Results 1 to 15 of 22
-
28-08-2011, 22:27 #1
Σας έχει τύχει μέσα σε δίαιτα από μέρα σε μέρα να πάρετε αντί να χάσετε;
Επειδή μου χει συμβεί άπειρες φορές, πάντα όταν κάνω δίαιτα, θα θελα να μάθω αν είναι και κάποιος άλλος που ενώ κάνει δίαιτα, την άλλη μέρα θα είναι πχ 600 γραμμάρια συν.
- 28-08-2011, 22:37 #2
Αν και δε συνηθίζω να ζυγίζομαι καθημερινά, έτυχε αρκετές φορές να το παρατηρήσω. Και ΔΕΝ είναι παράξενο, ο οργανισμός μας και το σώμα μας δεν είναι κομπιουτεράκι ώστε ανάλογα με τις θερμίδες που τρώμε να χάνει ή να βάζει. Είναι πιο πολύπλοκος.
28-08-2011, 22:38 #3
Οκ, Φιλιππάρα, σ'ευχαριστώ για την υπόδειξη.
28-08-2011, 22:52 #4
ααα!επισης να σου πω ότι κατα τη διαρκεια (λανθασμενης) διαιτας αντι να χανω επαιρνα, γτ ειχα δωσει στον οργανισμο το μηνυμα οτι ειμαστε σε φαση "στερησης" κ ότι ετρωγα ακομα κ λιγο γινοταν λιπος!!! γι'αυτο λεμε οτι θελει προσοχη....οσο για το καθημερινο με καλυψε πληρως ο φιλιππος
28-08-2011, 23:00 #5
Οκ, και τι να κάνω τώρα;;; Να αυξήσω φαί ή να κάνω υπομονή στη ζυγαριά; Θα κάνω το δεύτερο, και άμα δω ότι δεν αλλάζει κάτι, θα αυξήσω φαί.
29-08-2011, 00:06 #6
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
σχετικά με το αν ανεβαίνει η όχι η ζυγαριά....εμένα μέσα σε 2-3 μέρες μπορεί να δείχνει και 1 με ενάμισι κιλό διαφορά και συνήθως προς τα πάνω!Και φυσικά μετά από 2-3 μέρες επανέρχομαι στα κανονικά μου!έχει τύχει να ζυγιστώ και τώρα ας πουμε και να δείξει ένα νούμερο και σε 2 ώρες να ξαναζυγιστώ να μην εχω πιει ούτε νερό και να με δείξει παραπάνω,φυσικά και δεν το λαμβάνω υπόψιν μου!νομίζω το να πάρεις παραπάνω από 1400 θερμίδες στα κιλά που είσαι είναι too much!
29-08-2011, 00:33 #7
κάτι πολύ σημαντικό, που το ανέφεραν και τα παιδιά σε άλλο τόπικ:
πάντα ζυγιζόμαστε την ίδια ώρα της ημέρας, το πρωί και αφού έχουμε επισκεφτεί την τουαλέτα.
οποιαδήποτε άλλη ώρα, ο αριθμός που θα δούμε είναι πλασματικός, αφού τα πάντα επηρεάζουν κάτι που ήπιαμε, που φάγαμε κλπ. δλδ αν πιούμε 100γρ κοτοπουλο, δεν σημαινει οτι θα μας δείξει και 100γρ παραπάνω αν ζυγιστούμε αμέσως μετά που θα το φάμε! ο οργανισμός είναι περιπλοκος! οπότε ΠΑΝΤΑ την ιδια ώρα της ημέρας κάθε φορά (ειτε ζυγίζεσαι σε καθημερινή είτε σε εβδομαδιαία φάση)
και ναι, κι εμένα μου έχει τύχει να δείξει παραπάνω αρκετές φορές, ενώ έχω τηρήσει τη διαιτά μου κανονικά. Μπορεί να έχει παίξει ότι έφαγα υδατάνθρακες το βράδυ και είχα κατακράτηση, ότι γυμνάστηκα αρκετά εκείνες τις μέρες οπότε έσφιξα, ότι περιμένω να αδιαθετήσω...παιζουν πολλά ρόλο
29-08-2011, 02:25 #8
Originally posted by sunflower
Οκ, και τι να κάνω τώρα;;; Να αυξήσω φαί ή να κάνω υπομονή στη ζυγαριά; Θα κάνω το δεύτερο, και άμα δω ότι δεν αλλάζει κάτι, θα αυξήσω φαί.
1. Να εχεις 1000-1200 θερμιδες καθημερινα
2. Να δωσεις σημα στον οργανισμο σου οτι βρισκεσαι σε κατασταση πληθωρας. Δηλαδη να τρως μικρα γευματα ανα 4 ωρες περιπου. 3 κυριως γευματα και 3 σνακ. Μια παραδειγματικη μερα :
Πρωι (8πμ) - Ομελετα με 2 αυγα και βοτανα σε αντικολλητικο (140 θερμιδες)
Δεκατιανο (11 πμ)- Σαλατα μαρουλι-ντοματα-αγγουρι (~ 100 θερμιδες)
Μεσημεριανο (2 μμ)- 1 κομματι Ψητο στηθος κοτοπουλο χωρις πετσα με βραστο σπανακι/χορτα (~ 170 θερμιδες)
Σνακ (6 μμ): 100γρ φρεκα συκα (74 θερμιδες)
Δειπνο (8-9 μμ): 250γρ βρασμενες φακες με σελινο και ντοματα (~ 350 θερμιδες)
11-12μμ : υπνος
Συνολο ημερας : ~ 850 θερμιδες χωρις να υπολογισεις αν βαλεις ελαιολαδο και σαλτσες.
Εαν φας μια φορα τη ημερα κατι αξιας 850 θερμιδες, δεν θα χασεις γιατι το σωμα σου θα πει "μεγαλε... σε 24 η παραπανω ωρες θα ξανα εχουμε φαι, οποτε φυλαξε τη ενεργεια να'χεις τα μισα" Ενω αν ξερει οτι σε 3-4 ωρες θα ξαναφας, μπαινει σε κατασταση "Φιλε, εχουμε.. ξοδευε ανετα".
Ειναι ακριβως οπως οταν πληρωνομαστε, οταν εχουμε εισοδημα δεν το πολυσκεφτομαστε και αγοραζουμε το κατιτις μας, ενα παππουτσι παραπανω, οταν ομως δεν ξερουμε ποτε θα ξαναπληρωθουμε, και το μισο ευρω το φυλαμε στον κουμπαρα "για να εχουμε αν τυχει κατι".
(Το παραπανω μενου ειναι παραδειγματικο και τυχαιο με πραγματα που ξερω απ'εξω τις θερμιδες)
29-08-2011, 13:38 #9
Originally posted by aggeloydaki
σχετικά με το αν ανεβαίνει η όχι η ζυγαριά....εμένα μέσα σε 2-3 μέρες μπορεί να δείχνει και 1 με ενάμισι κιλό διαφορά και συνήθως προς τα πάνω!Και φυσικά μετά από 2-3 μέρες επανέρχομαι στα κανονικά μου!έχει τύχει να ζυγιστώ και τώρα ας πουμε και να δείξει ένα νούμερο και σε 2 ώρες να ξαναζυγιστώ να μην εχω πιει ούτε νερό και να με δείξει παραπάνω,φυσικά και δεν το λαμβάνω υπόψιν μου!νομίζω το να πάρεις παραπάνω από 1400 θερμίδες στα κιλά που είσαι είναι too much!
29-08-2011, 13:39 #10
Originally posted by Redish
πάντα ζυγιζόμαστε την ίδια ώρα της ημέρας, το πρωί και αφού έχουμε επισκεφτεί την τουαλέτα.
οποιαδήποτε άλλη ώρα, ο αριθμός που θα δούμε είναι πλασματικός, αφού τα πάντα επηρεάζουν κάτι που ήπιαμε, που φάγαμε κλπ. δλδ αν πιούμε 100γρ κοτοπουλο, δεν σημαινει οτι θα μας δείξει και 100γρ παραπάνω αν ζυγιστούμε αμέσως μετά που θα το φάμε! ο οργανισμός είναι περιπλοκος! οπότε ΠΑΝΤΑ την ιδια ώρα της ημέρας κάθε φορά (ειτε ζυγίζεσαι σε καθημερινή είτε σε εβδομαδιαία φάση)
και ναι, κι εμένα μου έχει τύχει να δείξει παραπάνω αρκετές φορές, ενώ έχω τηρήσει τη διαιτά μου κανονικά. Μπορεί να έχει παίξει ότι έφαγα υδατάνθρακες το βράδυ και είχα κατακράτηση, ότι γυμνάστηκα αρκετά εκείνες τις μέρες οπότε έσφιξα, ότι περιμένω να αδιαθετήσω...παιζουν πολλά ρόλο
29-08-2011, 13:43 #11
Κοίτα MerryMaker δεν πρόκειται να κάνω δίαιτα 1000-1200 θερμίδων. Κάνω 1400 και είμαι εντάξει με αυτή. Δεν νομίζω ότι είναι εκεί το προβλημα που παίρνω σε μία μέρα, αλλά αυτό που είπαν τα παιδιά, συν τα φάρμακα που παίρνω. Αυτάαα
29-08-2011, 13:47 #12
Originally posted by sunflower
Originally posted by aggeloydaki
29-08-2011, 13:48 #13
ουσιαστικα κ η μαιρη αυτο σου λεει, για την ποιοτητα της διατροφης...τωρα αναλογα με τις θερμιδες που θες να καταναλωσεις προσαρμοζεις την ποσοτητα
29-08-2011, 14:03 #14
Οκ......
29-08-2011, 21:49 #15
Originally posted by Redish
ειναι κατάθλιψη αυτό που έχω;
12-11-2024, 18:11 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία