Εύχομαι να πάνε όλα καλά αλλά έχω απογοητευτεί - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 109
    Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    πρόσεξα πως από όσα λες πως τρως το μεγαλύτερο μέρος είναι υδατάνθρακες!Καλοί και χρυσοί είναι όταν είναι με μέτρο....και βασικά δεν κατάλαβα καλά τι τρώς ...με μπέρδεψαν λίγο τα "ή" :dork:

Originally posted by filipparas
    Καλημέρα sunflower,

Καταρχάς το κολύμπι επιβάλλεται να το συνεχίσεις, είναι άριστη άσκηση και ευχάριστη. Πιθανότατα δε θα κάνει θαύματα στο τομέα της απώλειας βάρους, εκεί μετρά περισσότερο η διατροφή, αλλά βοηθά καθοριστικά σε ψυχολογία, αντοχή, θα χάνεις περισσότερο λίπος και λιγότερη μυϊκή μάζα κλπ.

Καταλαβαίνω πως ακολουθείς κάποια αγωγή που μπορεί να επιβραδύνει τη πρόοδο σου όμως επειδή κι εγω μετράω θερμίδες θα σου δώσω 2 συμβουλές που ίσως να σε βοηθήσουν:
    1. Εφόσον διάλεξες αυτό το τρόπο απώλειας πρέπει να είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου, απαιτείται αναλυτική καθημερινή καταγραφή του τι και πόσο τρως. Οι περισσότεροι που μετράνε θερμίδες τείνουν να υποτιμούν τις θερμίδες που καταναλώνουν ως και 50%, αυτό καταπολεμάται μόνο με ζύγισμα του φαγητού και ειλικρίνεια.
    2. Δεν έχει σημασία μόνο ο αριθμός των θερμίδων αλλά και από τι προέρχονται, με μειωμένη πρόσληψη θα χάσεις ούτως ή άλλως αλλά πιθανώς με εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς. Τα προφανή δλδ επεξεργασμένοι υδ/κες, τηγανητά, αλλαντικά, πολλά τυριά και γλυκά πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο.

Καλή επιτυχία!!!
    Γειά σου Φιλιπάρα. Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου, τώρα θέλω να σε ρωτήσω πχ όταν λέμε μερίδα που έχει πχ 420 θερμίδες, και λέμε εστιατορίου, πόση είναι αυτή, γιατί εγώ έξω τρώω μεγάλες μερίδες ξέρω.....Δεύτερον όπως είπα και πιο πάνω, εγώ δεν χάνω καθόλου, όχι απλώς χάνω λίγο..... Τρίτον εσύ διάβασα κάπου ότι ξέρεις ακριβώς τα λιπαρά και τους υδατάνθρακες, που τα ξέρεις αυτά, έχεις θερμιδομετρητή σπίτι σου τόσο καλό;

Originally posted by aggeloydaki
    πρόσεξα πως από όσα λες πως τρως το μεγαλύτερο μέρος είναι υδατάνθρακες!Καλοί και χρυσοί είναι όταν είναι με μέτρο....και βασικά δεν κατάλαβα καλά τι τρώς ...με μπέρδεψαν λίγο τα "ή" :dork:
    Το έφτιαξα λίγο, ελπίζω να το καταλαβαίνεις τώρα.

Δηλαδή ποιοί είναι οι υδατάνθρακες εδώ μέσα. Γι'αυτό δεν χάνω;

AliceSante πιστεύεις ότι γι'αυτό δεν χάνω;;; Μακάρι να βρήκαμε τη λύση!!!!!!!!!!! Για τις φακές δεν ήξερα και ίσως λίγο το παξιμάδι αν είναι υδατάνθρακες. ʼμα αλλάξω μόνο ένα γεύμα θα αλλάξει κάτι ή πρέπει πιο πολλά;

Senior Member
    1) βασικα εχεις ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολλους υδατανθρακες!!!! μην σου πω ΚΥΡΙΩΣ!
    πχ... το δεκατιανο κ το απογευματινο πρεπει να ειναι φρουτο ή πρωτεϊνη (δηλ. κανα γιαουρτι ή γαλα)
    2) τα μεσημεριανα πρεπει να ειναι κυριως πρωτεϊνη με σαλατα ή λαδερο με απαχο τυρι (2-3 φορες την εβδομαδα) ή όσπριο με απαχο τυρι (το όσπριο αυστηρα 1 φορα την εβδομαδα έχει πολλους υδατ.!!)
    3) σορρυ που θα σε στεναχωρεσω (εγω ακομα "πενθω") αλλα μακαρονια/ρυζια ως κυριως πρεπει να τρως το πολυ 1-2 φορες το μηνα!!!!!!!
    4) μεσημερι/βραδυ πρεπει να ενταξεις σαλατα στην διατροφη σου
    5) για να "γλιτωσεις" θερμιδες κ να σου μενει περιθωριο να εισαγεις στην διατροφη σου κ κανα μικρο "γλυκο" ή τεσπα ότι θες εσυ, μπορεις να αντικαταστησεις το ψωμι του τοστ με αραβικη πιτα που θα σου βγαλει 200 θ (οποτε τη μερα -100) κτλ
    6) νομιζω ότι για βραδυ 1 τοστ με σαλατα ειναι υπεραρκετο..δεν χρειαζεσαι 2!! ουτε 1 τοστ + παξιμαδι(παλι μαζευονται πολλοι υδατανθρακες!)
    7) αν στην διατροφη σου δεν εχεις καθολου φρουτολαχανικα αυτο δεν βοηθαει το μεταβολισμο...

αυτο ήταν που λεγαμε ότι με τις θερμιδες θελει πολλη προσοσχη στις ποιοτητα τους κ οχι μονο στην ποσοτητα...παντως καλα εκανες κ μοιραστηκες το τι τρως γτ πολλες φορες κανοντας λαθη ενω κανουμε διαιτα δεν χανουμε κ αυτο μας κουραζει..ελπιζω να βοηθησα ότι αλλο θες εδω ειμαστε ολοι. αα!!! για να καταλαβεις λιγο τη λογικη των συνδυασμων κ των επιλογων που μπορεις να εχεις τσεκαρε μερικες διαιτες ΕΔΩ

Senior Member
    καλημερα και απο μενα..οι υδατανθρακες πρεπει να ειναι σαν συνοδευτικο(οταν εκανα διαιτα με διατροφολογο δεν μου εδινε υδατανθρακες σαν κυριως γευμα παρα μονο μια φορα την εβδομαδα,μακαρονια μαυρα με σαλτσουλα)
    δηλαδη θα τρως πρωτεινη με λιγες πατατουτες ή λιγο ρυζακι..σαν συνοδευτικο παντα..το κυριως γευμα σου πρωτεινη...ετσι βοηθιεται ο οργανισμος...

Originally posted by AliceSante
    προσπαθησε στο βραδινο σου να τρως την μιση ποσοτητα υδατανθρακα , πχ 1 παξιμαδι και βαλε και παραπανω πρωτεινη οπως γιαουρτι . στο δεκατιανο αντικατεστησε τα κρακερς με φρουτο και στο μεσημεριανο αν εχεις λαδερο με λιγοτερη ποσοτητα λαδιου ,οπως ειπε και η κονινα και παραπανω κρεας. και για το χυμο ενισταμαι που μπορεις να πινεις φρεσκο και χωρις συντηρητικα και επιπροσθετα , αλλα ξεκινα με αυτες τις μικρες αλλαγες και βλεπεις. γενικα καλυτερα να τρως σαλατα, πρωτεινη, και 1-2 φορες ημερησιως υδατανθρακα.δεν ξερω , γνωμη λεω, αλλοι μπορει να μη συμφωνουν οπως επισης και ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος.
    Το γιαούρτι δεν μ'αρέσει. Οπότε μπορώ να πίνω γάλα. Αλλά έχω μια απορία απευθύνομαι και προς τους υπόλοιπους εδώ, οι σαλάτες δεν έχουν υδατάνθρακες; Και τα φρούτα; Ντάξει σαλάτες τρώω γιατί έχουν αλάτι, αλλά φρούτα γενικά δεν μου αρέσουν καθόλου.....Ούτε είμαι ιδιάιτερη φαν των γλυκών, τρώω μεν, αλλά συνήθως προτιμώ αλμυρό.

Senior Member
    Originally posted by sunflower
    Originally posted by filipparas
    Καλημέρα sunflower,

Καταρχάς το κολύμπι επιβάλλεται να το συνεχίσεις, είναι άριστη άσκηση και ευχάριστη. Πιθανότατα δε θα κάνει θαύματα στο τομέα της απώλειας βάρους, εκεί μετρά περισσότερο η διατροφή, αλλά βοηθά καθοριστικά σε ψυχολογία, αντοχή, θα χάνεις περισσότερο λίπος και λιγότερη μυϊκή μάζα κλπ.

Καταλαβαίνω πως ακολουθείς κάποια αγωγή που μπορεί να επιβραδύνει τη πρόοδο σου όμως επειδή κι εγω μετράω θερμίδες θα σου δώσω 2 συμβουλές που ίσως να σε βοηθήσουν:
    1. Εφόσον διάλεξες αυτό το τρόπο απώλειας πρέπει να είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου, απαιτείται αναλυτική καθημερινή καταγραφή του τι και πόσο τρως. Οι περισσότεροι που μετράνε θερμίδες τείνουν να υποτιμούν τις θερμίδες που καταναλώνουν ως και 50%, αυτό καταπολεμάται μόνο με ζύγισμα του φαγητού και ειλικρίνεια.
    2. Δεν έχει σημασία μόνο ο αριθμός των θερμίδων αλλά και από τι προέρχονται, με μειωμένη πρόσληψη θα χάσεις ούτως ή άλλως αλλά πιθανώς με εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς. Τα προφανή δλδ επεξεργασμένοι υδ/κες, τηγανητά, αλλαντικά, πολλά τυριά και γλυκά πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο.

Καλή επιτυχία!!!
    Γειά σου Φιλιπάρα. Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου, τώρα θέλω να σε ρωτήσω πχ όταν λέμε μερίδα που έχει πχ 420 θερμίδες, και λέμε εστιατορίου, πόση είναι αυτή, γιατί εγώ έξω τρώω μεγάλες μερίδες ξέρω.....Δεύτερον όπως είπα και πιο πάνω, εγώ δεν χάνω καθόλου, όχι απλώς χάνω λίγο..... Τρίτον εσύ διάβασα κάπου ότι ξέρεις ακριβώς τα λιπαρά και τους υδατάνθρακες, που τα ξέρεις αυτά, έχεις θερμιδομετρητή σπίτι σου τόσο καλό;
    Σε αυτό με τις μερίδες εστιατορίου και πόσο είναι μια κανονική μερίδα δε μπορώ να σε βοηθήσω, αποτελει και για μένα μυστήριο. Όταν τρώω έξω ή κάτι που δεν έχω μαγειρεύσει εγώ για μενα είναι εντελώς άγνωστο...

Γι'αυτό μετράω ποσότητες φαγητού και από εκεί βγάζω τις θερμίδες(και λίπη, υδ/κες, πρωτεΐνες) μέσω ενός προγράμματος που έχω στον υπολογιστή.

Εξηγώ με ένα παράδειγμα για να είμαι κατανοητός, χθες έφαγα ομελέτα που είχε
    κρεμμύδι 40γρ.
    καλαμπόκι 120γρ.
    κολοκύθι 100γρ.
    30γρ. ρεγκάτο
    2 φέτες γαλοπούλα κανιστή με 1% λίπος
    5 ασπράδια
    1 αυγό ολόκληρο
    Πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ταμpάσκο(τα υπολογίζω ακόμη κι αυτά, υπερβολή πιθανότατα)

Τα πέρασα στο λογισμικό που έχω και μου έβγαλε 444 θερμίδες, 14γρ. λίπη, 40γρ. υδ/κες, 43γρ. πρωτεΐνη. Η μερίδα ήταν τεράστια σε σχέση με μερίδα εστιατορίου, πίστεψε με... αν δε τα μέτραγα όμως μπορεί να έβαζα 4 ασπράδια και 2 αυγά, 50γρ. τυρί και ένα κουτάλι λάδι, με αυτά το ίδιο φαγητό θα είχε 692 θερμίδες, 38γρ. λίπη, 40γρ. υδ/κες, 52γρ. πρωτεΐνη και εγω θα πίστευα πως τρώω ΟΚ ενώ στη πραγματικότητα, χωρίς βέβαια να κάνω και κανά έγκλημα, θα ξέφευγα από τα όρια που έχω βάλει στον εαυτό μου για κάθε μέρα. Είναι εύκολο να ξεφύγεις χωρίς να το πάρεις χαμπάρι...

Για ΜΕΝΑ θερμιδομετρητές που λένε μια μερίδα από το Χ φαγητό έχει Ψ θερμίδες είναι λίγο χρήσιμοι γιατί δε σου λένε ούτε τη ποσότητα της μερίδας ούτε τα συστατικά του φαγητού, συνεπώς γίνεται μια απλή εκτίμηση...

Αν ενδιαφέρεσαι για το πρόγραμμα πες μου να σου στείλω U2U

Originally posted by konina
    1) βασικα εχεις ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολλους υδατανθρακες!!!! μην σου πω ΚΥΡΙΩΣ!
    πχ... το δεκατιανο κ το απογευματινο πρεπει να ειναι φρουτο ή πρωτεϊνη (δηλ. κανα γιαουρτι ή γαλα)
    2) τα μεσημεριανα πρεπει να ειναι κυριως πρωτεϊνη με σαλατα ή λαδερο με απαχο τυρι (2-3 φορες την εβδομαδα) ή όσπριο με απαχο τυρι (το όσπριο αυστηρα 1 φορα την εβδομαδα έχει πολλους υδατ.!!)
    3) σορρυ που θα σε στεναχωρεσω (εγω ακομα "πενθω") αλλα μακαρονια/ρυζια ως κυριως πρεπει να τρως το πολυ 1-2 φορες το μηνα!!!!!!!
    4) μεσημερι/βραδυ πρεπει να ενταξεις σαλατα στην διατροφη σου
    5) για να "γλιτωσεις" θερμιδες κ να σου μενει περιθωριο να εισαγεις στην διατροφη σου κ κανα μικρο "γλυκο" ή τεσπα ότι θες εσυ, μπορεις να αντικαταστησεις το ψωμι του τοστ με αραβικη πιτα που θα σου βγαλει 200 θ (οποτε τη μερα -100) κτλ
    6) νομιζω ότι για βραδυ 1 τοστ με σαλατα ειναι υπεραρκετο..δεν χρειαζεσαι 2!! ουτε 1 τοστ + παξιμαδι(παλι μαζευονται πολλοι υδατανθρακες!)
    7) αν στην διατροφη σου δεν εχεις καθολου φρουτολαχανικα αυτο δεν βοηθαει το μεταβολισμο...

αυτο ήταν που λεγαμε ότι με τις θερμιδες θελει πολλη προσοσχη στις ποιοτητα τους κ οχι μονο στην ποσοτητα...παντως καλα εκανες κ μοιραστηκες το τι τρως γτ πολλες φορες κανοντας λαθη ενω κανουμε διαιτα δεν χανουμε κ αυτο μας κουραζει..ελπιζω να βοηθησα ότι αλλο θες εδω ειμαστε ολοι. αα!!! για να καταλαβεις λιγο τη λογικη των συνδυασμων κ των επιλογων που μπορεις να εχεις τσεκαρε μερικες διαιτες ΕΔΩ
    Ναι όντως τελικά αυτό είναι το λάθος μου! Οκ, από δω και πέρα δεκατιανό και απογευματινό γάλα και φρούτο! Τα γράφω για να τα θυμάμαι........(Α έχει και το όσπριο υδατάνθρακες;;;; ʼρα όλα αυτά που έγραψα είναι μόνο υδατάνθρακες!! :O) Οκ, μακαρόνια 2 φορές το μήνα. Η σαλάτα όπως είπα μ'αρέσει. Καλή ιδέα η αραβική, την είχα ξεχάσει..Τρώω 2 τοστ για να συμπληρώσω τις θερμίδες.......για να μην πεινάω....Θα κοιτάξω τις δίαιτες, thanks.

Originally posted by migg
    καλημερα και απο μενα..οι υδατανθρακες πρεπει να ειναι σαν συνοδευτικο(οταν εκανα διαιτα με διατροφολογο δεν μου εδινε υδατανθρακες σαν κυριως γευμα παρα μονο μια φορα την εβδομαδα,μακαρονια μαυρα με σαλτσουλα)
    δηλαδη θα τρως πρωτεινη με λιγες πατατουτες ή λιγο ρυζακι..σαν συνοδευτικο παντα..το κυριως γευμα σου πρωτεινη...ετσι βοηθιεται ο οργανισμος...
    Το ρυζάκι και οι πατάτες δεν έχουν κι αυτά υδατάνθρακες; Όλα έχουν εκτός το κρέας!!

Φιλιππάρα ενδιαφέρομαι για το πρόγραμμα ναι!

Originally posted by AliceSante
    τοτε μπορεις να τρως σκετη τη γαλοπουλα και το τυρι το λαιτ χωρις κρακερ. οι σαλατες εχουν κυριως φυτικες ινες και νερο και ελαχιστο ποσοστο υδατανθρακα, μην τις φοβασαι ,ουτε τα φρουτα . ενταξει , μεχρι 3 (φρουτα)την ημερα επιτρεπονται. και γαλα να πινεις. αλλα
    Αλλά τι; Εγώ έχω ακούσει στην άτκινς, οι σαλάτες απαγορεύονται σε ένα ποσοστό, γιατί έχουν υδατάνθρακες. :S

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    το ρύζι και οι πατάτες σαφώς και έχουν υδατάνθρακες για αυτό σου είπε η Μιγκ να είναι συνοδευτικά,δεν νομίζω κανείς μας να υποστηρίζει πως πρέπει να εξαλείψεις τελείως τους υδατάνθρακες από την διατροφή σου αλλά να τους περιορίσεις σημαντικά

αν δεν σου αρέσει το γιαούρτι ,πίνε γάλα,φάε τυριά light!

Senior Member
    Originally posted by sunflower
    Originally posted by migg
    Το ρυζάκι και οι πατάτες δεν έχουν κι αυτά υδατάνθρακες; Όλα έχουν εκτός το κρέας!!
    Κρέας, αυγό, τυρί, γαλακτοκομικά έχουν από λίγους έως καθόλου υδατάνθρακες. Επίσης οι σαλάτες, ειδικά οι πράσινες, αν και είναι υδατάνθρακες έχουν πολύ λίγους λόγω μικρής θερμιδικής πυκνότητας και είναι και φυτικές ίνες που είναι "καλοί" υδατάνθρακες.

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast