Results 16 to 27 of 27
-
30-08-2011, 00:46 #16
Το μονο σιγουρο και ειμαι βεβαιη για αυτο ειναι οτι επιστρεφονται τα γαλατα στην εταιρεια.
Γιατι να επιστρεφονται?Τι τα κανει η καθε εταιρεια ?Γιατι κατι θα τα κανει ,για να τα παιρνει παλι πισω.
Η Γλαυκη λεει οτι τα κανουνε γιαουρτι,πιο πανω η sourkouna λεει οτι μπορει να τα κανουν σοκολατουχο γαλα.
Οτι και να τα κανουν τα ληγμενα γαλατα ,το επεξεργασμενο αυτο το προιον θα εχει χασει πολλα απο τα θρεπτικα συστατικα του.
Καλα λεει η Γλαυκη
ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ?
- 30-08-2011, 00:51 #17
Αυτο που λεω το ξερω σιγουρα.Με την παστεριωση τα γαλατα χανουν μερος απο τις βιταμινες τους αλλα οι υπολοιπες δεν αλλιωνονται.Κ για να γινει το γιαουρτι το γαλα πρεπει να εχει αρχιζει να ξυνιζει.
30-08-2011, 01:00 #18
Originally posted by Γλαύκη
Αυτο που λεω το ξερω σιγουρα.Με την παστεριωση τα γαλατα χανουν μερος απο τις βιταμινες τους αλλα οι υπολοιπες δεν αλλιωνονται.Κ για να γινει το γιαουρτι το γαλα πρεπει να εχει αρχιζει να ξυνιζει.
Φαντασου τοτε αν ισχυει αυτο με τους αριθμους ,ποσο θα χει χασει σε διατροφικη αξια το γαλα με τις συνεχεις παστεριωσεις!
Νταξει το γαλα για να γινει γιαουρτι ,πρεπει να χει μαγια γιαουρτιου κοινως λιγο γιαουρτι,αλλα αυτο το γαλα το αναπαστεριωμενο ποσες φορες ,θα ειναι καλης ποιοτητας?μαλλον οχι
30-08-2011, 02:33 #19
το ειχα ακουσει και εγω αυτο, και ρωτησα τον πεθερο μου πριν χρονια, και μου ειπε οτι δεν γινεται. Ο πεθερος μου συνεργαζοταν με φαγε/δωδωνη κτλ για ελεγχο γαλακτοκομικων τροφιμων.
Μου'χε πει τι ηταν αλλα δε θυμαμαι. Ειναι μυθος, τα γαλατα γυριζουν στις εταιριες, δεν ξερω τι τα κανουν, δεν ρωτησα, αλλα δε τα ξαναπουλανε. Δεν τους συμφερει και η διαδικασια χρηματικα.
30-08-2011, 02:38 #20
δεν ειναι ολα τα γαλατα ελληνικα. Το νουνου ας πουμε, ειναι ολλανδικο (αν θυμαμαι καλα) αυτο του μαρινοπουλου ειναι γερμανικο, του καρφουρ ειναι γαλλικο. Γαλατα σαν το "μικρες οικογενιακες φαρμες" η το "εβολ" (καπως ετσι) βγαινουν σε περιορισμενη ποσοτητα. Και υπαρχουν και γαλατα που δεν φευγουν καν απο τον τοπο τους, πχ το Ροδογαλ που ειναι στη Ροδο (Απιστευτο γαλα.. απλα απιστευτο γαλα) δεν το βρισκεις αλλου (και οταν εμενα ροδο εβγαινε μονο σε πληρες).
Απο εκει ειναι τα γαλατα.
30-08-2011, 08:45 #21
Καλημέρα σας! Γνωρίζοντας λίγα πράγματα από μια μικρή βιομηχανία γάλακτος που είχε ένας συγγενής μας, το γάλα επιστρέφετε για να γίνει γιαούρτι, ή αϊράνι. Δεν το ξαναπαστεριώνουν. Σχετικά με την αρίθμηση από κάτω, αυτός είχε μέχρι το 3, και βασικά ο αριθμός που έλειπε ήταν ο αριθμός της μηχανής που παστερίωνε το γάλα για να μπορούν να το αναγνωρίζουν εύκολα. Ο αριθμός παρτίδας είναι ο αριθμός που είχε όλο το γάλα που ερχόταν μέσα, και από κει το διαχώριζε στις 3 μηχανές. Τώρα μιλάω πάντα για την μικρή βιομηχανία του συγγενή.
Και επίσεις, στο εξωτερικό (στην Κύπρο δεν έχει ακόμα γίνει) υπάρχουν γάλατα που έχουν πάνω από 1 μήνα ημερομηνία λήξης. Εμάς εδώ είναι περίπου στις 5 μέρες η λήξη του.
30-08-2011, 10:24 #22
Originally posted by angelaorangel
ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ?
Δεν είναι όλα τα γάλατα ελληνικά.Δεν μπορεί η Ελλάδα να παράγει τοσα πολλά γάλατα.Διάβασε τις συσκευασίες σε γιαούρτι και γάλα.Εγώ που πέρνω τοτάλ γιαούρτι δεν έχει ουτε 1% ελληνικό γάλα μέσα.
Τουλάχιστον εγω αυτά που λέω τα ξέρω λόγω δουλειάς.Τα γάλατα δεν επιστρέφονται πίσω σαν φρέσκα.
Οσο για την διατροφική αξία του γάλακτος, το γάλα είναι μια τροφή που παράγεται από τα θηλαστικά για να τρέφουν τα μικρά τους, μέχρι να μπορούν να φάνε την κανονική τους τροφή. Ο άνθρωπος όμως "παραβιάζει" την φύση του και συνεχίζει να το καταναλώνει για όλη του τη ζωή. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν πίνουν γάλα όταν απογαλακτιστούν.
Και για να μην γράψω όλο το κατεβατό και κουράσω, μόνο οι Βορειοευρωπαίοι πίνουμε γάλα και τρώμε παράγωγα του μετά την ενηλικίωση και όλοι οι υπόλοιποι λαοί οχι (λόγω ανεπάρκειας της λακτάσης) και δεν έχουν πάθει τπτ.
Τουλάχιστον εμένα αυτό με βάζει σε σκέψεις αν είναι τόσο αναγκαίο για τον ενήλικα άνθρωπο το γάλα.
30-08-2011, 11:22 #23
το ξερω κ εγω αυτο για τα γαλατα κ να τονισω οτι απο τοτε που το εμαθα δεν εχω βρει ΠΟΤΕ γαλα 1ης κυκλοφοριας στο σουπερ....συνηθως βρισκω 2ης
30-08-2011, 14:48 #24
Originally posted by sourkouna
Απο Γερμανία,Αυστρία,Ολλανδία κοκ
Δεν είναι όλα τα γάλατα ελληνικά.Δεν μπορεί η Ελλάδα να παράγει τοσα πολλά γάλατα.Διάβασε τις συσκευασίες σε γιαούρτι και γάλα.Εγώ που πέρνω τοτάλ γιαούρτι δεν έχει ουτε 1% ελληνικό γάλα μέσα.
Τουλάχιστον εγω αυτά που λέω τα ξέρω λόγω δουλειάς.Τα γάλατα δεν επιστρέφονται πίσω σαν φρέσκα.
Οσο για την διατροφική αξία του γάλακτος, το γάλα είναι μια τροφή που παράγεται από τα θηλαστικά για να τρέφουν τα μικρά τους, μέχρι να μπορούν να φάνε την κανονική τους τροφή. Ο άνθρωπος όμως "παραβιάζει" την φύση του και συνεχίζει να το καταναλώνει για όλη του τη ζωή. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν πίνουν γάλα όταν απογαλακτιστούν.
Και για να μην γράψω όλο το κατεβατό και κουράσω, μόνο οι Βορειοευρωπαίοι πίνουμε γάλα και τρώμε παράγωγα του μετά την ενηλικίωση και όλοι οι υπόλοιποι λαοί οχι (λόγω ανεπάρκειας της λακτάσης) και δεν έχουν πάθει τπτ.
Τουλάχιστον εμένα αυτό με βάζει σε σκέψεις αν είναι τόσο αναγκαίο για τον ενήλικα άνθρωπο το γάλα.
Εκει που λεω που το βρισκουν ολο αυτο το φρεσκο γαλα ,αναρωτιεμαι για αυτο που ονομαζουν ελληνικο.
Το ξερω οτι το νουνου ειναι απο Ολλανδια και καποια αλλα απο Γερμανια κτλ αλλα αν παρεις μονο τις μαρκες ελληνικων φρεσκων γαλακτοκομικων - εκτος τα ξενα γαλατα - ,μοιρασμενα κουτια σε τοσα πολλα σουπερ μαρκετ ,δεν ειναι τεραστια ποσοτητα φρεσκου γαλακτος ,ολη αυτη ειναι ελληνικη?Ισως η ερωτηση να ειναι αφελης αλλα νομιζω καπου στεκει...:tumble:
30-08-2011, 14:51 #25
Originally posted by polinaki1983
Καλημέρα σας! Γνωρίζοντας λίγα πράγματα από μια μικρή βιομηχανία γάλακτος που είχε ένας συγγενής μας, το γάλα επιστρέφετε για να γίνει γιαούρτι, ή αϊράνι. Δεν το ξαναπαστεριώνουν. Σχετικά με την αρίθμηση από κάτω, αυτός είχε μέχρι το 3, και βασικά ο αριθμός που έλειπε ήταν ο αριθμός της μηχανής που παστερίωνε το γάλα για να μπορούν να το αναγνωρίζουν εύκολα. Ο αριθμός παρτίδας είναι ο αριθμός που είχε όλο το γάλα που ερχόταν μέσα, και από κει το διαχώριζε στις 3 μηχανές. Τώρα μιλάω πάντα για την μικρή βιομηχανία του συγγενή.
Και επίσεις, στο εξωτερικό (στην Κύπρο δεν έχει ακόμα γίνει) υπάρχουν γάλατα που έχουν πάνω από 1 μήνα ημερομηνία λήξης. Εμάς εδώ είναι περίπου στις 5 μέρες η λήξη του.
Ευχαριστουμε για τις πληροφοριες αυτες.Για τον αριθμο της μηχανης που μπορει να αναγραφεται στο κουτι το χα διαβασει οτι μπορει να ενδεχεται να ειναι αυτο,μακαρι να ειναι τοτε ετσι !:yes:
02-09-2011, 03:30 #26
Πηγα σουπερ μαρκετ και το επαιξα ντετεκτιβ!!!! Μονο το Νουνου Φαμιλη εχει 5 νουμερα απο κατω!! Ολα τα αλλα δεν εχουν!! Τωρα τι να συμαινει αραγε αυτο δυστηχως δεν γνωριζω!!!
Παντως καπου ειχα διαβασει μεσα σε κατι κειμενα τις PETA (για χορτοφαγους!) οτι κανανε αιτημα στην εταιρια Ben and Jerrys , τα παγωτα, να χρεισημοποιουν λεει απο εδω και περα ανθρωπινο γαλα και οχι της καημενεης της αγελαδας που το χρειαζεται το μοσχαρακι της!!! Βεβαια αυτο ειναι αλλο θεμα αλλα φανταστητε τι ΔΕΝ ξερουμε που τρωμε!!!!! Μπλιαξ!!!
Ναι ρε παιδια οντως και τα υπολοιπα ζωα σταματανε να πινουν γαλα μετα απο μια ηλικια.. Εκτος απο μια γατα που ειχα που η μαμα της την αφηνε να πινει γαλα απο αυτην και ας ηταν 2 χρονων!!!!!!!! :shocked2:
16-10-2011, 12:48 #27
Originally posted by -wow-
Πηγα σουπερ μαρκετ και το επαιξα ντετεκτιβ!!!! Μονο το Νουνου Φαμιλη εχει 5 νουμερα απο κατω!! Ολα τα αλλα δεν εχουν!! Τωρα τι να συμαινει αραγε αυτο δυστηχως δεν γνωριζω!!!
Παντως καπου ειχα διαβασει μεσα σε κατι κειμενα τις PETA (για χορτοφαγους!) οτι κανανε αιτημα στην εταιρια Ben and Jerrys , τα παγωτα, να χρεισημοποιουν λεει απο εδω και περα ανθρωπινο γαλα και οχι της καημενεης της αγελαδας που το χρειαζεται το μοσχαρακι της!!! Βεβαια αυτο ειναι αλλο θεμα αλλα φανταστητε τι ΔΕΝ ξερουμε που τρωμε!!!!! Μπλιαξ!!!
Ναι ρε παιδια οντως και τα υπολοιπα ζωα σταματανε να πινουν γαλα μετα απο μια ηλικια.. Εκτος απο μια γατα που ειχα που η μαμα της την αφηνε να πινει γαλα απο αυτην και ας ηταν 2 χρονων!!!!!!!! :shocked2:
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....