Results 1 to 10 of 10
-
01-09-2011, 16:04 #1
Η δίαιτα της προσωπικότητας: βρείτε τις αδυναμίες σας και χάστε τα περιττά κιλά
Ο κλινικός νευροεπιστήμονας Ντάνιελ Εϊμεν λέει ότι υπάρχουν πέντε τύποι υπέρβαρων, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους
, και ορισμένες τροφές που τους βοηθούν να αδυνατίσουν ανάλογα με τον τύπο τους.
Σύμφωνα με διαπιστώσεις αμερικανού κλινικού νευροεπιστήμονα,
Ξεχάστε τις θερμίδες ή την ομάδα αίματος στην οποία ανήκετε. Αν θέλετε πραγματικά να χάσετε βάρος, πρέπει να βρείτε τον τύπο της προσωπικότητάς σας. Αυτό ισχυρίζεται ο κλινικός νευροεπιστήμονας Ντάνιελ Εϊμεν, ο οποίος λέει ότι υπάρχουν πέντε τύποι υπέρβαρων, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, και ορισμένες τροφές που τους βοηθούν να αδυνατίσουν ανάλογα με τον τύπο τους.
Ο αμερικανός δρ. Εϊμεν χωρίζει τους υπέρβαρους σε πέντε κατηγορίες:
1. Τους ψυχαναγκαστικούς, οι οποίοι σκέπτονται συνέχεια το φαγητό, είναι συνήθως άνθρωποι των άκρων και έχουν δυσκολία στον ύπνο.
2. Τους παρορμητικούς, οι οποίοι τρώνε και τσιμπολογούν ακόμη και όταν δεν πεινάνε, δεν διακρίνονται για την οργάνωσή τους και των οποίων η προσοχή διασπάται εύκολα.
3. Τους ψυχαναγκαστικούς - παρορμητικούς, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστικά και από τις δύο κατηγορίες.
4. Τους συναισθηματικούς, οι οποίοι τρώνε για να καλύψουν συναισθηματικά κενά, τους φόβους και τη μοναξιά τους. Εχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και τάση για κατάθλιψη.
5.Τους αγχωτικούς, οι οποίοι είναι μονίμως σε ένταση, νιώθουν στρες και υποφέρουν από πονοκεφάλους και ταχυπαλμίες. Είναι συνήθως ντροπαλοί και δεν νιώθουν άνετα σε κοινωνικές εκδηλώσεις.
Σύμφωνα με τον δρα Εϊμεν, κάθε κατηγορία πρέπει να αποφεύγει ορισμένα τρόφιμα και να τρώει περισσότερο από άλλα, προκειμένου να χάσει βάρος.
Πολλοί διαιτολόγοι βλέπουν με σκεπτικισμό την ιδέα του και επιμένουν ότι η αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς και όχι το είδος της προσωπικότητας είναι το κλειδί για τη μόνιμη απώλεια βάρους.
Τί τύπος είστε, τί πρέπει να τρώτε και τί να αποφεύγετε:
Ψυχαναγκαστικός: Προτιμήστε καφέ ρύζι, σολωμό, μπανάνες, γαλοπούλα, ηλιόσπορους. Αποφύγετε τις πολλές πρωτεϊνες και την καφεϊνη.
Παρορμητικός: Τρώτε μπριζόλες, ψάρια, πουλερικά, αβγά και αποφύγετε τους υδατάνθρακες και τη ζάχαρη.
Συναισθηματικός: Τρώτε αβγά, συκώτι, καρύδια, μπρόκολο και φροντίστε να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ.
Αγχωτικός: Προτιμήστε προϊόντα ολικής αλέσεως,
γαλακτοκομικά, εσπεριδοειδή, σπανάκι, αμύγδαλα, φακές, ψάρια πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Αποφύγετε τις ζωικές πρωτείνες.
Ψυχαναγκαστικός - παρορμητικός: Χρειάζεστε άφθονη λιακάδα και λίγους υδατάνθρακες και ζάχαρη. Προτιμήστε τις πρωτεϊνες και πίνετε άφθονο πράσινο τσάι.
Αναδημοσιευσα Απο Βημα
- 01-09-2011, 16:23 #2
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
θα τον στεναχωρήσω τον δρ Ντάνιελ Εϊμεν,εγώ δεν άνηκα σε καμία από αυτές τις κατηγορίες.Έτρωγα όποτε ένιωθα πείνα και απλά δεν σκεφτόμουν αν οι τηγανητές πατάτες που θα φάω έχουν πχ παραπάνω θερμίδες από τις βραστές.Προτιμούσα να γεύομαι ωραία γεύση (για τα δικά μου δεδομένα) παρά καθαρά υγιεινή γεύση.
01-09-2011, 17:39 #3
Εγω παντως με διακρινω σε 3 συμπεριφορες.2 απο την ερευνα και 1 με το aggeloudaki(αυτο με τη γευση παρα να ναι υγιεινο)
01-09-2011, 20:59 #4
Aν ηταν τοσο απλα τα πραγματα...
01-09-2011, 21:11 #5
Χαλαρότατα έχω υπάρξει σε όλες τις καταστάσεις και σε όλους τους συνδυασμούς!!! Πολύ χαίρομαι, μορώ να τα τρώω όλα!!!
01-09-2011, 21:15 #6
Aυτες οι ερευνες των Αμερικανων ειναι τελικα απιστευτα απλοικες!
01-09-2011, 21:29 #7
Δυσκολη εποχη για συναισθηματικους τυπους....
πρωι καρυδια
μεσημερι συκωτι με μπροκολο και
βραδυ αβγα.....
καλυτερα γκεη και υπερβαρος παρα αυτο το πραγμα... :-D
01-09-2011, 22:02 #8
χαχαχαχαχ τρελαινομαι για τις απαντησεις σας... και γω παραξενευτικα με αυτα που διαβασα και ηθελα να το μοιραστω μαζι σας...
01-09-2011, 22:03 #9
Originally posted by fae!_prits_
Δυσκολη εποχη για συναισθηματικους τυπους....
πρωι καρυδια
μεσημερι συκωτι με μπροκολο και
βραδυ αβγα.....
καλυτερα γκεη και υπερβαρος παρα αυτο το πραγμα... :-D
11-09-2011, 13:33 #10
χαχαχαχααχαχαχ ο,τι ναναι ο δρ ειμεν :lol: :P
εχω στοιχεια απο ολα κατα καιρους
μπορω να τρωω κι εγω απο ολα! :bouncy:
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή