Results 61 to 75 of 83
Thread: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΒΟΥΛΙΜΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ...ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ!!!
-
08-09-2011, 20:15 #61
break μου ναι εχω....
- 08-09-2011, 21:46 #62
μήπως μπορείς να μου τη στείλεις?
08-09-2011, 21:47 #63
τώρα ειδα το μνμ!!!!!!!!!!!!!
08-09-2011, 22:59 #64
Break μου σου εστειλα μνμ....
13-09-2011, 21:28 #65
Γεια σας! Σήμερα έμαθα για την προσπάθεια που κάνετε και χαίρομαι που επιτέλους μπορώ με κάποιον να μοιράζομαι τις σκέψεις και τις πράξεις μου... από 'δω και πέρα θα καταγράφω κι εγώ καθημερινά τις προσπάθειες που κάνω για να χάσω κιλά αλλά και ν' αποφύγω επιτέλους τα βουλιμικά επεισόδια που πραγματικά μ' έχουν κουράσει...
13-09-2011, 23:25 #66
stavrou μου καλως ηρθες,ευχομαι οτι καλυτερο και καλη δυναμη στην προσπαθεια σου.
14-09-2011, 10:00 #67
Χθες είχα συνεχόμενα βουλιμικά επεισόδια και μετά προκαλούσα εμετό. για άλλη μια μέρα πραγματικά λυπήθηκα τον εαυτό μου. και δεν μπορώ καν να καταλάβω από που και για ποιο λόγο ξεκινάει όλο αυτό. τέλοσπάντων, σήμερα είναι μια καινούρια μέρα και θα προσπαθήσω να είμαι δυνατή, να είμαι με αυτούς που μ' αγαπάνε, να μη μείνω μόνη μου και να κάνω πράγματα που αγαπώ. εύχομαι να σκέφτομαι έτσι όλη την ημέρα....
Καλημέρα σε όλους...... :)
14-09-2011, 12:48 #68
Kαλησπερα κοπελιτσα μου σε θελω δυνατη και ακμαια ολοι μαζι θα τα καταφερουμε.Εχεις ζητησει ποτε βοηθεια?
14-09-2011, 15:05 #69
Έχω ζητήσει άπειρες φορές βοήθεια, όμως πάντα μετά από λίγο καιρό τα παρατούσα όλα κι έκανα ξανά τα ίδια... Αυτή τη φορά όμως αποφάσισα να προσπαθήσω μόνη μου και να τα καταφέρω, γιατί πραγματικά κουράστηκα... Πριν λίγο καιρό έχασα ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο και επειδή πιστεύω ότι με βλέπει θέλω να 'ναι περήφανος για μένα... και ξέρω πως μαζί σας θα τα καταφέρω... θα με βοηθήσετε;;;
14-09-2011, 15:40 #70
Καλησπέρα και από 'μενα staurou... Nα 'ξερες πόσο σε καταλαβαίνω γλυκιά μου...
Όταν λες "έχασες ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο" φαντάζομαι εννοείς από τη ζωή. Πόσο επώδυνο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο...:(
Εγώ μπορεί να μην έχασα κάποιον από τη ζωή αλλά χώρισα με τον επί δύο χρόνια αγαπημένο μου. Οι διατροφικές εμμονές μου με είχαν κατακυριεύσει και αυτό είχε ως συνέπεια τη ρήξη μεταξύ μας.Προφανώς δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος αλλά ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες. Λοιπόν.. αποφάσισα να παλέψω... Να γίνω ξανά ένα υγιές ψυχολογικά άτομο. Σε αυτό συνδράμει αρκετά και η ψυχολόγος την οποία επισκέπτομαι σε εβδομαδιαία βάση. Βέβαια να ξέρεις ότι η λύση του προβλήματος δεν βρίσκεται σε κανέναν έξω από τον ίδιο σου τον εαυτό.
Είμαι δίπλα σου και δίπλα σε όλες-ους που παλεύουν με αυτό τον ύπουλο εχθρό. Μη διστάσεις να με ρωτήσεις οτιδήποτε σε απασχολεί.
14-09-2011, 16:02 #71
Πραγματικά σ' ευχαριστώ πολύ. Μου κάνει πολύ καλό να ξέρω ότι δεν είμαι μόνη μου... Μέχρι τώρα φοβόμουν να μιλήσω ανοιχτά σε κάποιον, γιατί πάντα με θεωρούσαν υπερβολική. Αν δεν το 'χεις περάσει δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι να 'χεις εμμονές με το φαγητό και το σώμα σου... Γι' αυτό και χαίρομαι που συμμετέχω στην παρέα σας...
Να σας εξομολογηθώ κάτι! Σήμερα ήθελα να ζυγιστώ, όμως επειδή έφαγα υπερβολικά πολύ χθες και ξανακύλησα, δίστασα. όμως προσπαθώ να τρώω προσεκτικά. Μόνο που τσίμπησα και λίγο γλυκάκι, όμως προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Ευτυχώς δεν έχω φάει τίποτα πολύ σήμερα, ακόμα τουλάχιστον. Το αποφάσισα όμως, θα 'μαι δυνατή και δεν θα κάνω εμετό...
14-09-2011, 17:42 #72
stavrou μου εννοειτε πως θα σε βοηθησουμε για αυτο ειμαστε εδω αλλωστε.Πιστευω πως τωρα που η θεληση σου για αποθεραπεια εχει αυξηθει ειναι αληθεια σωτηριο το να ξαναζητησεισ βοηθεια,αληθεια ποσο χρονων εισαι γιατι εγω παω σε ενα κεντρο μεχρι τα 20 μπορεισ να πας εκει.Ειναι για εφηβους με προβληματικες συμπεριφορες<π.χ.διατροφικ� �ς διαταραχες,κακοποιηση,εθισ μοι κ.α.>Να εισαι σιγουρη πως δεν εισαι μονη σου καλη μου...οοι εδω ειμαστε για να σε στηριξουμε.Μπορεις να βρεις και αυτοβοηθεια μεσω βιβλιων,οπως και εγω...
14-09-2011, 17:57 #73
Βρε συ το λίγο γλυκάκι δεν είναι καθόλου κακό..Σιγά πια τις θερμίδες που πήρες! Κακό θα ήταν να έτρωγες όοολοο το γλυκό!
Σχεδόν όλοι όσοι πάσχουν από μια διατροφική διαταραχή καταλαμβάνονται από το λεγόμενο "διχοτομικό τρόπο σκέψης" (όλα ή τίποτα, μαύρο ή άσπρο) που απορρέει από τα πολύ αυστηρά κριτήρια που έχεις θέσει στον εαυτό σου αναφορικά με τον τρόπο διατροφή τους. Οι αυστηροί κανόνες που θέτουμε, οδηγούν στη στέρηση και η στέρηση στην υπερφαγία-βουλιμία. Είμαστε άνθρωποι και είναι αδύνατο να έχουμε συνεχώς τον απόλυτο έλεγχο.. κάποιες φορές δικαιολογημένα θα ξεφύγουμε..και οφείλουμε να μάθουμε να συγχωρούμε τους εαυτούς μας γι' αυτό.
ΕΕ και;; ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ;;; ΟΧΙ!
Το θέμα γλυκιά μου είναι να σταματήσουν οι εμετοί, μετά τα υπερφαγικά και εν τέλει να αποκτήσουμε μια ισορροπημένη σχέση με το φαγητό, όπως όλοι οι γύρω μας...
Θα αου γράψω μια τυπική μέρα της δική μου διατροφής που στοχεύει στην εξάλειψη των βουλιμικών συμπτωμάτων.
Πχ χθες έφαγα
ΠΡΩΙ 1 μικρό κομμάτι γαλατόπιτα
1 φρούτο
ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ 1 μικρό πιάτο σταφύλια
ΜΕΣΗΜΕΡΙ 1 σαλάτα γλυστρίδα με 1κγ ελαιόλαδο
1 φιλέτο κοτόπουλο λεμονάτο με μουστάρδα κα διάφορα μπαχαρικά
1 γλυκοπατάτα ψητή στο φούρνο με 1κγ ελαιόλαδο, μπαχαρικά και ελάχιστη μαύρη ζάχαρη
ΑΠΟΓΕΥΜΑ 1 cappuccino με 1 μπισκοτάκι όταν είχα πάει για καφέ
3 δαμάσκηνα καθώς περπατούσα για περίπου 1 ώρα
ΒΡΑΔΥ 1 γιαούρτι 2% με 1κγ λιναρόσπορο
2 κριτσίνια με ηλιόσπορο
Δεν ξέρω αν γνωρίζεις τα τρίωρα και τις τριάδες γευμάτων...υπάρχει σχετικό τόπικ στο φόρουμ. Ριξ' του αν θες μια ματιά.
Η φιλοσοφία αυτής της διατροφής στηρίζεται στο βιβλίο του Ευάγγελου Ζουμπανέα "Διατροφική νοημοσύνη". Aξίζει τον κόπο να το διαβάσεις. Εγώ βοηθήθηκα πολύ!
:wink1:
14-09-2011, 17:58 #74
dark elf μου, είμαι 21 χρονών. αυτό που σκέφτηκα να κάνω είναι να επισκεφτώ την ψυχολόγο που πήγαινα παλαιότερα καθώς και την διατροφολόγο μου, όμως διστάζω να κάνω ξανά αυτό το βήμα. φοβάμαι πως δεν θα τα καταφέρω πάλι και θα κυλήσω ξανά και θα στεναχωρήσω πάλι τους δικούς μου ανθρώπους. από την άλλη, δεν αντέχω να τα βάζω με τον εαυτό μου και να ξεσπάω στο φαγητό, πώς όμως δεν θα τους απογοητεύσω;;; έχουν περάσει πολλά τελευταία και δεν θέλω να τους φορτώνω και με άλλα προβλήματα!
14-09-2011, 18:05 #75
shadowwave, σ' ευχαριστώ πολύ και σένα. το θέμα είναι ότι η μέρα δεν έχει τελειώσει ακόμα και με πιάνει αυτή η μανία να φάω τα πάντα... έχω πάρει και λίγα κιλάκια τελευταία και όσο προσπαθώ να τα χάσω τόσο πέφτω με τα μούτρα στο φαγητό και βάζω κι άλλα. υπάρχουν να φανταστείς μέρες που γυρνάω με τις φόρμες και δεν θέλω καν να ντυθώ και να βγω έξω. έχω χάσει εδώ και καιρό την αυτοπεποίθηση μου και στεναχωριέμαι πολύ. επιπλέον, μου είναι δύσκολο απλώς να δοκιμάσω κάτι. αν ξέρω ότι έφαγα λίγο έστω από κάτι που δεν το είχα προγραμματίσει θα τρώω όλη μέρα από τύψεις και από ενοχές. Πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό επιτέλους;;;
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια