Results 1 to 12 of 12
Thread: Πελάγωσα!!!!
-
01-03-2012, 08:40 #1
Πελάγωσα!!!!
Το οτι εχω πελαγωσει το εχεται καταλάβει!!!!!!!!
Θα χρειαστω την πολυτιμη βοηθειά σας σε 2 πράγματα.
Μενω στον Πειραιά και ψαχνω νοσοκομειο η κεντρο που να παρεχει ψυχολογικη υποστηριξη σε ατομα που θελουν να χασουν πολλά κιλά.Δηλαδη οχι εναν απλο ψυχολογο αλλά καποιον που ειδικευεται στην παχυσαρκια.
2ο. Οσο ψαχνω για το σλίβ τοσο περισσοτερες αποριες μου γεννιουνται.
Κανεις δεν μπορει να διασφαλίσει οτι αυτη η επεμβαση θα συνεχισει -οχι τοσο σχετικά με το βαρος-να ειναι αποτελεσματική αλλά δεν θα προκαλεσει τιποτε επιπροσθετο στον οργανισμό.Ετσι ελεγαν και για τον δακτυλιο και τωρα οι υποστηρικτές του του γυριζουν την πλάτη και τον κατηγορούν.
Υπαρχει περίπτωση το σωμα να αντιδράσει ,καθως φευγει μια ορμονη που ναι μεν ευθύνεται για την ορεξη αλλά ευθύνεται και για την καλή διαθεση.
Ειναι μια σχετικά νεα ανακαλυψη που δεν εχει συμαχο τον χρονο για να δειξει τα ασχημα της.
Ποια ειναι η αποψη σας;
- 01-03-2012, 08:51 #2
marimari, σίγουρα κόβοντας ένα μέρος ενός υγιούς οργάνου, δεν είναι ό,τι καλύτερο , γι'αυτό πρέπει να πας συνειδητοποιημένα προς την κατεύθυνση της επέμβασης και να είσαι πλήρως συμβιβασμένος με αυτό που πας να κάνεις. Προσωπικά μιλώντας, η αφαίρεση της γκρελίνης από την καθημερινότητα μου, η ορμόνη που δεν εκκρίνεται πια λόγω μείωσης του στομαχιού, δεν έχει επηρεάσει την ποιότητα της διάθεσής μου, η απώλεια του παραπανίσιου βάρους είναι τόσο συνταρακτική αλλαγή και μου προκαλεί τόση χαρά που δεν βλέπω να έχω σημαντική μείωση της καλής μου διάθεσης ή να ρέπω προς την κατάθλιψη. Και επειδή εχω περάσει από κατάθλιψη ξέρω πως είναι. Θέλω να πω, έχω και τις κακές μου μέρες, τις δύσθυμες, τις μελαγχολικές , όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που να κατηγορήσω την απουσία γκρελίνης για αυτό. Μπορεί η όρεξη να κόβεται με τη σληβ, όμως μόνο η οργανική όρεξη, η ψυχολογική όρεξη δεν κόβεται και αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Από τη μία χαίρομαι τις διάφορες τροφές ακόμη και στη λίγη ποσότητα που τις τρώω, από την αλλη γνωρίζω ότι αν δεν υιοθετήσω άλλο τρόπο σκέψης, μπορεί να "πεινάω" ψυχολογικά για πάντα και να το ρίχνω στις πάστες και τα γαριδάκια και όχι στην πρωτείνη που πρέπει να καταναλώνω καθημερινά. Η σληβ είναι εργαλείο και βοήθεια, όχι η λύση στο πρόβλημα των περισσοτέρων που παλεύουμε με τα κιλά μας.
Φιλικά, Γιώτα
01-03-2012, 08:58 #3
Γιωτα μου σευχαριστω πολύ και δεν ξερεις ποοοσες φορες εχω κολησει τα ματια μου σαυυτο το ..."44.8" που εχεις στην υπογραφη σου και ξερογλείφομαι.
Εχω εναν αποτυχημενο δακτυλιο -2 χειρουργεια εκει- μια διατρυση στομαχου απο τον δακτυλιο, και θεωρω οτι ενα ακομη χειρουργειο θα επιβαρύνει και αλλο την ειδη πληγωμένη περιοχη της κοιλιάς.
Απλώς ακομη ειχουν σταυτιά μου οι πομπώδεις λεξεις υπερ του δακτυλίου και τωρα 6 χρονια μετά γλυφω τις πληγες μου και τα κιλάκια που ηρθαν ξανα.
Ιατρικά δεν εχω παρει ακομη απαντησεις.Και αυτες ψαχνω.Σε φιλώ.Καλη δυναμη.
01-03-2012, 09:14 #4
marimari mou, είσαι λοιπόν από τα παιδιά του φόρουμ που έχουν ταλαιπωρηθεί από το δακτύλιο, όπως και η Nadine και η Πωλίνα, και η Weldah, λυπάμαι που έπρεπε να περάσεις όλο αυτό το ζόρι και τα ξαναβάλεις τα κιλά εντέλει, όμως μη σκύβεις το κεφάλι, δεν έχεις φτάσει σε σημείο που δεν υπάρχει επιστροφή, και εγώ το ερεύνησα το θέμα με τον ψυχολόγο, δυστυχώς κοστίζει η όλη υπόθεση, αν όμως μπορείς να διαθέσεις κάποια χρήματα, η Eli έχει υπόψιν της κάποια πολύ καλή, καλό θα ήταν να της στείλεις 2U2.
Επίσης γνωρίζω ότι το Αιγινήτειο νοσοκομείο προσφέρει ψυχολογική βοήθεια σε ανθρώπους που αγωνίζονται με τα κιλά τους , δες αυτό το λινκ: http://www.eginitio.gr/Clinic/Psichotherapeia/
01-03-2012, 09:15 #5
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
Mari μου θα συμφωνήσω με την Γιώτα πως "κόβωντας" ένα υγιές όργανο δεν είναι ότι καλύτερο,αλλά καλύτερα με ένα τροποιποιημένο όργανο παρά με μύρια προβλήματα υγείας στο μέλλον λόγω παχυσαρκίας ή ακόμα χειρότερα το ψυχολογικό βάρος που έχουμε επάνω μας λόγω αυτών των παραπάνω κιλών.Εγώ δεν προτίμησα την σλήβ (ενώ ο γιατρός μου μου είχε δώσει και αυτή την επιλογή ) γιατί φοβήθηκα αφενός το γεγονός πως δεν είχαμε αποτελέσματα σε βάθος χρόνου,μόλις 7 χρόνια μετράει σαν μέθοδος,και επειδή δεν μπορούσα να συμβιβαστώ με το γεγονός πως θα τρώω 2 κουταλάκια του γλυκού και θα σκάω.Η γρκενλίνη χάνεται εξ ολοκλήρου στην αρχή και μετά από κάποιο καιρό αρχίζει να παράγεται σε πολύ μικρότερη ποσότητα από άλλο σημείο.Δεν ξέρω αν αυτό προσωρινά μας "ρίχνει" αλλά όλοι όσους έχω γνωρίσει σληβάτους κ μη είναι όλοι ανεβασμένοι ψυχολογικά βλέποντας τα κιλά τους να φεύγουν!ʼρα πιστεύω ότι ακόμα και να ισχύει αυτό που λες πως δηλαδή η γκρενλίνη ευθύνεται για την καλή διάθεση,η απουσία της εξισσοροπείται με την χαρά των χαμένων κιλών .Σκέψου πως ο δακτύλιος εμφανιζόταν ως "μαγική" λύση πριν μερικά χρόνια αλλά ήταν και ένα ξένο σώμα που έμπαινε μέσα μας και άρα ήταν πολύ πιθανό να δημιουργούσε και προβλήματα.Αν το καλοσκεφτείς στην σλήβ δεν βάζεις τίποτα ξένο μέσα σου,δεν αλλάζεις την πορεία της τροφής,απλά μειώνεις την χωριτικότητα του στομαχιού σου.
01-03-2012, 10:49 #6
καλημερα και απο μένα...... διαβαζόντας όλα τα παραπανω αλλα και γενικοτερα και αλλα θεματα μεσα στο φορουμ καταλαβαινω οτι ολα τελικα ειναι θεμα ανθρωπου.....οτι επεμβαση και να αποφασισει να κανει καποιος αν δεν συνεργαστει και δεν βοηθησει ο ιδιος τον εαυτο του δεν γινεται ΤΙΠΟΤΑ.......καποιοι ειναι κατα του δακτυλιου..εγω προσωπικα εκανα δακτυλιο πριν 4 μηνες περιπου (13/10/2011) και ειμαι πολυ ευχαριστημενη..αλλα προσεχω !!!
καποιοι αλλοι δεν θελουν σλιβ ή θελουν γαστρικη παρακαμψη......το θεμα ειναι κατα ποσο ειναι αποφασισμενος καποιος να συνεργαστει και να εκμεταλλευτει στο επακρο οποια επεμβαση και να κανει......οποτε μαρακι μου γλυκο καλα θα κανεις να συμβουλευτεις καποιον οχι τοσο για το ειδος της επεμβασης οσο για το αν ψυχολογικα εισαι ετοιμη !!!! εγω σου ευχομαι ολοψυχα να κανεις οτι τελικα ειναι καλο για σενα και κυριως για την ψυχολογια σου !!!
01-03-2012, 19:35 #7
Επέστρεψα απο τον γιατρο και ξεκαθάρισε λιιιιγο το τοπιο αλλά εξακολουθω να το ψαχνω ακομη και αν θεωρει ο αντρας μου οτι το ψαχνω πολύ.
Θα σας γράψω τι αποκομησα απο την συζητηση αλλά οχι τωρα γιατι ειμαι τοοοσο φορτισμενη ψυχολογικά που θελω μονο να κλάψω για να ηρεμήσω.Ευχαριστω που ειστε εδω.
01-03-2012, 20:39 #8
mari mas, είμαστε πάντα εδώ, κλάψε να ξαλαφρώσεις και μας τα λες όταν νιώσεις καλύτερα.
01-03-2012, 22:10 #9
marimari είναι απόλυτα λογικό να είσαι ψυχολογικά φορτισμένη και να θες να ξεσπάσεις. Κάντο και όταν ηρεμήσεις εδώ είμαστε
Όταν έχεις τη όρεξη και τη διάθεση θα ήθελα να μας πεις λίγα πράγματα παραπάνω για το δακτύλιο. Πόσα κιλά έχασες, αν σε δυσκόλεψε, αν έτρωγες γλυκά κτλ. Αν θυμάμαι καλά κάπου είχες πει πως δεν ακολουθούσες τις οδηγίες του δακτυλίου (έπινες αναψυκτικά κτλ). Να ξέρεις πως αν είσαι απείθαρχη ίσως η sleeve δεν είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσεις...
01-03-2012, 22:28 #10
marimari εγώ έκανα sleeve πριν ένα μήνα ,δεν έχω χάσει την ευχάριστη διάθεση καθόλου ,(παρόλα αυτή την οικονομική κρίση που ζούμε) :P ,εγώ βλέπω αυτή την επέμβαση σαν ένα παράθυρό να ξεκινήσω να χάσω κιλά ,αυτό το παράθυρο θα με βοηθήσει να μάθω να τρέφομε κανονικά και να περιορίσω τις παλιές κακές συνήθειες που είχα .
Θέλω να αδυνατίσω και να ζω σαν φυσιολογικός άνθρωπος ,η ζωή είναι ωραία και θέλω να την ευχαριστηθώ .
Μην φοβασε τίποτα ,δοκίμασε την επέμβαση και κανε την προσπάθεια .
02-03-2012, 00:38 #11
το παν ειναι, να μην αγχωνεσαι.
02-03-2012, 15:35 #12
Δεν νομιζω στην ζωη μου να ημουν πιο πελαγωμενη αποτι τωρα.
Θα φτιαξει η ψυχολογία μου θα σταματήσω τα κλάματα και θας σας πω τι αποκομισα απο τον γιατρο αλλά και απο το διαρκες ψαξιμο του θεματος.
Ενα ευχαριστώ φαντάζει τοοοοσο μικρο μπροστά στην αγάπη που απλόχερα μου προσφέρεται και γιατο σας ειμαι υπόχρεη.Το μονο σιγουρο ειναι πως δεν ειμαι μονη μου...Ευχαριστω.
Υ.Γ εψαξα και το θεμα του νοσοκομειου με την υποστηριξη σε ατομα με διαταραγμένη πρόσληψη τροφής που με δρομολόγησε η monahoiot.Να στεγνώσουν τα ματια μου, να καθαρίσει το μυαλο μου και τα λεμε...
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση