο πως θα σε αναγνωρισουν απο το κτηριο

δεν εχω πατησει αθηνα μεχρι τωρα..ουτε εχω που να μεινω, και φυσικα δεν μου περισευουν ουτε λεφτα ουτε δικαιολογιες για ενα τετοιο ταξιδι...
    καλη επιτυχια στην προσπαθεια σου σου ευχομαι :)

Senior Member
    Μαρακι μου μην παραδωσεις τα οπλα αν το θελεις θα βρεις τον δρομο στο εγγυωμαι αυτο.Βρες την δυναμη μεσα σου να το αντιμετωπισεις πολλες φορες θα πεσεις το θεμα ειναι να μαθεις να σηκωνεσαι και να μην τραυματιζεσαι κατα την πτωση...Ευχομαι τα καλυτερα και μην χαθεις...οτι θελεις εδω θα ειμαι...

Junior Member
    maraki mou gliko epeidi eisai poli mikri kai oli sou i zoi einai mprosta koita na kaneis kati epigodos ...akoma einai poli noris kai tha mporeseis na sotheis mia kai kali.to ksero oti den einai eukolo alla kalitera na piesteis gia ligo kairo para na pethaneis ...

ευκολα τα λογια..
    και αυτο που με εκνευριζει περισσοτερο ειναι οτι ειμαι σε μια τοσο καλη φαση της ζωης μου..μα το θεο, νιωθω τοσο ηρεμη, εχω ορεξη για τη σχολη και τις υποχρεωσεις μου, μου παρουσιαστηκε και η ευκαιρια να κανω κατι που αγαπω πολυ. και γω εκει, μολις μεινω για λιγο μονη, αλλα ακομη και με αλλους οταν ειμαι, βρισκω τον τροπο. ισως γιατι αγαπαω τοσο το σωμα μου που δεν θελω να το χαλασω απο αυτην την ηλικια. ισως γιατι αγαπαω τοσο το φαγητο που δεν μπορω να στερηθω ολα αυτα που θελω,μια ζωη την εχουμε..!
    δυστυχως ακομη δεν συνειδητοποιω ποση ζημια μου κανω, ειμαι πολυ ανευθυνη σε αυτο το θεμα.δεν με ενδιαφερει το τι παθαινω απ τη στιγμη που δε φαινεται.
    τωρα εχω καθυστερηση στην περιοδο μου 3μηνες. μπορει να φταιξαν αλλοι παραγοντες καθως ειχα αλλαγη κλιματος και κατι αλλα, παντως οποτε παω για εξεταση οποιουδηποτε ειδους φοβαμαι μηπως ο γιατρος καταλαβει το προβλημα μου..
    ποσο θα απογοητευε αυτο τους ανθρωπους μου...
    και θα πονουσε και εμενα πολυ, μαλλον γιατι μονο ετσι θα συνειδητοποιουσα μια και καλη αυτο που ειμαι.
    μια αρρωστη,ενα αδυναμο πλασμα γεματο αδυναμιες. κατω απο την ομορφη επιφανεια,μονο σκατα υπαρχουν.
    τι να πω,λυπαμαι που μπλεξα σαυτο το τρυπακι......

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast