Results 1 to 15 of 31
Thread: Den tin palevo allo...
-
05-09-2011, 00:04 #1
Den tin palevo allo...
Me lene Anna kai den eimai katholou kala...exo mia douleia pou tin miso exo enan arravoniastiko pou ton koroidevo exo mia oikogeneia pou den iparxei pouthena den exo katholou filous kai exo kai boulimia edo kai 11 xronia...eimai 29 xronon kai i zoi mou exei stamatisei sta 20 mou...as me voithisei kapoios giati ta exo kanei ola xalia...
- 05-09-2011, 01:09 #2
Αννα μου καταρχας πρεπει να ηρεμισεις με το αγχος δεν βγαζεις τιποτα αντιθετως χειροτερευεις κατα πολυ τα πραγματα,στο λεω εκ πειρας.Ολοι εδω μεσα βιωνουμε τον προσωπικο μας γολγοθα οπως και εσυ φανταζομαι απο τα λεγομενα σου.Εχεις σκεφτει να ζητησεις βοηθεια?Ειναι κατι πραγματικα σωτηριο να μοιραστεις το προβλημα σου και να ψαξεις λυσεις και αιτιες.Αρχικα πρεπει να ιεραρχησεις τα προβληματα με κατα σειρα σοβαροτητας.Π.χ. ξεκινα με το να βοηθησεις τον εαυτο σου σχετικα με την βουλιμια,να ψαξεις δρομους σωτηριας και να μην παραδωσεις τα οπλα ετσι αμαχητη.Εμεις θα ειμαστε εδω να σε βοηθησουμε αν και εσυ το θελεις.
05-09-2011, 01:58 #3
se euxaristo poli pou mpikes ston kopo na mou apadiseis...exo zitisei voitheia alla den exo vgalei akri...den boro na glitoso me tipota...tha pethano to ksero...den adexei allo i kardia mou ase pou borei na exo kai kanena karkino stomaxou...olo kati periergous thorivous kanei...den ksero pragmatika giati egrapsa edo giati elpizo akoma ola mesa mou exoun katastrafei...den noiotho tipota pia...
05-09-2011, 05:02 #4
annaki, πραγματικά τα γραφόμενά σου βγάζουν την απόγνωση σου και μακάρι να μπορουσαμε να πάρουμε λίγο από το βάρος που κουβαλάς. Είναι δύσκολο να νιώθεις ότι δεν έχεις κανέναν να σε βοηθήσει, ούτε οικογένεια , ούτε φίλους. Όταν λες έχεις ζητήσει βοήθεια, εννοείς ψυχολόγο? Αν δεν έχεις βγάλει ακρη , ίσως να μην έχεις απευθυνθεί στον σωστό.
Μην βάζεις τον εαυτό σου σε αυτή τη θέση θεωρώντας τον ξεγραμμένο. Οι άνθρωποι βγαίνουμε από τις στάχτες μας. Και ξαναγεννιόμαστε. Βάλε μια σειρά στα προβλήματα σου. Δες ποιο ειναι αυτό που σε προβληματίζει περισσότερο και κάνε κάτι για να βελτιωθεί έστω και λίγο. 'Οταν έχουμε πολλά θέματα, πελαγώνουμε και καταλήγουμε να μην κάνουμε τίποτα. Γι'αυτό η γνώμη μου είναι να τα πιάσεις ένα ένα και να ενεργήσεις, στο μέτρο που μπορείς να φέρεις αλλαγές στη ζωή σου, Ακόμη κι αν δεν μπορείς σε όλους τους τομείς, σίγουρα μπορείς σε κάποιους.
Ξεκίνα από κάτι απλό. Πήγαινε σε γιατρό, μίλα του για το στομάχι σου και κανε εξετάσεις. Απευθύνσου σε δημόσιο νοσοκομείο που έχουν μονάδα ψυχολογικης υποστήριξης για βουλιμικά άτομα και κλείσε ραντεβού. Όσο για τα προσωπικά και οικογενειακά θέματα, εδώ δεν θα σε συμβουλεύσω. Εσύ ξέρεις καλύτερα τι έχει πάει στραβά.
Ελπίζω να δεις φως σύντομα και να μην το βάλεις κάτω. Αν θέλεις κουβέντα, εδώ είμαστε.;)
05-09-2011, 11:12 #5
annaki μια λεξη θα σου πω ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ αυτο μου βγαζουν τα λεγομενα σου. δεν ειναι κατι περιεργο, πρωτογνωρο η παραξενο. ειναι κατι που μπορεις να παλεψεις. συμφωνω με την mona. κουκλιτσα μου δυνατος δεν ειναι αυτος που δεν "πεφτει "η μαγκια ειναι οταν πεφτεις να μαζεψεις τα κομματια σου και να ξανασηκωθεις. εγω ειμαι 35 και εχω αντιμετωπισει πολλες φορες συναισθηματα σαν τα δικα σου. πρεπει να ηρεμησεις και μια συμβουλη μην τα σκεφτεσεαι συνεχεια, τρελλαινεσαι . ξεκινα με εναν ψυχολογο. θα σε βοηθησει πολυ. ο,τι θελεις εδω ειμαι σου στελνω την αγαπη μου.
05-09-2011, 12:40 #6
Aννακι μου μην τα παρατας κουκλιτσα μου,μπορεις να το νικησεις.Ειμαι σιγουρη πως μπορεις.Ζητα ξανα βοηθεια δεν πρεπει να το περνας μονη σου ολο αυτο,μπορεις να το κανεις το ξερω ειμαι σιγουρη.Αν κανεις αυτο το βημα θα δεις πως ολα θα πανε καλυτερα.Δες αυτες τις μοναδες που σου παραθετω:
http://www.hcfed.gr/
http://www.anasa.com.gr/
Μην πολεμας αλλο μονη σου.Επισης υπαρχουν πολλα βιβλια αυτοβοηθειας που μπορεις να παρεις.
1)Βουλιμια ξανακερδιστε τον ελεγχο
2)Διατροφικη Νοημοσυνη
3)Διαταραχες Προσληψης Τροφης του Γονιδακη
Εγω εχω διαβασει το ενα απο αυτα και ηταν τοσοοοο βοηθητικο και τωρα ειμαι στην αναγνωση του πρωτου.Μην τα παρατας,εμεις ειμαστε εδω να σε στηριζουμε,παρε την αποφαση να ζητησεις βοηθεια και θα δεις πως μονο ετσι θα βρεις το νημα για να βγεις απο τον λαμβιυρινθο της διαταραχης.Ειμαι εδω και εγω και ολοι μας οτι θελεις.Ευχομαι τα καλυτερα,μην απελπιζεσαι και μην αφησεις τα πραγματα στην τυχη τους αλλα βοηθησε το σωμα σου για να σε βοηθησει και αυτο με την σειρα του...
06-09-2011, 10:02 #7
ʼννα μου, διάβασα πολλές φορές το κείμενό σου και δεν ξέρω τι να πω μπροστά σε τόση απόγνωση.
Επειδή σε σκέφτομαι, θα πω αυτό που είπαν και τα κορίτσια. Επιμένουμε να επισκεφτείς κάποιον ειδικό, που να σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Θα βοηθηθείς σίγουρα. Λίγο η ιδέα ότι κάτι κάνεις για τον εαυτό σου, λίγο τα φάρμακα που ίσως σου δώσει, θα αισθανθείς καλύτερα, θα δεις..
Στο μεταξύ βάλε τη λογική σου να δουλέψει και πάρε τους τομείς που σε βασανίζουν έναν έναν.
Τη δουλειά τους την αντιπαθούν οι περισσότεροι άνθρωποι. ʼλλωστε η λέξη δουλειά προέρχεται από τη λέξη δουλεία. Τυχαίο? Δε νομίζω.. Είναι ένα αναγκαίο κακό και είναι ίσως και ένας λόγος να βγαίνουμε από το σπίτι μας. ʼρα, κάτι καλό βγαίνει και από αυτό.
Τον αρραβωνιαστικό μας επιλέγουμε να τον έχουμε ή να μην τον έχουμε στη ζωή μας. Στο χέρι σου είναι να επιλέξεις τον έναν ή τον άλλο δρόμο, αφού σταθμίσεις πρώτα καλά τι θα σε κάνει πιο ευτυχισμένη.
Η οικογένεια δεν αλλάζει, αλλά μπορεί να μπει στην άκρη.
Όσο για το άλλο θέμα που αναφέρεις, το πιο πιθανό είναι να είναι ψυχοσωματικό. Παρόλα αυτά να το κοιτάξεις, ώστε να σου φύγει η ιδέα.
Περισσότερες λεπτομέρειες και παραμέτρους τις γνωρίζεις και μπορείς να τις αξιολογήσεις μόνον εσύ. Μίλησε στον ειδικό για όλα ανεπιφύλακτα. Ελπίζω να νιώσεις γρήγορα καλύτερα. Φιλιά!
06-09-2011, 20:40 #8
sas euxaristo para polu gia ta minimata sas.alla an borouse kapoios na mou pei ligo pio sigkekrimenes simvoules...na mou pei onoma psixologou, eksetaseis pou prepei na kano kapoios pou na eixe to idio provlima me emena...prin eipa oti den noitho tipota pia i alitheia einai oti noitho kati : fovo...
Darkelf:
exo parei tilefono stin anasa mou eipan oti tha epikounonisoun ekeinoi mazi mou...
sto allo kentro pou mou eipes piga mia fora kai den mou arese katholou esi exeis paei ekei?
exo paei se 3 psixologous alla den me voithise kaneis mono enas mou eipe oti den exo katathlipsi alla provlima stin diaxeirisi tou agxous.den katalava kai polla alla tha theorisa petamena lefta...kaneis den me voithise oloi mou elegan oti prepei na to thelo ego poli na to kopso kai oxi na perimeno apo ekeinous na me voiti hisoun.
den katalavaino tipota i zoi apla kila ...:thumbdown::thumbdown:
06-09-2011, 22:24 #9
Δεν είμαι σύμβουλος ψυχικής υγείας, δεν ξέρω πολλά από αυτά. Πάντως αν αισθανόμουν όπως εσύ, θα ήθελα να κάνω κάτι δραστικότερο. Θα απευθυνόμουν σε ψυχίατρο. Δεν είναι κακό, κάνει όσα και ο ψυχολόγος, με τη διαφορά ότι συνταγογραφεί και φάρμακα. Αφού δεν έπιασε το κόλπο με τους ψυχολόγους, γιατί δεν το σκέφτεσαι και αυτό?
Ονόματα δε μπορούμε να πούμε, γιατί θα πας σε κάποιον στην πόλη σου. Το ποιος θα είναι αυτός, θα το διαλέξεις πάλι εσύ. Είπαμε, κάποιος που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη σου ή που θα έχεις ήδη ακούσει καλά λόγια γι' αυτόν.
06-09-2011, 23:00 #10
exo paei kai se psixiatro kai mou eixe pei oti den einai diki tou douleia...farmaka den pairno giati eimai toso epirepis se ola pou meta tha sinithiso ayta kai meta tha prospatho na apeksartiopoitho apo ayta..tha peso diladi se xeirotero louki.pos na akouso kala logia gia kapoion afou oute eseis edo mesa pou milao anoixta den mou proteinete kapoion ???den katalavaino poios tha mou pei an oxi eseis pou vionetai to idio provlima???
06-09-2011, 23:10 #11
Δεν πήγα σε ψυχίατρο, ʼννα μου, ώστεα να σου προτείνω κάποιον. Και δε νομίζω ότι μένουμε στην ίδια πόλη.
Πάντως, αν με ρωτάς προσωπικά, καλύτρα να ήμουν εξαρτημένη από φάρμακα, παρά να ένιωθα αυτά που περιέγραψες. Προσωπική μου άποψη πάντα. Έπειτα, έχω εμπιστοσύνη στους ειδικούς. Όταν πάω σε κάποιον, οποιασδήποτε ειδικότητας, τον εμπιστεύομαι σχεδόν τυφλά και κάνω αυτά που θα μου πει. Αυτό είναι το νόημα, αλλιώς γιατί να πάμε?
06-09-2011, 23:24 #12
re si mallon den katalaves ti leo...den eipa na mou proteineis kati esi prosopika...apla mou les na pao se kapoion eidiko.oraia se poion???na bo ston internet na patiso psixiatro kai opoion mou vgalei proton kai koda stin geitonia mou na pao ayto mou les diladi??farmaka den perno giati an pareis mia fora perneis gia pada...alitheia esi poy meneis??
06-09-2011, 23:32 #13
ANΝΑΚΙ....βαστα κοπελα μου!!! προσπαθησες τη μια μερα αποχη που ειπαμε? πηρες στην ψυχολογο που σου χα πει?
06-09-2011, 23:52 #14
Κανείς εδώ μέσα δεν λέει κάνε αυτό ή εκείνο. Δίνουμε γενικές κατευθύνσεις και ο καθένας κρίνει ανάλογα με την περίπτωσή του. Θέλεις ψυχίατρο? Νιώθεις ότι χρειάζεσαι ψυχολόγο? Αισθάνεσαι ότι μπορείς να τα καταφέρεις και μόνη σου? Αυτό μόνον εσύ το γνωρίζεις...
Για ίντερνετ δεν ξέρω, πάντως στην επαρχία που ζω ξέρω ήδη ονόματα που καλύπτουν κάθε περίπτωση. Επειδή είμαι σίγουρη ότι ζεις σε μεγαλύτερη πόλη, δε μπορεί, όλο και κάτι θα έχει πέσει στην αντίληψή σου.
Το σημαντικότερο απ' όλα είναι να θέλεις εσύ πραγματικά να βοηθηθείς. Αν το θέλεις, τότε θα πράξεις τα δέοντα.
07-09-2011, 00:46 #15
ANNAKI μου οχι δεν εχω παει στο κεντρο που σου προτεινω γιατι εμενα με παρακολουθει μια Εφηβικη μοναδα.Παντως αν το θελεις και το ψαξεις μπορεις να βρεις λυση.Οσο για τα φαρμακα,σου μιλαω απο προσωπικη πειρα,δεν προκειται για ναρκωτικα ή βαρβιτουρικα για να εθιστεις αλλα για αντικαταθλιπτικα που αν τα συνδιασεις με ψυχοθεραπεια τοτε μονο καλο θα κανεις οχι κακο.Και οσο αφορα τον εθισμο καποια στιγμη θα τα κοψεις δεν ειναι για παντα και οταν θα τα κοψεις θα εισαι τοσο δυνατη και θα πατας γερα στα ποδια σου που δεν θα τα χρειαζεσαι πια...Αυτα τα ολιγα...οτι θες εδω ειμαστε
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία