Results 1 to 15 of 83
Thread: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΒΟΥΛΙΜΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ...ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ!!!
-
27-08-2011, 15:29 #1
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΒΟΥΛΙΜΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ...ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ!!!
Καλησπερα σε ολους αποφασισα να ανοιξω αυτο το τοπικ για να καταγραφουμε την διατροφικη μας πορεια και τα βουλιμικα επεισοδια που κανουμε οπως ομως και τις μικρες μας καθημερινες μας νικες εαν καταφεραμε να κρατησουμε μια ισορροπιμενη διατροφικα ημερα...Οσοι πιστοι προσελθετε...;)
- 27-08-2011, 16:52 #2
μετά από πολύ καιρό, επανέρχομαι στο φόρουμ.
Σας παρακολουθούσα ανελλιπώς όλο αυτό το διάστημα, καθώς μου προσφέρετε τεράστια βοήθεια (θα εξηγήσω ίσως κάποτε πώς ακριβώς), αλλά δεν συμμετείχα ενεργά.
Το τελευταίο μου υπερφαγικό λοιπόν το έκανα την Πέμπτη 25/8 που έφαγα ένα ολόκληρο παγωτό ben and jerry (500ml) και σχεδόν ένα ολόκληρο σακουλάκι πατατάκια. Περίμενα περίοδο και τα νεύρα είχαν χτυπήσει κόκκινο. Πρησμένη ολόκληρη, νεύρα πάνω από το κεφάλι και κατάπτωση. Οπότε ξέσπασα σε αυτό.
Για να κάνω την αυτοκριτική μου, παρόλο που ξέρω θα ακουστεί κάπως, δεν το μετανιώνω πολύ. Το αισθανόμουν (σωματικά περισσότερο) και το έκανα.
Λυπήθηκα μόνο γιατί τελευταία φορά που είχα κάνει υπεφαγικό ήταν αρχές Ιουλίου.
Χαίρομαι που πλέον τα υπερφαγικά μου δεν είναι συχνά, και επίσης οι αιτίες είναι άλλες.
Παλιότερα ήταν λόγω ψυχολογίας, κατάθλιψης κλπ, ενώ τώρα έγινε κυρίως ορμονών περισσότερο(δεν δικαιολογούμαι, λέω πώς το ένιωσα εγώ, σαν να το χρειαζόταν πραγματικά ο οργανισμός, πολύ αλμυρό και μετά γλυκό). Ευτυχώς δεν με πήγε πίσω στα κιλά.
Συγγνώμη για το κατεβατό, αλλά είπα να κάνω μια καινούρια αρχή, καταγράφοντας πότε έκανα το υπερφαγικό και γιατί, ώστε να το έχω ως "αρχείο" και να θυμάμαι στο μέλλον γιατί, πώς και πότε;)
27-08-2011, 17:07 #3
Redish μου καλωσηρθες ξανα εγω τωρα σε γνωριζω και χαιρομαι πολυ για αυτο.Μην ζητας συγνωμη που γραφεις την αποψη σου γι'αυτο ειμαστε ολοι εδω αλλωστε.Χαιρομαι πολυ που αποφασισες να καταγραφεις εδω την προοδο σου,εμενα με βοηθα αυτο πολυ.Οσο για το γιατι εκανες το βουλιμικο,το οτι μετα δεν τα εβαψες μαυρα ειναι πολυ σημαντικο το να σηκωνεσαι μετα το πεσιμο.Σου ευχομαι ολοψυχα καλη επιτυχια στην προσπαθεια σου.Καλη μας αρχη λοιπον...;)
27-08-2011, 22:20 #4
Λοιπον ας εγκαινιασω το ημερολογιο και εγω:
Πρωϊνο(κατα τις 3:00μ.μ.):Ενα πολυσπορο κουλουρι θεσ/κης μαυρο+1 μπουκαλακι 500 μλ. ξυνογαλα
Σνακ(κατα τις 6:00μ.μ.):2 μηλα με κανελα και τσαϊ πρασινο
Δειπνο(κατα τις 9:30μ.μ.):1 τοστ με 2 φετες ψωμι πολυσπορο του τοστ+1 φετα τυρι 5%+1 ντοματα+3 μηλα
3 1/2 λιτρα νερακι...Ελπιζω να κλεισει εδω η διατροφικη μου ημερα και να μην εχουμε κανενα απροοπτο βουλιμικο...φτου φτου μακρια απο εμας...:bouncing:
27-08-2011, 22:40 #5
Μετά το υπερφαγικό πάτε τουαλέτα?
Εγώ ακολουθώ 3-4 μέρες ισοροπημένη διατροφή, όχι στερήσεις κ μετά του κουτρούλη ο γάμος!!!!:crazy::crazy::crazy:
Να σας δώσω ένα παράδειγμα, μπορεί να φάω 1 κρουασάν,1 σακουλάκι πατατάκια, 1 σουβλάκι, 2-3 παγωτά, 1 σοκοφρέτα, 1 kiss, 1 bueno κ διάφορες τέτοιες βλακείες!!!!!
Πότε θα πάθω σάκχαρο, να δούμε!!!!
Αυτό είναι υπερφαγικό? Δεν πάω όμως τουαλέτα, γι΄ αυτό είμαι κ τόσα κιλά :grind::grind::grind:
27-08-2011, 22:59 #6
break μου νομιζω πως εντασσεται στα υπερφαγικα.Εγω προσωπικα οχι δεν κανω εμμετο μετα το βουλιμικο απλα μπορει να μην φαω την επομενη μερα.Εχω προσπαθησει να κανω εμμετο αλλα δεν τα καταφερα ποτε...και βουλιμικα που κανω δεν κανω ποτε με σαβουρα γιατι απο μικρη δεν μου αρεσαν.Για μενα βουλιμια=απεριοριστες ποσοτητες απο φρουτα,οσπρια,δημητριακα πρωϊνου,τραχανα,τυρι,ψωμι,π αξιμαδια,σουπες δηλαδη αυτα που λατρευω να τρωω...
27-08-2011, 23:02 #7
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
Originally posted by break
Αυτό είναι υπερφαγικό? Δεν πάω όμως τουαλέτα, γι΄ αυτό είμαι κ τόσα κιλά :grind::grind::grind:
27-08-2011, 23:56 #8
Originally posted by Dark Elf
break μου νομιζω πως εντασσεται στα υπερφαγικα.Εγω προσωπικα οχι δεν κανω εμμετο μετα το βουλιμικο απλα μπορει να μην φαω την επομενη μερα.Εχω προσπαθησει να κανω εμμετο αλλα δεν τα καταφερα ποτε...και βουλιμικα που κανω δεν κανω ποτε με σαβουρα γιατι απο μικρη δεν μου αρεσαν.Για μενα βουλιμια=απεριοριστες ποσοτητες απο φρουτα,οσπρια,δημητριακα πρωϊνου,τραχανα,τυρι,ψωμι,π αξιμαδια,σουπες δηλαδη αυτα που λατρευω να τρωω...
Εγώ πάλι μόνο με σαβούρες!!!!!:thumbdown::thumbdown::thumbd own:
28-08-2011, 00:09 #9
Μετά το υπερφαγικό πάτε τουαλέτα?
αν καποιος έχει κυριως υπερφαγικα εχει αυτο που επιστημονικα λεμε "διαταραχη της βουλιμιας" ή "ψυχογενη/συναισθηματικη υπερφαγια"...σε αυτη την κατηγορια ανηκουν συνηθως υπερβαροι κ παχυσαρκοι
αν καποιος εχει κυριως βουλιμικα (υπερφαγικα+αντισταθμιστικ ες συμπεριφορες) έχει αυτο που επιστημονικα λεμε "ψυχογενη/νευρικη βουλιμια"...σε αυτοι την κατηγορια ανηκουν συνηθως κανονικοι σε βαρος ανθρωποι εως γεματοι...
28-08-2011, 00:48 #10
Konina ευχαριστώ πολύ!!! Να ρωτήσω κ κάτι άλλο?
Ποιά η διαφορά μεταξύ ψυχογενούς κ συναισθηματικής υπερφαγίας?
Και ποιές καταστάσεις σε σχέση με τον εαυτό μας π.χ έλλειψη εμπιστοσύνης, ανασφάλεια,τελειομανία κ.λ.π, οδηγούν σ΄αυτή τη συμπεριφορά?
28-08-2011, 00:53 #11
Yπερφαγικο μετα τη δουλεια πριν 1 βδομαδα:ΣΤΙς 12 το βραδυ,2 σαντουιτς αφου ειχα λυσαξει απο την πεινα ειχα να φαω απο τις 6 που εφυγα απο το σπιτι.
28-08-2011, 01:03 #12
Originally posted by aggeloydaki
break κάπου διάβαζα ότι τα άτομα που κάνουν υπερφαγικά ή βουλιμικά επεισόδια ακόμα και όταν μετά καταφεύγουν στην τουαλέτα δεν γλυτώνουν σχεδόν τίποτα από τις θερμίδες που έχουν φάει και ας αποβάλλουν το φαγητό καθώς μεγάλο μέρος της απορρόφησής τους έχει ήδη γίνει
aggeloydaki σε κάποια φάση της ζωής μου είχα φθάσει σ' αυτό το σημείο!!
Αυτό συναίβει όταν είχα βάλει τον δακτύλιο.
Στην αρχή ήτανε ακούσια αλλά κατέληξε εκούσια η όλη κατάσταση. Σκεφτόμουνα αφού θα βγάλω ότι φάω(είχε γλιστρήσει ο δακτύλιος κ σχεδόν τα πάντα τα έβγαζα) ας φάω παραπάνω!!!!!
Σε πληροφορώ πως είχα φθάσει 45 κιλά!!!!!!!!!!!
Το δέρμα μου ήτανε χάλια, φαινόμουν σαν γριά, είχανε πεταχτεί οι φλέβες στο κεφάλι έξω,δεν μπορούσα να σταθώ όρθια γιατί κουραζόμουν πολύ εύκολα, τα δόντια μου άρχισαν να τρίβονται,δεν είχα περίοδο αλλά δεν ήθελα να βγάλω τον δακτύλιο γιατί φοβόμουνα πως θα ξαναπαχύνω και τελικά
Κατέληξα στο νοσοκομείο, όπου τελικά έβγαλα κ τον δακτύλιο, και παρολίγον να πεθάνω κ δεν υπερβάλω καθόλου!!!!
28-08-2011, 01:04 #13
Konina ευχαριστώ πολύ!!! Να ρωτήσω κ κάτι άλλο?
Ποιά η διαφορά μεταξύ ψυχογενούς κ συναισθηματικής υπερφαγίας?
Και ποιές καταστάσεις σε σχέση με τον εαυτό μας π.χ έλλειψη εμπιστοσύνης, ανασφάλεια,τελειομανία κ.λ.π, οδηγούν σ΄αυτή τη συμπεριφορά?
εγω πχ οταν εκανα τρελα υπερφαγικα ενιωθα ότι αφου σε ολα πιεζομαι κ ανταπεξερχομαι κ σε ολα εχω τον ελεγχο, ε τοτε στο φαγητο "δικαιουμαι" να φαω οσο θελω κ να παρεκτραπω... δηλ ηταν ο μονος τομεας που μπορουσα να μην πιεζομαι, να μην με ελγχω, να μην με περιοριζω κ ενιωθα ότι δικαιουμαι να εχω έναν τέτοιο τομέα..χαρακτηριστικα ελεγα ότι "πιεζομαι απο παντου..δεν θα πιεζομαι κ στο φαγητο!!!"
αυτο στην αρχη του υπερφαγικου..οσο ομως περνουσε η ωρα κ δεν σταματουσα τοσο θυμωνα με τον εαυτο μου κ μετα μπουκωνομουν τιμωρητικα σκεπτομενη "φαε μεχρι να σκασεις!!!"... οποτε όταν αναγνωρισα οτι ουσιαστικα πασχω απο ψυχογενη υπερφαγια, ειδα οτι η αναγκη μου ηταν να χαλαρωσω λιγο κ να σταματησω να πιεζομαι απο παντου κ αυτο εκανα...(ενημερωτικα να σου πω ότι την πρωτη βδομαδα που εφυγα απο μια δουλεια εχασα 1.3 κιλα!!!, ενω μεχρι τοτε επαιρνα)
28-08-2011, 01:15 #14
Θυμάμαι πως μου είχες πει να ψάξω να βρώ ποια ανάγκη καλύπτω με το φαγητό!!!
28-08-2011, 01:17 #15
:yes: αν καταφερεις να δωσεις αυτη την απαντηση μεσα σου τα παντα γινονται πιο ευκολα... αληθεια...
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία