Results 1 to 15 of 19
-
04-09-2011, 06:38 #1
Καλημέρα σε όλους, νέο μέλος εδώ! (Sethunya)
Παιδιά πολύ χαίρομαι που ανακάλυψα το φορουμάκι σας. Τυχαία, σερφάροντας εδώ και εκεί...
Είναι πολύ νωρίς το πρωί, αλλά έτσι γίνεται, οι μικρές ώρες τραβάνε μεγάλες εξομολογήσεις (ναι, δεν έχω κοιμηθεί όλο το βράδυ)!
Γράφω την ιστορία μου, γιατί έχω την ανάγκη να το κάνω. Γιατί επιθυμώ να μιλήσω με άλλους ανθρώπους που βιώνουν παρόμοια συναισθήματα. Γιατί κυρίως, θα χρειαστώ κάποια στήριξη κατά τη διάρκεια του αγώνα μου, την οποία ελπίζω πως θα βρω εδώ...
Πριν 3 μέρες επισκέφτηκα για πρώτη φορά στη ζωή μου διαιτολόγο/διατροφολόγο. Το σκεφτόμουν πολύ καιρό αυτό. Πολύ πολύ καιρό...
Ποτέ δεν αντιμετώπισα κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας ή εμφάνισης. Ήμουν όμως πάντα ανασφαλής, παράγοντας ανασταλτικός για την αποδοχή και απελευθέρωση του σώματος μου. Όχι σε μεγάλο βαθμό, αλλά τόσο ώστε να με προβληματίσει σοβαρά τα τελευταία χρόνια.
Γιατί παρόλο που έχω μια φυσιολογική ζωή, αγαπημένους συγγενείς και φίλους, κάποια φλερτ και όρεξη για δημιουργία, κάτι μέσα μου με καταθλίβει, και είναι ακριβώς η καταπίεση εξαιτίας των παραπάνω κιλών - ιστορία γνωστή.
Σκέφτομαι πως θέλω από καρδιάς να αγαπήσω το σώμα μου, να λαχταρίσω εκ νέου τα ψώνια στα μαγαζιά, μια νυχτερινή λαμπερή έξοδο με φίλους... Πράγματα απλά, που δυστυχώς έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους λόγω της άσχημης ψυχολογικής μου κατάστασης.
Και για να μην καταλήξω στον ψυχολόγο, ξεκινάω την προσπάθεια μου τώρα, έχοντας μια διάθεση περίεργη, ανάμεικτος ενθουσιασμός και φόβος.
Απολαμβάνω το φαγητό, και ήδη μου λείπει. Σαν να βάζω στον εαυτό μου χειροπέδες, έτσι νιώθω... Και είναι αφύσικο, δεν είναι; Μια τέτοια εξάρτηση μπορεί να στοιχήσει την υγεία μου στο μέλλον!
Θα μου λείψουν τα γλυκά, οι large μερίδες και η μαγειρική.
Και φοβάμαι πως ακόμα και αν αντέξω, θα κυλίσω μετά...
Όπως διαβάζω και ακούω, πρέπει η σωστή διατροφή να γίνει τρόπος ζωής, όχι αγγαρεία...
Θα δούμε... ξημερώνει 4η μέρα και αντέχω ακόμα. :)
Σας ευχαριστώ πολύ όλους, καλώς σας βρήκα, και εύχομαι η επικοινωνία μας να συνεχιστεί. Θα χαρώ να ακούσω συμβουλές ή να βοηθήσω αντίστοιχα σε κάποιο πρόβλημα σας.
Φιλικά
- 04-09-2011, 07:07 #2
Καλη σου μέρα και καλως ορισες!!! Ευχομαι να πάρεις μονο θετικά απο αυτο το φορουμ...!!!:grin::grin::grin:
04-09-2011, 07:23 #3
Ευχαριστώ πολύ! :spin:
04-09-2011, 08:45 #4
Sethunya , καλή δύναμη στον αγώνα σου, το φόρουμ είναι αλληλουποστηριξης και σίγουρα θα ωφεληθεις με τη συμμετοχή σου σε αυτό όπως τόσα άλλα μέλη. Δεν έχεις ευτυχώς πάρα πολλά κιλά να χασεις, με λίγη καλή θέληση και προσήλωση πιστέυω θα πας μια χαρά. Όσο για το θέμα της ψυχολογίας, είναι ένας φαύλος κύκλος , το ξέρω καλά, τρώμε γιατί δεν νιώθουμε καλά, δεν νιώθουμε καλά γιατί τρώμε. Μακάρι όλοι μας να καταφέρουμε να τον σπάσουμε αυτόν τον κυκλο..
04-09-2011, 09:15 #5
Σε ευχαριστώ monahoiot! Θέλει προσήλωση ναι..
Και είναι όλα στο μυαλό μας!!
Y.Γ. : Βλέπω τα πηγαίνεις υπέροχα :) Καλή συνέχεια σου εύχομαι!
04-09-2011, 10:20 #6
Καλή αρχή σου εύχομαι..!! Ο στόχος σου είναι εφικτός μην φοβάσαι απλά πρέπει να το θέλεις πραγματικά!
Ο διαιτολόγος θα σου εντάξει στο διατροφολόγιο σου τα πάντα, ακόμα και τα λεγόμενα "απαγορευμένα" μια φορά την εβδομάδα..
να σου πω κάτι? μην στερηθείς 3 μήνες τα πάντα.. να τρως και κάτι που σ αρέσει με μέτρο και χωρίς ενοχές...
είμαι της άποψης καλύτερα να τρώω λίγο απ'όλα και να χάσω σε 6 μήνες παρά να στερηθώ τα πάντα, να χάσω τα κιλά σε 3 μήνες
και μετά να τα πλακώσω όλα.. στα λέω από προσωπική πείρα γιατί αυτή είναι η 2η μου προσπάθεια γιατί στην 1η νόμισα ότι δε θα ξαναπαχύνω και έτρωγα ότι στερήθηκα.. καθένας ωστόσο είναι μια μοναδική προσωπικότητα και θα προσαρμόσει το πρόγραμμα του στα δικά του δεδομένα...!!
Καλή αρχή λοιπόν και είμαστε όλοι εδώ για όλους :)
04-09-2011, 13:38 #7
Sethunya μου καλως μας ηρθες και καλη δημιουργικη αρχη ευχομαι στον αγωνα σου,που συμβουλη μου μην το δεις σαν αγωνα αλλα σαν ταξιδι μεσα απο το οποιο θα αποκομοισεις γνωση για τον εαυτο και το σωμα σου,δυναμη και ισως φιλους απο εδω μεσα...:roll:Εδω σιγουρα θα βρεις ανθρωπους που σε καταλαβαινουν και βιωνουν οτι και εσυ.Εγω για να συστηθω κιολας ειμαι βουλιμικη ενα χρονο τωρα και πρωην ανορεξικη για δυο χρονια.Επισης τωρα ειμαι στην φαση που προσπαθω να καταπολεμισω τα υπερφαγικα και να χασω 10-15 κιλα με τον καιρο,εχοντας ως αρχικο στοχο να μαθω να τρεφομαι σωστα και μετα να αδυνατισω...Ευχομαι οτι καλυτερο στην πορεια σου και μαζεψε οση περισσοτερη γνωση μπορεις θα σε βοηθησεις να μαθεις το σωμα σου και εν τελει να το φροντισεις και να το αγαπησεις...Ο,τι θελησεις εμεις εδω θα ειμαστε...:)
04-09-2011, 13:49 #8
Sethunya, καλώς ήρθες και καλή αρχή στη προσπάθειά σου
04-09-2011, 14:00 #9
Επιτέλους μια γυναίκα, δε μπορώ άλλο εδώ μέσα με τους μαντραχαλάδες!!!:lol::lol::lol:
Καλώς ήλθες και καλή επιτυχία!!!
04-09-2011, 14:29 #10
Originally posted by filipparas
Επιτέλους μια γυναίκα, δε μπορώ άλλο εδώ μέσα με τους μαντραχαλάδες!!!:lol::lol::lol:
Καλώς ήλθες και καλή επιτυχία!!!
06-09-2011, 00:30 #11
Καταρχήν ευχαριστώ όλους για τα καλωσορίσματα!
@karen1985
Ναι, και εγώ εν καιρό θα 'θελα να τα χάσω τα κιλά... Σε ένα χρόνο ας πούμε.
Δεν μου αρέσει να υπερβάλλω, ούτε αγωνιώ για άμεσα αποτελέσματα...
Εύχομαι μόνο να μου γίνει τρόπος ζωής η καλή τροφή, ώστε
στο μέλλον να μην παρουσιαστούν προβλήματα.
@Dark Elf
"εχοντας ως αρχικο στοχο να μαθω να τρεφομαι σωστα και μετα να αδυνατισω" :thumbup:
@filipparas
Φίλιπ εσύ θα πρεπε να νιώθεις πανευτυχής με τόσα θηλυκά γύρω σου!!!
Ποιός τη χάρη σου! :)
30-05-2012, 08:35 #12
καλή αρχή ξανά Sethunya , οκ ίσως να μην πήγε όπως το είχες σκεφτεί αλλά μη βάζεις κάτω το κεφάλι, αυτή τη φορά θα το παλέψεις καλύτερα!
30-05-2012, 20:34 #13
Thaaanks Mak!!! :love:
10-08-2013, 23:50 #14
Ψυχολογία; Χάλια.
Αλλά δεν μπορώ να κάνω δίαιτα. Απλά δεν μπορώ.:sniffle:
Υπάρχει κανείς που αυτή τη στιγμή να νιώθει έτσι;
Με έχουν εγκαταλείψει οι δυνάμεις μου, είμαι πιο χοντρή από ποτέ..:sniffle:
11-08-2013, 12:17 #15
Καλη επιτυχία κι απο μένα :-) Είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις :-D
Ακουστική θεραπεια για εμβοές
21-06-2025, 15:28 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή